toleranssisiipi
Langennut enkeli
Varustamon näkemys asiasta:Suomalaiset merihädässä Senegalin edustalla - paikalliset yrittävät tunkeutua hinaajaan
Vissiin ihan rehellisiä hinaajabisneksiä tolla varustamolla. Kaikki on ihan ok, ei mitään ku uutta yritystä vaan, pysyy pinnalla tottakai. Tuon 1000 dollaria vois kyllä vähentää palkoista.
Varustamo jyrähtää: Mitään merihätää Senegalissa ei ollut - uhkaa potkuilla
Raumacata-varustamon Miira Norrgård sanoo, että varustamo harkitsee hätääntyneiden suomalaismiesten erottamista.
Iltalehti uutisoi tänä aamuna kahden suomalaismiehen ottaneen yhteyttä lehteen ja kertoneen, että he ovat merihädässa Senegalin edustalla, eivätkä pääsisi satamaan.
Miehet ovat Raumacata-varustamon hinaajan henkilökuntaa ja he olivat Senegalin edustalla. Varustamon kaksi suomalaista ja kolme virolaista merimiestä lähti hakemaan 23. kesäkuusta Liberiasta hinaajaa.
- Mitään merihätää ei ollut. Olemme pitäneet aluksen kapteeniin tiiviisti yhteyttä, ja kävi ilmi, että he eivät olleet lähelläkään uppoamista, varustamon projektipäällikkö Miira Norrgård kertoo.
Norrgårdin mukaan Iltalehteen yhteyttä ottaneet suomalaismiehet eivät olleet valittaneet aluksen kapteenille ongelmistaan, vaan he olivat ottaneet ensin yhteyttä lehteen. Miehet sanoivat Iltalehdelle, että laivaan oli yrittänyt tunkeutua ulkopuolisia henkilöitä.
- Vain nämä kaksi suomalaista miestä ovat nähneet nämä ulkopuoliset, joten emme tiedä, onko se totta vai ei, Norrgård sanoo.
Norrgård kertoo, että alus oli joutunut 3-4 metrin aallokkoon Länsi-Saharan merialueella. Kun alus oli päättänyt kääntyä takaisin, sen keulavaraston luukku oli auennut ja varastoon oli päässyt vettä ja siksi alus piti ohjata Senegaliin.
Senegalissa laiva pumpataan tyhjäksi vedestä.
Työsuhteet vaakalaudalla
Varustamon mukaan alus oli odottanut Senegalin edustalla turvallisessa paikassa puolitoista vuorokautta, mikä on Norrgårdin mukaan täysin normaali odotusaika. Yleensä laivat odottavat isoihin satamiin pääsyä jopa viikkoja.
Alus miehistöineen on päässyt Dakarin satamaan kolme tuntia sitten. Nyt miehistö lennätetään Suomeen. Norrgård sanoo, että varustamon pitää tehdä päätös, erotetaanko miehet.
- Miehillä on ollut jo aikaisemminkin sellaista käytöstä, että joudumme harkitsemaan, voidaanko heidän työsuhteitaan jatkaa, projektipäällikkö sanoo.
Norrgårdin mukaan Raumacata-varustamolle ei ole koskaan aikaisemmin käynyt samanlaista tapausta.
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2014071018480381_ul.shtml