Lööpitystä, uutisia, ym. sälää / KESÄKAUSI 2013

  • Viestiketjun aloittaja 72
  • Aloituspäivämäärä
Status
Ei avoinna uusille viesteille.

Sue_me

Well-known member
Liittynyt
1.8.2005
Viestit
27848
Taitavat olla melko harvinaisia noin vakavat rallionnettomuudet, joisa kuolevat sekä kuski että kartturi. Itselläni ei ainakaan tule tuon lisäksi mieleen muita kuin Henkan tapaus. :dunno:
Wiki sanoi:
Mark Lovell (27 March 1960 – 12 July 2003) was a British rally driver. He won the 1986 British Rally Championship in a Ford RS200 Group B, the 1987 and 1988 Irish Tarmac Rally Championship, the 1988 International Dutch Rally Drivers' Championship and the 2001 SCCA ProRally Drivers' Championship in the United States. He also won the 2003 Pikes Peak International Hillclimb only two weeks before his death.

When the Subaru Impreza WRX and the Mitsubishi Evolution were introduced in 2002 and 2003 to the United States, both cars created more interest in the sport of Rallying. Subaru and subsequently Mitsubishi entered the US Pro Rally championship with factory teams; Mark Lovell was the lead driver for the Subaru / Prodrive team, with Americans Karl Scheible (2002) and Ramana Lagemann (2003) as teammates.

Mark and his co-driver Roger Freeman were both killed in July 2003 during the Oregon Trail Rally when their Works ProRally Subaru Impreza WRX left the road and struck a tree at high speed shortly after the start of the first stage.

A memorial page for both Mark and Roger has been set up, which includes many photographs of the team and events at both the Pikes Peak and Oregon Trail Pro Rallies.
Ainakin tuo tuli mieleen.

Lienee Henkan ja Sergion onnettomuuden jälkeen tunnetuin tapaus jossa molemmat kuljettajat saavat surmansa.
 

Hartsa76

Well-known member
Liittynyt
23.2.2012
Viestit
7206
Wikipediasta kaivettuna myös seuraavissa rallionnettomuuksissa kuolivat sekä ajaja että kartturi:
Jean-Marc Dubois/Robert Moynier '88 San Remo
George Mignot/Bernard de Lathuy '89 Ruotsin ralli
Lars-Erik Torph/Bertil-Rune Rehnfeldt '89 Monte Carlo
-Melko vaarallisia siis myös nuo A-ryhmäläiset.

Jotain kevyempää urheiluviihteen saralta:
Paini on (myös) homojen hommaa.
Viime vuonna kahdessa rallionnettomuudessa kuolivat sekä kuljettaja että kartturi: Roel Vrolix-Stef Winters Sezoens Rallyssa ja Valerio Catelani-Daniela Bertoneri Rally Coppa Citta di Luccassa.

Ei tuollaiset rallionnettomuudet valitettavasti kovin harvinaisia ole olleet.
 

VR

Syytön ja sillä sipuli
Liittynyt
7.4.1999
Viestit
10649
Sijainti
U15
Voi ressukkaa. :frank:

Ministeri Paavo Arhinmäki (vas) jumitti muiden matkustajien mukana Joensuun lentokentällä torstaina illalla.
"Joensuun lentokenttä on mukava paikka viettää aikaa, näillä näkymin kolme ja puoli tuntia. Finnair - yöksi kotiin (toivottavasti). Finnairista vastuun kantaa omistajaohjauksesta vastaava ministeri. Siellä se vaan ajelee hipsteri-jopolla Hangossa vaikka pitäisi henkilökohtaisesti huolehtia lentoliikenteen toimivuudesta!", Arhinmäki avautui Facebookissa suoraan valtion omistajaohjauksesta vastaavalle ministeri Heidi Hautalalle (vihr) kuitaten.

Ministerin matkanteko jumitti lentokentän porttivian vuoksi.

"Hyvät asiakkaat. Turvatarkastuksen portti on rikki. Jokainen joudutaan tarkastamaan henkilökohtaisesti. Pahoittelemme!.", päivitti ministeri viivytyksen syytä.

