Toivottavasti grilli pärähtää ulkona kuin siellä yläkerrassa.Talon kunnostusta kesäkuntoon. Olemme edellä aikataulusta, joten kokkailemme siinä sivussa hyvää Intiasapuskaa sekä paiskimme yläkertaa kondikseen = loput laminaatit paikalleen. Maanantai-iltana saattaa grilli pärähtää tulille eli ekat ulkomakkarat.
Rupesi kuolaa kertumaan. Onneksi otin jo varaslähdön helmikuussa grillauksessa. Nyt aion miettiä, että mitä aion laittaa grillaukseen muuta kuin pelkkää makkaraa.Rilli kuskataan (painepesun jälkeen) tänään takaterassille. Nam, ekat ulkomakkarat luvassa :ahem:
Eli ole huoleti!
Itseäni lainaten, on pakko laittaa jotain herkkua grilliin, sillä aion polttaa grillini kunnolla ja heittää sen jäähdyttyä roskiin jäähyväisiksi ja tervetulottaa uuden pallogrillin käyttöönottoa.Rupesi kuolaa kertumaan. Onneksi otin jo varaslähdön helmikuussa grillauksessa. Nyt aion miettiä, että mitä aion laittaa grillaukseen muuta kuin pelkkää makkaraa.
Oletko varma nimestä Sriracha? Se on ainoa, joka on minulle uutta.Tulista sinappia, paprikaa ja Sriracha hot nimistä maustetta. Löytyy C-marketin hyvin varustellulta "itämaiset mausteet ja muut limakalvojen tuhoajat" -osastolta.
Siitä tiraus makkaran kyllkeen sinapin kera ja makunautinto on taattu!
Ja rillissähän aina kannattaa tiristellä paketti Pirkka Halloumijuustoa ja siihen lisukesalaatti päälle_ Valkosipulia rutkasti, oliiveja, aurinkokuivattua tomaattia, paprikaa, tomaattia, kurkkua, salaattia ja mustapippuria, ja sopivat öljyset perään!
Kaiken kruunaa uudet perunat timjamin kera!
Niinpäs onkin. Kohti Risten moottoriurheilustadionia ->Nam, ekat ulkomakkarat luvassa :ahem:
Hmm, täytyy kyllä tutustua tähän aineeseen. Teen aika lailla monenlaista ruokaa mausteisista mutta tuosta en ole kuullutkaan Srirachasta. Kiitos tuosta vinkistä, niin minä aion kokeilla sitä.Kaivoin putelin jääkaapista, laitoin lukulasit päähän ja tavaan sen nyt tähän täsmällisesti:
Sriracha HOT Chili Sauce
Made in USA
Jos tätä turauttaa liikaa makkaraan, pitää heittää juustoa palanen suuhun. Mutta tämä on siitä hyvä mauste että sen saa säädeltyä juustolla just silleen ettei pala suu kokonaan.
Ostettu Pirkkalan CM:stä, jossa on tosiaan kattava valikoima kaikkia limakalvoja tuhoavia chili ym. maustejauheita ja -nesteitä. Siellä on monta hyllyä täynnä mitä ihanampia mausteita!
Ps. Lidlissä on on just nyt erikoiserä Korma ja Tikka Masala soosseja. Tehtiin eilen Kormaa ja oli ainakin yhtä hyvää kuin Pirkka -kormakastike. Ja HALPAA!
Elämän yks suuria iloja on syödä Intialaista ruokaa. Joskus aamulla on sitten persus has "ring of fire" mutta ei haittaa
Voiko naan-uunilla tehdä mitään muuta kuin naan-leipää? ..ja miksei tavan uuni kelpaa naanille?
Naan uunilla voi tosiaan tehdä niitä leipiä mutta myös korventaa kanaa.
Ne pitää vaan iskeä sellaiseen tikkuun ja laittaa uunin sisälle.
Naan -uunissa on nyt se ero tavalliseen uuniin että kuuma pinta on yhdellä puolella.
Taikina pitää tehdä just eikä melkein, ja niin saat sellaisen "kuplivan" leivän, joka maistuu taivaallisen ihanalta. Sain viime reissulta Intiasta hyviä reseptejä paikallisilta kokeilta. Olen kuitenkin varma että kun saan uunin valmiiksi ja teen ekat leivät, saattaa Pirkkalan Palokunta ryysiä paikalle
Opetellaan...
Mutta Intialaista ruokaa parempaa ei ole.
Perusnaania kiertoilmauunissa ollaan tehty jo 5 vuotta. Nyt tarttis päästä asian alkulähteille ja lopettaa nää amatöörijutut!
Niin, komissaarillehan aina maistuu miehistöä parempi ruoka :ahem:Alkoi tehdä blinejä mieli.
Itse en ottaisi munaa Turussa.Erikseen olen vähän hämmästellyt, että miten kananmunat voivat olla siellä esillä, kun niissä ei näy päivämääriä ja osa munista on jopa rikottu. Uskotteko te jumalauta, että munat on turvallisia ostaa sieltä?!