Sekalaisia F3-uutisia

Otto Hokkanen

Well-known member
Liittynyt
28.12.1998
Viestit
8542
Sijainti
Tampere
Eurosarjan tallit ja automäärät on julkaistu. Mukaan otettiin 32 autoa, mutta halukkaita olisi ollut 17 enemmän. Valinnassa etusijalla olivat nykyiset tiimit. Näistä kaikki eivät kuitenkaan käyttäneet koko kiintiötään ja Manor olikin ainut, joka päätyi ajattamaan neljää autoa kaudella 2009.

Ainoa täysin uusi tiimi on aikaisemmin FR2.0-luokassa menestynyt Motopark ja paluun sarjaan tekee Force Indialta potkut saaneen HLT Colin Kollesin TME-talli. Kumpikin talli ajattaa kahta Dallaraa. Motoparkin myllyt tulevat Mersulta ja DTM:ssä Audia ajattavan TME:n luonnollisesti VW:ltä.

Sitkeistä huhuista huolimatta Eurosarjassa ei mitä ilmeisimmin nähdä ensi kaudella kolmatta moottorimerkkiä (Toyota) ja kaikki luottavat odotetusti Dallaran autoihin.

Tallit ja automäärät:

ART Grand Prix (F), 4
Signature-Plus (F), 3
Mücke Motorsport (D), 3
Prema Powerteam (I), 3
Manor Motorsport (GB), 4
SG Formula (F), 3
Jo Zeller Racing (CH), 1
RC Motorsport (I), 3
Carlin Motorsport (GB), 2
HBR Motorsport (A), 2
Motopark Academy (D), 2
Kolles & Heinz Union (D), 2

-e-

Nyt aiheesta on uutinen myös sarjan sivulla. Siinä kerrotaan, että uudet tiimit valittiin puhtaasti ilmoittautumispäivän perusteella. Uusista tiimeistä Motorsport Arena Oschersleben on juurikin se mitä väitin, mutta Kollesin talli ei olekaan TME vaan Kolles & Heinz Union. Tämän unionin toinen osapuoli on Nick Heidfeldin manageri Werner Heinz.
 
Viimeksi muokattu:

Otto Hokkanen

Well-known member
Liittynyt
28.12.1998
Viestit
8542
Sijainti
Tampere
Italiaracingin mukaan ATS Formel-3-Cupin (Saksan F3) kalenteri 2009 näyttää tältä:

12.4. - Oschersleben
17.5. - Hockenheim
24.5. - Nürburgring
7.6. - Hockenheim
5.7. - Lausitzring
9.8. - Assen
23.8. - Nürburgring
20.9. - Sachsenring
18.10. - Oschersleben

Kalenteri on siis jokseenkin sama kuin 2008. Kausi alkaa hieman aikaisemmin ja kaksi ensimmäistä kisaa on vaihtanut paikkaa keskenään. Lausitz on siirtynyt syyskuulta heinäkuuhun.
 

Nordschleife

Well-known member
Liittynyt
9.3.2004
Viestit
535
Toyotaa ei olla edes spekuloitu missään isommissa saksalaisissa moottoriurheilumedioissa. Huhun sitkeys on mielestäni suhteellista. Volkkarin ja Mersun välinen "tähtien sota" on aikamoista kilpavarustelua. Kauden aikana huomasi, kumpi tehdas jaksoi tehdä töitä myös öisin.
Räikkösen tiimin piti siirtyä Eurosarjaan, mutta se jäi vielä haaveeksi.
 

Otto Hokkanen

Well-known member
Liittynyt
28.12.1998
Viestit
8542
Sijainti
Tampere
Muistaakseni DAMS tunnusti jossain vaiheessa neuvotelleensa Toyotan kanssa, mutta ilmeisesti projekti osoittautui liian kalliiksi. SG:n väitettiin olleen toinen ehdokas Toyota-tiimiksi.

Mm. Autosportin uumoilema kolmas valmistaja olisi kylläkin todennäköisemmin ollut Mugen, sillä Ombra ilmoitti laittaneensa hakemuksen vetämään kahdesta autosta, mutta sarjapaikka jäi saamatta.

Räikkösen tiimin siirtymisestä Eurosarjaan on huhuttu niin kauan kun talli on ollut olemassa, mutta mitään konkreettista itään laajentumisen suhteen ei kai ole tehty.
 

