Valtio on armeijoineen keskiaikainen fasistinen jäänne.
Kyllä se tietokonekin jakaa rangaistuksia, jos joku päättää olla noudattamatta sen sääntöjä. Ei paljon lohduta, kutsutaanko tätä "utopiaa" valtioksi vai ei. Jos tietokone ei näin tee, mm. muiden saamia resursseja saa ryöstää vapaasti tai halutessaan voi vaikkapa suorittaa vaihtokauppoja ja laittaa kapitalismitalouden pystyyn.
Tarkemmin sanoen voisi olla tällainen tilanne:
Zeitgeist-utopiassa elää yksi ihminen, joka haluaa itselleen enemmän resursseja kuin tietokone on hänelle antanut. Hän pyytää näitä tietokoneelta.
Jos tietokone suostuu, henkilö voi halutessaan ottaa haltuunsa niin paljon resursseja, että ne viedään muiden kiintiöistä. Utopia ei toimi.
Jos tietokone kieltäytyy, tietokone harjoittaa fasistista sortovaltaansa ihmiseen nähden. Kyseessä on selvä sosialistidiktatuuri. Utopia ei toimi.
Jälkimmäisessä tapauksessa henkilö voi yrittää varastaa muille annetut resurssit. Jos tätä ei estetä, utopia ei toimi. Jos tämä estetään tietokoneen voimatoimin, tietokone harjoittaa fasistista sortovaltaansa ihmiseen nähden. Kyseessä on selvä sosialistidiktatuuri. Utopia ei toimi.
Jälkimmäisessä tapauksessa henkilö voi yrittää käydä vaihtokauppaa muiden kanssa. Jos tätä ei estetä, ollaan kapitalistisessa markkinataloudessa eikä utopia toimi. Jos tämä estetään tietokoneen voimatoimin, tietokone harjoittaa fasistista sortovaltaansa ihmiseen nähden. Kyseessä on selvä sosialistidiktatuuri. Utopia ei toimi.
Siis Zeitgeist-utopia ei toimi. Perusongelma on se, että tietokoneella ei ole absoluuttista oikeudenmukaisuutta sen paremmin kuin ihmisilläkään.
Kauppaoppilaitoksessa opetettu tiede ei ole mikään tiede.
Resurssipohjaisen talouden on suunnitellut muutama huippunero. mm. Mies joka on tehnyt yhteistyötä itse Einsteinin kanssa. Kyse ei ole mistään lapsellisesta sosialismi vastaan kapitalismi jankutuksesta, vaan enneminkin evolutiivisesta siirtymästä.
On tietysti helppoa kiistää ad hoc -tokaisulla tieteenaloja vailla mitään todisteita ja argumentteja. Talousteoriasi eivät yksinkertaisesti toimi käytännössä, esim. tuo aiempi auringonvalo ja öljy -vertaus. Kokeilepa vain, kummasta kannattaa maksaa enemmän, auringonvalosta vai öljystä. Jos tietokone jakaa öljyä esim. tasakiintiöittäin ihmisille, öljyä enemmän haluavat alkavat käydä vaihtokauppaa muiden kanssa lisäöljystä muita hyödykkeitä vastaan. Auringonvalo ei tässä kaupassa juuri auta, sitä kun toisella osapuolella on käytännössä rajattomasti muutenkin.