Kake vai Jare?

Kumpi on kovempi jampuusi?

  • Kauko Röyhkä

    Äänet: 24 51,1%
  • Cheek

    Äänet: 15 31,9%
  • Keitä nää on?

    Äänet: 8 17,0%

  • Äänestäjiä yhteensä
    47

FW08

Registered User of Talent
Liittynyt
9.7.2008
Viestit
22189
Sijainti
Behind the rabbit
Mitä muuta keskustelu ihan tarkalleen ottaen on kuin mielipiteistä vääntämistä?
Fix'd.

Se, ettei kyseinen syy olla pitämättä olisi yhtä hyvä tai huono kuin mikä tahansa muukin "analyyttinen kritiikki" on liikaa levykansia katselleiden musiikinharrastajien snobbailua.
Tekotaiteelliseksi paskaksi leimaaminenhan on musiikkikeskustelun oma Hitler-kortti. Tosin olen sitä mieltä, että Hitler-kortti on aivan turhaan saanut paskaa niskaansa vuosikausia. Siis siinä määrin ainakin, kuin kortilla voi niskaa olla.
 

Bobakki

@f1hog
Liittynyt
29.6.2000
Viestit
19758
Sijainti
En oo mistään kotosin
Tekotaiteelliseksi paskaksi leimaaminenhan on musiikkikeskustelun oma Hitler-kortti.
Ihan turhaan. Sillä kuitenkis pystyy turjake selittämään toiselle turjakkeelle, miksei pidä siitä tai tästä artistista niin, että tulee jollain muotoa ymmärretyksi. Mulle hirveän tärkeää sellainen, kun en varsinaisesti musiikkia osaa tai ymmärrä. Tajuan kyllä, että tulee varmaan väärinkäytetyksi musadiggarien keskuudessa, mutta tilanne muuttuu kun kuuntelee lähtökohtaisesti hirveää kuraa.
 
Viimeksi muokattu:

JPP

as Quo as possible
Liittynyt
2.3.2007
Viestit
24280
Sijainti
lappeen Ranta
Mitä muuta musiikista keskustelu ihan tarkalleen ottaen on kuin mielipiteistä vääntämistä? Kuitenki, tekotaiteelliseksi paskaksi leimaaminen vaatii kohteeltaan jonkun kikan tai erityisyyden, johon tarttua ja joka kokea päälleliimatuksi, niinku vaikka Leonard Cohenin hermoja raastava artikulaatio - hyvin hankala olisi väittää esimerkiksi Manowaria tekotaiteelliseksi. Se, ettei kyseinen syy olla pitämättä olisi yhtä hyvä tai huono kuin mikä tahansa muukin "analyyttinen kritiikki" on liikaa levykansia katselleiden musiikinharrastajien snobbailua.
Musiikista keskustelu on ihan oma projektinsa juu. Ja analyyttinen kritiikki myös. Ja kalpenevat molemmat perusteluina sille, kuulostaako musiikki kuulijan korvassa miellyttävältä vai vastenmieliseltä.

Eli kuunteluun ei kannattaisi mun mielestäni (mutta kukin tavallaan) suotta sotkea mitään muita tekijöitä kuin se, pitääkö kuulemastaan vai ei. Veikkaan, että aika harva jotain musiikkia tekotaiteelliseksi väittävä pitää siitä tekotaiteellisesta musiikista. Koska jos pitäisi, niin mitä todennäköisimmin sanoisi silloin kyseisen musiikin olevan taiteellista. Ja samaa musiikkitallennetta/-esitystä voi toinen henkilö pitää taiteellisena ja toinen tekotaiteellisena. Edellä mainituista henkilöistä ensimmäinen pitää tallenteesta/esityksestä ja jälkimmäinen ei.

Eli jos joku väittää vaikkapa jotain yhtyettä tekotaiteelliseksi niin tuskinpa hän käyttää sitä perusteena sille, että pitää siitä yhtyeestä. Ja edelleen on aika todennäköistä, että henkilö on ensin huomannut ettei pidä yhtyeestä ja vasta sitten keksinyt, että "Laulaja muuten artikuloi hermoja raastavasti. Se on aika tekotaiteellista ja hyvä syy olla perustellusti pitämättä tästä!"
 

