Lööpitystä, uutisia, ym. sälää / KEVÄTkausi '11

  • Viestiketjun aloittaja 72
  • Aloituspäivämäärä
Status
Ei avoinna uusille viesteille.

jps

nimimerkkien jahtaaja
Liittynyt
17.11.2000
Viestit
31093
Sijainti
täällä
Toimessaan pappi on havainnut monien olevan taloudellisissa ongelmissa viinan hintavuuden takia. Siksipä hän on kipaissut Virosta hakemassa lastin ja lähimmäisen rakkaudesta myynyt edullisesti tarvitseville.
 

Dominic

Senior Member
Liittynyt
9.2.2000
Viestit
47813
Sijainti
Turku
Toimessaan pappi on havainnut monien olevan taloudellisissa ongelmissa viinan hintavuuden takia. Siksipä hän on kipaissut Virosta hakemassa lastin ja lähimmäisen rakkaudesta myynyt edullisesti tarvitseville.
Hyväksikäytetyille nuorille, jotta pääsevät traumojensa yli?
 

markoj

Custom User
Liittynyt
28.12.1998
Viestit
38925
.

Mutta toisaalta...
Ei sovi kuningasten, Lemuel, ei sovi kuningasten viiniä juoda eikä ruhtinasten kysellä: "Missä väkijuomaa?"
Muutoin hän juodessaan unhottaa, mitä saädetty on, ja vääntelee kaikkien kurjuuden lasten oikeuden.
Antakaa väkevää juomaa menehtyvälle ja viiniä murhemielisille.
Sellainen juokoon ja unhottakoon köyhyytensä älköönkä enää vaivaansa muistelko.
Avaa suusi mykän hyväksi, oikeuden hankkimiseksi kaikille sortuville.
Avaa suusi, tuomitse oikein, hanki kurjalle ja köyhälle oikeus.
Tai uudempi

Ei sovi kuninkaille, Lemuel, ei sovi kuninkaille viinin juonti eikä ruhtinaille olutmaljan kallistelu. Juopuessaan he unohtavat lait ja jättävät köyhät oikeutta vaille. Olut sopii onnettomalle, viini sille, jonka mieli on katkera. Juodessaan hän unohtaa kurjuutensa eikä mieti murheitaan. Avaa sinä suusi hiljaisten puolesta, hanki oikeutta syrjityille. Avaa suusi ja anna oikea tuomio, aja kurjan ja köyhän asiaa
 

markoj

Custom User
Liittynyt
28.12.1998
Viestit
38925
...

Hankintalaki ei sovi sosiaali- ja terveyspalveluihin

Merkittävänä esteenä yksityisten ostopalvelujen käytölle on liian puhdasoppinen hankintalaki – tai kenties vain sen tiukkapipoinen tulkinta. Sosiaali- ja terveyspalveluissa laadun määritteleminen on vaikeata. Usein hankintakilpailun voittaa kilpailijoista huonompi, koska sen tarjous vastaa parhaiten puutteellista tarjouspyyntöä. On ylivoimaista määritellä juristin pitävästi, millaista laatua halutaan. Moni EU-maa onkin rajannut sosiaali- ja terveyspalvelut hankintalain ulkopuolelle. Mitenkähän laatukriteerit kirjoitettaisiin tarjouspyyntöön, jos kaupunki tilaisi sinfonian vuosijuhliensa kunniaksi?

Aina on riski, että kilpailun hävinnyt valittaa markkinatuomioistuimeen ja tämä panee hankinnan jäihin odottamaan juristien kannanottoa, vaikka viivästyksestä aiheutuvat kustannukset ylittäisivät riidan arvon moninkertaisesti. Kunnat pelkäävät kilpailutuksen seurauksia ja välttävät sen takia ostamista eikä syyttä.

Tavanomainen vastaus hankintalain kritiikkiin on, ettei kilpailuttamista ole vielä opittu. Voidaanko oppiakaan? Ongelmana on laadun määrittely järkevästi. Sen tekeminen aukottomasti olisi kohtuuttoman työlästä ja kallista, jos ylipäänsä mahdollista lainkaan. Ainakin Helsingissä hankintalakia tulkitaan niin, että ostajan aiempaa mainetta ei saa käyttää kriteerinä, koska se vaikeuttaisi alalle pääsyä. Tämä on tuiki järjetöntä. Nyt kannustetaan tekemään hyvä hakemus. Jos mainetta saisi käyttää, se kannustaisi pitämään maineesta huolta ja toimimaan hyvin.