Jaana Viskari

IS
 

jps

nimimerkkien jahtaaja
Liittynyt
17.11.2000
Viestit
31093
Sijainti
täällä
AJO-OPETUS
AL: Autokoulun voi käydä naapurimaassa 65% halvemmalla
Talouselämä 15 min. sitten

Jaa

inShare
0
Autokoulun voi suorittaa Virossa noin 700 eurolla, kun Tampereella siitä joutuu maksamaan noin 2 000 euroa, kertoo Aamulehti.

Ajokorttikoe, eli kuljettajantutkinto, täytyy suorittaa Suomessa. Kuljettajantutkinnon hinta Suomessa on 93 euroa.


Uutiskirjeestä saat muutkin uutiset päivittäin.
Tilaa uutiskirje
Teoriatunnit ja ajoharjoittelun voi suorittaa missä tahansa EU-maassa, mutta ajokorttikoe on suoritettava maassa, jossa vakituisesti oleskelee.

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin erityisasiantuntijan Veijo Tuonosen mukaan Virossa saatu ajo-opetus hyvitetään suomalaista opetussuunnitelmaa vastaavilta osin. "Vastaanottaja arvioi tapauskohtaisesti, onko tarvetta täydentävälle opetukselle."
Aiemmin on tosiaan mediassa otettu selvää siitä, ettei ajokorttia voi suorittaa Virossa, mutta näköjään autokoulun voi. Autokouluthan ovat onnistuneet ajokorttiuudistuksissaan kusemaan poliitkkoja ja virkamiehiä silmiin, niin mainiosti, että hinta on noussut täysin järjettömäksi. Loistoveto autokoululobbareilta oli opetuslupaopetuksen hinnan moninkertaistaminen.

Saas nähdä kuinka paljon suomalaisia siirtyy autokouluun Viroon. Poikkeuksellisesti tässä tapauksessa pitäisin helvetin hyvänä, että mahdollisimman paljon, vaikka työpaikkoja Suomesta katoaisikin, niin härskiä tuo autokoulujen lobbaustoiminta on ollut.
 

tmoi

No niin
Liittynyt
28.2.2004
Viestit
19017
Sijainti
turkus
Noniin. Jotain älliä sentään tuohon touhuu. on selvää, että jos asialla ei ole kiire, niin voi varata ajan kuten sopii, mutta jos jollain asialle on kiire, niin on päästävä asioimaan jonottamalla. Vähän sama, kun päivystävään lääkäriin/sairaalaan ei pääsisi kuin aikaa varaamalla. "Ja että puukkoa kylkeen tullut.. juu laitetaan tästä kuule aikaa tuonne syyskuulle. Sopiiko 6.9 klo 8.25???"

Apulaisoikeusasiamies: Poliisin pakeille päästävä ilman ajanvarausta
YLE 16.8.2013 klo 12:13 | päivitetty 16.8.2013 klo 12:17

Pajuoja pyytää selvitystä myös R-kioskeilla ilmenneistä passiongelmista. Elokuun alussa kävi ilmi, että kioskityöntekijä oli antanut passin väärälle henkilölle.

Oikeusasiamiehelle tulleissa kanteluissa ja tarkastuksissa on käynyt ilmi, ettei kaikilla poliisiasemilla voi jättää passi- tai muita hakemuksia ilman erikseen varattua aikaa.

Pajuojan mukaan sähköinen ajanvaraus helpottaa asiointia, mutta poliisille on päästävä myös ilman erillistä ajanvarausta, sillä kaikki eivät osaa, voi tai halua käyttää verkkopalveluja.

Apulaisoikeusasiamies otti nyt kantaa neljään Espoon ja Helsingin poliisin lupahallintoa koskevaan kanteluun. Tutkittavana on myös kanteluja Oulusta, Turusta, Vantaalta ja Keski-Uudenmaan poliisista.

Pisimmillään poliisin lupapalveluihin voi joutua jonottamaan seitsemän viikkoa. Esimerkiksi Helsingissä poliisipalvelut ovat olleet pahoin ruuhkautuneet. Palvelua ollaan uudistamassa parhaillaan.

