Tie Tamper... Eduskuntavaaleihin 2015

oldez

Well-known member
Liittynyt
14.3.2003
Viestit
19491
Alun perin tuossa oli kyse siitä miten veronkevennyksestä aiheutuvat menetykset katetaan valtion budjettiin sekä olisiko uudistus talouspoliittisesti oikeudenmukainen. Toki tietyn premium merkin mainitseminen osoittaa melko kapeaa näkemystä autoveron vaikutuksista.
Joop. Se on vaan kumma että joka hemmetin jutussa tulee tuo kateus esiin. Samahan oli aikanaan kun aikanaan väännettiin kotitalousvähennyksistä. Valitettiin kuinka on epäreilua että hyvätuloinen pariskunta voi vähentää veroista jopa 4-5000 euroa vuodessa. Koko homman tarkoituksena oli vähentää harmaata taloutta ja tukea tiettyjä ammattiryhmiä. Jos asetetaan tavoitteeksi turvallisemmat, taloudellisemmat ja vähäpäästöisemmät autot niin eihän se voi määräytyä tulojen mukaan.
 

Sue_me

Well-known member
Liittynyt
1.8.2005
Viestit
27848
Ei oikein löydy puolueista sellaista tahoa jota äänestäisin. Viimeinenkin pelissä ollut vaihtis päätti sitten, että äänestämisensä ei ole vaihtoehto.

Äänestänpä ketä tahansa, äänestän itseäni vastaan.
 

Hartsa76

Well-known member
Liittynyt
23.2.2012
Viestit
7206
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1423464759947.html

Ilmeisesti kannatus oli liian korkea ja päättivät ampua itseänsä jalkaan.
Varsinkin SDP ja persut kiittävät keskustaa tuollaisesta mokasta, koska tuo ei olisi juuri pahempaan aikaan keskustan kannalta tapahtua ja SDP ja persut ovat ne jotka tästä näillänäkymin eniten hyötyvät.

Keskusta unohti kokonaan kaksi asiaa joista ensimmäinen on se, että alkoholi on suomalaisille pyhä asia ja toinen on se, että keskioluen myynnin siirtäminen alkoon kaataisi pieniä päivittäistavarakauppoja josta seuraisi työpaikkojen menetyksiä ja sitä kautta verotulot vähenisivät.

Vielä huonommaksi idea keskioluen myynnin siirtäminen alkoon paljastuu, kun huomioidaan se, että entistäkin useampi kävisi ostamassa keskiolutta Virosta josta sitä ostettaisiin niin paljon kuin autoon mahtuu ja siinä menetetään vieläkin enemmän verotuloja.

Se mitä päivittäistavarakaupat nyt kaipaisivat olisi viinien myynnin salliminen päivittäistavarakaupoissa, koska se toisi kaivattuja lisätuloja heille ja kun päivittäistavarakauppojen myynti kasvaa valtio saa lisää verotuloja, joten myös valtio hyötyisi viinien myymisen sallimisesta päivittäistavarakaupoissa olkoonkin, että alkon tulos voisi ainakin alkuvaiheessa kärsiä viinimonopolin menettämisestä.
 
Ylös