Kuka korvaa Rosbergin Mersulla?

Kuka korvaa Rosbergin?


  • Äänestäjiä yhteensä
    122
  • Äänestys suljettu. .

SJ

F1 asijan tuntia
Liittynyt
6.9.2011
Viestit
5171
Kyllä. Kaikkien aikojen suomalaiskausi!
Pistetääs nyt vielä madot takaisin purkkiin. Näitä kaikkien aikojen kausia on nähty jo 90-luvulta asti, mutta aina ne ovat johonkin kaatuneet vaikka paperilla on hyvältä näyttänyt.
 

korona

Well-known member
Liittynyt
5.7.2011
Viestit
643
Jep. "Kaikkien aikojen suomalaiskausi" vol. 4:n käsikirjoitus on tiedossa. Red Bull rakentaa täysin dominoivan auton ja niitä jahdatessa Mersu pistää kaiken efortin Lewiksen taakse brittifanien tyynnyttelemiseksi, Valtterin rikkoessa samalla yhdessä kaudessa saavutettujen 4. sijojen ennätyksen. Ferrari on ihan sekaisin ja tiimi rakentaa entistä surkeamman auton. Vettel pistää parittomien kausien beastmoden päälle ja tekee ihmetemppuja kyseisellä roskakasalla, Kimin turhautuessa auton vaikeaan aliohjautuvuuteen. Kauden parhaaksi sijoitukseksi jää seitsemäs sija Bahrainista. Lopullinen niitti tulee Belgian kisan 38. kierroksella Kimin saatua vihdoinkin säädöt kuntoon: Räikkönen on suuntaamassa kaikkia todennäköisyyksiä vastaan kohti podiumia, kun Ferrarin voimanlähde räjähtää La Sourcen ulostulossa. Kimi hyppää autosta pois, heittää hanskat asvalttiin, ei anna yhtään haastattelua vaan kävelee suoraan katuautolleen, ajelee siltä istumalta ryyppäämään Sveitsiin ja luovuttaa samalla loppukaudeksi paikkansa Giovinazzille.

Mistä nuo lehdet muuten saavat noita tietoja - eikö neuvotteluja kuitenkin yleensä käydä aika salaisesti? Onko ihan pelkkää arvailua ja näppituntumaa, vuotaako joku maksua vastaan vai pelaavatko tallit strategista mediapeliä?

Toivon kyllä sydämestäni, että Williams ei ensi vuonna ole ainakaan nykyistä huonompi. Ei tarvitsisi Massan ajaa yhtä lisävuotta sijasta 9 eteenpäin.
Minä en muista yhtään kertaa viimeiseen 15 vuoteen että joku isompi F1-sopimus olisi julkistettu tallien toimesta niin, että siitä vähän etukäteen ei olisi vähintään vahvoja huhuja ollut mediassa. Lähinnä jos joku kuski lopettaa niin se saattaa tulla täysin puun takaa niinkin Rosbergin osalta, muuten joku ulkopuolinen on aina etukäteen kartalla.
 
Viimeksi muokattu:

Mr Hindsight

Well-known member
Liittynyt
20.3.2016
Viestit
1145
Olen seurannut keskustelua asian tiimoilta lähinnä Autosportin foorumilla, missä on tullut hyvin monipuolisesti ja monelta kantilta asioita esille.

Nyt kun Bottaksen siirto Mercedekselle alkaa vaikuttaa noin 90 prosenttisen varmalta, niin täällä ymmärrettävästi ollaan melko positiivisia ja odottavaisia asian suhteen. Kyllä sitä itsekin haluaisi olla, mutta Bottas on tietyllä tavalla nopeuden suhteen jäänyt itselleni aika kysymysmerkiksi. Hieman epäilen, että Bottas pärjäisi ainakaan alkuun Hamiltonia vastaan, sillä Hamilton tuntuu olevan "in his prime" (toisaalta ainoana mittatikkuna on ollut Rosberg). Hyvin moni tuntuu olevan sitä mieltä, että Bottaksen suoritustaso heikkoa ja epämotivoitunutta Massaa vastaan ei ole ollut riittävän vakuuttavaa. Näin jälkeenpäin katsottuna hyvin monessa kisassa Bottaksen ja Massan kisanopeus ovat olleet aika samantasoisia. Kauden mittaan Bottas on kuitenkin ollut aina se varmempi. Yksi asia taas on sadekelinopeus, Williams on ollut sateella heikko auto, mutta Massa on ollut lähes poikkeuksetta aina Valtterin edellä märissä olosuhteissa. Hamilton taas on yksi parhaita sadekelin kuskeja. Rosbergiin nähden ero tuli viimeisen kolmen kauden aikana selväksi.

