Lööpitystä, uutisia, ym. sälää / TALVIkausi '11-'12

  • Viestiketjun aloittaja 72
  • Aloituspäivämäärä
Status
Ei avoinna uusille viesteille.

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104235
Sijainti
On earth
Dragan olis voinut tosiaan siirtää Upinniemeen. Hankohan on jo menetetty kaiketi, onko siellä enää mitään muuta toimintaa kuin muistelureissuja saarille turisteille?
Eiköhän ne kivet ole miehitettynä? Siis Rysä ja Hästis. Jussarössä on ainakin tota merivartiostoa.
 

Örfil

Guest
Eiköhän ne kivet ole miehitettynä? Siis Rysä ja Hästis. Jussarössä on ainakin tota merivartiostoa.
Aikomus olis ens kesänä tehdä vkonloppukeikka Hankoon (& kartata samalla!) ja käydä noilla saarilla. Mitä olen netistä kaivellut, jotain keikkoja sinne tehdään.

Onko Hästis ja Rysä vielä armeijan hallussa vai pelkästään merivartiostolla?
Tästä ei oikein löydy selvää tietoa. Tai en osaa vaan hakea.

HanRPsto taitaa olla menneiden talvien lumia?
 

jaska

Ett silleen!!!!!!1 -mies
Liittynyt
29.12.1998
Viestit
32215
Sijainti
kyrkslätt
Liitetään koko maa perkele Pietariin!!!

Sillähän se loppuu. Sitähän tässä ollaan tekemässä.
No lähtökohta taitaa olla, että ei varuskunnilla maata puolusteta. Ja en minä tuosta armeijan uudistuksesta puhu, se on korkeintaan alaviite siinä mitä tarttis tehdä.

Kuntauudistus on alku, vaikkakin tuloksia epäilen. Me syödään huomattavasti enemmän kuin ansaitaan, se ei kauhean kauan toimi.
 

Fagerholm

Oman elämänsä Sutil
Liittynyt
19.12.2004
Viestit
39266
Sijainti
Semminki
Teinityttö tuomittiin 9-vuotiaan murhasta

Pienen naapurinsa murhannut teinityttö tuomittiin elinkautiseen Yhdysvalloissa torstaina.

Lokakuussa 2009 Alyssa Bustamante, 15, murhasi naapurissa asuneen 9-vuotiaan Elizabeth Oltenin pienessä St. Martinsin kaupungissa Missourissa. Bustamante oli useita päiviä etukäteen kaivanut lähimetsään matalan haudan. Hän käytti pikkusiskoaan hyväkseen houkutellakseen Elizabethin metsään, missä odotti uhriaan puukon kanssa.

- Kuristin sitä ja viilsin sen kurkun auki ja puukotin sitä, nyt se on kuollut. En tiedä miltä minusta pitäisi tuntua tällä hetkellä, Bustamante kirjoitti surman jälkeen päiväkirjaansa.

- Se oli mahtavaa. Heti kun pääset yli siitä "voi luoja en voi tehdä tätä" -tunteesta, se on aika nautinnollista. Olen tosin vähän hermostunut ja vapiseva juuri nyt. Okei, pitää mennä kirkkoon nyt, LOL.

Bustamante lähti mormonikirkon nuorten tansseihin. Samaan aikaan sadat vapaaehtoiset aloittivat kadonneen Elizabethin etsinnät.

Lopulta Bustamante tunnusti tekonsa poliisille ja johdatti heidät Elizabethin ruumiin luo.

Pyysi anteeksi

Oikeuden istunnossa torstaina 18-vuotias Bustamante pyysi anteeksi uhrinsa perheeltä.

- Olen äärimmäisen, todella pahoillani kaikesta. Tiedän, että sanat, hän aloitti ja vaikeni hetkeksi kootakseen itsensä.

- ...eivät koskaan voi riittää, eivätkä ne voi riittävästi kuvata sitä, kuinka kamalalta kaikki tämä tuntuu.

Myöhemmin hän vielä lisäsi: - Antaisin elämäni, jos voisin saada hänet takaisin. Olen pahoillani.

Elizabethin äiti kuunteli Bustamanten anteeksipyyntöä tuijottaen eteensä vaiti.

