Änärin/Koharin Vapaan Liveseuranta

Sue_me

Well-known member
Liittynyt
1.8.2005
Viestit
27848
Patrik Laine kokee todennäköisesti Saara Aallon kohtalon

Patrik Laine kokee todennäköisesti Saara Aallon kohtalon, kirjoittaa Pekka Jalonen Winnipegistä.


NHL-kausi ei ole vielä edes puolivälissä, mutta spekulaatiot vuoden tulokkaasta käyvät kuumana.

Käytännössä tilanne on alkukauden perusteella se, että tittelistä taistelevat Winnipeg Jetsin Patrik Laine, Toronto Maple Leafsin Auston Matthews ja Mitch Marner sekä Columbus Blue Jacketsin Zach Werenski.

Tässä kisassa Laine kokee todennäköisesti saman kohtalon kuin Saara Aalto X Factor UK -kilpailussa. Kisassa omaa luokkaansa ollut Aalto hävisi finaalin kotikentällään esiintyneelle lontoolaiselle Matt Terrylle.


Tulokkaiden maali- ja pistepörssiä johtava Laine ei ole Calder Trophy -kisassa yhtä ylivoimainen kuin mitä Aalto oli X Factorissa. Sen takia Laine on takamatkalla kovimpiin haastajiinsa eli Matthewsiin ja Werenskiin nähden.

Syitä on kaksi. Laine on suomalainen ja pelaa NHL:n marginaalialueella Winnipegissä keskellä ei mitään.

Matthews on NHL:n kirkkaimmissa valoissa Torontossa, jossa hän saa koko ajan median jakamattoman huomion.

NHL-toimittajat valitsevat äänestyksellä vuoden tulokkaan eli Calder Trophyn voittajan. Matthewsin kädestä syövä Toronton media on jo pitkään kampanjoinut Matthewsin puolesta ja saanut Winnipegiä lukuun ottamatta muunkin kanadalaismedian polvilleen Matthewsin edessä.

Yhdysvaltalaispelaaja on viimeksi valittu vuoden tulokkaaksi 2008, kun kunnian sai Chicago Blackhawksin Patrick Kane.

Matthews on amerikkalainen, joten myös amerikkalaistoimittajat ovat enemmän kallellaan Matthewsin kuin Laineen suuntaan. Myös loistavaa kautta pelaava puolustaja Werenski on amerikkalainen.


Laineen uraa läheltä jo ennen kauden alkua seurannut Sportsnetin kanadalainen toimittaja Sean Reynolds on sitä mieltä, että Laine tuskin voittaa vuoden tulokkaan titteliä, vaikka olisi paras tulokas.

- Paremmuus ei vielä riitä. Laineen pitää olla selvästi parempi kuin Matthews. Tai Werenski. Laineen pitää voittaa tulokkaiden pistepörssi 7-10 pisteellä ja tehdä 7-10 maalia enemmän kuin mitä Matthews tekee. Vasta siinä tapauksessa Laineella on mahdollisuus voittaa Calder Trophy, Reynolds totesi Iltalehdelle Winnipegissä.

Reynolds ottaa yhden esimerkin Matthewsin ja Laineen kohtelussa mediassa.

- Kun Matthews meni lokakuun lopulta marraskuun lopulle 13 peliä ilman yhtään maalia ja sai ainoastaan kolme syöttöpistettä, Toronton media ei korostanut Matthewsin tehottomuutta vaan hehkutti jatkuvasti sitä, miten paljon tilanteita Matthews saa ja luo joka pelissä. 0+3 kertoi kuitenkin sen, ettei Matthews pystynyt auttamaan Leafsia, Reynolds muistutti.

- Kun Laine pelasi marraskuussa kuusi peliä ilman maalia, Laineen todettiin hyytyneen pahasti. Ja kun Laine teki oman maalin Edmontonissa, siitä otettiin kaikki vahingonilo irti, Reynolds sanoi.

Laineen maalittoman putken hekumointiin syyllistyi muuten myös veronmaksajien rahoilla elätettävä Yle.


Reynoldsilla on toinenkin mielenkiintoinen näkökulma tulokaskeskusteluun.

- Äänestäjien pitäisi kaiken muun lisäksi ottaa huomioon myös pelaajien ikä. Matthews on seitsemän kuukautta vanhempi kuin Laine. Matthews oli 19 kun kausi alkoi, Laine on 18 vielä kun runkosarja päättyy, Reynolds totesi.

Kärkitulokkaista Laine on ainoa 18-vuotias, sillä Matthews, Werenski ja Marner olivat täyttäneet 19 jo kauden alkaessa.

