Oliko hajun ikibanni oikein?

Oliko oikein antaa hajulle ikibanni?

  • Hajun ikibanni oli oikein

    Äänet: 24 32,9%
  • Hajun ikibanni oli väärin

    Äänet: 36 49,3%
  • Ei kiinnosta mitä tapahtuu, 20 vuotta uskossa, ei kuolemanpelkoa yeah

    Äänet: 13 17,8%

  • Äänestäjiä yhteensä
    73

Automenu

Well-known member
Liittynyt
2.11.2008
Viestit
2335
Uskominen on kuitenkin vapaaehtoista toimintaa aikuisilta ihmisiltä. Kuten rivitanssi tai BB:n katselu tai lottoaminen. Jos tätä toimintaa ei saa edes yleisellä tasolla arvostella kärkevinkin sanankääntein, ollaan erikoisten aikojen äärellä.
Totta, onhan esimerkiksi täysin hyväksyttyä sanoa, että Big Brotheria katsovat vain idiootit ja typerykset. Tai että lottoaminen on lammasmaista tyhmyysveron maksamista. Myös Jumalaan uskominen on kyllä aika naurettavaa. :wink:
 

Teukka

Jarnapoliisi
Liittynyt
4.8.2000
Viestit
13740
Sijainti
Jarnapolis
Voi nyt vittu. Referoikaa mulle muutama kommentti.

Seuraavaksi kielletaan varmaan ajattelu.
 

Asko S.

Tonttu
Liittynyt
1.3.2002
Viestit
4146
Sijainti
Tampere
Aluksi olin 50-50 tän keissin kanssa, mutta kommenteista päätellen tää oli kyllä nappipäätös. Vielä kun Ässämies pollaisi ilman pollia hajun tulevan kolmosnikin nimeä!
 

oldez

Well-known member
Liittynyt
14.3.2003
Viestit
19491
ihan oikein. Hyvä että trollit menee banniin, mutta oishan toi haju voitu vähän aikaisemminkin pistää jäähylle. Samaa ongelmaa ollut näiden trollien kanssa ennenkin. Liian pitkään saavat riehua.
Vapaa on liian vapaa...
 

Sam

Muumipappa
Liittynyt
2.8.2000
Viestit
34097
Sijainti
Muumilaakso
Oma näkemykseni uskonnot vs. ateismi keskustelusta on, että koko keskustelu on syntyessään niin hedelmätön ja vailla mahdollisuuksia, että siinä käy väkisin näin. Mikään argumentointi ei vaikuta vastapuoleen kuin turhauttavasti. Turhautuminen ilmenee eri tavoin; hajulla se on aiheuttanut ehkä kärkevämpää ja hyökäävämpää kommentointia ja toisella puolella voimattomuutta ja sitä kautta loukatuksi tulemisen tunnetta.


Mutta, että jumalanpilkkaa? Kiihottamista kansanryhmää vastaan? Juu ei.
Jälkimmäisestä kappaleesta olen täysin päinvastaista mieltä. Päämäärähakuisuus oli täysin selkeää. Myös ilmaisut olivat sellaisessa muodossa, jotka viittasivat muiden yllyttämiseen mukaan. Kyse ei siis todellakaan ollut vain yhdessä aiheessa tapahtuneesta kirjoittelusta.

Ensimmäisestä kappaleesta olen pitkälti samaa mieltä. Ihan tyhjää höpinää vailla mahdollisuutta asialliseen keskusteluun nimettömillä nettipalstoilla. Poterot on valittu ja niitä vaan kaivetaan syvemmiksi. Mielestäni kyseessä on hyvin vahvasti kyse VAIN USKOSTA - oli kohde sitten mikä tahansa jumala, ihmisen tietämyys tai oma itsensä. Kukin uskokoon kuten lystää, mutta jo pieniä lapsia opetetaan (tai ainakin pitäisi) kunnioittamaan muita. Kun kyseessä on kuitenkin puhtaasti uskoon liittyvistä asioista, mennään valitettavan helposti henkilötasolle ja korostetaan kuinka juuri itsellä on tieto (heh, oikeasti usko) ja toinen on täysin typerys kun ei moista asiaa tajua (lue usko).

Silloin kun asioista voidaan keskustella asioina, se on hyvinkin miellyttävää. Voi tuoda näkemyksiä, perusteluita, kokemuksia, mitä tahansa julki. Pohja vaan tipahtaa välittömästi kun keskinäinen kunnioitus puuttuu. Joskus vuosia sitten olen aiheen tiimoilta vääntänyt sanaista säilää hahmon Tsuhna kanssa. Näin ainakin muistelen. Arvostan ja kunnioitan hänen mielipiteitään ja pidän tyyppiä hyvänä henkilönä sekä kaverina. Oletan ettei kuulu kirkkoon, mutta tuosta huolimatta olisin voinut hyvin pyytää häntä oman lapseni kummiksi - nykyäänhän ei kaikkien kummien tarvitse kuulua kirkkoon.

On siis iso merkitys miten asioita esittää ja kunnioittaako vastapuolta. Ihan kaikkea ei ole pakko kenenkään sietää - ei vaikka ignore toiminto on mahdollista ja asiat voi muutenkin sivuuttaa, koska se nyt vaan on tuo, joka asian taas heitti. Lähtökohtaisestihan on hankalampaa nähdä herjaa kovin vakavana, jos itse on ajattelultaan heittopuolella. Mehelle täydet pisteet, kun uskon hänen ymmärtävän asioiden moninaiset vaikutukset sekä vaiva perusteluiden antamiseen. Kunnioitan mielipidettä, vaikka itse en asiaa ihan samalla tavalla näe - ymmärrän kuitenkin :thumbup:

-edit- niin, minähän en siis ole hajun viesteihin vastannut varmaan viiteen vuoteen mitään.
 
Viimeksi muokattu:

Quasimodo

Well-known member
Liittynyt
30.6.2008
Viestit
5455
Sijainti
Helsinki
Onkos hajun takana sama henkilö kuin nimimerkeissä Jakopään hihna ja Stig Helmer? Muistelen joskus näin kuulleeni, mutta en ole nyt aivan varma muistanko oikein. :doubtful:
 

Tsuhna

Absent Member
Liittynyt
2.11.1999
Viestit
18746
Sijainti
Toisaalla
Joskus vuosia sitten olen aiheen tiimoilta vääntänyt sanaista säilää hahmon Tsuhna kanssa. Näin ainakin muistelen. Arvostan ja kunnioitan hänen mielipiteitään ja pidän tyyppiä hyvänä henkilönä sekä kaverina. Oletan ettei kuulu kirkkoon, mutta tuosta huolimatta olisin voinut hyvin pyytää häntä oman lapseni kummiksi - nykyäänhän ei kaikkien kummien tarvitse kuulua kirkkoon.
Muistelet oikein, oletat oikein ja back at 'ya.
 

Tsuhna

Absent Member
Liittynyt
2.11.1999
Viestit
18746
Sijainti
Toisaalla
Onkos hajun takana sama henkilö kuin nimimerkeissä Jakopään hihna ja Stig Helmer? Muistelen joskus näin kuulleeni, mutta en ole nyt aivan varma muistanko oikein. :doubtful:
Jakari eli Stigu on kaikkien uusien nikkien takana.

Varma tieto.
 

Melinda

Sponsored by Sam
Liittynyt
16.2.2003
Viestit
6280
Sijainti
Melko kaukana
Hajun tarkoitus foorumilla oloon vaikutti olevan nimenomaan tiettyjen ihmisryhmien solvaaminen. Tuskin häntä kiinnostaisi täällä hengata moinen toiminta kiellettynä.
 

Törni

Well-known member
Liittynyt
5.11.2004
Viestit
11306
En ota kantaa.

Tieto sinänsä on hyvä; nyt voin tehdä poiston ignore-listastani.
 

pendellstock

Well-known member
Liittynyt
19.11.2007
Viestit
2099
En tiedä kuka on haju ja mikä case on, mutta yleisesti uskon anteeksiantamiseen ja ihmisen kehityksen mahdollisuuteen. Siksi ei koskaan tulisi ketään tuomita ikuisiksi ajoiksi, varsinkaan jossain nettifoorumissa, jossa asianhaarojen kattava ja oikeusturvaa rikkomaton läpikäynti ja todisteiden esilletuonti on hyvin haasteellista järjestää. Siksi äänestän, että ikibanni oli väärin.
 

Teukka

Jarnapoliisi
Liittynyt
4.8.2000
Viestit
13740
Sijainti
Jarnapolis
Oikein se oli. Banaania vaan vitusti. Mutta se oli vaan virtuaalibanaania. Pitaa lahettaa myos poliisi ja kunnianloukkaussyyte. Muuten homma jaa puolitiehen. Pitaa painaa hamaan loppuun asti. Maija vaan talon eteen ja mies edesvastuuseen saatana.
 
Ylös