Bobakki

@f1hog
Liittynyt
29.6.2000
Viestit
19758
Sijainti
En oo mistään kotosin
Eli jos joku väittää vaikkapa jotain yhtyettä tekotaiteelliseksi niin tuskinpa hän käyttää sitä perusteena sille, että pitää siitä yhtyeestä. Ja edelleen on aika todennäköistä, että henkilö on ensin huomannut ettei pidä yhtyeestä ja vasta sitten keksinyt, että "Laulaja muuten artikuloi hermoja raastavasti. Se on aika tekotaiteellista ja hyvä syy olla perustellusti pitämättä tästä!"
Mun nähdäkseni "tekotaiteellinen paska" on vaan tapa kärjistää. Taiteellisten meriittien kanssa sillä on melko vähän tekemistä, minkä nyt luulis suurimman osan perustelun käyttäjistä loppuviimeeksi tajuavan.

Ja mä kyllä pidän joistakin mielestäni hyvin tekotaiteellisista pläjäyksistä.
 

JPP

as Quo as possible
Liittynyt
2.3.2007
Viestit
24280
Sijainti
lappeen Ranta
Ja mä kyllä pidän joistakin mielestäni hyvin tekotaiteellisista pläjäyksistä.
Niin varmaan minäkin, mutta koen hiukan ongelmalliseksi sen, että tekotaiteellisuus on kuitenkin aika negatiivissävyinen ilmaisu. Päinvastoin kuin esim. öh..., no vaikka "meteli", "huuto", "örinä" tai "tilutus". Tulee sitä toisinaan mietittyä, miksi pidän vaikkapa tällaisesta matskusta, jota varmaan voisi tekotaiteelliseksikin väittää: Einsturzende Neubauten - early live clip. En ole muuta syytä keksinyt kuin, että korvani vaan pitävät tollasesta(kin) mekkaloinnista. Tolla videopätkällä on muuten ainakin kaksi eri Neubautenin kappaletta (Vanadium-I-Ching ja Steh auf Berlin sekä mahdollisesti vielä Tanz Debil) eli lyhyitä katkelmia ovat lain.
 

Fagerholm

Oman elämänsä Sutil
Liittynyt
19.12.2004
Viestit
39266
Sijainti
Semminki
Tuukka Temonen ottaa kantaa Röyhkän Cheek-lyttäykseen: "Cheek on minulle selviytymisen sankari"

Kauko Röyhkä älähti viime viikon torstaina Cheekistä Facebook-sivuillaan. Apulannan ex-basisti ja Optipari-tuotantoyhtiön toimitusjohtaja Tuukka Temonen ottaa kantaa Röyhkä/Cheek-tapaukseen.
Kauko Röyhkä kutsui Cheekiä kokoomusräppäri Cheeseksi Facebook-sivuillaan.

"No, tuollaisten artistien elinkaari on yleensä lyhyt. Mutta se on laiha lohtu, koska aina on tulossa joku yhtä niljakas tyyppi tilalle", hän kirjoitti.

Kommenteista nousi metakka ja Röyhkä perusteli sanavalintojaan IS:lle. Cheek ei halunnut kommentoida mitään.

– Hän on ottanut tuollaisen roolin ja tietää varsin hyvin, että se ärsyttää. Suomessa ei yleensä tykätä, kun rahoilla, rikkauksilla ja kauniilla naisilla pröystäillään. Rikkaat ovat pitäneet täällä yleensä matalaa profiilia, Röyhkä selitti.

Tuukka Temonen ottaa tapaukseen kantaa Facebook-sivuillaan perjantaina julkaistussa kirjoituksessa, joka on otsikoitu Piru ajaa Bentleyllä.

"Voi Kauko minkä teit. Lähdit sitten väittelemään siitä, kuka on kovempi artisti, sinä vai se toinen jolla on kanssa ihan yhtä hassu taiteilijanimi kuin sinulla. Kauko vastaan Jare -ottelun voittaa Jare mennen tullen 30 miljoonalla youtube-latauksella. Olen kuullut kyllä sinustakin, mutta jouduin Spotifystä tarkistamaan mitkä ne teikäläisen hittibiisit olivatkaan? Paska kaupunki on tuttu, mutta se kai johtuu Heinolasta, mutta mikä on Kauko Röyhkän Aamu? Never heard? Sinun on pakko myöntää, että avauksesi oli huono ja siksi en sen enempää siihen pureudu."

Hän kirjoittaa pureutuvansa kuitenkin seikkaan, jota Röyhkä sivusi tekstissään.