- Kun puhutaan Calder Trophystä, niin tietysti vain tulokkaita verrataan keskenään. Mielestäni esimerkiksi Matthewsiä pitäisi kuitenkin useammin verrata Edmonton Oilersin Connor McDavidiin kuin Laineeseen. Laine on laitahyökkääjä, Matthews ja McDavid keskushyökkääjiä. 19-vuotiaan Matthewsin ja 19-vuotiaan McDavidin ikäero on sama kuin Matthewsin ja Laineen ikäero. McDavid ei tietenkään ole enää tulokas, mutta hän pelasi ensimmäisellä NHL-kaudellaan vain 45 peliä loukkaantumisen takia, Reynolds huomautti.


Laine ja Matthews ovat NHL:ssä kohdanneet toisensa kaukalossa toistaiseksi kerran. Kaikki muistavat, mitä 19. lokakuuta tapahtui.

Jets oli kotijäällään MTS Centressä tappiolla 0-4. Matthewsilla oli 0+1 tehopistettä, Laineella 0+0.

Päätöserän alussa Laine kavensi tilanteeksi 2-4 ja laukoi 4-4-tasoituksen 55 sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua. Jatkoajalla Matthews pääsi yksin läpi mutta epäonnistui. Vastahyökkäyksestä Laine ratkaisi illan kolmannella maalillaan 5-4-voiton Jetsille.

Matthews luisteli pää painuksissa Leafsin vaihtoaitioon yleisön huutaessa "Laine is better".

Laine tosiaan oli parempi sillä kertaa. Se oli vain yksi ottelu 82 pelin runkosarjassa, mutta Laine lähetti hattutempullaan oman viestinsä koko NHL:lle: varaustilaisuuden kakkonen ei ole yhtään huonompi kuin ykkönen.


Tulokasäänestyksessä Laineen mahdollisuuksia voi hieman parantaa se, että Leafsissa pelaavat Matthews ja Marner voivat viedä ääniä toisiltaan. Samoin amerikkalaistoimittajien äänet voivat hajota Werenskin ja Matthewsin välillä.

Calder Trophy -äänestys on vähän kuin Vuoden urheilija -äänestys Suomessa, ei tosin yhtä suurta pelleilyä, manipulointia ja kotiinpäin vetoa.

Aavan preerian ympäröimässä ja hyytävän kylmässä Winnipegissä Laine voi Calder Trophyn suhteen tehdä vain sen mitä parhaiten osaa: pysyä tulikuumana, ihastuttaa ihmisiä ilta illan perään uskomattomalla laukauksellaan, hienoilla syötöillään ja hyvällä puolustuspelaamisellaan.

Jos ne eivät riitä tulokkaan titteliin, niin ainakin Jetsin kannattajilla on yksi viesti äänestäjille.

Pitäkää tunkkinne.

PEKKA JALONEN
http://www.iltalehti.fi/nhl/201612192200042717_nh.shtml

Yle mainittu \o/

Herää vain kysymys, että olikohan tuo sivuhuomautus tarpeellinen.
 

lfb

Flavio
Liittynyt
8.2.2004
Viestit
9965
Sijainti
Helsinki
Ihan turhaa etukäteisselittelyä. NHL:ssä kansallisuus ei nykyään juurikaan paina palkintovalinnoissa (joskin Torontossa pelaaminen puolestaan saattaa vaikuttaa). Laineen täytyy pystyä tekemään selvästi Matthewsia enemmän tehopisteitä Calderin voittaakseen, mutta se johtuu Matthewsin paremmasta kokonaisvaltaisesta pelistä eikä kansallisuudesta.
 

Renessanssinero

Perusfeidaaja
Liittynyt
23.4.2005
Viestit
4949
Sijainti
Vantaa
Patrik Laine ei tehnyt maalia viime yönä Vancouveria vastaan. Eikä syöttänyt kenenkään muunkaan maalia. Sen sijaan Columbus otti kymmenennen perättäisen voittonsa, mikä on joukkueen ennätys. Lisäksi eräs tsekkipelaaja nousi kaikkien aikojen pistetilastossa jaetulle toiselle sijalle. Huikea vanhuspappa kyseessä. Mut siitä huolimatta Patrik Laine on yhtäkuin NHL.
 

Renessanssinero

Perusfeidaaja
Liittynyt
23.4.2005
Viestit
4949
Sijainti
Vantaa
Columbus Blue Jackets koko liigan kärjessä. Ei tolla kuitenkaan ole väliä, koska Patrik Laine teki maalin!
 

JoneZi

User
Liittynyt
17.3.2012
Viestit
7567
Jagr nousi nyt yksin kakkoseksi pisteellä, jonka syötti kuuluisalla takapuolellaan Raskin maskin kautta Barkoville joka teki maalin :eek:
 

Antsa Rieppo

Well-known member
Liittynyt
1.1.2015
Viestit
46299
Sijainti
Purukiellossa
Pate, Lehkosen Arsi, Rantasen Mikko, Ahon Sebu, (Lindellin Esa) saaneet hyvän alun NHL-uralle. Puljulla vielä vähän oppimista, mutta hienoa että saa yrittää ylhäällä. Nutivaarakin voittavassa joukkueessa ja saa jonninverran vastuuta.

