Syön parhaillaan II

Knoukka

Well-known member
Liittynyt
25.5.2000
Viestit
27426
Mitä ilmeisimmin alusta asti itse tehtyä? Mmmmmm... Pitääpä lähiaikoina itsekin keitellä.
Juu. Nyt tuli kirkas liemi. Olitko sinä vai kuka sitä joskus kysyin ja kyllä kirkas liemi on pareen. Ihan parhasta ruokaa kun valmistaa, keittää, jättää myssyn alle silleensä muhimaan ja käy tuolla syysraittiissa keskuspuistossa pari tuntia juoksemassa. Ei ehdi parissa tunnissa iso kattilallinen paljoakaan jäähtyä. Ei tarvinnu ees lämmittää. Aromipesähän ois vielä parempi, mutta hyvä myssynkin alla kypsyy.
 
Liittynyt
24.1.2004
Viestit
10131
Sijainti
Oslo
Eipä ole hernekeittoa tullut valmistettua vuosikausiin, kertokaas nyt asiantuntijat miten paras rokka syntyy jotta pääsen testaamaan.
 

Knoukka

Well-known member
Liittynyt
25.5.2000
Viestit
27426
Eipä ole hernekeittoa tullut valmistettua vuosikausiin, kertokaas nyt asiantuntijat miten paras rokka syntyy jotta pääsen testaamaan.
ITG taitaa olla parempi asiantuntija, mutta pari vinkkiä irtoaa multakin. Siis ja kai tiedät, että herneitä liotetaan yön yli ja keitellään parisen tuntia? Sen jälkeen lisätään porkkanat, sipulit, liha ja muut maun mukaan. Ja mun vankka vinkki on, että hernekeitosta tekee kurmeeta vasta savupotka ja erityisesti SAVULUU. Savuluu tuo siihen liemeen sen lopullisen, aivan taivaallisen hyvän potkun. Eli herneet likoon yöksi, jonka jälkeen ne keitetään isoon veteen. Kun ovat valmistumaisillaan lisätään sipulit, porkkanat ja muut kasvikset maun mukaan, samoin savupotka ja savuluu. Tuon lihan saa tuosta luusta riivittyä helpommin kun hetken keittää. Keitetään ja annetaan muhia, mitä kauemmin sitä parempi. Vähintään 2-3 tuntia. Mauseena rouhittu mustapippuri, suola ja meirami oman maun mukaan. Mutta tärkeintä on savuluu!
 

Joni

Well-known member
Liittynyt
19.1.2004
Viestit
16905
Nonniin kurski toi näyttää jo terveelliselle! Keep it up man! :alppu:
 
Liittynyt
24.1.2004
Viestit
10131
Sijainti
Oslo
ITG taitaa olla parempi asiantuntija, mutta pari vinkkiä irtoaa multakin. Siis ja kai tiedät, että herneitä liotetaan yön yli ja keitellään parisen tuntia? Sen jälkeen lisätään porkkanat, sipulit, liha ja muut maun mukaan. Ja mun vankka vinkki on, että hernekeitosta tekee kurmeeta vasta savupotka ja erityisesti SAVULUU. Savuluu tuo siihen liemeen sen lopullisen, aivan taivaallisen hyvän potkun. Eli herneet likoon yöksi, jonka jälkeen ne keitetään isoon veteen. Kun ovat valmistumaisillaan lisätään sipulit, porkkanat ja muut kasvikset maun mukaan, samoin savupotka ja savuluu. Tuon lihan saa tuosta luusta riivittyä helpommin kun hetken keittää. Keitetään ja annetaan muhia, mitä kauemmin sitä parempi. Vähintään 2-3 tuntia. Mauseena rouhittu mustapippuri, suola ja meirami oman maun mukaan. Mutta tärkeintä on savuluu!
Thänks - perushommat oli toki tiedossa mutta inspiroivia lisävinkkejä juuri kaipailin. Savuluun saatavuus täällä on minulle arvoitus.
 

Il Tempo Gigante

Darth Father
Liittynyt
20.2.1999
Viestit
42723
Sijainti
Gamla Pedersöre huvudsocken
Haa

ITG taitaa olla parempi asiantuntija, mutta pari vinkkiä irtoaa multakin. Siis ja kai tiedät, että herneitä liotetaan yön yli ja keitellään parisen tuntia? Sen jälkeen lisätään porkkanat, sipulit, liha ja muut maun mukaan. Ja mun vankka vinkki on, että hernekeitosta tekee kurmeeta vasta savupotka ja erityisesti SAVULUU. Savuluu tuo siihen liemeen sen lopullisen, aivan taivaallisen hyvän potkun. Eli herneet likoon yöksi, jonka jälkeen ne keitetään isoon veteen. Kun ovat valmistumaisillaan lisätään sipulit, porkkanat ja muut kasvikset maun mukaan, samoin savupotka ja savuluu. Tuon lihan saa tuosta luusta riivittyä helpommin kun hetken keittää. Keitetään ja annetaan muhia, mitä kauemmin sitä parempi. Vähintään 2-3 tuntia. Mauseena rouhittu mustapippuri, suola ja meirami oman maun mukaan. Mutta tärkeintä on savuluu!
Eipä tähän ole paljon lisättävää, mutta yritän kuitenkin.

