Liikenteessä ärsyttää:

Aanrii

Well-known member
Liittynyt
25.2.2004
Viestit
1205
Sijainti
Täällä
Venäläisiltä näkee myös aika legendaarisia parkkeerauksia, osa ei suotta vaivaudu vekslailemaan. :rolleyes:

Samalla kadulla asuva tyyppi ei taida erityisemmin autoaan kuikuilla ulkoa päin, siitä on jo puoli vuotta ollut pimeänä takalamppu ja edestäkin lähivalo. Ei kai olisi kovinkaan iso rasti vaihtaa itse tai viedä huoltoon, tuskinpa sekään paljoa maksaisi.
 

PuoliPöhkö

Well-known member
Liittynyt
3.1.2008
Viestit
31216
Sijainti
suom. "sijainti" toim.huom.
Oikealle kääntyjät, jotka ryhmittyvät kaistalla vasemmalle, kääntymistä varten :jaska:
Myös vasemmalle kääntyjät (luku 4) ärsyttävät silloin kun eivät ymmärrä ryhmittymisen etuja vaan pysäyttävät koko maantien liikenteen. Kele.

Tulipa mieleen tuossa päivällä ajellessa, että ei ole kaikille helppoa liikkua tiellä muita ärsyttämättä. Tuntuu että joskus on vaikeaa. Todella vaikeaa on joskus. Nuo kun ensialkuun jokainen ottaisi huomioon, niin monen käämi pysyisi oleellisesti viileämpänä liikenteessä :

0. Takapuskurissa roikkujat :jaska:
En edes vaivaudu selittämään.

1. Tuulilasiin roiskijat.
Onko aivan pakko rynnätä paskakelillä heti ohitettavan eteen jos ketään ei tule vastaan? Ei ole. Ajakaa vaikka 100 metriä sen ohitettavan edelle ennen kaistan vaihtoa, jos se on mahdollista vaarantamatta liikenneturvallisuutta. Ei ole vaikeaa - kokeile vaikka. Moottoritiellä tuo eteen koukkaaminen lokasuojia hipoen on harvinaisen ärsyttävää jos ohittajan takana ei ole tulossa muita. Ärrr! :mad_old: :jaska: :thumbdown

2. Ei anneta tilaa kaistan vaihtajalle.
Kaistanvaihtaja laittaa vilkun merkiksi hyvissä ajoin aikeestaan. Takana, viereisellä kaistalla ajava ei suinkaan löysää kaasua vaan vetää edessään olevan välin kiinni välittömästi kaistanvaihtoaikeen havaittuaan. Saavutetuista "eduista" ei tingitä, kele! :jaska:

3. Tientukko kiihdyttää ohituskaista-alueella.
Maantiellä tulee kilometrin-parin mittainen ohituskaista ja 80-90 km/h ajava on vetänt perässään kymmentä autoa useamman kilometrin. Ohituskaista-alueen alkaessa kaverin kaasujalka alkaakin yllättäen painaa ja nopeus nousee yli satasen - laskeakseen taas alle yhdeksäänkymppiin. Puuuh.... :yuck:

4. Vasemmalle kääntyvä ei ryhmity
Kapeahkolla maantiellä auto on kääntymässä vasemmalle jonon keulilta. Vilkku sentään menee päälle, mutta ryhmittyminen keskiviivan viereen unohtuu. Takana tuleva jono joutuu pysähtymään totaalisen ajattelemattomuuden seurauksena.
Pahimmassa tapauksessa kääntyjä aiheuttaa peräänajon tai ketjukolarin.

5. Kiireiset valojen vilkuttelijat moottoritiellä. :mad_old:
Olen ohittamassa kolmen rekan letkaa moottoritiellä. Todellista nopeutta 125-130, jotta en hidastaisi takana tulevia tarpeettomasti. Perään jysähtää 30-40 ylinopeutta auto valoja vilkuttaen ja kiemurrellen kuin ohituspaikkaa kytäten. Tässä vaiheessa mulla ainakin palaa käämit (myönnän - olen heikko) ja pudotan nopeuteni sataseen ennen kuin kurvaan oikein rauhallisesti sen jonon ensimmäisen rekan edellä omalle kaistalleni.
Oma kiire on usein ihan itse aiheutettua - Ei se ainakaan ole sen edelläajavan syytä.
Hyvä mieli kieltämättä tuli kun valojen vilkuttelija oli parkkeerattuna poliisiauton kanssa motarin varteen hetki sen jälkeen kun herra oli tunkenut itseään liikennevirran läpi uskomattomin koukeroin. Oikein hyvä mieli tuli - pakko myöntää.


6. Muiden "opettajat"
Kun joku mokaa liikenteessä, niin ollaan näyttämässä, että teitpä moukka virheen. Täältä pesee! (tähän olen syyllistynyt kieltämättä itsekin kun pinna on totaalisesti palanut jonkun älyvapaan liikkeen vuoksi - esim. tuo motarilla takapuskuria työntänyt bemaristi sai tuta miten käy jos saa mut raivostumaan liikenteessä) :eek:
 

Vellu

Kuninkaalleninen
Liittynyt
8.8.2000
Viestit
18051
Sijainti
Vantaa, Finland
Tänään kehä-ykkösellä itäänpäin viiden jälkeen ärsytti varmasti monia. Hirveä ruuhka. Olin siinä sitten tulossa vihdintieltä liittymästä ja aattelin olla kohtelias ja antaa vasemmalla olijan mennä, kunnes se sitten pysähtyi ja sen edessä oleva rako alkoi kasvaa. Aattelin, että onpas kohteliasta ja ajelin siitä sen ohi ja pääsin kehä-ykkösen kolmannelle kaistalle. Taustapeilistä näin, kun kuskin ovi kävi ja kävi nostamassa nokkapellin pystyyn.

