Sunnuntain pikavisa eli howdyksi Sundiksen pikis

Antsa Rieppo

Well-known member
Liittynyt
1.1.2015
Viestit
46299
Sijainti
Purukiellossa
Ei googgelia eikä muuta filunkipeliä.

Kuka suomalainen laulaja?

1. Myynnyt noin 300000 levyä.
2. Naisartisti
 
Viimeksi muokattu:

Antsa Rieppo

Well-known member
Liittynyt
1.1.2015
Viestit
46299
Sijainti
Purukiellossa
No sepä se!

Kirsi Sirenin kuolemasta tulee 10 vuotta.

Kikan kuolemasta 10 vuotta - "oli oikeasti pullantuoksuinen äiti"

Kikka oli ainutlaatuinen tähti Suomen viihdetaivaalla. Hänen kuolemastaan tulee ensi viikolla kymmenen vuotta. Raija Pelli ja Ilkka Vainio muistelevat herkkää, rohkeaa ja huumorintajuista Kirsi Siréniä.

Kikka teki menestyksekkään uran, joka vaati veronsa siviilielämän puolella.

Kikka lauloi Raija Pellin häissä ja oli onnekas sukkanauhan heitossa. Kohta Kirsikin oli parisuhteessa.

Kikka kuoli 3. joulukuuta 2005 nukkuessaan kotonaan. Kuolinsyyksi on kerrottu sydäninfarkti. Taiteilijan läheinen ystävä, tv-toimittaja Raija Pelli sanoo, että suru ja ikävä eivät hellitä.

- Kirsin elämä oli kääntymässä paremmaksi, ja hän oli jättänyt alkoholin. Sain suruviestin Berliiniin, jossa olin lomalla. Itkin koko paluulennon ajan, Raija Pelli kertoo, ja kyyneleet nousevat taas silmiin.

Raija Pelli on hetken puhumatta ja sanoo sitten hiljaa:

- Kirsi oli ihmisenä äärimmäisen hyväsydäminen, huumorintajuinen ja tietysti myös taiteilijalle ominaiseen tapaan herkkä. Hänen poismenonsa tuntuu edelleen niin väärältä. Kirsi ei vaan ollut lähtemisvuorossa.


Ystäviä koiranäyttelystä

Raija Pelli ja Kirsi Sirén tutustuivat Tampereella leikkimielisessä koirien kauneuskilpailussa. Sanavalmiit daamit huomasivat heti, miten hyvin keskenään synkkaa. Niinpä Kirsi soitti ja ehdotti pikaista uudelleentapaamista.

- Ystävyytemme oli alusta asti mutkatonta. Kälätimme ja nauroimme. Puhuimme myös vakavia. Kirsi sanoi minua isosiskoksi.

Ystävyyden myötä myös aviopuolisot tutustuivat ja perheet viettivät ikimuistoisia illallisia. Kirsin tyttärellä Sannilla ja Raijan pojalla Nikillä oli vain vuoden ikäero ja he viihtyivät mainiosti keskenään.

Kirsillä ja Raijalla oli muutama erityinen tapa viettää yhteistä aikaa.

- Teimme pitkiä kävelylenkkejä, joiden aikana tuli puhuttua myös itseään painaneet asiat puhki. Kirsi sanoikin, että nämä kävelyt auttoivat häntä pääsemään vaikeiden asioiden yli. Hän saattoi tulla luokseni sunnuntaiaamuna raskaan keikkamatkan jälkeen nukuttuaan vain muutaman tunnin.


Rakasti kylpylöitä

Kirsi rakasti skorpionin tavoin kylpylöitä ja ystävättäret viettivätkin uimahalleissa ja kylpylöissä koko päivän.

- Uimme, otimme höyrylöylyjä ja söimme hyvin. Totta kai Kirsi tunnettiin siellä ja melko pian saattoi alkaa löylyhuoneessa supina, mutta hän vähät välitti siitä. Kirsin mukaansatempaava nauru ja valloittava puhetapa huomattiin aina.

Kirsi viihtyi myös kuntosalilla. Hän oli tarkka siitä, miltä näytti. Ikääntyminen ja painonnousu aiheuttivat taiteilijalle myös stressiä, mutta apu löytyi liikunnasta.

- Kirsi halusi, että on tiptop-kunnossa, kun edessä ovat kuvaukset.