Hankintalaista vastuussa olevat vastaavat esimerkkitapauksiin, että kunnat tulkitsevat lakia väärin eivätkä tunne kaikkia sen antamia mahdollisuuksia. Laki, jota ei ymmärrä sitä läpi lukemalla on lakina huono. Väite liian tiukasta tulkinnasta voi sinänsä pitää paikkansa. Kun kunnan lakimieheltä kysyy, saako näin tehdä, hän vastaa varmuuden vuoksi että ei saa, jotta ei tekisi virkavirhettä. Todennäköisesti myös tuo kielto käyttää vanhoja meriittejä on kaupunkilegenda, mutta sellainena hyvin vahingollinen.

Oli miten oli, puhdasoppinen hankintalaki nostaa ostopalveluihin liittyviä riskejä ja transaktiokustannuksia usein kohtuuttomasti verrattuna kilpailutuksen tuomiin hyötyihin.

Jos tarjoajien tasapuolinen kohtelu ja potilaiden etu joutuvat ristiriitaan, potilaan edun on voitettava. Kunnalliset palvelut ovat olemassa kuntalaisia, eivät palveluntarjoajia varten. Uusi alalle tuleva yrittäjä voi pitää epäreiluna sitä, että annetaan pisteitä hoitosuhteen pysyvyydestä, mutta hoitosuhteen pysyvyys on tärkeä laatukriteeri. Tärkeä laatukriteeri on myös vanhusten palvelutalon sijainti, vaikka se antaakin etulyöntiaseman sille, jonka palvelutalo on hyvällä paikalla. Ei tämä ole sen kummallisempaa kuin se, että Stockmannin tavaratalolle on etua sijainnista Helsingin Kolmen sepän patsaan vieressä.

http://www.soininvaara.fi/2011/04/11/hankintalaki-ei-sovi-sosiaali-ja-terveyspalveluihin/

Kommenteista napattua:

OS: He kertoivat, että esimerkiksi Tanskassa lainsäädäntöä sovelletaan aivan eri tavalla, eikä siellä oikein ymmärretä suomalaisten ylitulkintoja.
OS: Laki on niin epäselvä, että sen tulkitseminen on silkkaa salatiedettä. Joko laki olisi kirjoitettava selkeämmin tai siitä olisi annettava selkeät soveltamisohjeet. Nyt kuntien juristit tulkitsevat sitä varmuuden vuoksi liian ankarasti.
 

SOKO

Well-known member
Liittynyt
5.8.2007
Viestit
4037
Hyvä esimerkki kilpailuttamisesta on julkisen puolen pesulapalveluiden kilpailuttaminen halvimman tarjouksen tehneelle virolaiselle yhtiölle. Totuus selvisi vasta, kun Suomen Kuvalehti selvitti kilpailutuksen voittaneen virolaisen yhtiön taustoja.

http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/varikas-pyykkiralli-suomenlahden-yli

Kunnat arvostavat halpaa hintaa, koska ne haluavat säästää pyykkikuluissa. Monet ostavat myöntävät, että he eivät edes osaa pisteyttää laatua tarjouskilpailuissa, siksi mukaan otetaan vain hinta. Mutta saako sitten halvalla myös hyvää laatua?

Suomalaisasiakkaat kehuvat virolaisen Admiralin työnjälkeä työvaatteissa mutta moittivat laatua laitos- ja potilastekstiileissä. Niissä on ollut tahraisuutta, kosteutta ja voimakasta hajua.

”Takaisin on lähetetty likaista pyykkiä”, Riihimäen vanhainkodin johtaja Marja-Liisa Suontausta sanoo.
http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/virolainen-pesula-harhautti-helsingin-poliisilaitosta
Helsingin poliisilaitokselle Gorefield kuvaa yksiselitteisesti, että yrityksellä on yksi suuri, kahdessa vuorossa päivittäin toimiva teollisuuspesula, jossa on häiriötilanteiden varalle kahdet koneet, mankelit ja viimeistely-yksiköt. Tällaista pesulaa ei ole olemassa.
http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/poliisia-huijannut-virolaispesula-sumutti-myos-suomalaista-alihankkijaa
Suomeen laajeneva virolaispesula Gorefield Eesti on huijannut myös suomalaista ohjelmistotaloa. Gorefield lupaa tarjouskilpailuissa pesula-asiakkailleen sähköisen asiakashallintajärjestelmän laskutukseen, tilauksiin ja reklamaatioihin.

