Lööpitystä, uutisia, ym. sälää / SYYSKAUSI 2015

  • Viestiketjun aloittaja 72
  • Aloituspäivämäärä

oldez

Well-known member
Liittynyt
14.3.2003
Viestit
19491
http://www.hs.fi/tiede/a1445570889712?jako=164abc39ce8445dc463de14522478115

Tutkija: Kelloa pitäisi siirtää vielä tunti taaksepäin ja jättää sitten rauhaan ainiaaksi

Kun kellot on siirretty tunnin verran taaksepäin, heräämme myös valoisampaan aamuun. Aurinko on kerinnyt korkeammalle kuin samalla kellonlyömällä viime viikolla.

Se tekee hyvää. Vielä parempi olisi, jos siirtäisimme kelloja toisenkin tunnin taaksepäin – ja pysyvästi.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tutkimusprofessorin Timo Partosen mielestä suomalaiset voisivat paremmin Keski-Euroopan aikavyöhykkeessä.

"Se toisi aamuihin enemmän valoa, ja valoisa aika jakautuisi symmetrisemmin päivälle. Nykyisin Suomessa on keskipäivän jälkeen enemmän valoisaa aikaa kuin aamupäivän puolella."

Näin on läpi vuoden, ja kesäaikaan siirtyminen korostaa epätasapainoa kesäkuukausina.

Ihmisen vuokausirytmiä eli valveen ja unen vaihtelua säätää sisäinen kello. Se tahdistuu valon ja pimeyden mukaan. Erityisesti aamun valo on aikamerkki, josta sisäinen kello nappaa kiinni.

Sisäisellä kellolla on Partosen mukaan taipumus jätättää: ruumiin vuorokausi venyy helpostivähän pidemmäksi kuin Maan pyörähdys akselinsa ympäri.

Aamun valo vähentää jätätystä ja tahdistaa sisäisen kellon lähelle 24 tunnin rytmiä.

"Tämä edellyttää lisäksi, ettei illalla ole kovin myöhään paljossa valossa", Partonen sanoo.

Yön tulisi olla pimeä, illan hämärä ja aamun valoisa. Mitä selkeämmät kontrastit, sen paremmin sisäinen kello löytää rytmin ja pysyy siinä.

Norjan pohjoisosa sijaitsee samoilla pituuspiireillä kuin Suomi, mutta siellä eletään Keski-Euroopan ajassa. Luonnonvalon kanssa paremmin yhteensopiva aikavyöhyke saattaa selittää sen, että Pohjois-Norjassa ei esiinny kaamosmasennusta ja lievemmätkin kaamosoireet ovat harvinaisia.

Suomessa vakavaa kaamosmasennusta potee prosentti väestöstä. Lievempiä oireita on 20 prosentilla naisista ja 12 prosenttilla miehistä.

Kaamosoireileva ihminen saattaa kärsiä väsymyksestä, tarmottomuudesta ja ärtyneisyydestä ja syödä enemmän kuin on tarpeen, varsinkin makeaa.
 

Tsuhna

Absent Member
Liittynyt
2.11.1999
Viestit
18746
Sijainti
Toisaalla
Normaaliaika koko vuoden ja se siitä. Täysin älyvapaata touhua tää edestakas runkkaaminen.
 

kouvotsvoni

Banjottu
Liittynyt
30.1.1999
Viestit
89969
Sijainti
Corsica
Mikä sitä sitten ärsyttäisi tässä maassa, jos ei saisi puolen vuoden välein jarnata kellon siirtelyn turhuudesta?
 

Örfil

Guest
Makkara ja pekoni ovat syöpäriskejä: WHO asetti lihatuotteita samalle riskilistalle tupakan kanssa

Maailman terveysjärjestö WHO nostaa prosessoidun lihan voimakkaasti syöpävaarallisten aineiden listalle.

