Örfil
Guest
Esitit sellaisia kysymyksiä, joihin vasemmistopopulismilla ei ole vastausta.
Katotaas jos vastaavat noihin.Esitit sellaisia kysymyksiä, joihin vasemmistopopulismilla ei ole vastausta.
Nykyinen trendi, että tuloerot kasvavat, ei ole hyvä eikä hyväksyttävä. Aktivointimallihan haukkasee aika monelta sen melkein 5% taas pois.Tuloeroja kritisoidessa pitäisi aina muistaa tarkentaa nimeomaan siihen kohtaan, mikä tuntuu väärältä.
Eli tuskin kukaan on sitä vastaan, jos joku kasvattaa tulojaan ilman että se on muilta pois. (esim. rehellinen yrittäjä)
Mutta jos jonkun tahon jättitulot/kultaiset kädenpuristukset/sopeutumiseläkkeet yms. on yhteisestä potista pois... se on se mikä varmasti tuloerojen kritisoijia oikeasti kiukuttaa.
En jaksa nyt kasata esimerkkejä noista, eiköhän kaikki ole törmännyt noihin tapauksiin uutisissa.
Laura Huhtasaari on Iltalehden vaalikoneen suositelluin ehdokas - Niinistö jäi niukasti kakkoseksi
Perussuomalaisten presidenttiehdokas Laura Huhtasaari on Alma Median torstaina julkaistun gallupin mukaan presidenttikisassa neljäntenä kuuden prosentin kannatuksella, mutta vaalikoneissa Huhtasaari on kerännyt jopa enemmän suosituksia kuin istuva presidentti Sauli Niinistö.
Jo aiemmin on uutisoitu, että Huhtasaari on kerännyt eniten suosituksia Uutissuomalaisen ja MTV:n vaalikoneissa.
Nyt on selvinnyt, että Huhtasaari on suositelluin ehdokas myös Iltalehden presidentinvaalikoneen käyttäjien keskuudessa - ero valitsijayhdistyksen presidenttiehdokkaana jatkokautta tavoittelevaan Niinistöön on tosin äärimmäisen niukka.
Iltalehden vaalikoneen käyttäjistä 28,4 prosenttia sai tarkastelujaksolla 28. joulukuuta-21. tammikuuta ehdokkaakseen joko Huhtasaaren tai Niinistön.
Huhtasaaren sai ehdokkaakseen 37 495 vaalikoneen käyttäjää, kun Niinistön sai ehdokkaakseen 37 417 käyttäjää - eroa Huhtasaaren ja Niinistön välillä oli siis vain 78 käyttäjää.
Torvalds sai kolmanneksi eniten osumia
Kolmanneksi suositelluin ehdokas vaalikoneen käyttäjien keskuudessa oli RKP:n presidenttiehdokas Nils Torvalds, mikä on huomionarvoista, sillä Alma Median gallupin mukaan Torvalds on presidentinvaaleissa viimeisellä sijalla kahden prosentin kannatuksella.
Suomen Nato-jäsenyyden puolesta liputtavan Torvaldsin sai ehdokkaakseen 13 364 käyttäjää, mikä oli 10,1 prosenttia Iltalehden vaalikoneen käyttäjistä.
Gallupeissa kolmanneksi kiilanneen valitsijayhdistyksen ehdokkaan Paavo Väyrysen sai ehdokkaakseen 9,3 prosenttia Iltalehden vaalikoneen käyttäjistä.
Vihreiden Pekka Haaviston sai ehdokkaakseen yhdeksän prosenttia, SDP:n Tuula Haataisen 8,7 prosenttia, keskustan Matti Vanhasen 3,7 prosenttia ja vasemmistoliiton Merja Kyllösen 2,5 prosenttia Iltalehden vaalikoneen käyttäjistä.
Vaalikoneella yli 142 000 käyttäjää
Iltalehden presidentinvaalikoneella oli ollut sunnuntaihin 21. tammikuuta mennessä yhteensä 142 422 käyttäjää.
Loppuun asti Iltalehden vaalikone oli tehty 53 012 kertaa. Tuloksissa on huomioitu nekin käyttäjät, jotka eivät ole tehneet vaalikonetta loppuun asti.
- Osuvin ehdokas otetaan laskuihin siinä vaiheessa, kun käyttäjä poistuu vaalikoneesta - oli hän vastannut kaikkiin kysymyksiin tai ei, Iltalehden vaalikoneen teknisestä toteutuksesta vastanneen ZEF Oy:n projektipäällikkö Topi Elomaa selventää.
Onko mahdollista, että tulosten takana on masinointia?
- Masinoinnin mahdollisuuden totaalinen kieltäminen olisi tietysti naiivia. Varmasti aina löytyy niitä henkilöitä, jotka käyttävät järjestelmää hyödyksi mielipidevaikuttamisen toivossa. Itse näen, että Huhtasaaren vaalikonesuosio perustuu hänen vahvoihin ja eriäviin mielipiteisiinsä, Elomaa sanoo.
Selkeästä profiloitumisesta etua
Elomaa katsoo, että Huhtasaaren etuna vaalikoneessa on ollut se, että hän on ollut tietyissä kysymyksissä vastausjanan toisessa ääripäässä, kun muut ehdokkaat ovat olleet neutraaleja tai vastakkaisessa ääripäässä.
