Lööpitystä, uutisia, ym. sälää / TALVIkausi '11-'12

  • Viestiketjun aloittaja 72
  • Aloituspäivämäärä
Status
Ei avoinna uusille viesteille.

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104235
Sijainti
On earth
Kyä viikate käy.

Kävin lauantaina Hangon hautuumuulla viemässä mutsille kynttelin ja samalla tälle just kuolleelle entiselle työkaverille. Rupee olemaan sekin firma ihan hyvin edustettuna siellä.:thumbfh:

Konttoripäällikön mies, kolleegan poika (11.v), kolleegan mies, varastomies, varaston esimies, varastomies ja nyt viimeisenä tämä Janne.:nope:

No ovat lähellä toisiaan sitten sielläkin. Helppo käydä morottamassa.:eek:
 

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104235
Sijainti
On earth
Twitterissä porukku lämpiää:


Kyllönen: Kilometrikorvaukset säästöjen piiriin | YLE Helsinki http://yle.fi/alueet/helsinki/2012/01/kyllonen_kilometrikorvaukset_saastojen_piiriin_3214864.html mitä tämä taas sekoilee??? kmkorvaus on korvausta työmatkoista, jotka on tehty palkansaajan omalla autolla, koska työ vaatii sitä. tähän ei paljon julkisilla vaikuteta varsinkaan "ekologisella" lentoliikenteellä. ihme urpo tuokin ministeri. muistanemme myös ruuhkamaksut ja GPS-seurantaspedeilyt.
 

Mangelo

Well-known member
Liittynyt
19.4.2007
Viestit
24380
Twitterissä porukku lämpiää:
Tää liikenneministerin jobi varsinkin on sellainen, että sen haltija vaan heittelee kommentteja, joilla uskoo varmistavansa vaaleissa läpipääsyn seuraavalle kaudelle. Tää ministeri nostelee tapetille etelän ihmisiä ärsyttäviä asioita, joilla uskoo saavansa kateellisten kainuulaisten kannatuksen.
 

Örfil

Guest
Ilkamat on eka sketsiohjelma jonka muistan Speden juttujen lisäksi.

Lisäksi leffa Lampaansyöjät (joka käytiin ihan leffateatterissa katsomassa perheen kanssa) oli eka isompi leffakokemus, joka ei ollut ns. lasten elokuva.

Leolle rauhaisat mullat.
 

Melinda

Sponsored by Sam
Liittynyt
16.2.2003
Viestit
6280
Sijainti
Melko kaukana
Sotaveteraanikortti bongattu!

IS.fi sanoi:
Sotaveteraanit raivostuivat Mikko Kuustoselle: "Täyttä sontaa!"

Perjantaina näytetyssä jaksossa puhuttiin presidentinvaaleista, minkä yhteydessä Kuustosen kommentti aiheutti hänelle rajun palauteryöpyn ja jopa tappouhkauksia.

- Miettikää nyt äijät, mitä me on oikeasti opittu intin aikana, mikä on ratkaisevaa pressan tontin kannalta. Siellä oppii syömään munkkia ja tumputtamaan niin, ettei peitto heilu, hän heitti ohjelmassa, kun halusi herättää miehiä ajattelemaan, oppiiko armeijassa sellaista, minkä hallitseminen on olennaista presidentin tehtävissä.

Varusmiesliiton puheenjohtaja ei ole kovinkaan mielissään kommentista.

- Aika asiaton heitto liittyen armeijankäymiseen, se ettei siellä muka mitään hyödyllistä olisi oppinut. Pystyn käsittelemään tuon vielä vitsinä, mutta ei se vastaa omaa käsitystäni aiheesta, sanoo
Mikko Kiviluoma.

- Tuo on täyttä sontaa, sanoo sotaveteraaniliiton hallituksen toinen varapuheenjohtaja Seppo Yli-Norppa kuullessaan kommentin luettuna.

Rintamaveteraaniliiton puheenjohtaja Matti Louekoski ei kommentista loukkaannu.

- Nykypäivänä ihmiset laukovat kaikenlaista. Jos tuo on ainoa mitä on armeijassa oppinut, niin hukkaanpa on mennyt. Kommentin taustalla nyt kuitenkin on varmasti keskustelu siitä, onko Haavisto siviilipalveluksen suorittaneena sopiva tasavallan presidentiksi ja armeijan ylipäälliköksi, hän pohtii.

Palaute järkytti Kuustosen

Kuustonen on saanut ryöpyn palautetta ja jopa tappouhkauksia.

Palautteesta hämmentynyt mies kertoo, että hänen teemakseen viihdeohjelmassa oli sovittu puhua ylilyönneistä presidentinvaaleissa sosiaalisessa mediassa.

- Esimerkiksi ylilyönnistä otin sen, miten heppoisin perustein ja kevyesti armeijan käyminen nousee presidenttipelin aseeksi. Sitten kysyin, että mitä sellaista olemme oikeasti oppineet intissä, joka on olennaista presidentintehtävän hoitamisen kannalta. Tästä lähti huulenheitto, enkä näe siinä mitään pahaa. Tupahuumoriin verrattuna jutut olivat kevyitä enkä osaa ajatella, että sanomisissani olisi paheksuttavaa, hän sanoo.

- Ydinasia on, että suurin osa presidenteistämme on selvinnyt töistään mallikkaasti ilman varusmiespalvelusta hankkimalla osaamisensa toisaalla.

Kuustonen korostaa, että hänen kommenttinsa koski nimenomaan sitä, miten armeijan käyminen on hyödyksi presidentintyössä.

- Olen itse käynyt armeijan ja olen merivoimien varusmiespappi. Tuo jakso oli elämässäni mielenkiintoista, mutta ristiriitaista aikaa. Näen maanpuolustuksella selkeän tehtävän eikä kommentointimme liittynyt tähän. Tahdon kunnioittaa sitä, että ihmiset seuraavat vakaumustaan suhteessa armeijaan, mutta presidentin tehtävien osalta ei sotilasarvo osaamista ratkaise.

Aggressiivinen palaute järkyttää.

- Se satuttaa ja loukkaa syvästi, että ihmiset väittävät minun kääntyneen veteraaneja tai maanpuolustustyötä vastaan. Isäni oli sotainvalidi ja teen työtä veteraanien kanssa. Huulenheitolla ei ollut mitään tekemistä tämän kanssa.
 

Örfil

Guest
Aggressiivinen palaute järkyttää.

- Se satuttaa ja loukkaa syvästi, että ihmiset väittävät minun kääntyneen veteraaneja tai maanpuolustustyötä vastaan. Isäni oli sotainvalidi ja teen työtä veteraanien kanssa. Huulenheitolla ei ollut mitään tekemistä tämän kanssa.
Tässä lienee asian ydin.

Nyt jäitä hattuun ja kunnia niille keille se kuuluu.
 

ToXiCiTy

I am fabulous!
Liittynyt
20.4.2008
Viestit
16731
Sijainti
Järvenpää
Voi kuulostaa kylmältä, mutta mun mielestä sotaveteraanin mielipide on ihan samalla tasolla kuin kenen tahansa muun mielipide.
 

Mangelo

Well-known member
Liittynyt
19.4.2007
Viestit
24380
Voi kuulostaa kylmältä, mutta mun mielestä sotaveteraanin mielipide on ihan samalla tasolla kuin kenen tahansa muun mielipide.
Heidän mielipiteeseensä sotimisasioista soisi kuitenkin kunnioituksella suhtauduttavan, verrattuna kaveriin, joka ei osannut syödä munkkipossuja tai tumputtaa heiluttamatta peittoa inttiin mennessään.
 

jps

nimimerkkien jahtaaja
Liittynyt
17.11.2000
Viestit
31093
Sijainti
täällä
Heidän mielipiteeseensä sotimisasioista soisi kuitenkin kunnioituksella suhtauduttavan, verrattuna kaveriin, joka ei osannut syödä munkkipossuja tai tumputtaa heiluttamatta peittoa inttiin mennessään.
Yleisesti ottaen sotaveteraanilla, sivarilla, varusmiespalvuksen suorittaneella tai armaijasta vapautetulla (esim. sukupuolen perusteella) ei ole kovinkaan paljon kokemusta ylipäällikkönä toimimisesta. Rauhan aikana se tehtävä on lähinnä raporttien lekumista ja kuuntelemista sekä kunnianmerkkien jakamista sekä upseeriylennysten hyväksymistä ehdotusten mukaan.

Halonen kieltämättä vaikutti voimakkaasti Suomen liittymiseen jalkaväkimiinojen poistamiseen, perusteena se, ettei Afrikassa ja Aasiassa osata tehdä miinakarttoja ja miinat viskellään summittaisesti sinne tänne.
 