”Todella törkeä temppu”, it-yrityksen nimettömänä pysyttelevä toimitusjohtaja sanoo.

”Gorefield otti meihin yhteyttä viime keväänä mutta se jäi siihen. Meillä ei ole sopimusta, eivätkä he käytä mitään meidän järjestelmäämme.”

Gorefieldin tarjouksessa Helsingin poliisilaitokselle luvataan, että ”sopimuksen allekirjoituksen jälkeen välittömästi luovuttaa Gorefield Eesti As asiakkaalle tunnukset”. Pesulafirman kertoo myös opastavansa asiakkaan saman tien järjestelmän saloihin.

Tarjoukseen on listattu kaikkiaan 14 ominaisuutta, jotka suomalaisfirman ohjelmisto tarjoaa.

”Gorefield on kopioinut ne suoraan meidän tarjouksestamme heille”, toimitusjohtaja sanoo.

Tarjouksessaan Helsingin poliisilaitokselle pesulayritys antaa asiakkaiden testata järjestelmän demoversiota. Kun tunnuksilla kirjautuu, avautuu sivu, jossa lukee ”huoltoyhtiö”. Gorefield on käyttänyt hyväkseen ohjelmistotalon ilmaista testiversiota.
 
Viimeksi muokattu:

markoj

Custom User
Liittynyt
28.12.1998
Viestit
38925
Kuten arvelinkin, taustalta löytyy...

Kotkan tarjouksen on signeerannut suomalainen Ronnie Malmsten. Hänellä on 50 000 euron ulosottovelat Suomessa ja yli 60 000 euron maksuhäiriöt Virossa.

”Emme lähde normaalisti penkomaan, onko allekirjoittaneen taustalla jotain epäselvyyksiä”, Kotkan seudun hankintajohtaja Timo Leppälahti sanoo.

”Mutta tuon tiedon valossa ei kuulosta hyvältä.”

Malmsten vaikutti virolaispesula Admiralissa, joka valloitti Suomea ennen Gorefieldiä. Malmsten jätti velkaisen pesulan, nyt sitä haetaan konkurssiin. Leppälahti sai vihiä tapauksesta kesken kilpailutuksen.

”Emme voi tutkia, mitä muista yrityksistä löytyy. Gorefieldistä tuli selventävä vastaus Malmstenista, ja se tyydytti meitä.”

Malmsten muutti kesäkuussa 2009 Admiralin Gorefeldiksi, jolla on hämmentävästi ja hämäävästi lähes sama nimi kuin Silveksen johtamalla Gorefieldillä. Loppuvuonna 2009 Malmsten jätti velkaisen Gorefeldin ja alkoi pian tehdä töitä Gorefieldille. Hän on allekirjoittanut yrityksen tarjouksia ja toimii asiakkaiden yhteyshenkilönä.

Viimeksi, 27. tammikuuta, Gorefield otti yhteyttä Saarijärvelle, jonka se uhkaa haastaa markkinaoikeuteen. Gorefieldin sähköpostin oli allekirjoittanut Ronnie Malmsten.
 

tmoi

No niin
Liittynyt
28.2.2004
Viestit
19017
Sijainti
turkus
No voi hyvää päivää. Pitäisköhän kanssa ryhtyy tohon :thumbfh:

Blogibisnes houkuttaa alaikäisiä
julkaistu tänään klo 16:14, päivitetty tänään klo 17:40

Mikä saa alaikäisen nuoren lopettamaan koulunkäynnin ja ryhtymään verkossa toimivan sijoitushopeayhtiön palkattomaksi markkinoijaksi? Miksi terveyttä edistävää superfoodia myydään hopeakolikoilla eurojen sijaan?

