Homoisa.Minkälainen vaate on tekninen paita?
Homoisa.Minkälainen vaate on tekninen paita?
Siinä on se Fifi.Minkälainen vaate on tekninen paita?
Jotenkin tuli nappipaita mieleen. Mistäköhän syystä?Homoisa.
=Minkälainen vaate on tekninen paita?
Tekninen paita on keinokuidusta tehty erityisesti liikuntaa harrastavien käyttämä paita. Sen "tekninen" ominaisuus on kyky olla imemättä vettä kuituihinsa. Hikoiltu kosteus siirtyy pois iholta paidan läpi ja haihtuu ilmaan. Tekninen paita myös kuivuu hyvin nopeasti sateessa kastuttuaan
Onkohan tuo "pystyä tehdä" seuraava päin persettä oleva kirjoitusmuoto, joka muutetaan sallituksi :doubtful:? Joskus tulevaisuudessa voi sitten kirjoittaa vaikka: "Minä en pysty perustella, joten alan tekemään."Kulttuuriministeri pistin sanan säilällä...
Rautalankaa, jesaria ja pari piirilevyä kainaloissa :frank:Minkälainen vaate on tekninen paita?
Aina yhtä hienoa kun itäsuomalaiset alkaa valittamaan kun jotain ihan vaan tasavertaisuuden puolesta itäsuomalaistetuista sanamuodoista palautetaan se alkuperäinen sallituksi.Onkohan tuo "pystyä tehdä" seuraava päin persettä oleva kirjoitusmuoto, joka muutetaan sallituksi :doubtful:? Joskus tulevaisuudessa voi sitten kirjoittaa vaikka: "Minä en pysty perustella, joten alan tekemään."
Voi helkkarin helkkari tätä uutisoinnin tasoa taas... valtakunnan ykköslehti tarjoaa meille tämän ilotulituksen:
http://www.hs.fi/urheilu/Real+Madrid-pelaajan+kotitalossa+kaasuräjähdys++useita+loukkaantunut/a1395802517433?ref=hs-art-new-1
Tämäkin melkein menee samaan sarjaan:Itku pääsee kohta.
![]()
Tuohimaan kausi Sportissa päättyi viime lauantaina, kun Sport hävisi Mestiksen puolivälieräsarjan Jukureille Game Sevenissa.
Kyllähän noin isot sakot pelottelevat veronki...verosuunnittelijat pitämään rahansa Suomessa.Helsingin Sanomat sanoi:Ollilalle ja Ehrnroothille rikemaksut Luxemburgin sijoitusyhtiöiden salaamisesta
Teräsyhtiö Outokummun sekä öljy-yhtiö Royal Dutch Shellin hallitusten puheenjohtaja Jorma Ollila on saanut 3 000 euron rikemaksun arvopaperimarkkinalain rikkomisesta. Finanssivalvonta (Fiva) langetti maksun, koska Ollila oli jättänyt ilmoittamatta sisäpiirirekisteriin Luxemburgiin rekisteröidyn Kestrel-nimisen sijoitusyhtiön.
Luxemburgia pidetään yleisesti veroparatiisina. Ollilan kokonaan omistaman Kestrelin tasearvo oli 2012 lopulla 8,2 miljoonaa euroa.
Arvopaperimarkkinalain mukaan pörssiyhtiön toimitusjohtajan ja hallitusten jäsenten on ilmoitettava määräysvallassaan olevat yhteisöt sisäpiiri-ilmoituksessaan.
Lisäksi Fiva määräsi 500 euron rikemaksun kolmen pörssiyhtiön hallitusten jäsenelle Georg Ehrnroothille, koska hän ei ollut ilmoittanut julkisiin sisäpiirirekistereihin luxemburgilaista Partum-sijoitusyhtiötä.
Georg Ehrnrooth on sijoituspalveluyhtiö eQ:n, sijoitusyhtiö Norvestian ja konsulttiyhtiö Pöyryn hallitusten jäsen.
Partumilla oli vuoden 2012 lopussa varallisuutta 26 miljoonaa euroa.