Mangelo

Well-known member
Liittynyt
19.4.2007
Viestit
24380
Tutkimus: taikasienistä apua masennuksen hoitoon
Julkaistu 30.01.2012

Tutkimus: taikasienistä apua masennuksen hoitoonPsykedeeliset sienet saattavat tulevaisuudessa olla keino hoitaa masennusta, kerrotaan kahdessa pienessä aivokuvatutkimuksessa. Näissä tutkimuksissa selvitettiin, miten psilosybiini – taikasienten sisältämä aktiivinen ainesosa – vaikuttaa aivoihin. Tutkimuksista uutisoi Usa Today.

Toiseen tutkimukseen osallistui 30 tervettä ihmistä, joille laitettiin psilosybiiniä vereen samalla kun heidän aivonsa kuvattiin magneettikuvauksella, jolla mitattiin muutoksia heidän aivojensa toiminnassa. Aivokuvista ilmeni, että psilosybiini aiheutti aktiivisuuden vähentymistä aivojen tietyilla alueilla, jotka ovat erityisen hyvin yhteydessä muihin alueisiin.

Toisessa tutkimuksessa, johon osallistui 10 tervettä vapaaehtoista, havaittiin psilosybiinin tehostavat henkilökohtaisia muistoja ja osallistujien emotionaalista hyvinvointia jopa kahden viikon ajaksi. Tutkijoiden mukaan tämä viittaisi siihen, että psilosybiini voisi olla hyödyllinen apu psykoterapiassa.

Molemmissa tutkimuksissa vanhempana kirjoittajana toimi tohtori David Nutt.

– Psykedeelejä pidetään tajuntaa laajentavina päihteinä, joten yleisesti oletetaan niiden kohottavan aivojen aktiivisuutta. Yllättävää onkin, että ne itse asiassa vähentävät aivojen aktiivisuutta niillä alueilla, joilla on tiiviimmät yhteydet muihin alueisiin. Nämä alueet rajoittavat kokemuksiamme maailmasta ja pitävät ne järjestyksessä. Tiedämme, että kytkmällä pois nämä alueet päädytään tilaan, jossa maailman kokeminen muuttuu oudoksi, Nutt selittää.

Nutt ja hänen kollegansa havaitsivat myös, että psilosybiini vähensi verenkiertoa hypotalamuksessa, missä verenkierto lisääntyy niillä ihmisillä, jotka kärsivät Hortonin syndroomasta (sarjoittaisesta päänsärystä). Jotkut päänsärystä kärsivät ovat kertoneet psilosybiinin helpottaneen heidän oireitaan.

Tutkijat painottavat, että molempiin kokeisiin kuului vain vähän osallistujia ja lisätutkimuksia tarvitaan, jotta psilosybiinin vaikutuksista aivoihin voidaan olla varmoja.
Jälleen todettu, että taikasienten syönti kannattaa :ahem:
 

SamiJ

Well-known member
Liittynyt
13.10.2002
Viestit
9172
Tämä uutinen meni taas vähän niinkun "mitä v*ttua?" osastolle.

Guzenina-Richardsonin erityisavustaja erosi
julkaistu tänään 30.1. klo 13:18, päivitetty tänään 30.1. klo 13:29

Peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardsonin (sd.) erityisavustaja on eronnut tehtävästään ministeriössä tapahtuneiden tiedonkulkuongelmien vuoksi. Erityisavustaja oli ministerin tietämättä ajanut miesten synnytykset mahdollistavaa muutosta translakiin. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.

Guzenina-Richardsonin valtiosihteeri Sinikka Näätsaari kertoo, että ministeri oli käynyt erityisavustaja Martta Octoberin kanssa asiasta vakavan keskustelun maanantaiaamuna. Keskustelun jälkeen avustaja oli päättänyt erota. Hän palannee entiseen työpaikkaansa.

Näätsaari korostaa, ettei erityisavustajan toiminnassa ollut kyse pahantahtoisuudesta vaan ajattelemattomuudesta. Hän sanoo, ettei avustaja ollut välttämättä ymmärtänyt edustavansa ministeriä virkamiesten kanssa käymissään keskusteluissa.

Erityisavustaja itse ei halunnut kommentoida asiaa YLE Uutisille.

YLE Uutiset
http://www.yle.fi/uutiset/talous_ja_politiikka/2012/01/guzenina-richardsonin_erityisavustaja_erosi_3216491.html
 

mjs

Long easy right sumppuun
Liittynyt
10.7.2007
Viestit
8260
Ei uskalla edes kysyä että mikä se entinen työpaikka on minne on palaamassa tämän jälkeen.
 
Status
Ei avoinna uusille viesteille.
Ylös