Silverbankin perustajan Risto Pietilän mukaan kyse ei ole pelkästään verkkobisneksestä vaan kokonaisesta uudesta elämäntavasta:

- Yhtiömme tavoite on houkutella nuoria, myös alaikäisiä, elämään sosiaalisen median paradigman mukaista elämää. Sen keskuksessa ei ole kahdeksasta neljään työnteko, vaan rahan ansaitseminen tapahtuu muun elämän kanssa samassa tilassa, samalta arvopohjalta.

Uutta elämäntapaa kutsutaan skeneksi. Sen keskushahmot ovat sijoitushopeaa kauppaava Risto Pietilä ja superfoodin puolestapuhujana tutuksi tullut Olli Posti. Skenen keskeisiä paikkoja ovat Jyväskylässä ja Tampereella sijaitsevat Shasa-pirtelöbaarit ja Silverclub-klubitila Helsingissä. Niissä myydään goji-marjoja, raakasuklaata ja muita superterveellisiksi väitettyjä ruokia. Samalla kannustetaan nuoria sijoittamaan rahojaan Silverbankin hopeakolikoihin.

Silverbankin toiminnassa on mukana myös alaikäisiä nuoria, joista muutamat ovat lopettaneet koulunkäynnin ja omistautuneet skenen markkinointityöhön. Tämä on johtanut konfliktiin joidenkin nuorten vanhempien ja Silverbankin välillä.


Ajankohtainen kakkonen, TV2 tiistaina klo 21.00.
YLE Uutiset
 

Rogue

Jää(telö)mies
Liittynyt
30.7.2009
Viestit
1203
Sijainti
Banned
Penismuseota onnisti: 95-vuotias lahjoitti elimensä
Islantilaisessa pikkukaupungissa Husavikissa sijaitseva penismuseo sai vihdoin kokoelmiinsa ihmisen siittimen.
Penis kuului 95-vuotiaalle Pall Arasonille, joka kuoli tammikuussa.
Häntä kuvaillaan omalaatuiseksi henkilöksi, joka halusi lahjoittaa elimensä museon käyttöön.

- Minusta peniksen luovuttaminen ei ole yhtään sen kummallisempi juttu kuin vaikkapa munuaisen lahjoittaminen, kertoo museonjohtaja Sigurdur Hjartarson.

Vuosien saatossa useat miehet ovat luvanneet peniksensä museon hyllylle, mutta luovutukset eivät syystä tai toisesta onnistuneet.
15 vuoden odotuksen jälkeen museota lykästi.

Kun Arason kuoli, lääkäri leikkasi peniksen irti kehosta ja pani sen talteen odottamaan.
Siitin päätyi näyttelyesineeksi viime viikolla.

Peniksen koosta Hjartarson ei suostu sanomaan mitään.
- Sitä pitää tulla itse katsomaan.

Museon kokoelmissa on jo valaiden, hylkeiden, karhujen ja muiden nisäkkäiden siittimiä. Kokoelmaan kuuluu muun muassa kaskelotin 170-senttinen vehje.

Erimuotoisia ja -kokoisia siittimiä museossa on yhteensä 276.
Köyhä uutispäivä kenties?
 

Örfil

Guest
SS: Velanperinnän karu päätös: Harja takapuoleen

Julkaistu: 13.04.2011 08:34
Kolmen miehen velanperintäreissu päättyi erittäin väkivaltaisesti Kuopiossa, kertoo Savon Sanomat.

Kun velallinen avasi oven, miehet alkoivat hakata uhria nyrkeillä kasvoihin. Lopulta uhrin peräsuoleen työnnettiin harjanvarsi, kertoo Savon Sanomat.

Hengenvaarallisia vammoja saanut mies leikattiin samana päivänä sairaalassa.

Jutun päätekijänä on vangittu 28-vuotias mies, jota epäillään törkeästä pahoinpitelystä.
..maksanpa rästilaskut samantien....:eek!:
 

Fagerholm

Oman elämänsä Sutil
Liittynyt
19.12.2004
Viestit
39266
Sijainti
Semminki
Juuri kun kerkesin merkityksettömissä ilmoituksissa ihmettelemään kun uutiset ei ole vielä tarttuneet:

Poliisi: Tampereella koulu-uhkaus

Pirkanmaan poliisin tutkinnanjohtaja Pasi Nieminen vahvistaa Uuden Suomen saaman tiedon Tampereella esitetystä koulu-uhkauksesta.