No siinä sitten hiljakseen mentiin eteenpäin. Hyvin hiljakseen. Välillä pysähtyen. Kunnes päästiin Hämeenlinnantien yli. Olin jo vaihtanut keskimmäiselle kaistalle, joka tuntui vetävän hieman paremmin. Bussikaistan jälkeen, sisääntulevan liikenteen liittymän kohdalla, ennen Pirkkolan liittymää, oli sitten sininen ikäloppu pakettiauto vilkku päällä pysähtyneenä siten, että kukaan ei oikein päässyt kääntymään kunnialla oikealle, eikä samaa kaistaa pitkin päässyt eteenpäin. Sen jälkeen liikenne kiihtyi mukavasti normaalinopeuksiin.

Jumbosta tullessani sitten taas joku estäjä edellä ajeli reilusti alle satasta moottoritien liittymässä. No sitten vielä joutuivat hidastelemaan, kun halusivat mennä motaria pitkin vielä hitaammin ajavan taakse.. Siitä sitten pääsi kuitenkin ohi kätevästi.

Ei mulla muuta.
 

Jacques

KKWCS:n Mietaa
Liittynyt
15.10.1999
Viestit
37045
Sijainti
Helsinki
Toinen asia Ajat taajamassa 50km/h. No kyllähän joku vetelee 70:ä ohi. Taajama loppuu ja 80 rajoitus alkaa. No perkule, nyt se sama hottentotti matelee siinä edessä samalla 70:n nopeudella. Aivan erityisesti huomaan tämän raskaalla kalustolla. Eihän sellaisen 4m korkean kaapin takaa näe mitään. ohi on mentävä, niin menis menojaan sit.
Pyöräillessä huomaa autoilijoilla melkoista idiotismia tähän liittyen. Esim. jos 30 alueella ajan 30km/h autotiellä (jonka vieressä ei siis ole pyörätietä), niin autoilijoiden on ihan pakko aina mennä ohi. Ja ohituksen jälkeen ajaa samaa vauhtia, jolloin otan tietty kiinni.

Toinen juttu samaan liittyen.. Jos sitten olen tällaisella tiellä päässyt peesaamaan autoa ja pidän jonkinlaista turvaväliä (koska pyörän jarrut ei tunnetusti ole yhtä tehokkaat kuin auton). NIIN EIKÖHÄN SIELTÄ JOKU SAATANAN LÄSKIPÄÄ TUNGE VÄKISIN SIIHEN VÄLIIN VAIKKA AJAN SAMAA VAUHTIA KUIN EDELLÄ AJAVA!!! :mad_old: :mad_old:

Pelkään että joskus vielä lentää juomapullo jonkun ikkunasta läpi. Saatan esim. säikähtää ottaessani juomaa ja hupsis kun irtoaakin ote juomapullosta ja autoon tulee lommo. Voi harmin harmi!
 

Myllis

Lounke-Pelle
Liittynyt
2.8.2000
Viestit
17459
Sijainti
Lounke
Belgialaiset on sairaan huonoja a) kiihdyttamaan motarille ja b) liikenneympyrassa ajamaan.

Motarille kiihdytys on etta ajetaan 50km/h tunnissa kiihdytyskaistalla ja etsitaan aukkoa, yleensa mennaan vakisin jonkun eteen (ilman vilkkua) ja sitten keksitaan kiihdyttaa. Yrita sellaisen takana sitten paasta mukaan... :thumbfh:

Liikenneympyrassa (kaksikaistaisessa) kaikki ajavat oikeanpuoleista kaistaa riippumatta mihin ovat menossa. Vasen kaista on aina taysin tyhja. Niissa ympyroissa missa ajelen, menen yleensa tokasta tai kolmannesta ulos, ja siispa vasenta kaistaa. Yleensa ohitan 5-10 autoa tuolla toiminnalla, mutta useiden kuukausien jalkeen kukaan ei ole oppinut ajamaan oikein... :D

Kaipa naita suomestakin loytyy... :eek:
 

elle

-------
Liittynyt
28.4.2002
Viestit
5538
Liikenneympyrassa (kaksikaistaisessa) kaikki ajavat oikeanpuoleista kaistaa riippumatta mihin ovat menossa. Vasen kaista on aina taysin tyhja. Niissa ympyroissa missa ajelen, menen yleensa tokasta tai kolmannesta ulos, ja siispa vasenta kaistaa. Yleensa ohitan 5-10 autoa tuolla toiminnalla, mutta useiden kuukausien jalkeen kukaan ei ole oppinut ajamaan oikein... :D

Kaipa naita suomestakin loytyy... :eek:
Italialaiset ja ranskalaiset osaavat tuon pyörimisen. Kaistojen määrää ei edes lasketa.
 

Ode

Maailmanlupaus
Liittynyt
7.6.2008
Viestit
4178
Sijainti
Oulu
Kuinka moni bongaa tuosta AJ:n kuvasta ensimmäisenä hakaristin? :doubtful:
 
Ylös