Windows 10 käyttökokemuksia & tuhmia kysymyksiä

Dominic

Senior Member
Liittynyt
9.2.2000
Viestit
47813
Sijainti
Turku
Erittäin hyvä tuhma kysymys!

Luultavasti kopiosuojattu ja jos sitä kierrät niin raahavat sinut itkien mustaan autoon ja ajavat sellaiseen paikkaan, jonka muistat aina.
 
Liittynyt
24.1.2004
Viestit
10131
Sijainti
Oslo
Ilmeisesti vielä löytyy ihmisiä jotka käyttävät Windowsia kotioloissa vapaaehtoisesti?
 

tmoi

No niin
Liittynyt
28.2.2004
Viestit
19017
Sijainti
turkus
Ilmeisesti vielä löytyy ihmisiä jotka käyttävät Windowsia kotioloissa vapaaehtoisesti?
:D:D:D

Ai saatana, sattuu kun naurrattaa niin paljon.

Tää on just niitä legendaarisia juttuja, kuin että "miks ihmeessä joku windowsia, koska MAC /Linux."

90 % Linuxin joskus asentaneista, palautuu windows käyttäjäksi varmaankin alle vuoden. Ne loput 10% on siten niitä, jotka todellakin jaksavat sen kanssa säätää ja veivata ja käyttää kaikkea sitä, mitä Linux antaa tehdä.

Sitten on tää toinen poppoo, eli MAC käyttäjät. Ostavat koneen, koska Apple on niiden mielestä ihan MUST tuote. 75% niiden käyttäjistä ei varmaankaan tee sen ihmeempää sillä koneellaan, kun surffaavat kiukutellen netissä jossain kahviloissa, juoden trendikkäästi jotain kuralattea. Hymyilevät omahyväisesti, mutta itkevät sisimissään, kun ei perkele edes kaikki videot toimi. Parin vuoden päästä ovat vaihtaneet winukkaan takaisin. Siiten on se 15%, jotka käyttää sitä työssään, yllätäävänkin ansioituneesti, tehden esim hienoja julkaisuja ja videotöitä. Omalla koneella jyllää kuitenkin winukka, että Porntube videot näkyy. Sitten on se loput 10%, jotka haluais vaihtaa takas Winukkaa, mutta kun ylpeys ei anna periksi. On toitotettu ja kehuttu, kuinka helvetin hyvä se on ja vain MAC on ainut ja oikea käyttis, eikä silti osata käyttää sen ominaisuuksia kuin 20%
 

Dominic

Senior Member
Liittynyt
9.2.2000
Viestit
47813
Sijainti
Turku
Vaikka offtopicikiksi meneekin niin vetäsin mun "Winukkaan" VMWaren ja ajelin siinä Ubuntua - noin 15 minuuttia. Sitten pistin kiinni.

Ehkä jossain vaiheessa asennan siihen jonkun kehitysympäristön ja kirjoitan Hello Worldin. Todennäköisesti en kuitenkaan aivan lähitulevaisuudessa.

Itteä nyt ei hirveästi edes kiinnosta vääntää siitä mikä PC:n käyttöjärjestelmä on se paras, kun se kuitenkin riippuu niin paljon siitä käyttötarkoituksesta.

Mummolle voi asentaa Linuxin rajoitetuilla oikeuksia jos kaikki ajurit vaan vehkeille löytyy. Kone pysyy pystyssä eikä todennäköisesti mene hetkessä sekaisin. Toki tässä voi tulla ongelmaksi se, kun mummon hyvä ystävä lähettää hauskan PowerPoint dokumentin, jota ei saada Linuxissa auki tai jos saadaankin, näkymä on aivan päin honkia. Jos mummo haluaa joskus lapsenlapsia varten käyttää läppärinsä umpisurkeaa Webcamia videopuheluihin, niin voi olla ettei sopivaa Linux-ajuria ole enää saatavilla - tai ainakaan juuri nyt. Ja toki tähän kaikkeen hän tarvitsee ne rootin salasana, joten se sukulaisen tai muun maksullisen IT-hepun hommia saada se toimimaan. Lopputulema voi olla, että mummo täytyy viedä takaisin Windowsin asiakkaaksi.
+ Vakaa, ei mene heti sekaisin
+ Ilmainen
- Ajureiden puute
- Ohjelmistotuki puutteellinen
- Vaatii IT-asentajalta duunia tehdä oikeudet ym.