Sitä haluaisi ajatella, että Bottas pärjäisi Hamiltonille kunhan pääsee talliin kunnolla sisälle. Tavallaan sääntömuutokset kuitenkin tasoittavat pakkaa siltä osin, ettei Bottaksen kohdalla voi pahemmin kauden alussa käyttää tekosyytä, ettei ole vielä päässyt sinuiksi auton kanssa, mikäli Hamilton on selvästi edellä. Ihan yhtä uusi haaste se on Hamiltonillekin.

Toki kaikkea voi sattua eikä Mercedes olekaan ensi kaudella se nopein auto.

Erinäisistä lähteistä on taas viime päivinä saanut sellaisen kuvan, että Mercedes olisi ollut kiinnostunut Alonsosta, Hülkenbergistä ja Sainzista ennen Bottasta. Näiden sopimusten rikkominen osoittautui vain mahdottomaksi. Wehrlein toisaalta tuskin on kovin mielissään siitä, että Mercedes on valmis maksamaan kymmeniä miljoonia enemmän Bottaksesta, vaikka hänet saisi lähes ilmaiseksi. Valtterille tämä on vähän ota tai jätä -tilanne, sillä mikäli käy huonosti (tekee "kovalaiset") niin se on sama onko sopimus 2+1 vai kaksivuotinen, lopulta tuskin mikään estää Mercedestä syrjäyttämästä Bottasta isomman nimen kuljettajan tieltä pois kaudeksi 2018. Ensi kauden jälkeen on juuri noiden edellä mainittujen lisäksi ainakin Vettel, Ricciardo ja Perez vapaana.

En yhtään ihmettelisi Marchionen hieman yllättävien kommenttien jälkeen Vettelin ajavan Mercedeksellä 2018.

Parempi kai se on mennä riskillä Mercedekselle edes vuoden sopimuksella, muutoin saattaisi Valtterin tie olla vähän samanlainen kuin Hülkenbergin ja päätyä ikuisesti midfieldiin, vaikka on varikolla arvostettu kuski.

Bottaksen tulisi suoriutua Hamiltonia vastaan vähintään Rosbergin veroisesti mikäli mielii jatkaa Mercedeksellä ensi kauden jälkeen. Toisaalta jos käy hyvin ja Bottas todella yllättää ja pystyy haastamaan Hamiltonin, niin voi sitä brittifanien salaliittoteorioiden määrää Toton harjoittamasta Bottaksen suosimisesta. :rolleyes:
 
Viimeksi muokattu:

Razor

Well-known member
Liittynyt
12.10.2008
Viestit
1230
No jos ei Bottas pärjää ni sit voi lopettaa koko formula-uran. Pääasia, että pääsee kokeilemaan pystyykö ajamaan huipputallissa huipputasolla. Kokemusta on ihan tarpeeksi jo kasassa ja jos ei vauhtia ole tarpeeksi ni ei sitte oo. :cool:
 

Raikku

Well-known member
Liittynyt
26.2.2010
Viestit
3911
Huomannut tosiaan että ulkkisfoorumeilla bottasta pidetään ihan paskana. No, enpä minäkään taas ei-suomalaisia kuskeja minään pidä joten tasan menee sikäli.
 

