Lööpitystä, uutisia, ym. sälää / KESÄkausi 2012

  • Viestiketjun aloittaja 72
  • Aloituspäivämäärä

jjv

Arschloch
Liittynyt
4.5.2005
Viestit
26886
Kuinkahan paljon näitä tärkeitä teemoja vie eteenpäin sepitetyt tositarinat?
Tuolla hesarin kommenteissa oli arvioita, että "ihan hyvin" ja toisaalta epäilyjä, että saattaisi vain pahentaa tilannetta. En nyt ainakaan tähän aikaan osaa päättää kumpaan leiriin liityn. Markkinointikeinona kuitenkin melko vekkuli.
 
Viimeksi muokattu:

SamiJ

Well-known member
Liittynyt
13.10.2002
Viestit
9172
Konsulttiyhtiö Accenturen kaksoisrooli ihmetyttää
8.7.2012 7:30

Tuomas Peltomäki

Helsingin Sanomat

Konsulttiyhtiö Accenturen kaksoisrooli Suomeen tulossa olevan potilastietojärjestelmäremontin konsultoinnissa on herättänyt ihmetystä.

Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra käynnisti kaksi vuotta sitten projektin nimeltä Sirius. Sen tarkoitus oli auttaa uusien potilastietojärjestelmien valinnassa. Uudistuksen on arvioitu maksavan yhteensä jopa 1,8 miljardia euroa.

Osana projektia Accenturelta tilattiin selvitys siitä, mikä tietojärjestelmä voisi sopia Suomeen parhaiten. Accenture päätyi suosittelemaan jatkoon kahta järjestelmää, yhdysvaltalaisia Cerneriä ja Epiciä. Niistä Epic sai parhaat arviot.

Selvityksen julkistamisen jälkeen ilmeni, että Accenturella on kytkös Epiciin. Accenture on muun muassa Epic-järjestelmän suunnittelija ja toteuttaja Suomessa


Sitralla ei ollut kytköksestä tietoa. Yhteyden Accenturen ja Epicin välillä toi ensimmäisenä esiin helsinkiläinen bloggari Otso Kivekäs.

Accenturen johto kieltäytyi vastaamasta HS:n kysymykseen, onko Accenture suosittanut lähes kahden miljardin euron hankkeeseen järjestelmää, johon sillä itsellä on Suomessa määräävä asema.

HS:n tavoiteltua usean päivän ajan vastauksia myös Epic Systemsin Yhdysvaltain-pääkonttorista sekä Accenture että Epicin pääkonttori lähettivät HS:lle lausunnot.

Lausuntojen mukaan yritysten yhteistyöhön sisältyy Accenturen toimiminen Epic-järjestelmän suunnittelijana ja toteuttajana Suomessa.

Sirius-projekti päättyi tammikuussa 2011. Accenturen ja Epicin mukaan niiden yhteistyö alkoi helmikuussa 2012.

Yhteistyö näyttää silti alkaneen aiemmin.

Marraskuussa 2011 Epicin markkinointitilaisuudessa oli paikalla kokoomuksen kansanedustaja ja Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin Husin hallituksen jäsen Sanna Lauslahti.

Hän kaivoi HS:n pyynnöstä kalenteristaan esille alkuperäisen kutsun Epicin esittelytilaisuuteen. Kutsuja oli Accenture.

HS pyysi Accenturelta uutta lausuntoa. Tällä kertaa Accenture kertoi kierrelleensä markkinoimassa Epiciä ja Cerneriä keväästä 2011 ja ryhtyneensä "tavoittelemaan yhteistyötä Epicin kanssa" toukokuun 2011 jälkeen.

Useat asiantuntijat sanoivat HS:lle arvelevansa, että Sirius-selvitys on merkittävä, kun kunnat tekevät omia jatkoselvityksiään ja lopulta, kun sairaanhoitopiirien, kuntien ja keskussairaaloiden järjestämiä potilastietojärjestelmien kilpailutuksia valmistellaan.

Kunnilla ja esimerkiksi sairaanhoitopiireillä on valta itse päättää, minkä potilastietojärjestelmän ne hankkivat.

Koko maahan ei ole pakko ostaa yhtä ja samaa järjestelmää.

Lisää aiheesta sunnuntain Helsingin Sanomissa

http://www.hs.fi/kotimaa/Konsulttiyhtiö+Accenturen+kaksoisrooli+ihmetyttää/a1305581459342
Heh. Kuinkas sattuikaan.
 

kouvotsvoni

Banjottu
Liittynyt
30.1.1999
Viestit
89969
Sijainti
Corsica
Minä haluan tämän:ahem:
Helsingin Sanomat sanoi:
Kommunistitaloutta jäljittelevä peli haastaa Monopolyn

Puolassa on julkaistu kommunistiajan taloutta jäljittelevä lautapeli, joka haastaa Monopolyn. Siinä missä Monopolyssa tarkoituksena on markkinatalouden hengessä ostaa parhaat kiinteistöt ennen muita pelaajia, Kolejka-pelissä tarkoitus on päihittää vastustaja jonottamalla.

Pelin on julkaissut instituutti, joka on perustettu natsien ja kommunistien hirmutekojen muistamiseksi. Instituutin historioitsija kuvaa Kolejkaa maailman tylsimmäksi peliksi ja muistuttaa, että jonotus oli 1970- ja 80-luvuilla sosialistivaltioiden arkea.

"Kuuden tunnin jonotus jokapäiväisten ruokaostosten kuten pihvien vuoksi oli normaalia, mutta jos olit tarpeeksi älytön halutaksesi vaikka huonekaluja, jonotus vei viikkokausia", historioitsija Tomasz Ginter kuvaa.

Pelin tarkoitus on jonottaa niin kauan, että kaikki kauppalistan ostokset on hankittu. Ostamista vaikeuttaa myös se, että kommunistiaikojen tapaan pelin kaupoissa ei yleensä ole mitään tarjolla.

Luonnollisesti pelissä on myös mahdollisuus turvautua mustan pörssin hankintoihin.
 
Ylös