Lööpitystä, uutisia, ym. sälää / TALVIKAUSI 2014 -2015

  • Viestiketjun aloittaja 72
  • Aloituspäivämäärä

Tolerantti

Well-known member
Liittynyt
8.8.2000
Viestit
4704
Miesten pukeutumista säädellään. Suositeltava asu on vanhahtava tumma puku kera kravatin, jussipaita + pussihousut + jatsarit tai Kiitos-huppari. Työpukuna suositaan Valtra -haalareita. Akoille jotain siveää ylle.
 

jupla

Well-known member
Liittynyt
30.6.2005
Viestit
12416
Sijainti
Kurjala
Ketäs sieltä Persuista voisi ministerinvirkaan päästää? Tai itsehän he toki henkilöt määrittävät, mutta jos näin kehän ulkopuolelta huutelisi. Timo Soini itse, Sampo Terho, Jussi Niinistö? Onko muita?

Tosin ainahan hallituksen kokoonpano on ollut monimutkainen soppa alueellista edustavuutta, pippeli - pimppa tasapainoilua, salkkujen painoarvon säätelyä. Em. johdosta likimain jokaisessa hallituksessa on istunut ministereitä, joilla ei ainakaan lähdössä ole eväät oikein riittäneet.
Nykyinen hallitus lienee pohjanoteeraus. Stubbin teineillä ei ole eväitä ollut lähdössäkään.
 

Tolerantti

Well-known member
Liittynyt
8.8.2000
Viestit
4704
YLE:n sivuilta. Tuli jotenkin hyvä mieli, vaikka tarinan pohja kovin ilkeä onkin.


Vanhus kituutti köyhyydessä huijareiden nyhtäessä eläkkeet – ohikulkija pysäytti vuosien kierteen
Miehellä ei ollut varaa edes polttopuihin, joten hän kierteli autollaan kauppojen takapihoilla etsimässä roskiin laitettuja kuormalavoja. Ulosottomiehen apulaisina esiintyneet naiset olivat perineet mieheltä laskuja jo kolmen vuoden ajan.


Keski-ikäinen mies törmäsi Lahdessa yli 80-vuotiaaseen vanhukseen, jonka auto oli sammunut tienristeykseen. Syyksi auton sammumiseen vanhus kertoi bensan loppuneen. Polttoaineen lisäksi vanhuksen polttopuut olivat loppuneet, minkä vuoksi asunnon lämpötila oli laskenut 14 asteeseen.

Vanhuksella ei ollut varaa ostaa polttopuita lisää, joten hän kierteli autollaan kauppojen takapihoilla etsimässä roskiin laitettuja, puisia kuormalavoja, joita voisi poltella. Kesken matkan polttoaine oli kuitenkin loppunut.

Puhuteltuaan vanhusta aikansa, nuorempi mies sai selville, että heikon taloudellisen tilanteen takia vanhus ei ollut kyennyt maksamaan sähkölaskuaan ja sähköyhtiö oli uhannut katkaista asunnon sähköt jouluksi kokonaan.

Järkytys oli suuri, kun vanhus kertoi ajautuneensa köyhyyteen kolme vuotta sitten, kun hänen ovelleen ilmestyi kaksi naista, jotka olivat kertoneet olevansa "ulosottomiehiä". Naiset olivat tulleet perimään mieheltä laskua, jonka he väittivät vanhuksen jättäneen maksamatta. Ensimmäisen tapaamisen jälkeen unohtuneita, ulosottoon asti menneitä maksuvaatimuksia oli tullut naisilta joka kuukausi viimeisen kolmen vuoden ajan.

Suurin osa vanhuksen 1 000 euron eläkkeestä oli jo vuosien ajan uponnut naisten tehtailemiin laskuihin.

Keski-ikäinen mies tankkasi vanhuksen auton, täytti takakontin polttopuilla, maksoi erääntyneet sähkölaskut ja antoi 50 euroa käteistä ruokaa varten. Seuraavana päivänä hän hakeutui vanhuksen kanssa Hämeen poliisin päivystykseen.