"Oletan, että sinäkin olet huolissasi meidän nykynuoristamme. Tätä kirjoittaessa Jerry Cottonin kotikaupungissa on tapahtunut jotain sellaista, mitä ymmärryksemme ei pysty käsittämään. Tälläkin viikolla noin kymmenen alle kolmekympistä nuorta on jäänyt työkyvyttömyyseläkkeelle. Elämme laskusuhdanteen aikaa, jopa lamaa. Edellisessä lamassa työttömyys ja turhautuminen näkyi äärioikeiston nousuna ja yleisenä turvattomuutena. Silloin kuin sinulla meni kovaa, samaan aikaan nuorilla miehillä meni yleisesti aika huonosti. En usko, että haluat yhteiskuntamme ajautuvan yhä suurempaan apatiaan ja varmasti sinäkin tuet kaikkia niitä syrjäytymisen estokeinoja mitä vain keksitään. Voin kuvitella, miten sinäkin olet potenut ahdistusta tuloerojen kasvusta ja tehtaiden alas ajosta."


Hän nostaa esiin Cheekin, joka kymmenisen vuotta sitten vielä eli Lahdessa nurjempaa elämää.

"En tiedä mitä hänelle tapahtui, mutta se sama nuori mies löysi jostain räpmusiikin ja vuosien saatossa hänestä tuli koko kansan Cheek. Me haluamme että yhteiskunnan huono-osaiset eivät syrjäydy. En ymmärrä minkälaisen esimerkin haluat antaa niille, jotka tällä hetkellä yrittävät selvitä kurimuksestaan? Ilmeisesti sukupolvesi hyväksyy ainoaksi selviytymistarinaksi sen, että löytää jumalan? Onko kuitenkin niin, että me jo selvinneet haluamme määrätä miten ja millä keinoilla syrjäytymisestä saa selvitä? Eihän se varmasti kivalta tunnu, jos syrjäytynyt perustaa oman firman ja tienaa satoja tuhansia. Tarkoittaako selviytyminen meille sitä, että pitää olla lopun elämää suojatyössä kunnalla?"

Temonen haluaa nähdä enemmän syrjäytymisvaarassa olevia nuoria nousemassa jaloilleen. Cheekiä hän pitää selviytymisen sankarina.

"Ja jos ihan tarkkoja ollaan, niin on tervettä, että nuori mies hymyilee, pukeutuu puhtaisiin vaatteisiin ja yrittää. Olisiko tälle ajalle sopivampaa että hän röhnöttäisi epämukavasti mustissaan, parta-ajamatta ja kertoisi, että ”Saatana on sitten hyvä jätkä”."
Tästä tulee vielä HUIKEAA!
Median unohtamille on löytymässä kanava tulla huomatuiksi.
 

ToXiCiTy

I am fabulous!
Liittynyt
20.4.2008
Viestit
16731
Sijainti
Järvenpää
Miten helvetissä kokoomus punkkari sai syrjäytyneisyyden vedettyä tähän Kaken ja Jaren kiistaan mukaan?
 

SamiJ

Well-known member
Liittynyt
13.10.2002
Viestit
9172
Andy "kolkytdonaa taskussa" McCoy:kin taisi aikoinaan olla semmonen kokoomusrokkari.
 

Örfil

Guest
Taisi vanha Vihtahousu kusettaa Röyhkän ämmän poikaa, kun siitä ei tullutkaan rikasta eikä kuuluisaa vaikka niiden kukkuluuruu -juttujen kanssa pelehti.

Röyhkä teki niillä satanistijutuillaan aikanaan kyllä itsestään pellen, mun musiikillinen kiinnostus siihen mieheen loppui tasan tarkkaan siihen aikaan.
 

Albert Oil

Hippi ja juntti
Liittynyt
14.2.2000
Viestit
55371
Sijainti
Korviesi välissä
Sain tänään tietää, että Kauko tekee seuraavan kirjansa yhdessä ylä-asteaikaisen koulukaverini kanssa! Janakkala on kaikkialla.
 

jps

nimimerkkien jahtaaja
Liittynyt
17.11.2000
Viestit
31093
Sijainti
täällä
Sain tänään tietää, että Kauko tekee seuraavan kirjansa yhdessä ylä-asteaikaisen koulukaverini kanssa!
Ei meni hyvin silläkään. Pitää turvautua Alpun ylä-asteikäiseen koulukaveriin, kosk'ei ole varaa Alppuun.
 

Lunssila

Well-known member
Liittynyt
6.6.2008
Viestit
18215
Ketjun otsikointi on varsin hämäävä. Suomalaisessa kevyessä musiikissa on vain yksi Kake, eikä se ole Röyhkä.
 

burb

.
Liittynyt
19.2.2002
Viestit
46199
Tässäpä sen sijaan on vokj-ansa.
Uskallatko klikata? Entä jos se ei olekaan? Entä jos siellä on jotain jännää? Entä jos se sittenkin on vokj-ansa? Voi tätä epätietoisuutta!!!
 
Ylös