Vaan? mulle huomiseks synttärilahjaks?No nekään ei tullu itelle.
Vaan? mulle huomiseks synttärilahjaks?No nekään ei tullu itelle.
Onnea. :ahem:Vaan? mulle huomiseks synttärilahjaks?
Kiitos vaa ei saa onnitella ennekun tipahtaa eli päivä vaihtuu:alppu:Onnea. :ahem:
Totta. Prätkäkypärän kanssa käytin jonkin verran tuollaisia.Ainakin kuulokkeet ei oo kovin laadukkaat ei kestä.
Jep nykyää käytän vaa isoi kuulokkeit mutta niitä ei voi mopon kans käyttää:frown:Totta. Prätkäkypärän kanssa käytin jonkin verran tuollaisia.
Kypärän kun ottaa pois päästä niin kuulokkeet tarttuu mukaan. Muutaman kerran jälkeen toisesta kuulokkeesta irtosi tuo ulkoreunan muovisysteemi. Ei hjuva. Ja äänen"laatukin" on mitä on.
Samixii!
15 euroa zipale, en voinnu vastustaa kiusausta vaikka toi Bondi mulla on jo DVD:nä ja vielä folioon pakattuna
Esim. Die Hard nelosen olis saanu BD:nä samaan hintaan, mutta en viittiny kuitenkaan tilata ja sekin löytyis jo DVD:nä (sentän kuitenkin avattuna ja kertaalleen katottunakin).
Ui jumalauta :eek!::eek!::eek!: Mun mielestä se on ollu öpaut alusta asti alle 20 euron (eli 19 ja jotain) levy. Siis täällä.Maksoin muuten siitä €35.
lä?
Jouduit hoitoon?Voitin voiton!!
Eilen oli Matkahuolto toimittanut paketin äidille :ahem:JasonD:lle tuhannet kiitokset avuntarjoamisesta täällä julkisellakin puolella :thumbup: Kerkesin kuitenkin jo hälyttämään mutsin hätiin, kapula on tilattu.
Itseasiassa väittäisin, että melkein kannattais tilata samantien koko puljun varasto tyhjäks ja myydä vaikka eBayn kautta. Jäis aivan varmasti voitolle. Harmony Onen OVH:n on 199€
"Tää meni yheksänkytluvulla sellaiseksi, että sun pitää vaan uskoa itsees: "minä, minä, minä", mutta älä jumalauta edes yritä uskoa meihin, kaikkiin yhdessä. Voittaja vie vittu kaiken ja osa jengistä putoaa aina, se on kirjoitettu sääntöihin. Että kaikki varmasti tajuaisi ja lapsetkin oppisi, ne on tehneet pudotuskisoista television vallitsevan ohjelmaformaatin",
sanoo "Pena" [s.149], eräs päähenkilöistä, Hannu Raittilan kirjassa "Pamisoksen purkaus" (WSOY; 2005), ja raottaa tässä hiukan ovea Raittilan absurdiin tarinaan - kertomukseen siitä, kuinka Suomi kulki laman kurimuksesta ohjelmaformaatteja suoltavaksi mediatasavallaksi. Raittila sekoittaa todellisuuden ja mielikuvat mukaansatempaavaksi ja mielenkiintoisen monitasoiseksi ja -mieliseksi arvoitukseksi. Arvoitukseksi, johon tolkkua hakiessaan lukija on pakotettu kääntämään sivun toisensa jälkeen vain huomatakseen uppoavansa yhä syvemmälle pilaantuneen lihan, paskaviemäreiden ja mediateollisuuden kollektiivisten elämysten haisevaan sotkuun.
Pamisoksen purkaus on helppo lukea ja niin vangitseva, että luin sen käytännössä yhdeltä istumalta. Samalla se on kuitenkin myös vaativa, eikä aukea välttämättä ollenkaan niin helposti. Luulenpa olevani vielä pakotettu uusintaotteluun Pamisoksen arvoituksen kanssa, samoin kuin tutustumaan kirjailijan muuhunkin tuotantoon. Ehdottomasti kuukauden kirja, näin keskellä kauneinta kesääkin. Mutta - kuten kirjan takaliepeessä sanotaan - varautukaa yllätyksiin.
Esittelyteksti
Suuri suomalainen lamaromaani: hädän keskellä ihmisiä kerääntyy lampaita kuljettavalle laivalle Helsingin edustalla.
Mikä maahan iski, miten se muuttui mediatasavallaksi?
Takakansi
Sinä vuonna Suomi oli muuttunut toiseksi.
Kertomus siitä, kuinka Suomi kulki laman kurimuksesta ohjelmaformaatteja suoltavaksi mediatasavallaksi.
On myöhäissyksy 1991. Markka on juuri devalvoitu, ja Suomi pakotettu polvilleen.
Eletään laman syvintä aallonpohjaa. Mukavuuslippulaiva Pamisos saapuu Helsingin edustalle lastinaan elävää ja kuollutta lihaa.
Kuollut on alkanut pilaantua. Elävää lihaa, lampaita, ei päästetä maahan. Lasti on purettava avomerellä.
Kuin hädän merkkinä alukselle kerääntyy ihmisiä, joilla ei näytä olevan paljonkaan yhteistä.
Värikkään yhteisön jäsenet haluavat kuka mitäkin: ratkaista ongelmansa, hyötyä tilanteesta – tai yksinkertaisesti pakoreitin.
Heidät sitoo yhteen vain kertomus, joka kirjoitetaan silloin, kun lamasta on tullut unohdettua todellisuutta.
Kolmetoista vuotta myöhemmin elokuva- ja televisioalalla menestyvä Laura Vuorela alkaa ottaa selvää, mitä Pamisoksella tapahtui.
Ja mihin katosi Jaska, Lauran avomies, joka teki radiodokumenttia Pamisoksesta ja alukselle tulleista ihmisistä?
Kysymykset kasvavat pian henkilökohtaisista yleisiksi. Mitä Suomelle tapahtui? Milloin meistä tuli tällaisia? Miksi?
Tarinan kehys on tuttu, mutta se ei tee kenenkään oloa yhtään mukavammaksi.
Kaikki voi muuttua hetkessä tunnistamattomaksi, niin kuin Suomi muuttui laman kourissa.
Varautukaa yllätyksiin.
Sen Panasonicinko hankit?Pari sähkömiestä kävi asentamassa lämpöpumpun, 3½ tuntia meni kahvitaukoineen. Varsin äänekäs on sisäyksikkö suurimalla teholla ja puhalluksella. No, toisaalta joku 600 kuutiota tunnissa ilmankiertoa vaatinee jonkinlaista hönkyä. Nyt sitten seuraamaan sähkönkulutuksia, lattialämpöjen säätöä/poisjättöä, uunien lämmityksen vähentämistä, eri huoneisen ovien auki pitämistä yms "säätämistä"...:thumbfh: