Matkakuume!

Örfil

Guest
Kokemäki on kotimaan kohteista yksi parhaimpia heti Someron jälkeen, etenkin talvella.
 

Örfil

Guest
Paikkahan on tunnetusti Kanta-Hämeen ranskankielisin, siitä nimikin "Le Pa".

Sanonkin aina sieltä lähtiessäni "Au revoir Le Pa", paikalliset tykkää.
 

Runar ja Kyllikki

Next door to Alice
Liittynyt
9.4.2000
Viestit
45727
Sijainti
Suami
Matkakuume alkaa nousta jo :)

Ensi kuun loppupuolella lähden ajamaan kohti Suomea kesälomalle.
Todennäköisesti Espanjan ja Ranskan jälkeen tieni viepi Italiaan ja Sveitsiin, mahdollisesti Itävaltaan jne. Mut sen näkee sitten vasta matkalla.

Olen jo katsellut reittejä kartalta mutta silti mä matkustan aina niin, että aamulla vasta hotellilla päätän, mihin sinä päivänä ajetaan ja sekin saattaa muuttua jos vaikkapa kahvitauolla nettiä selaillessa lähistöltä (=noin 200 kilsan säteellä) löytyy jotain mielenkiintoista.

Kun illalla alkaa väsyttää, sitten puhelimesta auki Booking.com ja sieltä etsimään joku kiva lemmikkiystävällinen majoitus.
Yleensä ei tartte paljon yli 30 euron maksaa kahden henkilön + koiran yöpymisestä, mutta esim. viime syksynä maksoin kyllä kerran peräti 58 euroa/yö, tosin se olikin sitten luksuspaikka.

Vaikuttavin tällä "mennään minne maailma vie"-systeemillä "löytämäni" paikka on ollut Oradour sur Glane. http://www.oradour.info/ruined/ruined.htm

Mukavimpia sattumia ovat olleet, että yks vuosi satuin Normandian Omaha Beachille ja muille historiallisille paikoille just 70 vuotismuistojuhlan aikana sekä Le Mansin radalle 90-vuotisjuhlakisan aikaan. Sitä 90-vuotisjuhlasäläähän piti sitten osta matkamuistoksi, vaikka en sellasten ostelua yleensä harrasta :)

Semmonen haju mulla on, että Monacoon ainakin mennen ja ehkäpä myös Saint Tropeziin ;)
 

Runar ja Kyllikki

Next door to Alice
Liittynyt
9.4.2000
Viestit
45727
Sijainti
Suami
50 kuutioisetkin kulkee vaivatta tuon 80kmh jos eivät ole kuristettuja kuten Suomessa.
Mun FB-seinällä on ko kamun livenä striimaama ajo Vietnamissa, tältä päivältä. Aika hurjaa menoa, kyä skodellakin kerkee :D Alla sillä siinä vähän isompi, eli peräti 75-kuutioinen skode, koska on kaks päällä :eek!:


Tää on sit taas ihan oma lukunsa...kannattaa katsoo loppun asti. Skode näyttää kyykylle närhen munan vieläpä hytti pystyssä :D
https://www.facebook.com/1513328592244575/videos/1724791931098239
 

Runar ja Kyllikki

Next door to Alice
Liittynyt
9.4.2000
Viestit
45727
Sijainti
Suami
Onko tuolla Farossa muuta kuin sitä samaa "Kanariaa", aurinkorantaa vailla mitään nähtävää ja koettavaa?
Nyt osaan jo vastata paremmin.
Porttukaalia yllätti mut todella positiivisesti. On tosi kaunis ja avaran oloinen maa. Joissain paikoissa, kun laidunmaat ylsivät molemmin puolin tietä silmänkantamattomiin, tuli Unkarin pustat mieleen.
Ruoka vielä edullisempaa kuin Espanjassa ja HYVÄÄ ja portugalilaiset ystävällistä ja mukavaa porukka.
Miinuksena se, että porttukaalialaiset kuskit ovat huomattavan reikäpäistä porukkaa. Tiestö toki huomattavasti paremmassa kunnossa kuin esim. Suomessa ja Ruotsissa.

Sitä hiukan kummastelin, kun avoautojen määrä romahti heti kun ylitimme rajan.
Espanjassa niitä näkee kyl ihan koko ajan. Portugalissa yks koko reissussa. Syykin ilmeisesti selvisi kun kävimme pälyilemässä muutaman paikallisen käyttettyjä autoja myyvän lafkan valikoimaa. Hinnat olivat JOPA korkeammat kuin Suomessa :eek: Vähintään tuplat, joissain jopa triplat Espanjaan verrattuna.

Tiemaksut on siellä hi-techiä. Ei pelata minkään tullipuomien, lippulappujen ja korttien kanssa kuten Ranskassa ja Espanjassa. Systeemi on täysautomaattinen: Rajan ylityksen jälkeen ajat tullipuomille, joka lukee autosi rekkarin sekä maksukorttisi ja laskuttaa automaattisesti korttia, jos ajaa maksuteitä. Me emme ajaneet. Navissa aina päällä asetus "Nopein reitti" ja "Vältä maksuteitä".

Kaukana Kanarian touhusta, suosittelen ehdottomasti.
 

jjv

Arschloch
Liittynyt
4.5.2005
Viestit
26885
Kävikkö Faroota pidemmällä? Oon menossa talvella Portimaoonhon, ainoastaan Lissabonissa oon ennestään käyny.
 

lfb

Flavio
Liittynyt
8.2.2004
Viestit
9965
Sijainti
Helsinki
Kävikkö Faroota pidemmällä? Oon menossa talvella Portimaoonhon, ainoastaan Lissabonissa oon ennestään käyny.
Sen mitä Portugalin etelärannikosta melkein 15 vuoden takaa muistan, niin aika turistipainotteisia siellä monet kaupungit ovat. Varmaan jotain mielenkiintoisiakin paikkoja löytyy, isoissa kaupungeissa nyt on väkisinkin jotain muutakin. Valitsisin lyhyiden kokemusteni perusteella Lissabonin kymmenen kertaa kymmenestä jos Portugaliin lähtisin. Tai Porto saattaisi olla kiva kanssa, siellä en ole käynyt.
 

jjv

Arschloch
Liittynyt
4.5.2005
Viestit
26885
Mun kokemukseni mukaan rantalomarysätkin voi olla ihan mukavia paikkoja turistikauden ulkopuolella.
 

lfb

Flavio
Liittynyt
8.2.2004
Viestit
9965
Sijainti
Helsinki
Saattaapa ollakin, en ole kokeillut. Tuskin niissä hirveästi mielenkiintoista tekemistä kuitenkaan on. Tai mistäs sitä tietää.
 
Ylös