markoj
Custom User
- Liittynyt
- 28.12.1998
- Viestit
- 38925
Koita nyt jotenki selvitä. :frown:Toki jenkeissä on perinteisempää jotta perheessä toinen on kotona ja varmaan enemmän pääomatuloilla eleleviä.
Mutta silti tuo suhde järkytti minua.
Koita nyt jotenki selvitä. :frown:Toki jenkeissä on perinteisempää jotta perheessä toinen on kotona ja varmaan enemmän pääomatuloilla eleleviä.
Mutta silti tuo suhde järkytti minua.
Suomessa työllisyys- ja työttömyysluvuissa on se ongelma että niissä on myös vapaaehtoisia työttömiä, koska Suomessa on varaa olla myös työtön. Jenkeissä ei ole niin helppoa.
http://keskustelu.kauppalehti.fi/5/i/keskustelu/thread.jspa?threadID=146802&start=45&tstart=150No niin, jaita hattuun. Tassa se miten se toimii Texasissa:
Viikottaisten tyottomyyskorvausten pohjana ovat viimeisen 12 kuukauden ajan tulot. Jaa sen vuosineljanneksen palkka jolloin tulosi olivat korkeimmillaan 25lla, ja saat nain viikottaisen korvauksesi.
Jos siis ansaitsit $3000/kk, jaa se 25lla niin tiedat paljonko viikkokavauksesi on. Tuossa tapauksessa se olisi $9000/25 eli $360/vko, tai siis hyvin lahella tuota $1500aa.
Nyrkkisaantona: tyottomyyskorvaus on puolet aiemmasta palkasta, kuitenkin siten etta minimi on $58 ja maksimi $392 per viikko.
Tyottomyys ei myoskaan saa olla itseaiheutettua. Yrittajiin tama ei tietenkaan edes pade, koska niin kauan kun niilla on oma yritys tai eivat olleet muiden palveluksessa, ei korvausta tipu lainkaan. Paha juttu ulkoistetuille tyontekijoille jotka perustivat tyonantajansa toivomuksesta yrityksen jonka kautta laskuttaa tyopalkkionsa.
Tuo maksetaan vain arkipäiviltä, joten ei ole kyllä isompi.Suomessa jos on tienannut 3000 euroa kuussa ja maksanut työttömyyskassaan niin huonoimmillaan saa reilu 2000 euroa. Jos on vaikka kolme lasta ja sitten vielä muutosturvan piirissä niin saa yli 3000 euroa kuussa. Kätevää olla työttömänä kun saa enemmän rahaa kun töissä. Nää siis toki vaan laskurista otettuja arvoita, mutta toki suuntaa-antavia.
http://www.tyj.fi/default.asp?id=25
Oho.. tulipas tosiaan laskuvirheTuo maksetaan vain arkipäiviltä, joten ei ole kyllä isompi.
kätevää... 10000 miljardia dollaria markkinoille vaan.
Näihän on jo tehty hyvän aikaa, kun FED on ostanut valtion velkakirjoja. Keksityllä rahalla se sitä tekee ja näin luo vastikkeetonta rahaa markkinoille. Nythän siis EKP on myös aloittanut tämän rallattelun.
Pörssisyklejä toki on eri mittaisia ja eri syvyisiä, mutta ne eivät pääasiassa noudata mitään tiettyä kellonkiertoa.Ennen vanhaan tai joskus 1980-2010 olivat pörssisyklit n 7-10 vuoden jaksoissa. Nyt taidetaan olla 2-3 v jaksoissa ja syklin vaiheet 4-7 tosi nopeita tai ei ollenkaan. Suurempi talousmuutos meneillään.
Talous alkanee elpyä aikaisintaan vuoden 2011 jälkeen kun nuo höttölainat on pääosin resetoitu.
---clip---
blaa blaa blaa
---clip---
Eli lama lienee oikea tilannekuvaus. Kesto vähintään 2008-2011. Usassa asuntojen hinnatkaan eivät pääse kunnon kasvuun ennen kuin nuo Alt-A ja Option ARM lainat on resetoituneet 2011- 2012.
---clip ---
blaa blaa blaa
---clip---
Tuo 2011-2012 on omasta mielestäni liian optimistinen nousun alkuajankohta. Tässä saattaa mennä nyt todella pitkään. Aika näyttää.
Tavallaan. EKP puuttuu nyt kriisi-Euromaiden finanssipolitiikkaan ostamalla näiden valtioiden velkakirjoja jotta em. maiden lainojen korot eivät nousisi. EKP:n sijoitustoimintaan kuulunee myös eri valtioiden obligaatioiden myyminen ja ostaminen, mutta strateginen päätös ostaa em. velkakirjoja on ilmeisesti EU:n perustuslain vastaista, tai jos ei vastaista, niin ainakin sen hengen vastaista.Ne sitten ovat täysin oikeaa ja kovaa valuuttaa millä Kreikka, Portugali, Irlanti, Kypros, Italia ja Espanja pelastetaan?
Muistelin aiheesta lukeneeni myös ja löysinkin jonkinlaisen lähteen: http://www.actwin.com/kalostrader/Presentation/Towneley Market Timing Study.htmEn muista tarkkaan mutta kertaluokka oli jotakuinkin niin, että viimeisen viidenkymmenen vuoden pörssien kasvusta noin puolet on tullut alle kymmenen pörssipäivän sisällä.
Tässä 1.2% vastaa 90 parhaiten tuottanutta päivää.For example, 95% of the market gains between 1963 and 1993 stemmed from the best 1.2% of the trading days!