Jotkut keittävät hernekeiton luisesta ja raa'asta porsaanlihasta. Keittäminen aloitetaan kylmästä vedestä, johon sutkautetaan possunliha luineen. Kuoritaan syntyvä vaahto ja lisätään kirkkaaseen liemeen mausteet, porkkana & muut mahdolliset vihannekset sekä sipuli. Tovi keitetään, siivilöidään liemi ja lisätään yön yli lionneet herneet. Keitetään kunnes possunliha irtoaa luista. Erotellaan liha luista ja pilkotaan sopiviksi paloiksi ja takaisin keittoon. Vihannekset olivatkin valmiiksi ohuina siivuina ja pienen pieninä kuutioina? Tarkistetaan maku ja annetaan muhia kypsäksi. Herneiden pitäisi pysyä jotakuinkin kokonaisina ja liemen mahdollisimman kirkkaana. Siinä sitä onkin haastetta itse kullekin.

Itsehän käytän Knoukan tapaan mielummin savupossua luineen, kun tuoretta lihaa.

Keski-Pohjanmaalla on koulukunta, jonka mukaan hernekeitto pitää keittää ehdottomasti keltaisista herneistä. Sen verran olen tässä projektissa edennyt, että olen ostanut keltaisia herneitä, mutta keitto on vielä keittämättä.

Lautasella olevan hernekeiton päälle voi lisätä tilkan hyvää sinappia, sekä raakaa sipulisilppua. Jos haluaa.

Siinä kai tärkeimmät.
 

markoj

Custom User
Liittynyt
28.12.1998
Viestit
38925
En oo koskaan oppinut sipuliin hernekeitossa. Ei vaan istu mulle. Muutoin esitellyt keitot toki.
 
Liittynyt
24.1.2004
Viestit
10131
Sijainti
Oslo
Eipä tähän ole paljon lisättävää, mutta yritän kuitenkin.

Jotkut keittävät hernekeiton luisesta ja raa'asta porsaanlihasta. Keittäminen aloitetaan kylmästä vedestä, johon sutkautetaan possunliha luineen. Kuoritaan syntyvä vaahto ja lisätään kirkkaaseen liemeen mausteet, porkkana & muut mahdolliset vihannekset sekä sipuli. Tovi keitetään, siivilöidään liemi ja lisätään yön yli lionneet herneet. Keitetään kunnes possunliha irtoaa luista. Erotellaan liha luista ja pilkotaan sopiviksi paloiksi ja takaisin keittoon. Vihannekset olivatkin valmiiksi ohuina siivuina ja pienen pieninä kuutioina? Tarkistetaan maku ja annetaan muhia kypsäksi. Herneiden pitäisi pysyä jotakuinkin kokonaisina ja liemen mahdollisimman kirkkaana. Siinä sitä onkin haastetta itse kullekin.

Itsehän käytän Knoukan tapaan mielummin savupossua luineen, kun tuoretta lihaa.

Keski-Pohjanmaalla on koulukunta, jonka mukaan hernekeitto pitää keittää ehdottomasti keltaisista herneistä. Sen verran olen tässä projektissa edennyt, että olen ostanut keltaisia herneitä, mutta keitto on vielä keittämättä.

Lautasella olevan hernekeiton päälle voi lisätä tilkan hyvää sinappia, sekä raakaa sipulisilppua. Jos haluaa.

Siinä kai tärkeimmät.
Paljon kiitoksia!
Ehkäpä jo tulevalla viikolla testailen ohjeitanne raaka-aineiden saatavuuden mukaan soveltaen.
 

Törni

Well-known member
Liittynyt
5.11.2004
Viestit
11306
Perinteitä on hyvä kunnioittaa, mutta itse tapaan viskata perinteiseen hernariin pekonia......
 

oldez

Well-known member
Liittynyt
14.3.2003
Viestit
19491
Mä pistan pussillisen luomuherneitä ja paistelen sekaan puolikiloa pekonia. Hyvää tulee.
 
Ylös