Mäkihyppykausi 2012-2013

Joni

Well-known member
Liittynyt
19.1.2004
Viestit
16942
Siinä se oli sitten hyvät katsojat. Schlieri ohitti äsken vasta 23 vuotiaana Nykäsen voittotilastoissa ja nousi yksin kärkeen.
 

Hookah

Elämäntapaintiaani
Liittynyt
24.6.2008
Viestit
4447
Ois ihan hauska nähdä voittoprosentteja, taitaapi Matin vastaava olla hippasen korkeampi kuin Itävallan pojalla. Ja sellaisena pysyypi.
 

K. August

Well-known member
Liittynyt
25.11.2010
Viestit
2405
Huomenna näyttäisi olevan viimeinen kisa Planican lentomäessä nykymuodossaan:

http://en.wikipedia.org/wiki/Letalnica_Bratov_Gorišek

Within the complete renovation of ski jumping infrastructure in the Planica Nordic Centre Letalnica will be modernized and enlarged. Right after the 2013 Planica World Cup Ski-Flying event, they will start to renovate Letalnica, which is expected to be ready and completed for the 2014 Planica World Cup Ski-Flying event. The hill's new calculation point will be at K-200, hill size at HS230 and it will eventually allow jumps up to 270 meters (886 ft). They will build a totally new in-run tower, lifted up and pushed back from present takeoff table.
Hyppääjäthän ovat tainneet kunnioittaa edellenkin Planicaa enemmän kuin suurempaa Vikersundin mäkeä, Planican korkeammasta lentoradasta johtuen. Veikkaanpa, että nyt lentoradasta tehdään matalampi, alastulojen mahdollistamiseksi ME-mitoille.

Toivottavasti mäestä ei nyt sitten tule ainakaan negatiivisessa mielessä kesympi hyppääjille. Tosin katsojana kyllä kaipaan Planican viikonlopusta tuota aiempina vuosina nähtyä ME-tavoittelua, vuonna 2005 kun ahneus iski ja ME hinattiin vaikeasti parannettaville mitoille plus Ahosen kaatuminen taisi pelotella Planican järjestäjät lopettamaan ME-yritykset. Vikersundinkin pilasivat heti alkuunsa, ME kun venytettiin jo ekassa karsinnassa aikalailla sen mäen maksimiin.
 

K. August

Well-known member
Liittynyt
25.11.2010
Viestit
2405
Oli kyllä mahtavaa hyppäämistä ikäpresidentti Kasailta läpi viikonlopun. Valitettavasti se ei vaan riittänyt kuin kahteen 4. sijaan.

Tämän päivän voittaja Tepesillä olisi kyllä huonomman tuurin käydessä saattanut jäädä tämän viikonlopun kisahypyt väliin, tälläinen harjoitushyppy hänellä oli ennen torstaista karsintaa.

https://www.youtube.com/watch?v=sYvfko9G05U

Pelkoja ei kylläkään tainnut jäädä, karsintahypyssäkin oli vaikeuksia, mutta ne johtuivat pitkästä hypystä.
 

Maukka

Well-known member
Liittynyt
30.9.2010
Viestit
73
Oli kyllä mahtavaa hyppäämistä ikäpresidentti Kasailta läpi viikonlopun. Valitettavasti se ei vaan riittänyt kuin kahteen 4. sijaan.
Jos kattelin oikein, niin Kasai oli lauantain joukkoekisassa paras hyppääjä :cool: Superonnistumiset tuli vääränä päivänä, mutta paukkuja oli tosiaan voittoon asti.
 

Joni

Well-known member
Liittynyt
19.1.2004
Viestit
16942
270 metriä kuulostaa aika kiihottavalta.
Sehän on jo paljon pidemmälle kuin minä ehdin juosta 10sek ajatuksella. :) No ei mutta onhan tätä mäen muutosta jo odoteltu ja saa Norjalaiset ME:n pois niiden paikkakunnilta ens vuonna. :ahem: Ja Kasailta loistava viikonloppu kertakaikkiaan.. Harmi että Rune Velta pilasi eilen supertriplani. :eek:
 

Albert Oil

Hippi ja juntti
Liittynyt
14.2.2000
Viestit
55371
Sijainti
Korviesi välissä
Harri Olli tähtää Sotsiin, jos tämä uutinen on totta. Toivottavasti tällä kertaa Harri pystyy toteuttamaan paluun, vatinee alkoholin käytön lopettamista.

http://www.iltalehti.fi/talviurheilu/2013032616831510_tl.shtml
Sotshissa on komia suomalaisedustus: Matti Nykänen koehyppääjänä, Janne Ahonen ja Harri Olli mitalinsyrjässä kiinni ja Janne Happonen sekä Anssi Koivuranta joukkuemäessä komppaamassa kultaa!
Vielä kun saatais veturimieskin innostumaan paluusta niin Suomea ei pidättelisi mikään lain!
 

mjs

Long easy right sumppuun
Liittynyt
10.7.2007
Viestit
8259
Medianäkyvyys taas taattu lajille. Ehtiiköhän tämänkään talven lumet sulaa ennenkuin Olli-polon viimeisin comeback on loppuun nakuteltu.
 

mjs

Long easy right sumppuun
Liittynyt
10.7.2007
Viestit
8259
Kovin uutinen tässä taitaa olla se, että suomalainen mäkihyppääjä on saanut hankittua sponsorin. Eri asia sitten, nähdäänkö tämän yhteistyön hedelmiä hyppytornissa vaiko yökerhokiertueella. Olli ja Nykänen lähtee Tschotshiin, suksilla tai ilman.
 

Miikhail

Well-known member
Liittynyt
16.5.2010
Viestit
3477
- Sain tänään yhteydenoton Harri Ollin leiristä. Minua pyydettiin hänen henkilökohtaiseksi valmentajakseen. Lupauduin tehtävään ja olen siitä erittäin otettu. Tavoitteena on huippumenestys Sotshissa ensi talvena, Nykänen kertoi tiistai-iltana IS Urheilulle.
:alppu::alppu::alppu:
 
Ylös