Yhtä lailla nykyinen hallitus on luvannut, ettei koulutuksesta leikata.
Toki sä saat tulkita asioita omasta kantista ja omilla olettamuuksilla, mutta ei tuo kauhean paljon muuta ole kuin suloisen subjektiivista.
Eipä ne ole leikanneetkaan, paljon olisi leikkaamista siinäkin.
Kaikki veroalennukset lopettamalla verottaminen yksinkertaistuisi, rahaa säästyisi, voisi alentaa veroja. Eli esitetty ay-liikkeen jäsenmaksun verovähennys sopisi hyvin poistua, samalla yrityksiltäkin kaikki vähennykset pois. Joita riittää.
Minusta ansiosidonnainen on ihan turha, kun töitä vielä oli useat ei viitsineet lähteä töihin niin kauan kuin sitä riitti. Nykyisin tilanne eri, mutta nostamalla korvauksia tasapuolisesti kaikille asiaa voisi ratkoa. Jos joku tahtoo turvata työttömyyden elintasoa, rahaa voi itsekin säästää eikä odottaa että veroista maksellaan oloa.
Kysyttiinkö euron vastustajilta jotakin vuosina 1995-1998?
Selvennän eli kampanjahan tapahtui silloin kun eu:hun liittymisestä äänestettiin. Liittyminen tarkoitti myös liittymistä yhteisvaluuttaan.
Vastustajien kampanja puhui epäolennaisista asioista jotka ei liittyneet valuuttaan. Saksalaiset ostaa kesämökit jne. Toisin kuin monessa muussa maassa, siellä kuitenkin osasivat katsoa kartalta missä Suomi sijaitsee jolleivat ennaltaan tienneet joten suurta ryntäystä ei yllättäen tapahtunutkaan.
Euro kusetettiin maahan puhumalla halvemmasta viinasta ja halvemmista autoista.
En osallistu tähän keskusteluun. Mutta...
Kuinka moni ymmärtää, että on ihan vittu sama mihin kassaan rahansa tunkee. Samasta kassista ne ansiosidonnaisuudet maksellaan. Ja jos kassa "Ö" on kalliimpi kuin kassa "Y" niin kannattaa miettiä minne ne rahat valuvat. "Juu, ei ole kuin kaksi kymppiä kalliimpi". Entä sitten kun teitä urpoja on esmeks 300.000.
On sillä merkitystä, niillä on poliittistakin valtaa.
Esimerkiksi lääkäriliitto ja oaj ovat hyvin onnistuneet viemään kilpailua pois, nostamaan omat palkkansa suhteessa muitten palkkoihin korkealle.
Ovat myös kuten moneen otteeseen tullut ilmi tässäkin keskustelussa, johon et siis osallistu, veroissa vähennettäviä.
Millä vuosikymmenellä asiat Suomessa oli mielestäsi hyvin ja miksi? Ja kun oli, miksi tätä menestystarinaa ei nyt toisinneta?
Vastaan puolestaan koskapa ei ole vielä vastannut, voipi olla eri aatokset hällä:
60,70,80,90 -luvuilla oli asiat paremmin. Osassa maata vielä 00-luvullakin. Ei toisinneta koska on etuja nykyisestä, entistä korruptoituneemmasta systeemistä saavia jotka haluavat nykyjärjestelmän säilyvän eikä parempaa sovi edes ehdottaa. Nykyjärjestelmä kiihdyttää rotkoa kohti.
Tarvitaanko niitä Siwoja ja erikoiskauppoja sitten jos niissä ei käy asiakkaita ja tuotteita saa muualta? Monet erikoisliikkeet ovat jo nyt siirtyneet nettiin jossa aukiolo ei ole ongelma ja kulut ovat pienemmät kuin kivijalkakaupoissa.
Jos lähtee vaikka kello kahdelta-kello viideltä yöllä liikkeelle viikolla, eipä paljoa vastaantulijaa näy. (Ehkä Helsingissä, mutta korvessa vaikka on riittävästi kokoa jotta löytyy citymarketit ja prismat, ketään ei tule vastaan. Koiranulkoiluttajia on joskus aamukuuden paikkeilla ensimmäisiä, kaippa menevät seitsemäksi töihin rakennuksille ja tehtaisiin sellaiset.)
Vapaat aukioloajat ei tarkoita sitä että ne kaiken aikaa olisivat auki. Itseäni harmitti ennen erityisesti se, että minkäänlaista kahvilaa ei ole auki kovinkaan aikaisin. Ei missään kaupungissa. Nakkikioskilta usein hain kahvin. Nyttemmin taitaa olla isommissa kaupungeissa purilaisbaareja, mutta tahtoisin juoda kahvin posliinikupista, sillä tapaa pikkurilli pystyssä sivistyneesti. Kahvilat olisi saaneet olla auki, muttei olleet.
Huoltiksilla tuppasi olemaan nuorisoa jotka melusi joten niitä välttelin. Sitä oli tapana nimittäin kävelyllä käydä ennen istumatyötä jotta jaksaisi istuskella, hyvin olisi voinut kahvikupposen jossain juoda. Vaan ei ole markkinoita sillekään, tuskin kovin laajalti kaupat tahtoisi auki olla. Abc:tkin muuttaneet kalliita s-markettejaan vielä hinnakaammiksi saleiksi.