Balthazar
Luonnollisesti.
Tai riittävän vakuuttava ja sitkeä, että saa muut vaihtamaan mielipidettään.
Niin, mutta sen jälkeen ne muut ovat samaa mieltä ja systeemin kautta voidaan alkaa vaikuttaa. Eli ei ole ristiriidassa kirjoittamani kanssa.Tai riittävän vakuuttava ja sitkeä, että saa muut vaihtamaan mielipidettään.
Eli demokratiassa tämä tarkoittaa sitä, että ensin pitää äänestäämällä vaikuttaa samanmielisesti kuin muut ja vasta sen jälkeen kertoa, että perhana kun äänestettiin porukalla väärin? Asia selvä.Jos kukaan muu ei ole samaa mieltä, niin vaikuttamismahdollisuudet jää kirjoitteluun ja palopuheiden pitoon. Vasta jos on riittävästi samanmielisiä voidaan vaikuttaa systeemin kautta. Yhden ihmisen mielipide ei demokratiassa ole yksinään minkään arvoinen, vasta samanmielisen joukon mielipide on. Eli juu, pitää olla samaa mieltä kuin muut jos haluaa vaikuttaa.
Ei, kun kerätä joukko samanmielisiä, perustaa puolue ja asettua vaaleissa ehdokkaaksi. No, tietysti sitoutumattomana voi jollekin listalle päästä ilman että tarvitsee olla samanmielisiä. Mutta ilman niitä samanmielisiä ei mene kuitenkaan läpi vaaleissa joten jos on yksin mielipiteensä kanssa, ei pääse vaikuttamaan.Eli demokratiassa tämä tarkoittaa sitä, että ensin pitää äänestäämällä vaikuttaa samanmielisesti kuin muut ja vasta sen jälkeen kertoa, että perhana kun äänestettiin porukalla väärin? Asia selvä.
Stubb: EU:ta sylkykuppina käyttävät katsokoot peiliin
Alexander Stubb osallistui viimeiseen ulkoministerikokoukseensa Luxemburgissa 20. kesäkuuta.
Luxemburg. Tuleva eurooppaministeri Alexander Stubb ei pidä Suomen ja Euroopan uudesta suuntauksesta, jonka mukaan EU:ta käytetään "sylkykuppina kaikkeen".
"Tosiasia on se, että kyllä sitä kannattaa aika usein peiliin katsoa mistä ne suurimmat ongelmat löytyvät. Ne ovat rakenteellisia ja ne tulevat sisältä päin, jokaisessa EU-maassa", viimeiseen ulkoministerikokoukseensa maanantaina Luxemburgissa osallistunut Stubb sanoi.
Stubb lähtee pian kiertueelle EU:n tärkeimpien jäsenmaiden pääkaupunkeihin.
Kiertue vie Lontooseen, Pariisiin, Berliiniin ja Varsovaan.
Matkalla on tarkoitus neuvotella EU:n isoista haasteista lähivuosien aikana. Yksi näistä on vääntö EU:n rahoitusraameista.
Stubb ei usko, että yhteistyö tulevan ulkoministerin Erkki Tuomiojan kanssa aiheuttaa ongelmia. "Meillä on vahva yhteinen kunnioitus toisiamme kohtaan."
Stubbin mielestä Suomen uusi hallitus on ennätyksellisen EU-myönteinen.
Sen enempää Stubb kuin tuleva pääministeri Jyrki Katainenkaan ei halua esitellä mitään "kikkoja" EU-myönteisyyden lisäämiseksi Suomessa.
"Olennaista on se, että pystytään kertomaan miksi näitä asioita tehdään", viimeiseen euroryhmän kokoukseensa maanantaina osallistunut valtiovarainministeri Katainen sanoi.
Vanhat hommansa jättävä Katainen vitsaili panevansa nyt "leuan rintaan ja kohti uusia pettymyksiä".
No ihan miten sen nyt katsoo. Eihän Portugalia, Irlantia ja Kreikkaa olisi tarvinnut tukea jos olisivat itse hoitaneet taloutensa niin kuin olisi pitänyt. Ja onhan se niin että aika hyvin sivuutetaan kaikki EU:n hyvät puolet ja keskitytään vaan niinhin negatiivisiin asioihin. Se on vaan niin paljon helpompi vastustaa jotain kuin tukea jotain. Siitä syystähän Perussuomalaisetkin menestyivät. Vastustetaan maahanmuuttoa, EU:tä, tukipaketteja, pakkoruotsia jne.Stubbin mopo jo karkasi. Heh. Pitäisikö EU:n kritisoiminen kieltää ja määrätä, että joka aamu töissä ja kouluissa pidetään viiden minuutin EU-hartaus.
