Itse hommasin yhteen tilaisuuteen Pauligilta kaffeet keittäjineen ja laitteineen, niin tämäpä oli ainakin ehdottomasti sitä mieltä että erillisellä kannulla vesi keittimeen.
Tottakai jos optimoidaan, maksimoidaan ja hifistellään. Itsekin käytän kotioloissa usein suodatettua vettä eli hifistelen. Se tekee muuten uskomattoman ison eron makuun. Suosittelen kokeilemaan. Siis näitä tämän tyyppisiä:
Mutta kyse oli siitä, että laitetaanko vesi keittimeen kahvikannulla vai labravälineillä, koska *keittimen likaantuminen ja sitä kautta kahvin maku* sanon, että merkitys on vähäinen. Toki jos ei kannua koskaan pestä, niin onhan sillä pitkässä juoksussa jokin merkitys. Silloinkin on aivan varmaa, että todennäköisesti samaan kannuun valutettava kuuma kahvi irrottaa sitä rasvaa ja entsyymejä vitusti enemmän kuin kannussa viivähtävä kylmä keittovesi.