Prosessoitu liha pääsi WHO:n viisiosaisen syöpävaarallisuusluokitellun ylimpään luokkaan yhdessä muun muassa tupakan, alkoholin ja asbestin kanssa. WHO:n raportin mukaan jo 50 gramman päivittäinen annos prosessoitua lihaa nostaa syöpäriskiä
http://www.hs.fi/ruoka/a1445830153338

Pelottelua tai ei, mutta näin on.

Eli jos kesäiltana odottelee makkaran kypsymistä rööki suussa ja olutpullo kädessä, talon takapihalla jossa on mineriittikatto niin aijaijai!
 

Ria

Jäässä
Liittynyt
17.10.2001
Viestit
3230
Se on kyllä sangen ikävä tilanne, jos katto on takapihalla, eikä talon päällä.
 

72

Well-known member
Liittynyt
14.2.2000
Viestit
16061
Linkki vie blogiin

Nyt ihan just alkaa Lontoossa SPECTRE -premiere, punaisella matolla kuninkaallisia sekä 007-leffan tähdet.
Livelähetystä voi seurata tästä.
 

jjv

Arschloch
Liittynyt
4.5.2005
Viestit
26887
Risto-Matti osti Anulle synttärilahjaksi neekeri-trainerin joka tuli punainen rusetti kaulassa :D
Loistava lahjavinkki aviomiehille.
 

Antsa Rieppo

Well-known member
Liittynyt
1.1.2015
Viestit
46299
Sijainti
Purukiellossa
Ei tuo ulosotto ole kovinkaan tehokasta Suomessa. Näköjään.

Syyte: Juha Kajo piilotti omaisuuden vaimon nimiin

Vaalirahoja junaillutta liikemiestä Juha Kajoa syytetään törkeistä velallisen petoksista. Hän joutuu tiistaina vastaamaan oikeudessa raskaisiin syytteisiin.

Kohuliikemies Juha Kajo vangittiin talousrikoksista epäiltynä syksyllä 2010. Kajo oli vangittuna 13 päivää tapauksen vuoksi. Mies on esitutkinnassa kiistänyt syyllistyneensä rikoksiin.

Erityisesti keskustapoliitikkojen lähipiiriin kuuluneelle Juha Kajolle luetaan tänään syytteet kahdesta törkeästä velallisen petoksesta, törkeästä kirjanpitorikoksesta ja rekisterimerkintärikoksesta.

Kajon syytetään keränneen huomattavan omaisuuden vaimonsa nimissä, vaikka hän on itse kertonut ulosotossa olevansa varaton.

Kajo hankki itselleen miljoonavelat 1990-luvun laman jälkeen, kun hänen harjoittamansa yritykset menivät konkurssiin. Kajo oli harjoittanut kiinteistönvälitys- ja sijoitustoimintaa useilla eri yhtiöillä 1980-1990-luvuilla.

2000-luvulla Kajolle tehtiin kolme ulosottoselvitystä, joissa kaikissa mies kertoi olevansa varaton. Poliisin mukaan samaan aikaan Kajon vaimo on sen sijaan kasvattanut varallisuuttaan.

Poliisin esitutkinnan mukaan Kajo onkin jatkanut huoneisto- ja kiinteistösijoitustoimintaansa vaimonsa nimissä ja näin ollen salannut omaisuutensa ulosotossa velkojiltaan.

Poliisi aloitti esitutkinnan rikoksista vuonna 2010. Nyt viisi vuotta myöhemmin tapaus on edennyt oikeuskäsittelyyn Helsingin käräjäoikeudessa.

Syyttäjä vaatii vankeustuomiota Kajolle, Kajon vaimolle sekä konkurssipesän asianajajalle, joka on syyttäjän mukaan syyllistynyt avunantoon rikoksissa. Kaikki kolme ovat kiistäneet esitutkinnassa syyllistyneensä rikoksiin.