Windowsin asiakkaana mummo saa todennäköisesti alitehoisen läppärinsä n. kahden kuukauden sisään aivan tukkoon. Niin tukkoon, ettei sitä pelasteta enää kuin uudelleenasennuksella. Yksi vaihtoehto olisi tietysti tehdä image perusasennuksesta ja mummo saisi aina aloittaa tietokoneen käytön puhtaalla Windows imagella. Aikaisemmin hankitut hauskat PowerPoint tiedostot voi tietysti olla tällöin karussa. Imagen kanssa muodostuu myös ongelmaksi päivityksien ajaminen, joten imagekin pitäisi välillä saada ajantasalle - tämä vaatii töitä sukulaisilta tai maksullisilta IT-hepuilta. Todennäköisesti mummo on pettynyt koneensa takkuiluun ja tiedostojen katoiluun.
+ Ajurit yleensä löytyy heti
+ Ohjelmistotuki parasta kampaamotasoa
+- Perushintainen
- Menee sekaisin nopeasti varomattomissa käsissä
--- Vaatii IT-asentajalta päivittäistä apua

Mac asiakkaana mummo ei ymmärrä miksi hiiren rulla pyörittää ruutua väärään suuntaan. "Sitä ei voi muuttaa" sanoo IT-asiantuntija, koska Apple tykkää rajoituksista. Mummon eläkeki on niin kovin pieni että kalliin Macin hankkiminen pelkästään nettikäyttöön ja PowerPointtien katseluun on käytännössä mahdotonta. Eihän mummo edes käyttäisi niitä hyviä asioita Macissa, joilla se ammattilaisille ja hipstereille myydään reiluun ylihintaan.
+ Vakaa
- Oudot ominaisuudet, jotka vaikea omaksua
- Ohjelmistotuki puutteellista
--- Helvetin kallis ja mummo syö lopun vuoden hernerokkaa ja pieru haisee

Loppusanat:
Mummo on kusessa.
 
Viimeksi muokattu:

Dominic

Senior Member
Liittynyt
9.2.2000
Viestit
47813
Sijainti
Turku
Mitä ne Redmondin pojat oikein säätää. Täytyykö lähteä turpanuottasille?
 

Renngeist

Soldiers of Antisthenes
Liittynyt
24.4.2009
Viestit
18077
Sijainti
Syylien välissä
Niin noh, toi "edes nyt" kuulostaa ehkä vähän hassulta siinä mielessä, että eikö ne nyt havainnu sen ihan hyvissä ajoin?
No joo ehkä vähän väärä sana tuli. Ihan hyvähän on että huomasivat vuotta ennen, eikä esim. julkaisun jälkeen kun osa softista ei toimikaan koska This version is not compitable with windows 98, please upgrade.
 

markoj

Custom User
Liittynyt
28.12.1998
Viestit
38925
Mulla ei oo mitään käyttökokemuksia tästä nyt.
 

markoj

Custom User
Liittynyt
28.12.1998
Viestit
38925
Koneet alkanu tarjoileen jotain Windows 10 päivitystä. Kasi ja seiskakoneissa. Mitä teen?
 

Dominic

Senior Member
Liittynyt
9.2.2000
Viestit
47813
Sijainti
Turku
Eikai se vielä pitäis olla release-valmis. Mulla on joku demo tuossa toisessa duunikoneessa ajossa, mutta selkeästi ilmaistu että on "Pro Insider Preview".

Koska olen Pro in cider.
 

tmoi

No niin
Liittynyt
28.2.2004
Viestit
19017
Sijainti
turkus
Meillä on töissä ainakin yhdessä labran testikoneessa myös tuo Windows 10 mainos. On sinne oikeaan alakulmaan ilmestynyt, eikä varmasti ole mitään testiversioita siihen asennettu. "Puhdas" Windows 7 image palautettu viime viikolla, jossa toki kaikki critcal päivtykset viime viikkon asti. Domainissa oleviin koneisiin niitä mainoksia meillä tuskin pukkaakaan.
 

markoj

Custom User
Liittynyt
28.12.1998
Viestit
38925
Elokuussa ilmestynee. Varauksesta oli kysmys.

Mitä maksuttoman Windows 10 -päivityksen varaaminen tarkoittaa?

Tarjoamme maksuttoman Windows 10 -päivityksen edellytykset täyttäville Windows 7 SP1-, Windows 8.1 Update- ja Windows Phone
8.1 -laitteille rajoitetun ajan. Hyödynnä tarjous ja ole ensimmäisten joukossa ottamassa Windows 10 käyttöön, kun se julkaistaan. Voit varata maksuttoman päivityksen Get Windows 10 -sovelluksen avulla jo tänään.
http://www.microsoft.com/fi-fi/windows/windows-10-faq?ocid=win10_auxapp_context
 
Ylös