JoneZi

User
Liittynyt
17.3.2012
Viestit
7515
En oikein ymmärrä mitä Bottaksen olisi pitänyt tehdä toisin, että ansaitsisi päästä Mersulle. Varsinkin ulkomaisilla foorumeilla vaaditaan ihan mahdottomia ja samalla ollaan laittamassa Bottaksen edelle Wehrleinia, jonka näytöt tällä tasolla ovat vielä varsin köykäiset. Edelleen olen sitä mieltä, että Williamsin kalustolla Bottas ei ole pystynyt sellaista aggressiivisempaa puolta ajamisestaan näyttämään. Silti esimerkiksi aika-ajot vienyt ihan suvereenisti reiluilla eroilla Massaa vastaa, joten sitä raakaa nopeuttakin sieltä löytyy.
 

Dino246

Well-known member
Liittynyt
18.6.2009
Viestit
2332
Yksi asia taas on sadekelinopeus, Williams on ollut sateella heikko auto, mutta Massa on ollut lähes poikkeuksetta aina Valtterin edellä märissä olosuhteissa. Hamilton taas on yksi parhaita sadekelin kuskeja.
Voin olla ihan väärässäkin mutta minulle on jäänyt jotenkin sellainen kuva että Bottas olisi ensimmäisellä kaudellaan (sillä aivan surkealla Williamsilla) ollut vahva nimenomaan sadekelillä? Tuolla viime kausien Williamsilla ei ole pystynyt kumpikaan ajamaan kovin lujaa sateella mutta tosiaan Valtteri ollut ehkä vielä vähän hitaampi, mikä ei lupaa paljon kun Massakaan ei yleensä sateella kovin vahva ole ollut. Mutta voisiko tuossa sitten olla joku ajotyyliin liittyvä juttukin?
 

Hakkis

Hitain hämäläinen
Liittynyt
8.2.2004
Viestit
2450
No jos ei Bottas pärjää ni sit voi lopettaa koko formula-uran. Pääasia, että pääsee kokeilemaan pystyykö ajamaan huipputallissa huipputasolla. Kokemusta on ihan tarpeeksi jo kasassa ja jos ei vauhtia ole tarpeeksi ni ei sitte oo. :cool:
Näinhän se on. Kovalainen koki "kovalaiset", koska ei vain ollut tarpeeksi nopea. Esim. Monzan sateessa olisi ehdottomasti pitänyt ohittaa Toro Rosson Vettel. Jos ensi vuonna Hamilton ajaa voitosta voittoon, ja Bottas pyörii sijoilla 3 alaspäin, se ei ole hyväksyttävää suorittamista.

Mutta jos Mersu on niin ylivoimainen kuin viime kaudet, niin ei pitäisi olla mitään hätää. Yuji Idekin oli ajanut kakkospodiumille viime kausien Mercedeksellä. Toivon ainoastaan, että Bottas ei kohtaa kimimäistä tuuria. Muutama tekninen keskeytys tai huono lähtö alkukauteen, ja jatkosopparille voi heittää hyvästit.
 

SJ

F1 asijan tuntia
Liittynyt
6.9.2011
Viestit
5171
Valtterille tämä on vähän ota tai jätä -tilanne, sillä mikäli käy huonosti (tekee "kovalaiset") niin se on sama onko sopimus 2+1 vai kaksivuotinen, lopulta tuskin mikään estää Mercedestä syrjäyttämästä Bottasta isomman nimen kuljettajan tieltä pois kaudeksi 2018. Ensi kauden jälkeen on juuri noiden edellä mainittujen lisäksi ainakin Vettel, Ricciardo ja Perez vapaana.
Vaikka Bottas ajaisi keskinkertaisen kauden, niin ei häntä voitaisi potkia pois kesken sopimuskauden. Itse en olisi hirveän yllättynyt, jos hän siirtyisi Mersulle yksivuotisella sopimuksella. Olin jo aiemmin sitä mieltä, ettei Wehrleiniä voida Mercedes-junnuna palkata talliin yhden vuoden pituisella sopimuksella ja altistaa häntä massiivisille menestyspaineille. Bottasillakin olisi siinä tilanteessa varmasti enemmän hävittävää kuin voitettavaa, mutta toisaalta ymmärtäisin halun ottaa haasteen vastaan. Toisessa vaakakupissa painaa riski jumittua Williamsille uran parhaiksi vuosiksi, kunnes talli heivaa hänet rahapulassa pihalle. Vaikkei hänen tulevaisuutensa olisikaan Mersulla, niin markkinoilla on niin monta muutakin kovaa nimeä, että Valtteri tarvitsee ehdottomasti loistavan mahdollisuuden näyttää taitonsa. (Mutta Mersu on maksamassa niin kovat siirtokorvaukset, että on aivan selvää, että sopimus tulee olemaan 2+1 ellei suoraan kolmivuotinen.)