Joo kyse on ihan normaalista oppositio/populismipolitiikasta. Toisaalta firmoilla menee jenkeissä ihan hyvin toisin kuin valtiolla.Toisaalta yhä useampi näkee, että lisävelan luominen on vain ja ainoastaan kapitalismin puolustusta. Ironista on, että esimerkiksi jenkeissä rebublikaanit vastustavat ns lisävelkaa, mikä linjana on kapitalismin vastainen. Mutta siellä taitaakin kyse olla lyhytjänteisestä päivänpolitikoinnista.
Empä usko, eiköhän nykyinen tilanne ole melko poikkeuksellinen. Kyllähän tässä uutisia lukiessa pessimisoituu jatkuvasti. Maailmantalouden uuden järjestyksen luomisesta tässä on kyse. Länsimaat ei ole hyväksyneet että maailma on muuttunut ja heidän pitää muuttua mukana. Koitetaan ylläpitää järjestelmää joka perustuu aikaan entiseen. Otetaan velkaa ja siiretään kiperiä ratkaisuja eteenpäin, mutta nyt alkaa vain markkinat ymmärtämään, että ongelmien siirtäminen tulevaisuuteen ei ole kestävä ratkaisu.Velan ja pääomien kasautumisesta kellään mitään tutkimustietoa? Erityisesti kriisejä synnyttävästä velan ja pääomien kasautumisen erirytmisyydestä?
Brittipääministeri David Cameronilta paloivat kesälomat, ja ihan kirjaimellisesti. Hän joutui lentämään Italian Toscanasta takaisin Lontooseen, koska pitkin Englantia on viime öinä roihunnut.
Myös Espanjan José Luis Zapateron ja Ranskan Nicolas Sarkozyn lomasuunnitelmat menivät uusiksi, koska heidän pitänyt yrittää pelastaa valtioidensa talous.
Poltettujen lomien listasta voisi tehdä vielä paljon, paljon pidemmän. Tarkoitus ei kuitenkaan ole herätellä säälintunteita valtiojohtajia kohtaan. He ovat ammattinsa valinneet.
Ensi katsomalta Cameronin ja Zapateron lomankeskeytykset ovat toisistaan täysin irrallisia. Toisella palaa kaduilla, toisella tilinpidossa.
Mutta nämä kyllä liittyvät toisiinsa, ja koko maanosaan. Jos vielä yksi kömpelö tuli-ilmaisu sallitaan, niin liekit nuolevat koko Euroopan sosiaalista mallia, hyvinvointiyhteiskuntaa, jonka ansiosta suuri osa eurooppalaisista on tälläkin hetkellä palkallisella vuosilomalla.
Cameronin hallitus on pannut toimeen vauraan Euroopan kunnianhimoisimpia – siis tylyimpiä – leikkauksia. Köyhyys taas on varmasti vaikuttanut Lontoon mellakoiden puhkeamiseen. Lontoon mellakat tuovat mieleen Ateenan, jonka väkivaltaisiin mielenosoituksiin ei jaksa enää edes kiinnittää huomiota.
Käytännössä koko Euroopalla on leikkauksia edessään, koska lähes joka maassa on eletty yli varojen. Ei olisi ihme, vaikka brittikaava toistuisi mantereen pääkaupungeissa.
Vähintään kannattaa varautua siihen, että niin kutsutut saavutetut edut eivät enää olekaan pyhiä. Lomia voi tulevaisuudessa palaa muiltakin kuin valtiojohtajilta.
Meneillään oleva talouskurimus ei osu vain ihmisiin, yrityksiin tai valtiontalouksiin. Sillä on myös poliittiset uhrinsa. Kuukausi kuukaudelta käy ilmeisemmäksi, että Euroopan yhtenäisyys on yksi suurimpia häviäjiä.
Tässä on katala ristiriita. Mitä tiukemmin Euroopan maat kietoutuvat toisiinsa talouden pelastusoperaatioissaan, sitä enemmän on halua hajottaa koko rakennelma. Vauraassa Euroopassa kytee katkeruus.
Tässä muuten kanssa mielenkiintoinen kirjoitus.Nykyisessä keskustelussa on vaadittu finanssisektoria ja sijoittajia vastuuseen holtittomasta toiminnastaan. Vaatimus on paikallaan, mutta usein unohdetaan, että tehokkain tapa vähentää finanssisektorin valtaa ja mahdollisuuksia holtittomuuteen on vähentää päättäväisesti velkaantumista.
Eihän tuo ihan objektiivinen kirjoitus ole ja mutkia vedetään huolella suoraksi, mutta kyllähän se jotain kertoo jotta tuolla vedetään kireää talouspolitiikka, mutta silti monet hyvinvointivaltion tunnusmerkit (koulutus, terveydenhuolto) on esim. Virossa jopa Suomea paremmassa kunnossa.Lawmakers in the Baltic nations recognized, to borrow the words of Dan Hannan, that “you cannot spend your way out of recession or borrow your way out of debt.”
Nojaa, eiköhän siellä ole yhtä paljon pelkoa omasta oikeistosta (=Tea party).Publikaanit käy Jenkeissä pressanvaaleja ja yrittävät kaikin tavoin vaikeuttaa Obaman asemaa. Luottoluokituksen alennus tuli heille yllätyksenä ja samalla saivat siitä myös syyt niskaansa.
Koska ne tulee telkkarista?Nojaa, eiköhän siellä ole yhtä paljon pelkoa omasta oikeistosta (=Tea party).
Eikä tuo poliitikkojen joustamattomuus ole nykypäivänä uutta, katsokaa vaikka meidän hallitusneuvotteluja