Nummi-Pusulalla menee hyvin...

Estate

Well-known member
Liittynyt
23.11.2001
Viestit
11920
Nummi-Pusula katoaa kuntakartalta 1.1.2013.
 

Estate

Well-known member
Liittynyt
23.11.2001
Viestit
11920
Kieltämättä ehkä vähän. Osaksi kaksikielistä rannikkokaupunkia, kuka olisikaan uskonut.

Toivottavasti suuremmalta alueelta löytyy fiksuja valtuutettuja.
 

Örfil

Guest
Kieltämättä ehkä vähän. Osaksi kaksikielistä rannikkokaupunkia, kuka olisikaan uskonut.

Toivottavasti suuremmalta alueelta löytyy fiksuja valtuutettuja.
Voiko enää mennä laidalta laidalle enemmän :eek!:

Värikkäänä persoonana tunnettu Parviainen valittiin Nummi-Pusulan valtuustoon perussuomalaisten listoilta kolme vuotta sitten. Sittemmin Parviainen erosi perussuomalaisista, perusti oman valtuustoryhmän nimeltä Sisukkaat suomalaiset, mutta liittyi myöhemmin itsenäisyyspuolueeseen. Parviainen ajautui riitoihin puolueensa kanssa, erosi siitä, ja perusti sitoutumattoman Kriittiset Kansalaiset -valtuustoryhmän. Tänä syksynä Parviainen liittyi jäseneksi Vasemmistoliiton Lohjan osastoon.


Taas hyvä syy olla äänestämättä persuja.
 

oldez

Well-known member
Liittynyt
14.3.2003
Viestit
19491
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011121414943815_uu.shtml

Kunnanvaltuutettu käräjillä törkeästä pahoinpitelystä - uhri halvaantui

Syyttäjä vaatii Nummi-Pusulan kunnanvaltuustossa istuvalle Heikki Parviaiselle ehdotonta vankeusrangaistusta.

Rangaistusta vaaditaan tuttavansa törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä vammantuottamuksesta. Epäilty väkivallanteko tapahtui 30. syyskuuta tuttavan asunnossa. Tapauksen käsittely alkoi Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa tiistaina.

Syyttäjän mukaan Parviainen pahoinpiteli lohjalaista miestä tarttumalla tätä korvanlehdistä ja lyömällä miehen päätä seinään tai lattiaan. Parviaista selvästi pienikokoisempi ja heikompi uhri sai tästä vakavat vammat. Mies on halvaantunut niin pahasti, että hän pystyy kohottamaan vain oikeaa hartiaansa. Hänen muut raajansa ovat toimintakyvyttömät. Miehen molemmat korvalehdet repesivät ja hän sai selkäydinvamman. Lisäksi hän sai muita vammoja.

Syytteen mukaan teko oli hengenvaarallinen. Molemmat miehet olivat tekohetkellä humalassa, eikä uhri pystynyt puolustautumaan vahvan päihtymyksensä vuoksi.

Länsi-Uusimaa -lehden mukaan Parviainen kiisti oikeudessa hakanneensa uhrin päätä lattiaan tai seinään. Hänen mukaansa tuttava oli kimpaantunut jostakin, ja tämä johti käsirysyyn.

Heikki Parviainen pääsi Nummi-Pusulan kunnanvaltuustoon perussuomalaisten listoilta vuonna 2008. Tämän jälkeen hän on ehtinyt vaihtaa itsenäisyyspuolueeseen sekä istua omassa, sitoutumattomassa valtuustoryhmässään. Viimeksi hän ilmoitti hakevansa vasemmistoliiton jäsenyyttä. Kunnanvaltuuston lisäksi Parviainen istuu Nummi-Pusulan sivistyslautakunnassa.

Parviainen on ollut vangittuna lokakuun alusta asti. Hänellä on aiempi pahoinpitelytuomio reilun vuoden takaa. Parviainen tuomittiin sakkoihin 13-vuotiaan pojan pahoinpitelystä. Poika oli huomauttanut valtuutetulle siitä, että tämä ajoi kevyen liikenteen väylällä moottoripyörällä.

Käräjäoikeus antaa ratkaisun Parviaisen tapauksesta kansliatuomiona 29. joulukuuta.
 

Estate

Well-known member
Liittynyt
23.11.2001
Viestit
11920
hs.fi sanoi:
Nummi-Pusulan valtuutetulle liki kolmen vuoden tuomio
29.12.2011 15:20

Lohja. Nummi-Pusulan kunnanvaltuutettu tuomittiin torstaina Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa vankilaan törkeästä pahoinpitelystä. Omaa valtuustoryhmää edustava Heikki Sakari Parviainen, 43, sai kahden vuoden ja kahdeksan kuukauden tuomion.