R-kioskin passisotkusta selvitys
Apulaisoikeusasiamies on pyytänyt Poliisihallitukselta selvitystä myös R-kioskin passiongelmista. Viime viikolla kävi ilmi, että R-kioskilta haettu passi oli annettu väärälle henkilölle. Passin on voinut noutaa R-kioskeista huhtikuun lopusta lähtien.

Ongelmista on tullut apulaisoikeusasiamiehelle useita kanteluja. Selvitys on annettava lokakuun loppuun mennessä.

Poliisihallitus on luvannut tarttua ongelmaan.
 

Mangelo

Well-known member
Liittynyt
19.4.2007
Viestit
24380
Noniin. Jotain älliä sentään tuohon touhuu. on selvää, että jos asialla ei ole kiire, niin voi varata ajan kuten sopii, mutta jos jollain asialle on kiire, niin on päästävä asioimaan jonottamalla. Vähän sama, kun päivystävään lääkäriin/sairaalaan ei pääsisi kuin aikaa varaamalla. "Ja että puukkoa kylkeen tullut.. juu laitetaan tästä kuule aikaa tuonne syyskuulle. Sopiiko 6.9 klo 8.25???"
Kävin viime vuonna tuossa Kilon poliisilla passiasioissa. Jonoa oli jooh... Sali täynnä mamuja loppupäiväksi. Verkkovarauksen olisi saanut kuukauden päähän. Hain sitten passin pikkukaupungin poliisilta. Täytin hakemuksen jonottamatta ilman ajanvarausta ja seuraavalla viikolla sain passin.
 

Estate

Well-known member
Liittynyt
23.11.2001
Viestit
11920
Niillä on siellä vain yksi turvatarkastusportti? :doubtful:
En yhtään ihmettelisi.

Joensuusta ei kyllä ole kokemusta, mutta siitä vielä vähän pienemmällä Kemi-Tornion kentällä ei muista bonganneeni kuin yhden.
 

kouvotsvoni

Banjottu
Liittynyt
30.1.1999
Viestit
89969
Sijainti
Corsica
Kylläpä nyt harmittaa jotten ole asioinut Joensuun lentoasemalla. Paha mieli tuli kyllä Paavon puolesta.
 

jjv

Arschloch
Liittynyt
4.5.2005
Viestit
26887
Muistaakseni Ryanairin terminaalissa Pirkkalassakin on vain yksi portti.
 

burb

.
Liittynyt
19.2.2002
Viestit
46199
Ensin kauhee jarna jostain säieteoriasta ja nyt te elektroniikkahahmokkeet höpötätte porttiteoriasta. Helkkarin teoreetikot. Luulenpa että olette olemassa vain teoriassa.
 

Fagerholm

Oman elämänsä Sutil
Liittynyt
19.12.2004
Viestit
39266
Sijainti
Semminki
Mä ainakin oon botti joka on näemmä viimeaikoina ohjelmoitu kommentoimaan aina burbin viestien perään jotain vielä jonninjoutavampaa kuin se itse sanoi.
 

burb

.
Liittynyt
19.2.2002
Viestit
46199
Jokainen on oman elämänsä Pyryf-botti.

Paitsi mä en oo.
 

Trullinkaasu

Well-known member
Liittynyt
17.6.2007
Viestit
9312
Tuohon Lidlin juttuun olisi kiva saada tietää, että minkä käänteen tuo tapaus sai...

A) Joni otti linnun tosiystäväkseen

B) jaska

C) kostox

D) vai todellakin jotain ihan muuta



????????????
 

Il Tempo Gigante

Darth Father
Liittynyt
20.2.1999
Viestit
42723
Sijainti
Gamla Pedersöre huvudsocken
Haa

HS sanoi:
"Siihen aikaan kukaan ei uskonut, että miehitetty kone olisi mahdollinen 60 000 jalan [noin 1,8 kilometrin] korkeudessa. Kukaan ei siis uskonut näkevänsä lentävää asiaa niin korkealla taivaalla", selvityksen kirjoittajat Gregory Pedlow ja Donald Welzenbach huomauttavat.
Sattuu sitä virheitä paremmissakin lehdissä. Saas nähdä korjataanko asia?
 
Status
Ei avoinna uusille viesteille.
Ylös