Vauvakuume

Raijan saatua Niki-pojan, kasvoi Kirsinkin vauvakuume. Niinpä Kirsin ja Hannun perhe kasvoi Sanni-tyttärellä vuonna 1996.










- Sanni oli Kirsille äärimmäisen rakas. Kirsi oli oikeasti se pullantuoksuinen äiti, joka muun muassa teki aina viimeisen päälle jouluvalmistelut.

Kirsi esiintyi Raija Pellin häissä ja sattui myös niin, että sukkanauhanheitossa oli onnekas juuri Kirsi. Ja vähän myöhemmin hän perusti Hannunsa kanssa perheen.

Polttarimeininkiä ystävättärien kesken.

Polttarimeininkiä ystävättärien kesken.

Vaikka Kirsi Sirén oli rempsakka taiteilijatar, hän alkoi pikkuhiljaa kyllästyä Kikka-imagoonsa, vaikka se oli tuonut mainetta, rahaa ja useampia platinalevyjä. Mahtavan menestyksen jälkeen oli ura alkanut myöhemmin 90-luvulla kääntyä laskuun, mukaan tuli burnout ja muut ristiriidat.

- Kirsi pyyhki keikan jälkeen salamannopeasti esiintymiseen suurennetun kauneuspilkun ja huulipunat ja pukeutui verkkareihin. Siitäkin näin, että ero Kikan ja todellisen Kirsin välillä oli suuri.

Raija Pelli kertoo, että heidän ystävyyteensä ei liittynyt yletön alkoholinkäyttö.

- Kirsi rakasti viinejä, ja välillä kävimme yössä. Ei hän koskaan juonut änkyräkänniin.


Viimeinen syksy

Kirsi Siren oli ilmoittanut vuonna 2004, että vetäytyy laulajan ammatistaan ja keskittyy rauhallisempaan elämään. Hän pystyikin tervehdyttämään elintapojaan. Alkoholi jäi syksyllä kokonaan. Mieltä kuitenkin kaivoi orastava avioero. Kirsi muutti itsekseen vuoden alussa. Sanni-tytär jäi asumaan isänsä kanssa, mutta oli luonnollisesti myös paljon äidillään. Kirsi oli myös ollut viimeiset vuodet voimakkaammin uskossa, ja se auttoi Raija Pellin mukaan Kirsiä monen rankan asian yli.

Raija Pelli oli muuttanut pääkaupunkiseudulle jo vuosia sitten, mutta ystävättäret pitivät yhteyttä.

- Toivoin kovasti, että Kirsi olisi tullut meille Kauniaisiin tai kesäpaikkaamme Inkooseen, mutta sovitut tapaamiset eivät onnistuneet. Puhelimessa Kirsi kuulosti aina iloiselta, mutta jostain syystä hän halusi vetäytyä ja sanoi olevansa väsynyt. Kirsi oli varmaan masentunut, mutta halusi sen salata.

Raija Pelli sanoo, että Kirsi Sirén oli hyväsydämisenä ihmisenä vietävissä.

- Hänen ympärillään oli ihmisiä, jotka sekoittivat asioita, ja kun Kirsi huomasi olevansa "kahden tulen välissä", ei hän oikein kyennyt tietyistä asioista irtaantumaan.

Raija Pelli kertoo, että Kirsi oli kärsinyt syksyllä pitkittyneestä pahasta flunssasta, johon lääkäri ei enää halunnut antaa lisää antibiootteja, vaan suositteli lepoa. Sitten joulukuisena yönä vuonna 2005 nukkui rikkaan mutta myös rankan elämän läpi käynyt Kirsi Sirén pois.

- Kirsin poismeno tuli niin suurena yllätyksenä, Raija Pelli lopettaa.

MARKKU VIRKKALA
 

juhah

Well-known member
Liittynyt
24.3.2012
Viestit
168
Olisin vastannut Anna Eriksson.
Siis Anna Eriksson.
 

Fagerholm

Oman elämänsä Sutil
Liittynyt
19.12.2004
Viestit
39266
Sijainti
Semminki
Kikka esiintyny Raija Pellin häissä! Ui juma, ui juma.

Tää on hienoin fakta sitten sen, että Matti Ja Teppo toimi Bogart co.:n tuottajina.
 
Viimeksi muokattu:
Ylös