Parviainen pahoinpiteli uhrinsa henkihieveriin viime syyskuussa. Uhri selvisi, mutta halvaantui. Oikeus piti tekoa törkeänä.

Tapahtumat saivat alkunsa sanaharkasta. Parviaisen mukaan kyse oli hätävarjelusta. Oikeuden mukaan tästä ei kuitenkaan löytynyt näyttöä.

Nummi-Pusulan kunnanvaltuusto on hyllyttänyt Parviaisen toistaiseksi luottamustehtävistä. Hänen jatkoaan valtuutettuna käsitellään valtuuston seuraavassa kokouksessa helmikuussa. Valtuuston puheenjohtaja Jorma Kaira (sit) pitää todennäköisenä, että Parviainen vapautetaan luottamustehtävistä.

Oikeus määräsi Parviaisen vangittavaksi heti. Valtuutettu tuomittiin maksamaan uhrilleen noin 17 000 euroa.
http://www.hs.fi/kotimaa/Nummi-Pusulan+valtuutetulle+liki+kolmen+vuoden+tuomio/a1305552317244
 

Örfil

Guest
Sekoilun jälki huomioiden aivan uhrin pilkkaa koko tuomio :nope:

Toinen halvaantui, vajaa 3 vuotta kakkua ja 17 isoa egeä korvauksia, jotka tilitetään "jollain" aikavälillä!
 

Makkonen

Guest
LOHJA |Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus langetti nummipusulalaiselle Heikki Parviaiselle 2 vuoden ja 8 kuukauden ehdottoman vankeustuomion törkeästä pahoinpitelystä. Lisäksi oikeus määräsi Parviaisen maksamaan uhrille korvauksia yhteensä 17 247 euroa, joista 7000 euroa koostuu kärsimyskorvauksesta ja 10 000 euroa tilapäisestä haitasta. Valtiolle Parviainen joutuu maksamaan korvauksia 1647 euroa ja Kelalle 3893 euroa. Oikeus määräsi Parviaisen heti vangittavaksi ja passitettavaksi Vantaan vankilaan tuomiotaan kärsimään.

Parviaisen uhri, 58-vuotias lohjalaismies halvaantui ja lääkärit pitävät todennäköisenä, ettei hän enää pysty itsenäiseen elämään.
http://www.lansi-uusimaa.fi/artikkeli/86878-heikki-parviaiselle-ehdotonta-vankeutta-2-vuotta-8-kuukautta

Just så där. :nope:
 

Estate

Well-known member
Liittynyt
23.11.2001
Viestit
11920
Yhtä entistä opettajaani googlettaessa eksyin vuosien tauon jälkeen toikin alussa mainitun opettajan nykyisille sivuille. Mitähän niistäkin pitäisi ajatella?
 

Fagerholm

Oman elämänsä Sutil
Liittynyt
19.12.2004
Viestit
39266
Sijainti
Semminki
Yhtä entistä opettajaani googlettaessa eksyin vuosien tauon jälkeen toikin alussa mainitun opettajan nykyisille sivuille. Mitähän niistäkin pitäisi ajatella?
Kun googlettaessani jotakin tuikitarpeellista informaatiota päädyn f1-forumille totean aina, että tämä tieto ei ole etsimisen arvoista.
 

Estate

Well-known member
Liittynyt
23.11.2001
Viestit
11920
Vaikka välillä näyttikin siltä, että uudesta Lohjasta (ml. N-P) tulisi yksikielinen, kääntyikin kelkka.

http://www.lansi-uusimaa.fi/artikkeli/159869-vapaaehtoinen-kaksikielisyys-kelpaa-yhdistymishallitukselle
Vapaaehtoinen kaksikielisyys kelpaa yhdistymishallitukselle
Paikalliset
13.10.2012 08:00

LOHJA | Lohjan yhdistymishallitus oli torstaina yksimielisesti sitä mieltä, että Lohjan kaupungin tulee säilyä myös jatkossa kaksikielisenä.

Yhdistymishallitus kävi asiasta periaatekeskustelun, mutta virallisen esityksen asiassa se tekee vasta 1. marraskuuta uudelle 14. marraskuuta kokoontuvalle valtuustolle.

– Mutta olimme kyllä asiasta täysin yksimielisiä eli kaksikielisyys tulee säilyttää, yhdistymishallituksen puheenjohtaja Irene Äyräväinen (kok.) kertoo.

Irene Äyräväisen mukaan taloudelliset seikat eivät ole vähäisin tekijä ratkaisun taustalla. Kaupungin selvitysten perusteella Lohjan kaupungille jää vapaaehtoisesta kaksikielisyydestä saatavina valtionosuuksina kulujen jälkeen 1,5 miljoonan euron nettotulo vuodessa.