Lisäksi syyttäjä vaatii ehdollista vaimon yrityksen kirjanpitäjälle avunannosta törkeään kirjanpitorikokseen.


Lukaali Nizzassa

Poliisi epäilee, että Kajo salasi velkojilta omaisuuttaan jopa yli 4,6 miljoonan euron edestä.

Sievoisesta omaisuudesta kielii se, että pariskunnalla on ollut omistuksessaan muun muassa asunto Ranskan Nizzassa sekä arvoasunto Helsingissä. Lisäksi heillä on ollut käytössään lukuisia kalliita autoja, kuten uusi Mercedes Benz CLS 350, kaksi BMW:tä ja Ranskassa Ferrari.

Poliisin mukaan vaimo ei esitutkinnassa osannut kertoa kiinteistöjen tai osakkeiden ostoista, rahoittamisesta tai kaupoista juuri mitään. Monesti neuvottelut kaupoista teki Juha Kajo itse ja vaimo tuli mukaan kuvioihin vasta allekirjoitusvaiheessa.

Myös poliisin haltuunsa saamat sähköpostit tukevat väitteitä, että todellisuudessa asiat hoiti Kajo eikä hänen vaimonsa.


Viihdekytköksiä

Esitutkinnan alussa poliisi kuunteli Juha Kajon puhelinta syksyllä 2010. Telekuunteluista selviää, että Kajolla oli poliitikkojen lisäksi yhteyksiä myös viihdemaailmaan. Poliisi kuunteli muun muassa Kajon puheluita näyttelijä Jukka Puotilan ja elokuvaohjaaja Olli Saarelan kanssa.

Esitutkinnan mukaan Kajo muun muassa neuvoi tuolloin ulosotossa olevalle Saarelalle siirtämään kaiken omaisuutensa vaimolleen. Puotilan kanssa käymistä puheluista poliisi puolestaan sai selville, että Kajo oli ilmeisesti lainannut 100 000 euroa rahaa, vaikka hän väitti olevansa varaton.

Kajon vaimo puolestaan kertoi esitutkinnassa rahoittaneensa Risto Räppääjä -elokuvaa. Tässäkin elokuvan rahoitusta koskeva sähköposti oli kuitenkin mennyt aviomiehelle.

- Ilmeisesti siksi, että olen aviomies ja asioiden hoitaja, Kajo totesi poliisin ihmetellessä asiaa kuulusteluissa.



TAUSTA

- Liikemies Juha Kajoa on pidetty yhtenä keskustan vaalirahoituksen pääjunailijoista. Keskustan lisäksi Kajolla oli läheiset suhteet myös kokoomukseen.

- Keskustan ex-puoluesihteerin Jarmo Korhosen tuoreen kirjan mukaan Kajo oli suomalaisen vaalirahoituksen suurmies, joka hankki rahaa muun muassa muassa Paavo Väyrysen, Esko Ahon, Matti Vanhasen ja Sauli Niinistön presidentinvaalikampanjoihin.

- Korhosen mukaan Kajon "talliin" kuuluvat nimekkäät poliitikot Paula Lehtomäki, Seppo Kääriäinen, Timo Kalli, Jyrki Katainen, Jyri Häkämies, Mari Kiviniemi, Eero Lankia, Paavo Väyrynen, Mika Lintilä ja Kauko Juhantalo.

- Julkisuutta välttelevä Kajo tuli yleisesti tunnetuksi vaalirahakohun yhteydessä viime vuosikymmenen lopulla, vaikka hän oli tunnettu taustavaikuttaja jo ex-pääministeri Esko Ahon (kesk) aikana.

- Ex-pääministeri Aho joutuikin poliisin kuulusteltavaksi Kajon tapauksessa keväällä 2011. Poliisi kyseli Aholta hänen Kajoilta saamistaan rahasiirroista, jotka olivat suurimmillaan jopa 12 000 euroa. Aho selitti rahasiirtoja taulujen myymisellä sekä lainalla, jonka hän oli antanut Kajoille. Aho kielsi, että kyse olisi ollut vaalirahasta.