Vanhukselta rahoja vaatineet naiset soittivat miehelle useaan kertaan myös tämän ollessa poliisilaitoksella. Poliisi kirjasi rikosilmoituksen petoksesta ja ohjeisti vanhusta pysymään erossa "ulosottomiehen apulaisista".
 

jjv

Arschloch
Liittynyt
4.5.2005
Viestit
26882
Tuossa Aarnio-tapauksessa käy vielä niin, että vaikka se joskus syylliseksi todettaisiinkin ja vankeusrangaistus annetaan, todetaan sen olleen vankilassa jo liian kauan ja saa korvauksia.
Rikostoimittaja ennakoi, että pelkästään käräjäoikeudessa tuota käsiteltäisiin koko ensi vuoden. Naama nähdään uutisissa vielä muutaman kerran.
 

burb

.
Liittynyt
19.2.2002
Viestit
46199
YLE:n sivuilta. Tuli jotenkin hyvä mieli, vaikka tarinan pohja kovin ilkeä onkin.
Tullut tuo uutinen mieleen pitkin päivää. Vuoron perään hyvässä ja pahassa.
Ei oikein keksi mitään järkevää sanottavaakaan, jotenkin niin tyrmistynyt fiilis tuollaisesta.
 

Albert Oil

Hippi ja juntti
Liittynyt
14.2.2000
Viestit
55371
Sijainti
Korviesi välissä
Burb! Sähän olet jättänyt yhden laskun maksamatta. No onneksi satun olemaan ulosottomies, joten suoritapa nopeasti velkasi tähän mulle noin ja annapa samalla tuhkatkin pesästä.
 

burb

.
Liittynyt
19.2.2002
Viestit
46199
Burb! Sähän olet jättänyt yhden laskun maksamatta. No onneksi satun olemaan ulosottomies, joten suoritapa nopeasti velkasi tähän mulle noin ja annapa samalla tuhkatkin pesästä.
Kuules Alppu, sulle on puhelu tuolla ihan muualla just nyt.
 

Fagerholm

Oman elämänsä Sutil
Liittynyt
19.12.2004
Viestit
39266
Sijainti
Semminki
Toivo kertoo tekstissään painavansa tällä hetkellä 70,3 kiloa, siis lähes 10 kiloa enemmän kuin hänen tavanomainen painonsa. Toijalan Vauhtia edustava aituri on tämän vuoden pitänyt treenitaukoa, eikä hän kilpaillut kesänä lainkaan.

- Oli raskasta opiskella samassa tahdissa kuin muut ja treenata samalla. Olen tunnollinen luonne ja pyrin tekemään kaiken mahdollisimman hyvin. Tuli jatkuva stressi siitä, miten saan kaikki asiat hoidettua, Toivo perusteli sapattivapaataan Akaan Seutu -lehdessä heinäkuussa.
Kovin olen funtsinut miksi olen näin lihava, mutta Noora antoi juuri meille Tamkkilaisille vapaudu vankilasta kortin olla lihavia koska koulumme on niin raskas. Baila baila! Semminkin kun olen näin monta vuotta Nooraa enemmän siellä ollut niin raskaus on kulminoitunut pariinkymmeneen liikakiloon.
 

Hartsa76

Well-known member
Liittynyt
23.2.2012
Viestit
7206
Millainen "tukipakettipolitiikan" pitäisi sitten olla?
Soinin tuntien tukipakettipolitiikan pitäisi olla sellainen, että erityisesti Kreikalle, Italialle, Espanjalle, Kyprokselle ja Portugalille ei pidä lainata yhtään euroa, koska kyseisiltä mailta rahoja ei ikipäivänä saada takaisin.

