Vakuutusmaksua/päivä verrataan asiakkaan maksamaan hoitopäivän hintaan, tuskinpa jokainen vakuutuksenottaja kokopäiväisesti sairaalassa hoidettavana on. Lisäksi USAssa on suurimmassa osassa vakuutuksia korvauksien maksukatto.
Todellakin. Jos Suomessa joutuisi maksamaan tuon vastaavan euromäärän pelkästään vakuutuksina, kyseessä oli kenen tahansa henkkoht taloudessa takuulla yksi isoimpia menoja.
Nyt se voi olla nolla tai esim. maksukaton verran, ei 5000-6000 taalaa.
En jaksa katsoa mitä ovat uudet korotetut maksukatot ovat mutta
2014 ne
maksukatot olivat:
Kelan korvaamat taksimatkat: 242 e
Hoidot: 679 e
Lääkkeet: 612 e
Itse ajoin koko vuoden hoitoihin + kontrolleihin taksilla tuon 242 e:n jälkeen taksilupilaisena eli täysin ilmaiseksi. Tosin taksia ei kaikki saa, se myönnetään tapauskohtaisesti.
Olin liikuntakyvytön alkuun ja siksi sain taksin.
Hoidoista ei maksukatto edes ylittynyt, sillä esim. maksuja kertyi isommin vai keikoista, joissa oli lääkärin tapaaminen.
Esimerkkihintoja muista:
Sädehoito (yht. 20 keikkaa): 8 e/kerta (kesto 10 min)
Sytohoito (yht. 8 keikkaa) ilman lääkäriä: 8 e/kerta (kesto 5-6 tuntia) ja sama lääkärin tapaamisen kera 29.30 e.
Harmi kun en kysynyt tarkemmin, mutta esim. eräs niistä neljästä myrkystä, joita sain yhdistelmälääkkeenä, maksoi kuulemma "muutaman tonnin per pussi".
Jossain vaiheessa tosiaan kysyin, että mitä tämä hoitoi maksoi kaikkinensa, niin lääkäri sanoi että "karkeasti arvioiden viisi-kuusinumeroisen summan" ja se kustannettiin maksamaani 1250 e:n jälkeen verovaroista.
Kouvon tulkintaan eräässä postauksessa, että jatkossa jätetään ihmiset kuolemaan oman onnensa nojaan, vastaan myöhemmin.