- Huhtasaari on profiloitunut vahvasti kysymyksissä, joissa vaalikoneen käyttäjillä on ollut erittäin vahva mielipide, joten jos vaalikoneen käyttäjä on edes hieman Huhtasaaren kanssa samaa mieltä, osumaprosentti hänen kohdallaan kasvaa huomattavasti verrattuna muihin ehdokkaisiin.
Huhtasaari oli esimerkiksi täysin eri mieltä siitä väitteestä, että kouluissa tulisi puhutella lapsia sukupuolineutraalisti. Huhtasaaren linjoilla oli 88 prosenttia vaalikoneen käyttäjistä.
Toisin kuin muut ehdokkaat, Huhtasaari oli täysin samaa mieltä sen väitteen kanssa, että ruotsin kielen opiskelun tulisi olla vapaaehtoista. 64 prosenttia vaalikoneeseen vastanneista oli Huhtasaaren kanssa samaa mieltä asiasta.
Suhtautuu kriittisesti tiedustelulainsäädäntöön
Huhtasaari otti jyrkän kannan myös paperittomien terveyspalveluja koskevassa kysymyksessä. Huhtasaaren kanssa yhtä tiukan kannan asiassa otti vain Väyrynen.
Lisäksi Huhtasaari otti ehdokkaista tiukimman kannan kysymyksessä, joka sivusi elämäntapatyöttömyyttä. 82 prosenttia vaalikoneen käyttäjistä jakoi Huhtasaaren kannan.
Osassa kysymyksistä, kuten suhtautumisessa Raamatun luomiskertomukseen ja tiedustelulainsäädäntöön, Huhtasaari oli vaalikoneen käyttäjien enemmistön kanssa eri mieltä.
Huhtasaari oli vaalikoneen käyttäjien enemmistön kanssa eri mieltä myös homoparien kirkkovihkimistä koskevassa kysymyksessä.
51 prosenttia Iltalehden vaalikoneen käyttäjistä hyväksyisi homoparien kirkkovihkimiset, kun Huhtasaari ilmoitti olevansa täysin eri mieltä siitä väitteestä, että evankelisluterilaisen kirkon olisi vihittävä myös samaa sukupuolta olevat parit.
Tuo aktivointimalli on ihan perseestä sekä työttömien, että yritysten kannalta. Sipilä kun sekoilee, että yritysten kannattaisi työllistää työtön muutamaksi tunniksi kuukaudessa on jotain täysin järjetöntä, ensiksin noin lyhyen työn teettämiseksi yrittäjä ei saa ikinä kulujaan takaisin työpanoksella, lisäksi tulee erilaiset hallinnolliset kulut, perehdytys jne. Täysin amatöörimaista puuhastelua, millä ei saavuteta edes kustannussäästöjä.Nykyinen trendi, että tuloerot kasvavat, ei ole hyvä eikä hyväksyttävä. Aktivointimallihan haukkasee aika monelta sen melkein 5% taas pois.
Nuo on vähän "vaarallisia" otsikoita näin vaalien kynnyksellä.Lare myötäilee kansan tuntoja IL:n vaalikoneen mukaan.
Kai nyt joku lehdistönvapaus Suomessa sentään on? Vai pitäisikö kieltää Iltalehdeltä moiset?Nuo on vähän "vaarallisia" otsikoita näin vaalien kynnyksellä.
Ei tietenkään, mutta olen itse hieman äimänä ihmetellyt Iltalehden Väyrynen/Huhtasaari puffausta. Liekö sitten katsovat tuon ryhmän muodostavan potentiaalisen kasvusegmentin levikileen jatkossa, vaikka täysjärkisiä häipyisikin lukijakunnasta.Kai nyt joku lehdistönvapaus Suomessa sentään on? Vai pitäisikö kieltää Iltalehdeltä moiset?
Huomaa lainausmerkit.Kai nyt joku lehdistönvapaus Suomessa sentään on? Vai pitäisikö kieltää Iltalehdeltä moiset?
Tänään lukemani mukaan vaalikoneita pystyy manipuloimaan ja siinä mainittiin että eivät kiellä etteikö näin olisi voinut tapahtua.Vaalikoneitahan ei pysty klikkailemaan yhtä monesti kuin nettiäänestyksiä... Jos esim joku 60% olisi oikeasti Huhtasaari/Väyrynen -akselilla mielipiteineen, niin eiköhän tuo olisi sama pistää lappu Suomen luukulle, aukaista itäraja ja loppujen karata Ruotsiin.
Tuloeroihin olisi jännää graafia ja vielä huisempaa mielipidettä, mutta jos huomenna muistaisin.
Tuo oli kertakaikkiaan hämmentävää, osoittaa aika lailla kyvyt residentiksi, jos on jossain kehitysapuprojektissa (?) onnistunut estämään yläkoulun sulkemisen. Tuon perusteella voisi uskoa jopa saavan reissussa hotellihuoneen vaihdon onnistuvan.Tunsin aivan aitoa myötähäpeää, kun ehdokkailta kysyttiin mikä on tiukin paikka jossa johtajana on ollut. Se Mikronesia-höpinä oli kuin jonkun teinitytön selostus tiukimmasta paikasta vaihto-oppilasvuoden aikana. Se oli maailmanluokan jäätyminen, olishan se voinut heittää vaikka jotain viime kevään puoluekokouksen tiimoilta ja sen jälkisotkuista, mutta sitten jotain Mikronesia-höpinää.