- Myös kohurahoittaja Arto Merisaloa kuulusteltiin todistajana Kajon tapauksessa. Merisalon mukaan Kajolla oli läheiset välit keskustapuolueeseen, niin että häntä sanottiin puolueen apulaispuoluesihteeriksi. Merisalon mukaan Kajo istui mielellään Bottalla seurustelemassa keskustapoliitikkojen kanssa. Kajolla oli myös toimisto lähistöllä, jonne Kajo vei Merisalon mukaan ihmisiä jatkoille ravintolasta.

JOHANNA MATTINEN
Mitä tuossa on ex-työkavereita ollut ulosotossa, niin aika paljon tehokkaammin ovat rahat nykäisseet 'kruununvoudille'.
 

Antsa Rieppo

Well-known member
Liittynyt
1.1.2015
Viestit
46299
Sijainti
Purukiellossa
Jos ei noita kuolemia saada kiellettyä, niin ainakin rattijuoppous pitäis kieltää.:mad:

KSML: Rattijuoppojen aiheuttamat kuolemat lisääntyneet


Tiistai 27.10.2015 klo 05.00

  

Rattijuoppojen aiheuttamat kuolemat ovat lisääntyneet, uutisoi Keskisuomalainen.

Rattijuopumusonnettomuuksissa on tänä vuonna kuollut kolmannes enemmän ihmisiä kuin viime vuonna. Tammi-syyskuussa rattijuopumusonnettomuuksissa kuoli 35 ihmistä, kun heitä vuotta aiemmin oli 27.

Eniten kuolemaan johtaneita rattijuopumusonnettomuuksia on tapahtunut Uudellamaalla ja Etelä-Pohjanmaalla. Sen sijaan Etelä-Savossa, Keski-Pohjanmaalla, Pohjanmaalla ja Ahvenanmaalla oli syyskuun loppuun mennessä vältytty kuolemaan johtaneilta rattijuopumuskolareilta kokonaan.

Kuolemaan johtaneiden onnettomuuksien lisääntyminen kuluvana vuonna on poikkeavaa, sillä kuolemien ja loukkaantumisten määrä rattijuopumustapauksissa on puolittunut kymmenessä vuodessa.

Luvut perustuvat Tilastokeskuksen ennakkotietoihin.

STT
 

jjv

Arschloch
Liittynyt
4.5.2005
Viestit
26887
Ei tuo ulosotto ole kovinkaan tehokasta Suomessa. Näköjään.



Mitä tuossa on ex-työkavereita ollut ulosotossa, niin aika paljon tehokkaammin ovat rahat nykäisseet 'kruununvoudille'.
Kajo-Jussi saa olla kotona hyvin kiltisti ettei vaimo nosta kytkintä. Että ei se oo helppoo hälläkään!
 

Örfil

Guest
Jos ei noita kuolemia saada kiellettyä, niin ainakin rattijuoppous pitäis kieltää.:mad:
Yleensä rattijuoppo on päihdeongelmainen, ei mikään satunnainen "oho - joinko mä sittenkin kolme kaljaa illalla" -tapaus.

Se kustannus, joka panostettaisiin kunnon päihdehoitoon Suomessa maksaisi itsensä takaisin vuodessa.

Nyt se on A-klinikan lumehoitoa, ihmisten kuntouttamista katkopaikoissa takaisin juomakuntoon tai kärräämistä jonnekin "liekkihotelleihin".

Mutta kun ihmisillä on tämä "perusoikeus" juoda itsensä kuoliaaksi, niin sen seurauksena on sitten mm. rattijuoppous uhreineen. Ihminen kun on siirtynyt alkoholismissa krooniseen vaiheeseen, tv:n tietoiskut "jos otat, et aja" on yhtä tyhjän kanssa.
 
Ylös