Boldattu lause kyllä paljastaa miten Stubb on täysin kykenemätön näkemään EMUn erittäin pahaa ja vaarallista valuvikaa.
Knoukkari taitaa olla persus!No ihan miten sen nyt katsoo. Eihän Portugalia, Irlantia ja Kreikkaa olisi tarvinnut tukea jos olisivat itse hoitaneet taloutensa niin kuin olisi pitänyt. Ja onhan se niin että aika hyvin sivuutetaan kaikki EU:n hyvät puolet ja keskitytään vaan niinhin negatiivisiin asioihin. Se on vaan niin paljon helpompi vastustaa jotain kuin tukea jotain. Siitä syystähän Perussuomalaisetkin menestyivät. Vastustetaan maahanmuuttoa, EU:tä, tukipaketteja, pakkoruotsia jne.
Mites toi Euro? Jos Portugalilla olisi escudo, Irlannilla oma punta ja Kreikalla drakmansa, niin mikä olisi ongelma?No ihan miten sen nyt katsoo. Eihän Portugalia, Irlantia ja Kreikkaa olisi tarvinnut tukea jos olisivat itse hoitaneet taloutensa niin kuin olisi pitänyt. Ja onhan se niin että aika hyvin sivuutetaan kaikki EU:n hyvät puolet ja keskitytään vaan niinhin negatiivisiin asioihin. Se on vaan niin paljon helpompi vastustaa jotain kuin tukea jotain.
Jos Kreikka ei olisi väärentänyt talouslukujaan niin se ei olisi mukana Eurossa...Mites toi Euro? Jos Portugalilla olisi escudo, Irlannilla oma punta ja Kreikalla drakmansa, niin mikä olisi ongelma?
Ongelma on vaan siinä, että euroalueen kokoisella läntillä taloudet ovat sen verran erilaisia, että melkoisella varmuudella kaikkialla ei mene hyvin tai huonosti yhtä aikaa, ts. taloudet muuttuvat ja kasvavat epäsymmetrisesti, mitä muutosta oma valuuttakurssi taas seuraisi jos sellainen olisi. Ainut jokseenkin tehokas tapa hallita tilannetta olisi vaatia mukana olevilta mailta tiukkaa talouskuria, mikä kyllä silloin aikanaan ymmärrettiin, tehtiinhän asiasta sopimuskin. Sen noudattamista vaan ei koskaan vaadittu.No ihan miten sen nyt katsoo. Eihän Portugalia, Irlantia ja Kreikkaa olisi tarvinnut tukea jos olisivat itse hoitaneet taloutensa niin kuin olisi pitänyt.
Aikanaan oli vähintäänkin vahvat epäilyt Kreikan tilastoista. Tosin silloin oli useitakin sääntöjä, joiden mukaan EU-talouksien tulee elää. Eipä niistä välitetty tuon taivaallista (pl. suomi tietysti!)Jos Kreikka ei olisi väärentänyt talouslukujaan niin se ei olisi mukana Eurossa...
Yksi nykyisen kriisin lähtötekijöistä on ollut se, että yksi rahapolitiikka on sopinut kovin huonosti eri maiden tarpeisiin. Kun Irlanti olisi tarvinnut korkojen nostoa asuntomarkkinoiden hillitsemiseksi, niin korkoja vedettiin alas, joka sopi paremmin esim. Saksalle. Nyt taas Suomi ja Saksa tarvitsisi selvästi korkeampia korkoja, mutta ne voisivat olla niitti kriisimaille.Ongelma on vaan siinä, että euroalueen kokoisella läntillä taloudet ovat sen verran erilaisia, että melkoisella varmuudella kaikkialla ei mene hyvin tai huonosti yhtä aikaa, ts. taloudet muuttuvat ja kasvavat epäsymmetrisesti, mitä muutosta oma valuuttakurssi taas seuraisi jos sellainen olisi. Ainut jokseenkin tehokas tapa hallita tilannetta olisi vaatia mukana olevilta mailta tiukkaa talouskuria, mikä kyllä silloin aikanaan ymmärrettiin, tehtiinhän asiasta sopimuskin. Sen noudattamista vaan ei koskaan vaadittu.