Soinin tavoitteet ovat jokatapauksessa utopistisia, koska nykyisellä kannatuksen kehityksellä perussuomalaiset saavat olla tyytyväisiä jos saavat edes 30 paikkaa seuraavaan eduskuntaan ja suurimman puolueen paikkaan perussuomalaisilla ei ole mitään mahdollisuuksia keskustan saadessa kannatuksen kehityksen perusteella jopa kaksi kertaa enemmän paikkoja kuin perussuomalaiset.
 

tmoi

No niin
Liittynyt
28.2.2004
Viestit
19017
Sijainti
turkus
Vaadin kynttilänpoltto koppeja joka asuntoon :frank:


Kotimaa 17.12.2014 klo 8:16 | päivitetty 17.12.2014 klo 8:16

Kynttilöiden polttaminen vastaa passiivista tupakointia

Sisäilma-asiantuntijan mukaan huoneilma huonontuu merkittävästi, kun kynttilöitä poltetaan sisällä. Mitä useampi kynttilä palaa, sitä huonommaksi sisäilma muuttuu.

Jouluna kynttilöitä poltetaan joka torpassa. Palaessa kynttilästä lähtee pienhiukkasia, jotka saattavat olla haitallisia varsinkin hengityselinsairauksista kärsiville. Asiasta keskustelitiin Aamu-tv:ssä sisäilma-asiantuntija Tuula Syrjäsen kanssa. Video: Yle

– Johonkinhan tuo massa häviää. Jos tuikkukynttilästä tuikun kuori on tyhjä, niin kyllähän se on hiukkasina ja kaasuina sisäilmassa, sanoo sisäilma-asiantuntija Tuula Syrjänen.

Jos useampi kynttilä palaa huoneilmassa, pienhiukkasmäärä vastaa Syrjäsen mukaan passiivista tupakointia.

– Ulkomailla on tehty tutkimuksia. Niiden mukaan passiiviseen tupakointiin voidaan hiukkasmäärää verrata.

Mitä enemmän kynttilä savuttaa, sitä epäterveellisempää tulee huoneilmasta. Jos kynttilästä lähtee mustaa savua, se tuottaa lisäksi nokihiukkasia, kaasumaisia yhdisteitä ja pah-yhdisteitä.

– Se kyllä kannattaa ainakin estää, eli kannattaa katsoa, että kynttilä palaa kauniisti. Ihan samoin kuin takan poltossa: mitä mustempaa savua tulee, sen epätäydellisempi palaminen on. Kynttilässä on ihan sama.

Kynttilän voisi Syrjäsen mukaan myös siirtää esimerkiksi ulos parvekkeelle tai pihalle palamaan.

Pienhiukkaset voivat aiheuttaa Syrjäsen mukaan paitsi ärsytystä esimerkiksi kurkunpäässä, mutta myös ahdistaa hengitysteitä ja aiheuttaa nuhaa. Ensimmäisinä oireilevat ne, joilla on hengityselinsairaus, kuten astma.

– Jonkin verran on tutkimusta myös esimerkiksi bakteeriperäisten tulehdusten pahenemisesta, Syrjänen sanoo.

Päästöt riippuvat kynttilän raaka-aineista. Syrjäsen mukaan pinnoitetusta kynttilästä lähtee päästöjä eri lailla kuin puhtaasta kynttiläpinnasta. Kynttilöiden raaka-aineet ovat hänen mukaansa kuitenkin tarkasti määriteltyjä, eli mitä tahansa raaka-aineita ainakaan Suomessa niihin ei saa laittaa.

– Toki näkyy hyvin koristeellisiakin kynttilöitä, eikä niistä aina tiedä, mitä ainesosia niissä on, Syrjänen sanoo.

Hiukkaspäästöistä huolestuneelle kynttiläpakkauksen joutsenmerkistä voi olla apua. Se asettaa rajoja nokipäästöille ja ylimääräisille lisäaineille. Tuoksukynttilät eivät joutsenmerkkiä voi saada.

Pienhiukkaset aiheuttavat sosiaali- ja terveysministeriön mukaan Suomessa vuosittain noin 1 800 kuolemantapausta. Pienhiukkasia tulee kynttilöiden lisäksi myös monesta muusta lähteestä, kuten liikenteestä, energiantuotannosta
 
Ylös