Toivotaan että seuraavassa aallossa sitten Kassu ja esim. Juolevi nousee kehiin. Kassulla saattaa olla jo kevätpuolella mahkuja päästä mukaan.
 

lfb

Flavio
Liittynyt
8.2.2004
Viestit
9965
Sijainti
Helsinki
Puljujärvelle tekisi varmasti hyvää pelata loppukausi farmissa. Pienellä peliajalla ja ilman koutsin luottoa on ihan turha roikkua NHL:n puolella. AHL kehittäisi pelaajana, ja 1-2 vuoden päästä Pulju olisi valmis isoon rooliin ylhäällä.

Kapasella voi tehdä tällä kaudella tiukkaa päästä NHL:n puolelle. Toronton muulla nuorisolla on peli kulkenut erinomaisesti ja Kapanen on 3-4-ketjuissa hyödytön. NHL-uraan on silti täydet mahdollisuudet.
 

Antsa Rieppo

Well-known member
Liittynyt
1.1.2015
Viestit
46299
Sijainti
Purukiellossa
Puljujärvelle tekisi varmasti hyvää pelata loppukausi farmissa. Pienellä peliajalla ja ilman koutsin luottoa on ihan turha roikkua NHL:n puolella. AHL kehittäisi pelaajana, ja 1-2 vuoden päästä Pulju olisi valmis isoon rooliin ylhäällä.

Kapasella voi tehdä tällä kaudella tiukkaa päästä NHL:n puolelle. Toronton muulla nuorisolla on peli kulkenut erinomaisesti ja Kapanen on 3-4-ketjuissa hyödytön. NHL-uraan on silti täydet mahdollisuudet.
Juuri näin. Nylander nyt ylhäällä ollut ja Matthews pelannut odotusten mukaisesti. Eli hyvin.
 

Örfil

Guest
Minua asia on vaivannut jo pitkään ja nyt haluaisin mainita siitä sekä pyytää korjaaman teitä NHL:n "lempinimen" kirjoitusasua: se on virallisesti änhläri.
 

Tsuhna

Absent Member
Liittynyt
2.11.1999
Viestit
18746
Sijainti
Toisaalla
Auttaisko ymmärrystä jos esim. min ja Mehen sanomat tulis itsensä Patun suusta?
Patrik Laine Iltalehdessä sanoi:
- Minun pitää olla vieläkin parempi. Pitää vain keskittyä pieniin asioihin pelien aikana. Toivon, että pystyn kehittymään joka päivä.
Jos ei auta, niin ei kannattane enää edes yrittää..
 

juoksia

Well-known member
Liittynyt
8.12.2013
Viestit
420
Auttaisko ymmärrystä jos esim. min ja Mehen sanomat tulis itsensä Patun suusta?

Jos ei auta, niin ei kannattane enää edes yrittää..
Juuri sinun ja mehen sanomiin Laineella on huikea ero.

Kiekonmenetyksiä tulee Patelle aivan karmeita määriä. Pitää yksinkertaistaa ja ymmärtää tilan ja ajan vähyys.

Kun saa vielä ens kesän vetää luisteluun ja ensimmäisiin potkuihin kunnolla tehoja, niin alkaa oikeesti tapahtua.
Näin. Ei yksikään tuon ikäinen kolli ole valmis pelaaja, ei vaikka kuinka hypetettäisiin. Tuulipukufanit ei vaan ole ymmärtäneet mitä tässä hypetetään. Ei seuraavaa maalikuningasta ja sateentekijää, vaan erittäin lupaavaa raakiletta. Milloin se kaikki potentiaali realisoituu, vai realisoituuko, on täysin toinen kysymys.

Rutiinia tulee kun pääsee pelaamaan, siinä mielessä hyvä startti. Kiikaritehoilla ei tulisi sitä peliaikaa pidemmän päälle.
Näihin sanomisiin verrattuna Laineen asenteessa on huikea ero: " I know how good I am and I'm not afraid to say it." https://m.youtube.com/watch?v=gRFSIaQ8cR4
 

JoneZi

User
Liittynyt
17.3.2012
Viestit
7567
Barkovilta jäi ottelu Torontoa vastaan kesken. Toivottavasti ei mitään vakavaa. En ainakaan itse huomannut missä tilanteessa sattui. :thumbfh:
 

Antsa Rieppo

Well-known member
Liittynyt
1.1.2015
Viestit
46299
Sijainti
Purukiellossa
Armia palannut kokoonpanoon.:thumbup:

Barkov ja Vatanen sivussa. Blue Jacketsien voittoputki 14 peliä.:eek!:

Ja Matthews tehnyt nyt tasaisesti tehoja.
 
Ylös