Ane-kauppa kuuluu katolilaisuuteen ja oli uskonpuhdistuksen merkittävimpiä syitä. Eli uskonnolliselta pohjalta sopisi kansanedustajistamme Timo Soinille.Alentaakohan Päivi Räsänen palkkaansa taivaspaikan saadakseen?
Ane-kauppa kuuluu katolilaisuuteen ja oli uskonpuhdistuksen merkittävimpiä syitä. Eli uskonnolliselta pohjalta sopisi kansanedustajistamme Timo Soinille.Alentaakohan Päivi Räsänen palkkaansa taivaspaikan saadakseen?
Sopisi hälle. Onhan puolueensa pienten puolella rikkaita riistäjiä vastaan..puheissa, mutta paljonkahan puolueen edustajat tekevät oikeasti tuon eteen?Ane-kauppa kuuluu katolilaisuuteen ja oli uskonpuhdistuksen merkittävimpiä syitä. Eli uskonnolliselta pohjalta sopisi kansanedustajistamme Timo Soinille.
Suomi on hyvässä johdossa pahimpiin kilpailijamaihin nähden. Sehän on hyvä, kun tuo mäkihyppy, hiihto ja pitkämatkanjuoksu eivät enää suju entiseen malliin.
Kilpailukyvyllä ei yliraskasta byrokratiaa pureta eikä velkaantumista ehkäistä. Pannaan ensin valtiontalous kuntoon. Joko purkamalla byrokratia tai jos siihen eivät pellet kykene, niin pakkohan se on nostaa veroja. Valitkaa itse.Kokkila: Kaikki palkkatalkoisiin
Suomen kilpailukyvyn turvaamiseksi
kaikkien on oltava valmiita palkkojen
alentamiseen, Elinkeinoelämän
keskusliiton hallituksen puheenjohtaja
Ilpo Kokkila sanoo Yle Uutisille.
Pelkällä johdon palkka-alella ei
paranneta kilpailukykyä, Kokkila lisää.
Kokkilan mukaan johtajienkin tulee
silti osallistua palkkatalkoisiin.
Perjantain Talouselämä-lehti tulkitsee
Kokkilan torjuneen yritysjohtajien
palkka-alen.
Kokkila muistuttaa palkkojen alentami-
sen parantavan tehokkaasti kilpailuky-
kyä. Verojen korotus ei sitä tee.
Kyllähän kilpailukyky vaikuttaa suoraan velkaantumiseen. Mitä parempi kilpailukyky, sitä suurempi vienti ja enemmän työpaikkoja. Seurauksena enemmän verotuloja valtiolle ja vähäisempi velaonoton tarve. Ellei rahoja hassata johonkin muuhun, joka on ihan realistinen vaihtoehto.Kumpis Kokkila meillä oli se suurempi ongelma, kilpailukyky vai velkaantuminen?:doubtful:
Kilpailukyvyllä ei yliraskasta byrokratiaa pureta eikä velkaantumista ehkäistä.
Ensin valitat demokratian puutetta. Heti perään vastustat demokratiaa, kun et antaisi kansan valita vapaasti päättäjiään.:nope:Henkilö jolla on mafia- ym. hämäriä kytköksiä, lukuisia korruptioepäselvyyksiä ja paljon, paljon muuta hämärää taustallaan ei pitäisi voida olla edes ehdokkaana.
http://www.petrikajander.com/fi/artikkeleja/yhteiskunta/demokratia/Demokratia ei perustu yksilön vapauden periaatteelle, kuten aikaisemmassa kirjoituksessa (Vapaus tai pakkovalta) on määritetty. Demokratia perustuu pakkovaltaan, jolla osa ihmisistä käyttää pakkokeinoja (ts. väkivaltaa tai sillä uhkailua) toisia ihmisiä kohtaan. Poliittisesti korrektimpi tapa ilmaista sama asia on sanoa, että demokratia perustuu enemmistön valtaan. Enemmistön päätökset (ts. mielivallan tai -oikut sillä niitä ne ovat aina kun poiketaan vapaaehtoisuuden periaatteesta) pakottavat vähemmistön uhraamaan omat oikeutensa enemmistön tahdolle.
