Polkupyöräily ja -pyörät

Örfil

Guest
Osta pois vaan. Onko runkokoko sopiva?
Kävi tuuri, siellä oli 54 ja 56 cm koot jäljellä. 54 oli pieni, 56 cm just sopiva eikä isompi saa olla missään nimessä.

Tuossa olisi hyvät komponentit ja jumankekka että se oli kevyt! Olin että "ohoh" kun nostin sen ilmaan ja lähdin pihalle koeajolle.

Ainoa mikä kiinnitti huomiota oli se, että renkaan ja haarukan väli oli tosi nafti korkeussuunnassa. Mutta onko sillä mitään väliä? Ei kai tuohon tarvitse eri koon renkaita sovitella?

Ja iso kiitos neuvoista :)
 

Antsa Rieppo

Well-known member
Liittynyt
1.1.2015
Viestit
46299
Sijainti
Purukiellossa
Oletko nyt ihan varma tuosta koosta, kun mun Focus on 56. Mä olen 185 pitkä ja pitkällä torsolla, joka kasvattaa runkokoon tarvetta. (pitkäjalkainen pärjää pienemmällä rungolla)
 

Örfil

Guest
Mittailivat kovasti geometrioita ja näin sanoivat. Mutta tarkistan asian, olen jo kaupan pihalla menossa hakemaan fillaria, vielä ehtii muuttaa ;)
 
Liittynyt
24.1.2004
Viestit
10131
Sijainti
Oslo
Mä olen 183 ja pyörän runko on 56. Juuri sopiva. Raajani saattavat olla hieman keskimääräistä pitemmät.
 

Örfil

Guest
Kumpaakin kokoa syynättiin ja tuon geometria on sellainen, että 54 koossa olin selkä kyssänä ja penkin säätövara jo aika tapissaan. Toisen merkin pyörässä taasen 54 olisi ollut sopiva koko. Tässä odottelen fillaria ja uusia kenkiä. Salitreenit vaihtuu tänään fillarointiin :ahem: Vaimo saa nukkua ensi yön sohvalla, en jätä pyörää talliin.

Edit: hyrbidi on myös 56 kokoa eli kahteen fillariin tuo koko on itselleni katsottu sopivaksi. Mutta hyvä että se tuli nyt vielä tsekattua. Olisi muuten jäänyt vaivaamaan.
 
Viimeksi muokattu:

Örfil

Guest
Uusi perheenjäsen on saapunut ja koeajettu. Huomenna tulee ostajaehdokas katsomaan vanhaa ja muukin rahoitus järjestyi, joten nämä mahdollistivat hankinnan etuajassa, kun sopiva tarjous osui kohdalle yllättäen.

Vehjeksessä on kaikki mahdollinen hiilikuitua, jopa renkaiden sisällä on hiilikaasua! No ei vaineskaan, mutta runko on kokonaan hiilaria. Mekaniikka Shimano 105, hydr. levyjarrut. On tuo nopea pyörä verrattuna vanhaan. Keskinopeus nousi heti sen 5 km/h yhdellä vakireitillä, jossa sitä testasin. Ajoasento tuntui hyvältä, no problems.

Ostin myös maantiekengät sekä lukkikset. Meni vähän hifistelyksi, kun tarjolla oli peruslukkispoljin 34 e, paino 330 grammaa sekä vastaava toisen valmistajan 59 e ja 130 grammaa, niin säästin mieluummin 2x200 g ja menetin 25 e.

Näytä liitetiedosto 23097

Kuva vakijuomapaikasta Säijäntien/Anian Rantatien risteyksestä. Hevoset järjestivät laukkaesityksen fillarin kunniaksi. Lunssila olisi ollut haltioissaan.
 

Runar ja Kyllikki

Next door to Alice
Liittynyt
9.4.2000
Viestit
45727
Sijainti
Suami
Ja tässä siis maailman nopein sähköpyörä (Ei vaadi polkemista välttämättä ollenkaan, mutta sitä voi myös polkea nopeuden nostamiseksi)

 

Örfil

Guest
Mullakin on tommonen, ei tarvitse polkea yhtään ja kulkee ainakin 120 km/h.
 

Örfil

Guest
Nyt ei pääse Fagerholm enää hymistelemään epäkelvosta fillarista: hybridi lähti hetki sitten kohti Poria, uuden omistajansa auton kyydissä.
 
Ylös