Ricciardolla on sopimus Red Bullin kanssa kausista 2017-18, joten hän ei ole vapailla markkinoilla ensi vuonna. Alonso olisi.
 
Viimeksi muokattu:

harzi

Well-known member
Liittynyt
6.11.2012
Viestit
187
Hurjat on siirtokorvaukset (tai alennukset moottoreista) jos tuo 17 miljoonaa pitää paikkansa. Ainakin Mersu arvostaa Bottasta :thumbup:
 

AaaVee

Well-known member
Liittynyt
12.12.2016
Viestit
63
Tämä siirtosumma tosiaan voisi kieliä jopa pidemmästä kuin vuoden sopimuksesta. Kuulostaisi hurjalta jos tämä hinta maksettaisiin vain kaudesta. Epävarmuus hamiltonin ajamisesta tallissa ensikauden jälkeen? Tarvitaan uusi "ykköskuljettaja" varalle.
 

Raikku

Well-known member
Liittynyt
26.2.2010
Viestit
3911
Nyt vain Valtterin olisi tärkeä jo talvitesteissä väläyttää nopeuttaan heti ensikokeiluista alkaen. On uusi/outo auto tai ei, heti pitää olla
vauhtia ettei tule pahoja puheita.
 

Dominic

Senior Member
Liittynyt
9.2.2000
Viestit
47813
Sijainti
Turku
Nyt vain Valtterin olisi tärkeä jo talvitesteissä väläyttää nopeuttaan heti ensikokeiluista alkaen. On uusi/outo auto tai ei, heti pitää olla
vauhtia ettei tule pahoja puheita.
En epäile hetkeäkään etteikö näin tekisi. Mersu tosin on tyypillisesti piilotellut nopeuttaan testien aikana, joten välttämättä kauhean syvääluotaavia analyyseja talvitestien perusteella ei kannata vielä tehdä.

Heh, vielä. Eihän ne testit ole vielä alkaneetkaan. Ja Valtteriakaan ei ole vielä vahvistettu.

Lol rakas.
 

ferrarkimir

Well-known member
Liittynyt
5.3.2009
Viestit
1519
En oikein ymmärrä mitä Bottaksen olisi pitänyt tehdä toisin, että ansaitsisi päästä Mersulle. Varsinkin ulkomaisilla foorumeilla vaaditaan ihan mahdottomia ja samalla ollaan laittamassa Bottaksen edelle Wehrleinia, jonka näytöt tällä tasolla ovat vielä varsin köykäiset. Edelleen olen sitä mieltä, että Williamsin kalustolla Bottas ei ole pystynyt sellaista aggressiivisempaa puolta ajamisestaan näyttämään. Silti esimerkiksi aika-ajot vienyt ihan suvereenisti reiluilla eroilla Massaa vastaa, joten sitä raakaa nopeuttakin sieltä löytyy.
En myöskään ymmärrä tuota Bottaksen jatkuvaa aliarviointia ulkomaisilla palstoilla. Johtuuko sitten vaan siitä persoonasta, joka on sellainen robottimaisen tylsä, eikä tuo Bottas ulkonäöltäänkään ole mikään sellainen "kultapoika" tai erityisiä fiiliksiä herättävä mihinkään suuntaan.
Sitten kuitenkin samat foorumit hehkuttaa jotain Hulkenbergia ihan soikenaan, että on muka niin kova kuski vaikka Bottakseen verrattuna.
 

