Albert Oil
Hippi ja juntti
No en mä silti ois ehtiny.
Talousmiehen sotilaallinen analyysi Seura -lehdessä kuulostaa juuri siltä miltä se luettuna kuulostaakinJust luin Pekka Sutelan haastattelun Seurasta ja vakuutuin ettei Venäjästä ole Suomelle uhkaa lain.
Juu, kyllä mulle kelpais Britannian, Ranskan ja Saksan takuut vaikka ilman USAta. Euroopan isoilla pojillakin kuitenkin on amitsuunia jonkun verran, vaikkeivat sotilaallisia supervaltoja olekaan. Mut ei nyt välttämäti tarvi ollakaan. Sen verran vaan ettei tuo yksi saa päähänsä mitä tahansa.Kopistelen tätä. Suurempi luotto Natoon, kuin Usaan. Samalla peilaten toisesta suunnasta, Usan apu saattaa tulla helpommin Nato-jäsenella kuin 'nevöhöödille'.
Pohjois-Korea on tehnyt ohjuskokeen
Etelä-Korean uutistoimisto Yonhap
kertoo Pohjois-Korean tehneen
ballistisen ohjuskokeen. Tieto on
peräisin Etelä-Korean
puolustusministeriöstä.
Ohjuskoe laukaistiin Banghyonin
lentotukikohdasta läntisestä
POhjois-Koreasta kohti Japaninmerta.
Ohjus lensi noin 500 kilometriä, kertoi
Etelä-Korean armeija tiedotteessaan.
Sekä Etelä-Korea että Yhdysvallat
selvittävät tarkemmin Pohjois-Korean
ohjuskoetta.
Pohjois-Korea teki viime vuonna jopa
kymmeniä ohjuskokeita.
Kops 100%Juu, kyllä mulle kelpais Britannian, Ranskan ja Saksan takuut vaikka ilman USAta. Euroopan isoilla pojillakin kuitenkin on amitsuunia jonkun verran, vaikkeivat sotilaallisia supervaltoja olekaan. Mut ei nyt välttämäti tarvi ollakaan. Sen verran vaan ettei tuo yksi saa päähänsä mitä tahansa.
Trumpin apuri suomi tuomareita
Valkoisen talon neuvonantaja Stephen
Miller kritisoi sunnuntaina
valitustuomioistuimen tuomareita, jotka
aiemmin viime viikolla päättivät, että
maahantulokieltoa ei palauteta voimaan.
Miller sanoi toimittajille, että
tuomarit ovat ottaneet itselleen
valtaa, joka kuuluu "suoraan
presidentin käsiin".
Miller sanoi myös maailman näkevän
pian, ettei presidentti Donald Trumpin
toimeenpanovaltaa kyseenalaisteta.
...Nykyajan populistit ärsyyntyvät vertauksista fasismiin, mutta tosiasiassa monien retoriikka ja toimintatavat muistuttavat hyvin paljon 1930-luvun esikuvia. Eivät kaikki 1930-luvun populistidiktaattorit olleet natseja, mutta kaikki heistä vastustivat moniarvoista demokratiaa.
...
Kyllä! Aika pelottavan tuntuista ja nykymenoa kuvaava tekstiä. Etenmin kun näkee että mennään koskessa ja vauhti sen kuin kiihtyy.Juplan linkkaama juttu kannattaa lukea.
Käyköhän näin nytkin? Lukisin tuohon myös muut Pohjoismaat mukaan.Nykyisessä nationalismin ja populismin nousussa on selviä yhtymäkohtia 1920- ja 1930-luvun Eurooppaan. Suurin osa ensimmäisen maailmansodan jälkeen perustetuista demokratioista romahti tuolloin diktatuuriin. Suomi on itse asiassa ainoa näistä maailmansodan myrskyistä syntyneistä valtioista, joka on pysynyt demokratiana koko ajan.
Musta fasismi ei ole sen kummempaa kuin punainen fasismi.Aluksi ongelma oli ennemminkin se, että liian moni oli valmis yhteistyöhön natsien kans. Selkänsä käänsi vain kommunistit. Myöhemmin oli myöhäistä.
Ei kai se niin noponuukaa kun bisnesmalliin hoidetaan ulkopoliiikkaa.Trumpin läheinen avustaja syytösten kohteena – "salaisia lupauksia Venäjälle, väärää tietoa varapresidentille?"
USA:n turvallisuusjärjestön salainen puhelunauhoitus saattaa ratkaista Michael Flynnin kohtalon.
Emmätiijä. Aika monta kertaa perustuslaki on tullut vastaan ja yhden nimeltämainitsemattoman puolueen edustajat ovat kovasti olleet sitä perustuslakia vastaan, kun estää heille mieluisat päätökset (eli lähinnä ihmisten eriarvoistamista).Jaa että nykyiset hallituspuolueet ajavat Suomea kohti fasismia?
Aika paljon maailmansotia vanhempaa perua taitavat olla nuo Pohjoismaat kuitenkin (pl Islanti, jos ei lasketa sen aiempia itsenäisyyskausia).Käyköhän näin nytkin? Lukisin tuohon myös muut Pohjoismaat mukaan.