Sun mielestä sitten esim. omaishoitajan työ ei ole oikeaa työtä, koska sitä ei tehdä verokortilla ja siitä ei saada palkkaa? Minusta se on oikeaa työtä, jota arvosta todella paljon, vaikka se ei työpaikka olekaan.
Sama mitä kirjoitin sanaparista "oikea työpaikka" sopii hyvin myös sanapariin "oikea työ". Sana
oikea on melko lailla mielestäni tässä tapauksessa samalla turha ja johtaa harhaan.
Mutsihan sai noin puolen vuoden aikana (hoiti ex-miestänsä toki pidempää, mutta byrokratian rattaat pyörivät perin hitaasti ennen kuin virallinen omaishoitajan asema saavutettiin...paljon kiinni diagnoosin viivästymisestä.) Ja olipa minulla itselläkin siinä hoidossa oma rooli, tosin ilman minkäänlaisia tukia tai korvauksia.
Työsuhdettahan tuossa ei varsinaisesti ole, joskin kunnan kanssa solmitaan kyllä jonkinlainen sopimus hoidosta. Ainakin mutsi taisi maksaa veroja ko. rahasta eli sikäli teki kyllä ns. verokortilla. Ehkä tilanne on muuttunut.
Niin ja oliko kysymys, että en arvostaisi omaishoitajan tekemää työtä vai pitäisi sitä työnä. Ehkä vastasin siihen jo...
Itsekin olen ollut ei-oikeissa-työpaikoissa paljonkin, ennen kuin pari kuukautta valmistumisen jälkeen pääsin vuokrafirmasta vakituiseksi, aloin saada kunnollista palkkaa ja samat edut kuin muutkin "talon kirjoilla" olevat. Olin silloin tosi onnellinen siitä, että sain viimein oikean työpaikan. Moni koulukavereista ei ole saanut vieläkään, vaikka kouluajat ovat yli puolen vuosikymmenen päässä takana. Määräaikaiset ja vuokratyöpaikat kurjilla ehdoilla eivät minusta olleet oikeita, kunnollisia työpaikkoja, vaikkakin silloin tarpeeseen olivatkin.
Aivan, mutta uskoisin että jotkut pitävät niitä vuokrasuhteita ja osa-aikatöitä (ihan oikeina) työpaikkoina. Serkun likka (juuri täytti 18vee) oli perin iloinen päästäkseen kassaksi. En ole kysynyt, mutta mm. opiskelujen takia ei takuulla tee kokopäiväisesti kassantöitä. Joillakin nuorilla saattaa tulla ns. kiire ansiotöihin ja silloin vähäisellä tai keskeneräisellä koulutuksella pääsee nimenomaan ko. tyyppisiin töihin helpommin kuin muihin.
Varmaan myös tilapäisenä työnä parempi, kuin peukaloiden pyörittäminen esim. kortistossa. Enkä siis itseasiassa ole siitäkään eri mieltä, että jos cittarin kassana 25h/vko työ on pääasiallinen tulonlähde ko. palkka ei riitä.
Olisi tietysti parempi, jos työnantajat palkkaisivat koko päivätoimiseksi ja vakituiseksi ja, että palkkakin olisi parempi. Minun mielestä kannattaa kuitenkin olla realisti eli ei kannata odottaa liikoja. (mm. talouselämän+kilpailun realiteetit vaikuttavat tähän..)
Minusta ei ole työnteon halveksumista kritisoida sitä, että on paljon ns. työpaikkoja, joissa työntekijä ei pysty elättämään itseään ansioillaan, vaikka haluaisi. .
Olen samaa mieltä. Enkä itseasiassa ole sitä mieltä, että tuo boldattu olisi ko. työnteon halveksumista. Mutta
oikea työ tai
oikea työpaikka menee vähintäänkin niille rajoille.
Olen tässä toikissa lähinnä kyseenalaistanut ao. lauseen paikkansa pitävyyttä ja järkevyyttä.
Oikea työpaikka on sellainen, jolla pystyy elättämään itsensä
Tuossa on ainakin kaksi asiaa jotka pistää silmään(i):
1) Sana
oikea työpaikan edessä
2)
Pystyy elättämään itsensä . Lainaan tähän kamreeri Jaskan vastauksen sinulle:
ei työn määritelmään liity se ansaitseeko siitä paljon vai ei.