Millä oikeutuksella suurempi määrä ihmisiä (ts. enemmistö) voi alistaa vähemmistö(j)ä (yksilö on pienin vähemmistö)? Kaikki moraaliset perustelut enemmistödemokratian käytölle ovat vähintäänkin arveluttavia sillä auttamatta tällöin jonkun yksilön oikeudet katsotaan uhrattaviksi. Perustelut demokratian oikeutukselle sinänsä eivät ole mielenkiintoisia vaan pakkovallan käyttö moraalisena periaatteena ja sen hyväksyminen. Alistaminen ja sorto eivät siis ole vieraita käsitteitä demokratiassakaan – ne ovat osa sen hyväksyttyä moraalikäsitettä.
Toki. Itse lähestyisin kuitenkin ensin tuota velkaantumista ja velkarahalla elämistä. Ja koskettelisin rattaita tuon byrokratian.Kyllähän kilpailukyky vaikuttaa suoraan velkaantumiseen. Mitä parempi kilpailukyky, sitä suurempi vienti ja enemmän työpaikkoja. Seurauksena enemmän verotuloja valtiolle ja vähäisempi velaonoton tarve. Ellei rahoja hassata johonkin muuhun, joka on ihan realistinen vaihtoehto.
Palkkojen alennus varmasti parantaisi kilpailukykyä, mutta siitä aiheutuvat haitat saattaisivat kompensoida hyvinkin saadut edut. Minusta mahdollisuudet palkanalennuksiin pitäisi olla käytössä yrityksissä, joissa menee heikosti. Niissäkin väliaikaisena ratkaisuna. Laaja-alainen palkkojen lasku on yhtä typerää kuin laaja-alainen palkankorotus tupo.
Mikäli velkaantumisvauhti hidastuisi, aletaan välittömästi puhua jakovarasta.Ellei rahoja hassata johonkin muuhun, joka on ihan realistinen vaihtoehto.
En ole koskaan pitänyt edustuksellista demokratiaa minkäänlaisena demokratian ehdottomana kruununjalokivenä saati kritiikin ulkopuolella pidettävänä saarekkeena. Kyllä, edustuksellisessa demokratiassa on toki hyvätkin puolensa, mutta esim. Berlusconi&co. on hyvä esimerkki siitä kuinka koko systeemiä voi pitää pilkkanaan. Korruptio- ja kähmintävapaa Suomikin on tunnetusti kaikkea muuta kuin puhdas pulmunen.Ensin valitat demokratian puutetta. Heti perään vastustat demokratiaa, kun et antaisi kansan valita vapaasti päättäjiään.:nope:
Edustuksellinen demokratiahan nimenomaan perustuu sille ajatukselle, että kansa valitsee vapaissa vaaleissa hallitsijansa. Demokratia onkin todellisuudessa erittäin vaarallinen järjestelmä, koska se mahdollistaa sen, että mikä tahansa psykopaattiryhmä voi nousta valtaan, jos se vain saa hurmattua tarpeeksi laajat kansanjoukot.
Petri Kajander kirjoittikin hyvin osuvasti tästä:
http://www.petrikajander.com/fi/artikkeleja/yhteiskunta/demokratia/
Toki joku työtön poliisiksi, kirurgiksi tai palomieheksi kuullostaa ihan fiksulta.Vartiainen: Työttömille työvelvoite
Työttömät pitäisi velvoittaa ottamaan
tarjottu työ vastaan, katsoo VATT:n
ylijohtaja Juhana Vartiainen.
Vartiainen kertoo näkemyksestään
Sunnuntaisuomalaisessa.
Vartiaisen mukaan työllisyyttä ja
tuottavuutta pitäisi parantaa mm.
sillä, että työttömät velvoitettaisiin
ottamaan tarjottu työ vastaan, vaikka
se ei vastaisikaan omaa ammattia.
Lisäksi työttömyyttä vähentäisivät
matalapalkkatyöt - palkkaerojen kasvun
uhallakin, sanoo Vartiainen.