Tuomari langetti Bustamantelle murhasta elinkautisen tuomion. Hänellä on mahdollisuus päästä ehdonalaiseen noin 35 vuoden jälkeen.

Puolustusasianajajat kuvasivat tuomiota ankaraksi. He olivat vedonneet Bustamanten vaikeaan lapsuuteen. Tyttö syntyi teini-ikäisille, huumeita käyttäville vanhemmille. Kun isä joutui vankilaan ja äiti hylkäsi, Bustamante toimitettiin isoäitinsä huostaan. Hän oli ollut lääkekuurilla masennuksen vuoksi siitä lähtien, kun hän vuonna 2007 yritti itsemurhaa.
Vartin verran koitin keksua fiksua kommenttia asiaan.. ei kyllä onnistu.
 

OoPee

Nuori ikäisekseen
Liittynyt
2.6.1999
Viestit
81527
Sijainti
Far enough
Pääasia että svenskspråkiga varuskunta säilyy.
Wallinin sanat Dragsvikistä hämmentävät

Tulkinnat puolustusministeri Stefan Wallinin lausunnoista Dragsvikin ruotsinkielisen varuskunnan kohtaloon liittyen ovat eri lehdissä hämmentävän erilaisia.
IS:n tietojen mukaan puolustusministeri Stefan Wallin (r) ei halunnut koskea Dragsvikin ruotsinkieliseen prikaatiin, vaikka sen lakkauttaminen olisi ollut puolustushallinnon virkamiesten alkuperäisessä esityksessä.

- Ei pidä paikkaansa. Näin sanoo nimimerkki "Alusta loppuun valmistelussa mukana ollut". Kriteerit olivat kaikille samat. Kukaan ei saanut erityiskohtelua, Wallin kiisti jyrkästi Ilta-Sanomille eilen.

Yllättävää onkin, että päivän Hufvudstadsbladet-lehden mukaan Wallin antaisi ymmärtää, että Dragsvikin ruotsinkielisen varuskunnan kohtalo voisi olisi erilainen, jos puolustusministerin pallilla istuisi toinen henkilö.

- On olemassa erilaisia mahdollisuuksia. Emme saa koskaan tietää, kuinka asiassa olisi käynyt, jos puolustusministeriössä olisi ollut eri johto, Wallin vastaa HBL:n kysymykseen siitä kuinka kova taistelu Dragsvikistä käytiin.

Wallin myös painotti HBL:lle, että hallitusohjelmaan on kirjattu, että Suomessa pitää säilyttää vähintään yksi ruotsinkielinen joukko-osasto.

IS
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/wallinin-sanat-dragsvikista-hammentavat/art-1288447995410.html
 

Örfil

Guest
Wallin = Pelsebuubi

Sisäpiirikansan edunvartija

Enemmistöltä ryöväävä loinen

...jatkakaa
 

Dominic

Senior Member
Liittynyt
9.2.2000
Viestit
47813
Sijainti
Turku
Wallinia pitäis kutittaa kainaloista niin kauan että se laskis alleen.
 

burb

.
Liittynyt
19.2.2002
Viestit
46199
Loppujen lopuksi lienee parempi että eri kieltä puhuvat ovat ihan omana porukkanaan, hankala sitä koulutusta on väärällä kielellä suorittaa. Kun ei tuolla armeijassa ole aikaa opetella uutta kieltä kun kaikki aika menee murhaamisharjoitteluun.
Ja kai se on fiksumpaa että on ihan kokonainen oma isompi organisaationsa kuin että jokaisen varuskunnan jokaisessa komppaniassa olis tarvittaessa oma ruotsijoukkue. Aiheuttais vaan sekaannusta eikä tappokoulutus olis tehokasta.
 

Lunssila

Well-known member
Liittynyt
6.6.2008
Viestit
18215
Hei sinä, joka pohdit nimimerkinvaihdosta!

Vaihda ihmeessä nykyinen, kulahtanut ja vanha uuteen ja raikkaaseen. Vaikkapa "Alusta loppuun valmistelussa mukana ollut":iin.
 
Status
Ei avoinna uusille viesteille.
Ylös