Voitto Vettelistä aika-ajoissa mut ei tää nyt muuten kyl ihan nappiin menny?

Liittynyt
14.4.2000
Viestit
9277
Montoya voitti seitsemän vuoden aikana kaksi kisaa NASCARissa. Yhden Sonomassa ja yhden Watkins Glenissä eli molemmilla radoilla, missä on mutkia myös oikealle.

Ovaalilla muuten veivataan rattia yllättävän paljon myös oikealle
Ja ovaaliajo on muutenkin oma taiteenlajinsa. Siinä on niin paljon muutakin kuin pelkästään ratin vasemmalle kääntämistä.

Jabsu

Hirvimettällä
Liittynyt
29.1.2013
Viestit
4756
Tuli tästä mieleen, että ei F1:sten masennus välttämättä johdu sen monimutkaisuudesta. Kuinkahan moni jenkki ymmärtää tosta ovaaliajosta mitä se on? Se on kaiketi kaikkea muuta kuin nopein voittaa ja silti on katsojia paljon.

13751
JJ Lehto taisi ovaaleista aikanaan saada joltain Indy-kollegaltaan kuulemma hyvän neuvon: "Älä koskaan käännä oikealle".

Täällä
Niin no, peräkkäin ajo ovaalilla runsaalla automäärällä ja noilla nopeuksilla on takuulla oma taiteenlajinsa. Sopii jokaisen kokeilla ja huudella sitten.

de rong

Banned
Liittynyt
17.1.2005
Viestit
3194
JJ:kin paras sija ovaaleilla tai siis CART-sarjassa 5:s ja se Australiassa,jossa rata oli vähemmän-ovaali.

Raikku

Liittynyt
26.2.2010
Viestit
3911
Eipä niitä ei-jenkkejä ovaalivoittajia paljoa ole. Montoya veti Nascarissa monta vuotta ja voittiko yhtään ovaalikisaa, mutkaratoja toki voitti. Samoin kävi sille V8 Supercars-ässälle(insert nimi kun en nyt juuri muista, mutta ketkä tietää, tietää), ei ovaalilla menestystä. Ei Kimikään heittämällä ovaalilla voittaisi, kannattaa muistaa että monella jenkkikuskilla se on 100% ovaalia nuoresta asti.

29660
Vähemmän yllättäen tästäkin aiheesta löytyy englanninkielinen Wikipedia-artikkeli

1. 1974 Martinsville (oval)

No, Andretti tietysti mielletään jenkiksi, vaikka muutti sinne vasta 15-vuotiaana. Hän sai USA:n kansalaisuuden 24-vuotiaana - ennen NASCAR-voittoaan. Eikä tuota kanadalaistakaan ihan samalla tavalla eri kulttuurista tulleeksi ehkä voi laskea.

Nelson Piquet Jr. voitti 1 kisan Road Americassa Nationwidessa, sekä kaksi Truck-kisaa ovaaleilla.

3194
Montoya oli ihan jees kuski. Harmi,ettei F1:ssä kaikki sujunu ihan nappiin.

No niin, takaisin aiheeseen.

Jokohan tämä oli merkki selkeästä suorituskyvyn noususta? Kun edellinen aika-ajo jäi Q3 jonnekin sijalle 18. Kun edellinen kisa keskeytyi ensimmäisellä kierroksella, niin jos nyt kisassa ollaan viiden joukossa ja mieluiten Vettelin edellä, niin onko se selkeä suorituskyvyn nousu? Toisaalta Kimi on sarjassa neljäntenä, niin minusta selkeä suorituskyvyn nousu ei voi olla mitään muuta kuin voitto.