Archie
Well-known member
- Liittynyt
- 14.2.2000
- Viestit
- 13050
Tuosta on muuten toisenlaisiinkin tuloksiin tulleita tutkimuksia. Otapa niistä selvää, että mikä on oikein vai ovatko kaikki.
Tuosta on muuten toisenlaisiinkin tuloksiin tulleita tutkimuksia. Otapa niistä selvää, että mikä on oikein vai ovatko kaikki.
Kenen suhteen?Ruotsin malli tuntuu pääpiirteissään oikeudenmukaisemmalta.
Suomen systeemeistä en hevonpaskaa tiedä, mutta miten toi noin niinku käytännössä toimii? Enhän mä heti ensimmäisenä päivänä joudu lääkärille menemään, joten kuka ja missä tuon puhalluskokeen sitten suorittaa?Tuo on hyvä käytäntö, että meidänkin työterveyshuollossa on alettu puhalluttamaan sairasloman hakijoita, jos siihen epäillään aihetta olevan.
Ainakin työnantajien, itsensä työllistäjien ja muiden epäsäännöllisissä työsuhteissa olevien. Ajattelen niin, että korvaus sairauslomasta kuuluisi pikemminkin yhteiskunnalle kuin työnantajalle ainakin niissä tilanteissa, joissa sairaus ei johdu työstä. Ja jos korvaus tulisi Kelalta, eikö veronmaksajilla olisi oikeutta päättää korvauksen tasosta? Muutenkin kannattaisin sen sortin kommunismia, että kaikki tulonsiirtojen saajat olisivat oikeutettuja samansuuruisiin (tai -pienuisiin) korvauksiin.Kenen suhteen?
Aika pitkälti noin. Toki aina löytyy poikkeuksia suuntaan jos toiseenkin, mutta keskimääräisesti uskoisin punttien menevän loppujenlopuksi aikalailla tasan.Mitä minä olen nyt 25 vuotta ollut työelämässä, niin enämpi on näitä 'sairaana duuniin' ihmisiä kuin lorveailijoita.
No meillä pitää aina mennä terveydenhoitajalle, jos sairaslomalle hamuaa. Terveydenhoitaja voi antaa korkeintaan 3 päivää sairaslomaa ja hän tarvittaessa ohjaa lääkärille. Hän hoitaa puhallutuksen, jos tarpeelliseksi katsoo. Just pari viikkoa sitten yks työkaveri oli puhallutettu. Ja sinne terveydenhoitajalle täytyy mennä klo 8-10 välisenä aikana. Tämä siis meidän firman käytäntö, käytännöt vaihtelee yrityksittäin.Suomen systeemeistä en hevonpaskaa tiedä, mutta miten toi noin niinku käytännössä toimii? Enhän mä heti ensimmäisenä päivänä joudu lääkärille menemään, joten kuka ja missä tuon puhalluskokeen sitten suorittaa?
Oorait, tuo pakko käydä terveydenhoitajalla hakemassa sairaslomaa oli mulle tuntematon asia.No meillä pitää aina mennä terveydenhoitajalle, jos sairaslomalle hamuaa. Terveydenhoitaja voi antaa korkeintaan 3 päivää sairaslomaa ja hän tarvittaessa ohjaa lääkärille. Hän hoitaa puhallutuksen, jos tarpeelliseksi katsoo. Just pari viikkoa sitten yks työkaveri oli puhallutettu. Ja sinne terveydenhoitajalle täytyy mennä klo 8-10 välisenä aikana. Tämä siis meidän firman käytäntö, käytännöt vaihtelee yrityksittäin.
Kerro toki Itävallan systeemistä. Onko siellä karenssipäivä? Onhan meilläkin uusilla työntekijöillä karenssipäivä, en muista kauanko pitää töissä olla, että siitä eroon pääsee. Mitään yhteisiä käytäntöjä tuossakaan ei taida olla.
Riippuu täälläkin työnantajasta, itsellä sama käytäntö kuin sulla - melko lailla pilkulleen.Oorait, tuo pakko käydä terveydenhoitajalla hakemassa sairaslomaa oli mulle tuntematon asia.
Ok, tuosta jjv:n kommentista pääsin siihen käsitykseen, että tuo olisi Suomessa yleinen käytäntö.Riippuu täälläkin työnantajasta, itsellä sama käytäntö kuin sulla - melko lailla pilkulleen.
Ei lisäkustannuksista ole väliä, kunhan suurimmat palkat ja tuotot ohjautuvat kokkareita äänestävälle sektorille. Aika suuri osa erinäisistä lakisääteisiksi muodostuneista kuluista ohjautuu nimenomaan kokkareiden taskuun. Omaa etuansa ajava vasemmistopuolue se on.Kyllä kuormittaisi tuo pakollinen lääkärintodistus mukavasti muutenkin ylityöllistettyä hoitoalaa. Paljonkohan tulisi lisää kustannuksia? Mitenköhän niissä tapauksissa, missä ei vaan ehdi saamaan aikaa samalle päivälle, vaikka aloittaisi ajanvaraukseen jatkuvan soittelun heti sen auettua???
Täällä on hyvinhyvin harvinaista (poikkeuksia toki löytyy) että yleislääkärille tarttee ajanvarauksen. Sen kun vaan menee paikalle vastaanottoaikana.Mitenköhän niissä tapauksissa, missä ei vaan ehdi saamaan aikaa samalle päivälle, vaikka aloittaisi ajanvaraukseen jatkuvan soittelun heti sen auettua???
Kuten myös. Ei mihinkään tarvii lähteä, vaan ilmoitus riittää.Riippuu täälläkin työnantajasta, itsellä sama käytäntö kuin sulla - melko lailla pilkulleen.
Mun mielestä olis ihan riittävää, jos ilmoittais asiasta vaikka täällä forumilla. "Moon sairas. t: haju"Kuten myös. Ei mihinkään tarvii lähteä, vaan ilmoitus riittää.
Tehdäämpä tästä pilotti.Mun mielestä olis ihan riittävää, jos ilmoittais asiasta vaikka täällä forumilla. "Moon sairas. t: haju"
Vois perustaa vaikka ihan ikioman sairaslomailmoitusotsikon. Jos ei työnantaja ymmärrä sieltä käydä tsekkaamassa, niin omapahan on ongelmansa :thumbdown
No niin sanoit, mutta mä ymmärsin, että tuo "meillä" ("No meillä pitää aina mennä") viittaisi Suomeen eikä sun duuniis :tongue:Niin kyllähän mä kerroin, että tuo on tosiaan meidän firman käytäntö.