Finanssivalvonta alkoi tutkia molempia omistuksia sen jälkeen, kun Helsingin Sanomat kirjoitti viime elokuussa, että Nokian entisellä toimitusjohtajalla on ollut sijoitusyhtiö Luxemburgissa 13 vuoden ajan. Ollila ei kuitenkaan listannut kokonaan omistamaansa ja vuonna 2000 perustettua Kestrel-yhtiötä sisäpiirirekisteritietoihinsa toimiessaan Nokian toimitusjohtajana vuosina 1992–2006.
Maininta yhtiöstä ilmestyi Outokummun sisäpiirirekisteriinkin vasta elokuussa 2013 sen jälkeen, kun HS oli tiedustellut asiaa Ollilalta. Georg Ehrnrooth puolestaan oli ilmoittanut luxemburgilaisen Semerca Investments-yhtiön määräysvaltayhteisökseen, mutta ei sen omistamaa Partumia.
Fivan mukaan Ehrnroothilla oli määräysvalta myös Partumissa, joten se olisi pitänyt ilmoittaa.
Sijoitusyhtiö Partum oli Georg Ehrnroothin ja hänen veljensä Henrik Ehrnroothin sekä Jorma Ollilan yhteishanke. Ollilalla ei ollut määräysvaltaa Partumissa, sillä hän omisti siitä Kestrellin kautta kahdeksan prosenttia eli alle puolet.
Ollila kertoi Helsingin Sanomille elokuussa tarkastaneensa juristilta, pitääkö hänen ilmoittaa Kestrelin omistaminen sisäpiiritietoihinsa. Ollilan mukaan hänen käyttämänsä juristi tulkitsi asiaa niin, ettei ilmoitusvelvollisuutta yhtiön kohdalla syntynyt.
Finanssivalvonnalle Ollila kertoi laiminlyöntinsä "johtuneen erehdyksestä". Ollilan mukaan hän ei ole omistanut sijoitusyhtiönsä kautta koskaan Nokian tai muiden yhtiöiden osakkeita, joissa hän on ollut johtotehtävissä. Finanssivalvonnalle Ollila kertoi, että Kestrel ei ole koskaan omistanut pörssilistattuja osakkeita. Ollila on ollut myös metsäyhtiö UPM:n sekä autonvalmistaja Fordin hallitusten jäsen.
Myös Georg Ehrnrooth kertoi Fivalle, että hänen laiminlyöntinsä johtui "erehdyksestä". Hänen mukaansa Partum on sittemmin purettu ja lopettanut toimintansa.
Lainsäätäjä on halunnut sisäpiirin ilmoituksilla varmistaa, ettei pörssiyhtiön johdossa oleva henkilö esimerkiksi käytä hyväkseen sisäpiiritietoa, jolla voi olla vaikutusta yhtiön osakkeen arvoon.
Pörssiyhtiöiden sekä muun muassa pankkien ja työeläkeyhtiöiden arvopaperivälittäjien toimintaa valvova Fiva tekee säännöllisiä tarkistuksia sisäpiiri-ilmoituksiin.
Mikäli Finanssivalvonta havaitsee laiminlyöntejä, voi se viranomaisena määrätä asiasta rikemaksun. Yhtiöille määrättävä rikemaksu on 5 000–100 000 euroa ja yksityishenkilölle 500-10 000 euroa.
Kommenttisi on varsin mielenkiintoinen. Ko. sanktio ei koskenut lainkaan verojenvälttelyä eikä sillä ollut myöskään mitään tekemistä omaisuuden sijainnin kanssa.Kyllähän noin isot sakot pelottelevat veronki...verosuunnittelijat pitämään rahansa Suomessa.
Miljoonat varmaan ihan vahingossa unohtunut mainita, ja ihan sattumalta Luxemburgissa.Kommenttisi on varsin mielenkiintoinen. Ko. sanktio ei koskenut lainkaan verojenvälttelyä eikä sillä ollut myöskään mitään tekemistä omaisuuden sijainnin kanssa.
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288670395977.html
Väistyvä liikenneministeri Merja Kyllönen oli torstaina Ylen aamu-tv:ssä perustelemassa puolueensa vasemmistoliiton päätöstä lähteä hallituksesta.
