Ymmärtää yksi poliitikko: Sauli NiinistöTää muokin ihmetyttää. Milloin ne ymmärtävät, jotta valtiolla ei ole rahaa, raha ei tule seinästä, joten jotain tarttis tehdä.
... ei tuota tosin Suomessakaan ymmärretä.
Ymmärtää yksi poliitikko: Sauli NiinistöTää muokin ihmetyttää. Milloin ne ymmärtävät, jotta valtiolla ei ole rahaa, raha ei tule seinästä, joten jotain tarttis tehdä.
... ei tuota tosin Suomessakaan ymmärretä.
Uskoisin jotta noita on muitakin, sun harmiksesi eritoten Kokoomuksessa. Demarit ja eritoten vasemmsito kiistää koko kestävyysvajeen. Persujen kantaa tähän en ole oikein ymmärtänyt.Ymmärtää yksi poliitikko: Sauli Niinistö
On niitä esimerkkejä lähempääkin, joille saman asian tajuaminen tekee tiukkaa.Tää muokin ihmetyttää. Milloin ne ymmärtävät, jotta valtiolla ei ole rahaa, raha ei tule seinästä, joten jotain tarttis tehdä.
Miksi se olisi harmi mulle, jos suurimmassa puolueessa näin on?Uskoisin jotta noita on muitakin, sun harmiksesi eritoten Kokoomuksessa. Demarit ja eritoten vasemmsito kiistää koko kestävyysvajeen. Persujen kantaa tähän en ole oikein ymmärtänyt.
En, mutta kysäsen. Väitän jotta puolueiden PJ:stä Katainen ymmärtää kestävyysvajeen parhaiten.Miksi se olisi harmi mulle, jos suurimmassa puolueessa näin on?
Panetko ajatuksia tai sanoja mun suuhun?
Suattaapi ollanii. Tosin Kataisen resepti sen hoitoon ei miellytä lain. (Tasaveroistaminen)En, mutta kysäsen. Väitän jotta puolueiden PJ:stä Katainen ymmärtää kestävyysvajeen parhaiten.
Mitä tähän sanot ?
Kerro ihmeessä, että mikä resepti se sinua tyydyttäisi?Suattaapi ollanii. Tosin Kataisen resepti sen hoitoon ei miellytä lain. (Tasaveroistaminen)
Sanotaanko näin, että anti-kataisen resepti.Kerro ihmeessä, että mikä resepti se sinua tyydyttäisi?
Ilmeisesti sellainen, missä talouskasvu hoitaa hommat.Sanotaanko näin, että anti-kataisen resepti.
Itse itseäni toistaenVai meinaisiko Mosse jyrkempää progressiota ja vähäisempiä alvia, sähköveroa ym?
Eli alvin korotuksella saadaan kasaan suhteellisen kivuttomasti paljon rahaa. Jos vielä sähkö ym. veroja lasketaan, niin tuloveroprosentteja pitää nostaa todella paljon, mä veikkaisin keskituloisellakin veroprosentin kasvavan lähemmäs 5 %-yksikköä. Ei kuulosta hyvältä.jps sanoi:Olettaen, ettei verojen korotukset vaikuttaisi muuhun, niin alv'n 1%-yksikön korotus toisi valtiolle hieman yli 600 miljoonaa.
Oletetaan hyvätuloisten maksavan tällä hetkellä ansio- ja pääomatuloja noin kolmasosan tuosta 7,4 mrd'sta eli n 2,4 mrd niin samaan lopputulokseen pääsemiseen niin hyvätuloisten veroja tulisi korottaa 600 miljoonaa eli noin 25 %, kuulostaa realistiselta.
Lähdet selvästi siltä oletukselta, että jokaisessa taloudessa riittää valuuttaa isompaan kulutukseen. Ei riitä, kun hinnat nousevat korotetun alvin osalta, niin jotain ostetaan vähemmän. Tämä vaikuttaa suoranaisesti isoon kansanosaan. Parempituloisiahan tämä ei hetkauta paskan vertaa. (ja juu varsin tulee isompi kakku valtiolle alvin nostosta kuin vastaavasta tuloveroprosentin nostosta, mutta yhteiskunnan hyvinvoinnin kannalta epäilen vaikutuksen olevan alvin kohdalla huonompi kuin jälkimmäisessä. Ja tähän väliin toki tulee muutama tyyppi huutelemaan toimettomista virkamiehistä ja tehottomasta valtiosta versus täydellinen yksityinen sektori ym.) Toki jossain vaiheessa harmaa talous lisääntyy muuallakin kuin Kataisen kannattamassa kahden kerroksen rakennusalalla.Itse itseäni toistaen
Eli alvin korotuksella saadaan kasaan suhteellisen kivuttomasti paljon rahaa. Jos vielä sähkö ym. veroja lasketaan, niin tuloveroprosentteja pitää nostaa todella paljon, mä veikkaisin keskituloisellakin veroprosentin kasvavan lähemmäs 5 %-yksikköä. Ei kuulosta hyvältä.