Työttömyysturvaa pitäisi hänen mukaansa
myös lyhentää.
Salehan nostaa profiliaan ihan reilusti. Näyttää olevan sitten seuraavat 11 vuotta kahvassa sitten. En pahemmin valita.Niinistö ei tue yleistä palkka-alea
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö
kertoo Facebookissa, ettei hän kannata
yleistä palkka-alea. Keskustelu
palkanalennuksista roihahti, kun
presidentti ilmoitti haluavansa
pudottaa omaa palkkiotaan viidenneksen.
- En ole sanallakaan ehdottanut yleistä
palkanalennusta, enkä tule
ehdottamaankaan, Niinistö kirjoittaa.
Niinistö on myös lyhyesti kommentoinut
viime päivinä käytyä arvokeskustelua.
- Ilahduttavaa, että Te täällä ja niin
moni muu näyttää pitävän kunniassa
arvoja! Eivät ne tulkintoja kaipaa,
Niinistö kirjoittaa.
Enpä olisi itse osannut tulkita viestiä noin. Sen sijaan kuvittelisin, että työttömän poliisin pitäisi hyväksyä rakennusapulaisen hommia.Toi jätkä ei kyllä aja täysillä valoilla.
Toki joku työtön poliisiksi, kirurgiksi tai palomieheksi kuullostaa ihan fiksulta.
Tuohan se mun pointti juuri olikin, että kuka määrittelee, mitä töitä voidaan teettää työttömillä ja miten se vaikuttaa esim. opiskeluhalukkuuteen, jos rakennusalan ammattilaisia korvataan työttömillä ja todennäköisesti halvemmalla.Enpä olisi itse osannut tulkita viestiä noin. Sen sijaan kuvittelisin, että työttömän poliisin pitäisi hyväksyä rakennusapulaisen hommia.
Juhana-poika varmaan ajatteli, että silloin voisi kieltäytyä maksamasta työttömyyskorvauksia.No mitäs sitten, jos työtön ei ota työtä vastaan, vaikka velvoitetaan? Laitetaan työtön vankilaan? Niissähän tilaa riittää. Vai onko tuo Vartiainen ajatellut niin pitkälle?
Eipä se mukavaa olisi, mutta kertoisi siitä, että minun hintalaatusuhde ei ole ollut kohdallaan työtä ajatellen. Tuossahan pitää huomioida, että työtön pitää ottaa oikeasti töihin eikä jollakin tukirahoilla vääristämään kilpailua.Vai miltä susta tuntuisi, jos sut potkittais pois töistä ja otettais työtön tilalle halvemmalla?
Joo, jos irtisanoo itsensä, kieltäytyy tarjotusta työstä tai menee vaikkapa kännissä työhaastatteluun tulee 15-90 päivän karenssi. Toistuvasti jos härvää niin karenssi määrätään toistaiseksi ja puretaan vasta, kun on ollut vähintään 12 viikkoa töissä/koulutuksessa. Koulutetuilla on työttömyyden alussa ammattisuoja, jonka mukaan kolmen ekan kuukauden aikana ei tartte ottaa vastaan koulutusta vastaamatonta työtä. Tosin tuohon ei välttämättä pelkkä koulutus riitä vaan työkokemustakin vaadittaneen, te-toimisto ratkaisee tapauskohtaisesti onko työnhakijalla ammattisuoja.Eiks nyttenkin ole karenssi, jos et ota tarjottua työtä vastaan?
Tuosta Vartiainen ei mun mielestä ole pahemmin puhunut, vai onko? Niin ja onhan se nähty noiden orjatyöllistettyjen kans, että ilmainen tai puoli-ilmainen voittaa aina ammattimiehen.Eipä se mukavaa olisi, mutta kertoisi siitä, että minun hintalaatusuhde ei ole ollut kohdallaan työtä ajatellen. Tuossahan pitää huomioida, että työtön pitää ottaa oikeasti töihin eikä jollakin tukirahoilla vääristämään kilpailua.