– Meille jää siitä rahaa muuhunkin kuin ruotsinkielisten palvelujen järjestämiseen, ja se on fakta.

Irene Äyräväinen viittaa myös kulttuuriin ja historiaan.

– Ruotsin kielellä on pitkää historia Virkkalan suunnalla eikä historiaa pidä suinkaan väheksyä.

Lisäksi Irene Äyräväinen muistuttaa, että Lohjalla ruotsinkieliset palvelut ovat jo valmiiksi olemassa.

– Tuntuisi aika ihmeelliseltä, että jos joku maksaa hyvät kaksikieliset palvelut, niin me sanoisimme niille ’kiitos ei’.

Kaiken tämän lisäksi Irene Äyräväinen huomauttaa, että Lohjalla ruotsinkielisiä on yhteensä noin 1 600 eli suunnilleen saman verran kuin on asukkaita koko Karjalohjan kunnassa.

– Karjalohjaa silti käsitellään itsenäisenä kuntana, joka liittyy meihin ja joka saa oman palvelupisteensä ja edustajansa. Asiat ovat suhteellisia.

Äyräväinen myöntää myös itse suhtautuneensa kaksikielisyyden jatkoon nuivasti sen jälkeen, kun kuntaliitos Siuntion kanssa kariutui.

– Ihan pelkkää kiukkua purkaakseen teki mieli lopettaa kaksikielisyys. Mutta vaikka RKP hylkäsi Lohjan ruotsinkieliset, niin me arvostamme myös ruotsinkielisiä palveluja.

Uusi valtuusto tekee esityksen vapaaehtoisen kaksikielisyyden säilyttämisestä valtioneuvostolle, joka asetuksella säätää Lohjan kaksikieliseksi seuraavaksi kymmeneksi vuodeksi.

Irene Äyräväisen mukaan Lohjan kaupungin nettisivuille on tulossa linkki, jota kautta ihmiset voivat katsoa, mitä rahaa kaupunki valtionosuuksina saa ja mihin sitä käytetään.
 

Renngeist

Soldiers of Antisthenes
Liittynyt
24.4.2009
Viestit
18077
Sijainti
Syylien välissä

Estate

Well-known member
Liittynyt
23.11.2001
Viestit
11920
Se oli sitten siinä. Kiitos ja kumarrus.
 

Estate

Well-known member
Liittynyt
23.11.2001
Viestit
11920
Vielä viimeinen ponnistus otsikoihin:

Kotiseuturakkaat kylttivarkaat liikkeellä kuntien yhdistyessä


Vanhoja kuntarajakylttejä on viime päivien aikana alettu poistaa teiden varsilta. Länsi-Uudellamaalla ei tolpista löytynyt varikolle palautettavaa. Voro oli ehtinyt ensin.


Nummi-Pusulan kunnan kyltti vanhan Turuntien varressa.


Kuusitoista kuntaa lakkasi vuodenvaihteessa olemasta. Kuntaliitosten toteutuessa vanhoja kuntarajakylttejä on kadonnut teille tietymättömille.

Läntisellä Uudellamaalla Lohjan, Nummi-Pusulan ja Karjalohjan kunnat muodostivat uuden Lohjan. Ensimmäistäkään Nummi-Pusula -kylttiä ei kuitenkaan ole vanhoilta rajoilta löytynyt. YIT:n työmaapäällikkö Turkka Mäkilä Saukkolan varikolta kertoo niiden kadonneen maastosta.

- Kymmenkunta niitä olisi pitänyt löytyä. Karjalohjaltakin olen kuullut, että siellä on vain tyhjät tolpat jäljellä. Ihmiset ovat ilmeisesti halunneet vanhat merkit itselleen muistoksi.

Kyltit ovat kaupungin omaisuutta.

- Kyllä viitan vieminen siis jonkinlainen rikos on, Mäkilä naurahtaa.

Oulussa Pohjois-Pohjanmaalla museo on kysynyt vanhojen kuntien kylttejä itselleen. Länsi-Uudellamaalla ei vastaavaa kyselyä ole kuulunut, mutta muutamat yksityishenkilöt ovat varikolta kylttejä kyselleet. Ne vanhat kyltit, jotka onnistutaan löytämään, viedään kuitenkin metallin kierrätykseen.
 

Estate

Well-known member
Liittynyt
23.11.2001
Viestit
11920
Pikkuveli väitti kyllä, että moottoritiellä olisi vielä tänään ollut Nummi-Pusula-kyltti. Toki tiedon levittyä joku varmaan käynyt korjaamassa talteen. :rolleyes:
 

markoj

Custom User
Liittynyt
28.12.1998
Viestit
38925
Tekis vähän mieli hankkia Nummi-Pusula-kyltti.
 
Ylös