Troy
Well-known member
Voittajanhan se Aasiasta loppupeliin paljastaa. Kiinatar virnistää ja japsigeisha jää epäuskoisena ihmettelemään.Tämä peli paljastaa kapitalistin:
Voittajanhan se Aasiasta loppupeliin paljastaa. Kiinatar virnistää ja japsigeisha jää epäuskoisena ihmettelemään.Tämä peli paljastaa kapitalistin:
Komppaan.Vaihtoehtoja puuttuu eli jaskasit taas pollisi. :nope:
Se on kyllä lähestulkoon päinvastoin.Mitenkäs se nyt näin menee? Eikös juuri tämän taantuman syy ole holtiton ja sääntelemätön markkinatalous?
Ensin ei kiinnostanut koko polli eikä millään meinannut jaksaa vastata. Meinasin huutaa, että jaskattu kosa vaihtoehtona ei ole Formulanomia. No nyt on jo melkosen pakko äänestää kakkosta.Jos olet verenhimoinen kapitalisti, äänestät vaihtoehtoa kaksi, jos taas olet ihminen, valitset ykkösen.
Jaa? Nyt tähän asti on pankit&muut rahoituslaitokset lainailleet toisilleen rahaa ja muodostaneet tälläisiä pikku yllätyksiä. Niin Suomen 90-luvun alun lamakin johtui epäonnistuneesta talouden vapauttamisesta, eli talous pääsi ylikuumenemaan, kun kukaan ei ollut hillitsemässä rahan kulkua (okei, osasyyllinen tietty oli Neuvostoliiton hajoaminen, mutta tämä oli kuitenkin se toinen iso syy.).Se on kyllä lähestulkoon päinvastoin.
Eiköhän suurin syy löydy kuitenkin keskuspankeista jotka ovat pitäneet korkoja keinotekoisesti liian matalina, eli suomeksi jakaneet ilmaista rahaa.Jaa? Nyt tähän asti on pankit&muut rahoituslaitokset lainailleet toisilleen rahaa ja muodostaneet tälläisiä pikku yllätyksiä. Niin Suomen 90-luvun alun lamakin johtui epäonnistuneesta talouden vapauttamisesta, eli talous pääsi ylikuumenemaan, kun kukaan ei ollut hillitsemässä rahan kulkua (okei, osasyyllinen tietty oli Neuvostoliiton hajoaminen, mutta tämä oli kuitenkin se toinen iso syy.).
Finanssikriisillä Euroopassa ei ole oikein mitään tekemistä valuutan kanssa.Eiköhän suurin syy löydy kuitenkin keskuspankeista jotka ovat pitäneet korkoja keinotekoisesti liian matalina, eli suomeksi jakaneet ilmaista rahaa.
Ja se että yhdellä yksityisellä pankilla kuten Fedillä on täydellinen valta ja monopoli valuutasta ei minun mielestäni kuulu vapaaseen markkinatalouteen.
Arichie ja pendellstock ovat oikeassa siinä, ettei täysin sääntelemätöntä markkinataloutta voi käytännössä olla, mutta väittäisin että pääsääntöisesti mitä vähemmän valtiot sekaantuvat ja sääntelevät niin site parempi.
Kun puhutaan markkinoista tai markkinavoimista, on ensimmäiseksi hyvä tiedostaa, mitä ne markkinavoimat on. Se on kuluttajien sopulilauma, joka sijoittaa, kuluttaa ja heittelee rahaansa ihan hölmönä milloin mihinkin suuntaan. Nalle on oikeassa. Markkinat määräävät politiikan suunnan, mutta se tapahtuu ihan kuten ennenkin. Poliittisilla päätöksillä pyritään estämään, jottei tämä sopulilauma syökse itseään ja yhteiskuntaa kielekkeeltä alas. Mieluummin mahdollisimman proaktiivisesti, ettei homma olisi pelkkä vastaheiton vastaheittoa ja kabiinit täynnä käsiä.Tuli vaan aamulla mieleen, kun Björn "Nalle" Wahlroosin haastattelu osui lehdessä silmään, jossa hän väitti, että tästä eteenpäin markkinat määräävät politiikan suunnan.
Mitenkäs se nyt näin menee? Eikös juuri tämän taantuman syy ole holtiton ja sääntelemätön markkinatalous?
Juu. Lisäksi näistä suursijoittajista arvopaperimarkkinoilla merkittävä osa on eläkevakuutusyhtiöitä, ne taas pykivät hankkimaan varman eläkkeen tavallisille kansalaisille, eikä mitättömiä myöskään ole valtio ja kunnat.Yritän siis sanoa, että markkinavoimat ei ole mikään kapitalistisian yksissä tuumin pystyyn panema salaseura, jolla ohjaillaan poliitikonpaviaaneja. Markkinavoimat olemme me.
jps:n lisäykseen lisäisin vielä, että markkinavoimiin täytyy laskea mukaan suuryritykset. Niillä on taloudellista valtaa, mutta ne myös omistavat lähes kokonaan länsimaisen valtamedian, jonka merkitystä ei voi väheksyä. Sieltä me kuitenkin saa päivittäin uutistietomme.Yritän siis sanoa, että markkinavoimat ei ole mikään kapitalistisian yksissä tuumin pystyyn panema salaseura, jolla ohjaillaan poliitikonpaviaaneja. Markkinavoimat olemme me.
Markkinavoimat on ihan hyvin perillä EU:n kyvyistä. Siksihän ne (edelleen) lainaavat persaukisille ja maksukyvyttömille valtioille huippukoroilla rahaa. EU kun on tehnyt selväksi, että velat maksetaan EU kansalaisten veroeuroista. Jos olisin markkinavoima, niin itkisin onnesta...Talouskomissaari Olli Rehn sanoo, että markkinavoimille ei saa jättää pienintäkään epäilystä euromaiden toimintakyvystä kriiseissä. Rehn totesi Brysselissä valtiovarainministerien kokouksessa, että euromaiden täytyy taata taloutensa vakaus ja kehittyminen rakenteellisin uudistuksin. Rehn toivoo päätöksiä nopeasti.
Juuripa näin.Markkinavoimat on ihan hyvin perillä EU:n kyvyistä. Siksihän ne (edelleen) lainaavat persaukisille ja maksukyvyttömille valtioille huippukoroilla rahaa. EU kun on tehnyt selväksi, että velat maksetaan EU kansalaisten veroeuroista. Jos olisin markkinavoima, niin itkisin onnesta...