Tänne kaikki merkityksettömät ilmoitukset

SamiJ

Well-known member
Liittynyt
13.10.2002
Viestit
9172
Mulla on Kuopiosta useita hämäriä muistoja. Henry's Pub :thumbup:
 

Micael

Micael
Liittynyt
24.5.2004
Viestit
17750
Sijainti
East of Eden
Mulla on Kuopiosta useita hämäriä muistoja. Henry's Pub :thumbup:
Henkka taitaa olla jouluaattonakin auki, on ollut jo useita vuosia. Kerran monia, monia vuosia sitten kävin siellä aattona ja täyttä oli, siis Henkassa. Nykyään ei enää jaksa aattona minnekään lähteä vaan mieluummin kotona tai mökillä rauhallista joulua viettämässä saunoen ja hyvin syöden.
 

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104235
Sijainti
On earth
Neulamäestä ne parhaat muistot tulvii mieleen, mut rautatieasemasta tulee aika vahvoja juttuja mieleen. Tapaamiset, lähtemiset... sellaset... no sellaset jutut... Ku ekaks ollaan ihan silleen likellä toista ja sitten ollaankin junassa ilman sitä.
Mullakin oli yli 5 vuotta juttu Neulamäessä. Nykyään on Vehmasmäjessä.
 

PuoliPöhkö

Well-known member
Liittynyt
3.1.2008
Viestit
31216
Sijainti
suom. "sijainti" toim.huom.
Me kaikki tiedämme mikä on kylpyhuone. Kylpyhuoneessa on usein wc-istuin, suihku, lavuaari, peilikaappi, hanat sekä laattapintainen lattia ja seinät.

Laattapintaisen lattian saumaus tapahtuu saumauslaastilla, joka on tämän pinnan huokoisin aine.
Se läpäisee hitaasti vettä ja veden mukana liikkuvia eritteitä joita kylpyhuoneessa muodostuu kävijöiden jaloista, lattialle pissaajan virtsasta ja monista muista jutuista, joista lopputulemana on epämääräisiä ja eloperäisiä mikrobiliuoksia.
Näissä eritteissä on siis bakteereja, mikrobeja ja muita sienimäisiä eliöitä, jotka viihtyvät erinomaisesti tässä huokoisessa laattojen välisessä saumassa.
Niitä ei voi välttää ja ne kuuluvat oleellisena osana kylpyhuoneen ekosysteemiä, johon kemikaalit, kuten Tolu ja Klorite, eivät tehoa pitkässä juoksussakaan.

Siellä ne lymyävät vaikka niiden olemassaoloa suurin osa kylpyhuoneen käyttäjistä ei koskaan huomaa eikä tiedosta.
Niiden hyödystä tai haitoista voidaan tietysti olla montaa mieltä, mutta etupäässä asiantuntijat ovat todenneet niiden olevan osa maailman pieneliösysteemiä - ja siten myös niiden olemassa olo on perusteltua ja osin tarpeellistakin.

Jos tarkastellaan moottoriurheilua ja kaikkea siihen kiertyvää oheistoimintaa maailmanlaajuisena kokonaisuutena, voidaan tavallaan puhua kylpyhuoneesta ja siellä olevista esineistä.

-Luin otteita sieltä täältä tässä threadissa käymänne elämääkin pidemmän keskustelun historiasta ja minulle jäi sellainen olo, että olin ottanut kylpyhuoneeseen mikroskoopin mukaan ja alkanut tutkia näiden laattojen saumoissa lymyävien pikku parasiittien elämää ja toimintamekanismeja. Paljon pientä liikettä ja erikoisia muotoja...

Jatkakaa samaan malliin, olette todennäköisesti hyödyllisiä tälle ekosysteemille! :thumbup:

Hyvää pikkujoulua! :wink:

Kerpeleen Tiukkapipo! Onneksi vaihdoit maisemaa! :D
Sori pöhkö on gänässä.
 

Jr-

Maximum Attack
Liittynyt
29.3.2000
Viestit
14798
Sijainti
Saviseutu
Oli eilen hiukan kipeä olo joten tuli tehtyä pari kuumaa glögi punsia ja se näköjään auttoi. Ainakin kurkkukipu on tiessään.
 
Ylös