Haa
Särkipä särki. Kaverin isä puljaa noitten kalojen kanssa..ja kyllä, älyttömän hyvää. Purkkitavaraa, eikä erottanut paljoa esim muikusta. Siitähän me tossa keskusteltiin mm, jotta miten järvet täynnä "roskakalaa" ja siitä saa kuitenkin oikein tehtynä herkkua, johon verrattuna tonnikala kissanruokaa.
Uskon, että on hyvää. Joskus pentuna ongittiin serkkupoikain kanssa ahvenia ja särkiä Perhonjoesta. Täti perkasi ja paistoi voissa mahdolliset saalimme 'merkkiin' katsomatta. Hyvää oli. Tuoretta ja suolaista. Rasvaistakin.
Yksi miinus tuossa kotimaisessa purkkitavarassa on käsittämätön hinta verrattuna aasialaiseen tonnikalaan. Sille ei varmaan voida mitään? On vissiin tuotantosysteemit ja palkat 'hieman' erisuuruiset?
On muuten nuita särkijuttuja yleisessä myynnissä? Meillä on yksi luomukauppa, jossa myydään monenmoisia kalasäilykkeitä ympäri Suomen. Jos vaikka pääsisi maistamaan?
Niin ja kait kalalla suomujen alla lihaa jottei esim sientä tai ituja..En minä tiijä.
Njuu, ei se ainakaan sientä tai itua ole. Mun mielestä se kuitenkin on
kalaa, eikä lihaa. En varmasti tiijjä määkään. Tietyt tahot, joilla on ongelmia (nelijalkaisen) lihan syömisen kanssa, syövät kyllä ongelmitta kalaa. Siksi tässä hieman saivarran kanssa käsitteiden.