Kyllönen kuvaili hetkiä tiistai-iltana ryhmäkokouksessa ennen puolueen dramaattista ilmoitusta jättää hallitus.
- Ensin oli hirveän odottava tunnelma, kun odotettiin Paavo Arhinmäkeä Kesärannasta. Sitten Paavo kertoi meille hyvin tarkkaan, millaisia päätöksiä on sovittu tehtäväksi. Hän käynnisti keskustelun, jossa jokainen kansanedustaja sai käydä tuntojaan läpi. Hän ei yrittänyt painostaa meitä.
- Loppusuoralla asiaa kysyttiin Paavolta, kun edustajat olivat avanneet sydämensä. Yhden jos toisenkin kasvot olivat harmaita ja näki, että tiukoille se otti, kun tajuttiin, ettei oltu enää linjoilla, jossa pidetään heikoimmista huolta.
Kyllösen mukaan päätös oli kova, mutta se tehtiin ylimielisesti.
Tämä lienee taas niitä asioista, joista ei voi keskustella järkevästi, koska *puoluepoliittinen näkökanta*. Mutta jokatapauksessa, en tiedä onko leikattu aiemmin, mutta mun mielestä niiltä ei kannattais leikata mitään vaan päinvastoin tukea. Läntinen yhteiskunta kaipaa lisää jälkikasvua, ei tarvitse olla kovin kummoinen Einstein huomatakseen, että jos kaksi aikuista tekee yhden lapsen, ei yhtälö oikein voi toimia tulevaisuudessa, kun näiden kahden aikuisen eläkkeet erääntyy maksettavaksi. Eihän tuo 8 euroa paljolta kuulosta, mutta sen psykologinen vaikutus lienee suurempi kuin sen todellinen arvo on.Aivan. Ja mitäköhän lapsiperheiltä on aiemmin leikattu? (... lapsiperheiltä leikattu jo tarpeeksi.)
Tämä on melkoisen kuuma peruna....tai joku muu kuuma elintarvike. Uskoisin, että kaikki säästöpäätöksiä tehneet puolueet kärsivät vielä tästä. Lapsilisiin puuttuminen on tabu...ja erittäin vahva sellainen.Tämä lienee taas niitä asioista, joista ei voi keskustella järkevästi, koska *puoluepoliittinen näkökanta*. Mutta jokatapauksessa, en tiedä onko leikattu aiemmin, mutta mun mielestä niiltä ei kannattais leikata mitään vaan päinvastoin tukea. Läntinen yhteiskunta kaipaa lisää jälkikasvua, ei tarvitse olla kovin kummoinen Einstein huomatakseen, että jos kaksi aikuista tekee yhden lapsen, ei yhtälö oikein voi toimia tulevaisuudessa, kun näiden kahden aikuisen eläkkeet erääntyy maksettavaksi. Eihän tuo 8 euroa paljolta kuulosta, mutta sen psykologinen vaikutus lienee suurempi kuin sen todellinen arvo on.
Tuli vaan tuo Suomen valopäiden päätös taas mieleen, kun aamulla luin paikallisesta lehdestä, että Itävallan hallitus on päättänyt nostaa lapsiperheiden tukea.
Mä en suroaansanottuna oikein usko tota, mutta toivottavasti olen väärässä. Mutta vaikka noin olisikin, on tuo lapsilisien leikkaaminen kuitenkin selkeä signaali, jonka vaikutukset voivat ulottua melko pitkälle tulevaisuuteen ja jo siksi ne kannattaisi mun mielestä jättää rauhaan. Niinkuin sanoin, tukea olis mun mielestä pikemminkin lisättävä, ainakin alempipalkkaisten kohdalla.Nyt kun velkaantuminen on saatava loppumaan ja leikkauksia on pakko tehdä. Ja vielä voi tehdä vapaaehtoisesti on parempi, että leikataan suunnitellusti (jopa lapsilisistä). Kun tilanne paranee valtion kannalta on ihan varma, että lapsiperheet saavat leikatut tukensa takaisin.