Dino246

Well-known member
Liittynyt
18.6.2009
Viestit
2332
Sitten kuitenkin samat foorumit hehkuttaa jotain Hulkenbergia ihan soikenaan, että on muka niin kova kuski vaikka Bottakseen verrattuna.
Samaa Hülkenbergia jolla vielä 115 startin jälkeenkin on se ensimmäinen podium-paikka saavuttamatta. Bottas ei saane arvostusta kun ei ole mikään räiskyvä persoona, mutta katsotaan nyt jos ja kun pääsee ajamaan oikeasti kilpaa kunnon kalustolla, eikä pelkkää jatkuvaa puolustustaistelua, että miten sitä luonnetta alkaa radalla löytymään. Ja toinen koetus tulee olemaan "Hamiltonin mankeli" eli tuo jatkuva henkinen sodankäynti ja politikointi, varsinkin jos Bottas pystyy heti haastamaan hänet vauhdillisesti.
 

Hakkis

Hitain hämäläinen
Liittynyt
8.2.2004
Viestit
2450
F1:sten latinokuskien tai kuminaama-Ricciardon keskuudessa kontrasti pohjoismaalaisiin kivikasvoihin Bottas, Ericsson ja Magnussen on luonnollisesti räikeämpi. Mutta kilparadalla räiskyvä persoonallisuus ei tuo yhtään enempää hevosvoimia (ellei Bernie tuo Fan Boostia Formula E:stä.)

Ajouran päätyttyä Bottas sopisi olemukseltaan hyvin FIAn virkailijaksi :D
 

christian86

Well-known member
Liittynyt
17.9.2005
Viestit
315
Näinhän se on. Kovalainen koki "kovalaiset", koska ei vain ollut tarpeeksi nopea. Esim. Monzan sateessa olisi ehdottomasti pitänyt ohittaa Toro Rosson Vettel. Jos ensi vuonna Hamilton ajaa voitosta voittoon, ja Bottas pyörii sijoilla 3 alaspäin, se ei ole hyväksyttävää suorittamista.
En nyt ole pitämässä mitään isoa puolustuspuheenvuoroa Kovalaiselle, koska Mclarenilla tosiaan olisi vaan pitänyt suoriutua paremmin kuin mitä teki. Siitäkin huolimatta että tallilla oli munat samassa korissa.
Mutta tuo Monzan esiin nostaminen on vähän epäreilua, koska Heikillä oli siinäkin kisassa tekniikkaongelmia. Ajoi käytännössä koko kisan kolmella jarrulla yhden ollessa pelistä pois, varsin haastava monzan kaltaisella radalla ja sadekelillä..

"In the race Seb was strong. We started behind the Safety Car, and my right-front brake disc became glazed, so it was basically not working. I only had three brakes available pretty much throughout the race, so that affected me a little bit. I finished second but I should have won that race, we had the performance all weekend. So another lost opportunity!"

Heikiltä kyllä löytyy monta muuta kisaa joita voi poimia moitittavaksi, mutta omasta mielestä Monzan kakkossija oli aika kova veto.


No nyt on mukava nähdän miten toinen suomalainen pärjää hamiltonille. Kohtelun ainakin luulisi olevan tasapuolisempaa taktiikoiden ja autojen osalta.
 

Masza

Well-known member
Liittynyt
11.9.2012
Viestit
2100
Sijainti
Täällä
Jokohan ensi kaudella saataisiin historian ensimmäinen suomalaiskaksoisvoitto :cool:
 

uuci

Well-known member
Liittynyt
13.5.2010
Viestit
3562
Jos Bottas ajaa Mersulla ja jos hän pesisi Hamiltonin, mahdetaankohan Toto Wolffia syyttää manageroitavan kuljettajan suosimisesta, Wolff kun yksi Bottaksen managereista on. :D
 
Ylös