Äijä teki jaskat ja pisti sanat suuhun. Jos osais lukea, niin olen ollut samaa mieltä kestävyysvajeesta. Mutta todistetusti se ei ole sun vahvimpia puolia toi lukeminen. Provosointi on.Ilmeisesti sellainen, missä talouskasvu hoitaa hommat.
Voi olla, että munkin lukemisessa on vikaa, mutta en ole huomannut, että millaisia keinoja kannatat kestävyysvajeen hävittämiseksi. Hyvin selväksi toki on tullut kaikki vastustettavat asiat. Joten..?!Äijä teki jaskat ja pisti sanat suuhun. Jos osais lukea, niin olen ollut samaa mieltä kestävyysvajeesta. Mutta todistetusti se ei ole sun vahvimpia puolia toi lukeminen. Provosointi on.
Jos talouden arvonlisäverollinen kulutus (esim. asuminenhan ei ole arvonlisäverollista kulutusta) on 1000,-/kk, %-yksikön nosto alv'iin vaikuttaa 10,-/kk kulutusta laskevasti mikäli tuloihin ja tukiin ei tule muutoksia. 300,- kulutuksella vaikutus on 3,- euroa.Lähdet selvästi siltä oletukselta, että jokaisessa taloudessa riittää valuuttaa isompaan kulutukseen. Ei riitä, kun hinnat nousevat korotetun alvin osalta, niin jotain ostetaan vähemmän. Tämä vaikuttaa suoranaisesti isoon kansanosaan.
Olet laskelmassasi oikeassa, mutta ongelmana on se, miten moni muut verotukset voivat vaikuttaa tuloeroihin.Jos talouden arvonlisäverollinen kulutus (esim. asuminenhan ei ole arvonlisäverollista kulutusta) on 1000,-/kk, %-yksikön nosto alv'iin vaikuttaa 10,-/kk kulutusta laskevasti mikäli tuloihin ja tukiin ei tule muutoksia. 300,- kulutuksella vaikutus on 3,- euroa.
En mä väitä, ettei noilla voisi olla merkitystä, mutta tuskinpa se yhdessäkään tapauksessa henkilökohtaiseen katastrofiin johtaisi. Toisaalta nuorelle asuntovelalliselle lapsiperheelle tuloverojen huomattavat korotukset aiheuttaisi huomattavasti suurempia ongelmia.
Valtion on kerättävä tarvitsemansa verotulot sieltä mistä ne on saatavissa. Siinäkin tulee ottaa huomioon eri veronkeräysmuotojen seuraukset.
Suomessa on erittäin pienet tuloerot sekä brutto- että nettotuloissa, lisäksi ostopariteettivertailussa suomalaiset ovat varsin kehnossa tilanteessa verrattuna muihin länsimaihin. Mä en näe minään mörkönä niiden kohtuullista kasvua, pikemminkin kannustavana.Olet laskelmassasi oikeassa, mutta ongelmana on se, miten moni muut verotukset voivat vaikuttaa tuloeroihin.
Tuloeroissa se olisi kaventunut, mutta alentanut silti alemmas. Kun pitäisi nostaa ostovoimaa ja muutakin. Näin radikaalisti ajatellen.
Tottakai valtion säästötoimenpiteet ja verojen korotukset vaikuttavat kulutuskysyntään ihan vastaavasti kuin korkojen nousu tai inflaatio. Toisaalta vaihtoehtona on velkaantumisen kasvu, mikä leikkaa tulevaisuudessa kysyntää vielä enemmän.Kyllä. Veroja pitää saada valtiolle ja kunnille. Tässä ongelmassa on, että joudumme kuitenkin säästämään kaikessa ja tämä vaikutus näkyy myös talouskasvussa. Miten talouskasvu voisi nousta, jos meillä verovelvollisilla on huonot tilanteet. Siksi vasemmiston olettama talouskasvu ei näin voisi toteuttaa. Siksi oli yllätys, että tilastokeskus väittää kasvun nousseen vaikka minä näen päinvastaista.