Uuden Suomen tietojen mukaan tuntematon henkilö on jakanut Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijoille Pekka-Eric Auvisen kuvia ja luvannut järjestää terveydenhoitoalan opiskelijoille "vuosikymmenen parhaan hierontatilaisuuden".

"Hieronta" (massage) muistuttaa englanniksi verilöylyä tarkoittavaa massacre-sanaa.

Uhkauksessa "hieronta" tapahtuisi tänään kello 11 jälkeen.

- Tällainen uhkaus on jätetty eilen internetin keskustelupalstoille, Nieminen sanoo Uudelle Suomelle.

Niemisen mukaan Tampereen ammattikorkeakoulun päivä jatkuu uhkauksesta huolimatta normaalisti.

- Poliisi seuraa ja tarkkailee tilannetta. Olemme paikalla, mikäli epäiltyä ei ole saatu kiinni kello 11 mennessä, Nieminen sanoo.

Nieminen ei kuitenkaan kerro, onko poliisilla tiedossa, kuka uhkauksen olisi esittänyt.

TAMK:n terveydenhuoltoalan opiskelijat opiskelevat Teiskontien kampuksella.
@ Uusisuomi.fi
 

Fagerholm

Oman elämänsä Sutil
Liittynyt
19.12.2004
Viestit
39266
Sijainti
Semminki
Poliisi tutkii koulu-uhkausta Tampereella

Poliisi tutkii tamperelaiseen ammattikorkeakouluun kohdistunutta uhkausta.

Tampereen ammattikorkeakoulun Kuntokadun pisteeseen on kohdistettu koulu-uhkaus internetin keskustelupalstalla. Koulun rehtori Markku Lahtinen tiedotti asiasta koulun verkkosivuilla.

- Poliisi tutkii parhaillaan uhkauksen todenperäisyyttä, rikoskomisario Pasi Nieminen kertoo.

Uhkausviesti laitettiin netin keskustelupalstalle tiistai-iltana, jolloin opiskelijat huolestuivat koulun turvallisuudesta. Poliisin mukaan koulupäivää ei kuitenkaan tarvitse jättää väliin.

- Opiskelijat voivat mennä normaalisti kouluun, Nieminen sanoo.
@IL.fi

Jep niin. Viime vuonna sama show ja silloin koko asiasta ei edes tiedotettu opiskelijoille, eikä uhkauksen tekijä saanut mitään sanktioita, koska "ei ollut erityisen vaarallinen". tms.

Eiköhän ole sama tyyppi taasen.
 

Tsuhna

Absent Member
Liittynyt
2.11.1999
Viestit
18746
Sijainti
Toisaalla
SS: Velanperinnän karu päätös: Harja takapuoleen

..maksanpa rästilaskut samantien....:eek!:
Anusharjagate ei oikein kuulosta yhtä raflaavalta kuin se tunnetumpi.. soon vähän niinku puolivillanen jatko-osa menestyselokuvalle.
 

Rogue

Jää(telö)mies
Liittynyt
30.7.2009
Viestit
1203
Sijainti
Banned
Bensa-asemille uusi polttoaine tarkoittaa investointeja, sillä niiden on rakennettava lisäsäiliöitä ja mittareita. RE85-bensan tulo ei nimittäin tarkoita E10-bensan eikä 98-oktaanisen bensan poistumista vielä vähään aikaan.

RE85-bensasta on tulossa halvempaa kuin E10:sta, koska sitä kuluu ajaessa enemmän.
RE85-bensaa menee jopa 25–30 prosenttia enemmän kuin vanhaa 95-oktaanista bensaa.
Kovin kuulostaa lihavoitu tutulta, vaan kuinkas kävikään. :frank:
Koko RE85-jutun voi lukaista tästä.

Toisaalla AutoToday suoritti kyselyn, jonka tulos kertoo puolestaan.
Kyselyyn vastasi yli 1400 lukijaa.
Heistä 1380 ajaa bensiinikäyttöisellä autolla ja näistä 964 eli 69,9 prosenttia käyttää nykyään 98-bensiiniä autossaan.
Ei siis ole mikään ihme, että 95E10-bensiinin myynti on pudonnut ja joillakin asemilla tämän laadun myynti lopetettu kokonaan.
Loput liirumlaarumit voi lueskella tästä.
 
Viimeksi muokattu:
Status
Ei avoinna uusille viesteille.
Ylös