Otto Hokkanen

Well-known member
Liittynyt
28.12.1998
Viestit
8542
Sijainti
Tampere
NEZ cup ajetaan näillä näkymin sarjamuotoisena kaudella 2009. NEZ:n rataneuvosto (NEZ Racing Council) on tähän mennessä julkaissut kolmen kisan kalenterin seuraavalla tarkkuudella:

Suomi (Alastaro/Ahvenisto)
Venäjä
Viro/Latvia

Tod.näk. tämä tarkoittaa Alastaroa kesäkuussa, Pärnua (mahdollisesti Rata-SM:n mukana, jos Virossa ajetaan) ja Moskovan ADM-rataa.

Myös Venäjän autourheiluliitto on saanut kalenterinsa valmiiksi. Siellä F3-luokan osalta kisat ovat:

30.-31.5. ADM (NEZ?)
13.-14.6. Alastaro (NEZ?)
25.-26.7. Smolensk ("Tilkedrom")
22.-23.8. Smolensk
5.-6.9. Ahvenisto (NEZ?)
3.-4.10. ADM (NEZ?)

RAF
NEZ
 

Otto Hokkanen

Well-known member
Liittynyt
28.12.1998
Viestit
8542
Sijainti
Tampere
(Marlboro) Masters palaa parin vuoden jälkeen Zandvoortiin. Kahtena viime vuonna kisa on ajettu naapurinmaan puolella Zolderissa hollantilaisradan melupäivien vähyyden takia.

Kisat ajetaan 13.-14.6. Päivämäärä on sikäli hyvä, että se ei mene päällekäin Eurosarjan eikä Britannian kolmosten kanssa. Myös Saksan ATS cupilla on tuolloin vapaata... Kisa kuitenkin osuu ikävästi samalle päivämäärälle Le Mansin 24h:n kanssa.

Vuodesta 91 asti ajettu Marlboro Masters on Macaon GP:n jälkeen merkittävin F3-kilpailu. Mastersia ja Macaoa yhdistää muuten se seikka, ettei kummankaan voittoon ole pystynyt yksikään suomalainen... Ehkäpä tänä vuonna häpeä saadaan korjattua.
 

Otto Hokkanen

Well-known member
Liittynyt
28.12.1998
Viestit
8542
Sijainti
Tampere
Jesse Krohn on tänä viikonloppuna mukana European F3 Openin avauskisassa Valenciassa RP Motorsportin autolla. Kuten joku ehkä huomasikin, sarjan kalenteri on muuttunut tuosta aikaisemmin tässä ketjussa mainitusta.

Aika-ajoissa Jesse ajoi kolmanneksi nopeimman kiekan ja oman luokkansa ("vanhojen" (2005-07) autojen luokka) paalun. Myöhemmin todettiin ykköseksi ajaneen Samuele Buttarellin oikaisseen ja Jesse nousi eturiviin.

1. kisassa Krohn menetti yhden sijan, kun nelosruudusta lähtenyt tallikaveri Stefano Bizzarri pääsi ohi tokalla kiekalla. Maalissa Krohn siis kolmas ja oman luokkansa ykkönen. "B-luokan" autoilla ajavat keräävät tässä sarjassa myös kokonaiskisan pisteitä, mutta mittelevät myös omasta cupistaan.

Huomiseen kisaan lähdetään tämän päivän tulosten mukaisessa järjestyksessä siten, että kärkikuusikko on käännetty - näin ollen kolmossija tarkoittaa ruutua 4.
 

TIMOMIES

Well-known member
Liittynyt
8.5.2006
Viestit
1189
Tässäkö formuloiden tulevaisuus: Ratti porkkanasta ja tankissa suklaata



Englantilaisen Warwickin yliopiston tutkijat julkistivat tiistaina formula 3 -luokitusten mukaan rakennetun kilpa-auton, jollaista ei ole nähty koskaan aikaisemmin.

Auto kulkee biopolttoaineeksi muutetuilla kasviöljyillä ja suklaatehtaiden jätteillä. Auton runko on rakennettu kasvikuiduista. Esimerkiksi ajoneuvon ratti on valmistettu porkkanasta sekä muista juureskasveista saaduista kuiduista, ja kuljettaja istuu soijaöljyvaahdosta valmistetulla istuimella.

Auton suunnittelijat toivovat sen yltävän testeissä 230 kilometrin tuntivauhtiin. Nelipyöräinen olisi silloin valmistajiensa mukaan sekä nopein biopolttoaineilla kulkeva että biologisesti hajoavista materiaaleista valmistettu auto.

"WorldFirst Formula 3 racing car" -nimellä kulkeva ajokki kiertää näytillä useissa autokilpailuissa, joihin lukeutuu myös formula ykkösten Euroopan GP.

Projektin johtaja James Meredith kertoi uutistoimisto AP:lle suunnittelijoiden haluavan osoittaa, että on mahdollista rakentaa nopea ja ympäristöystävällinen kilpa-auto.


(MTV3)
 

Pärre

Well-known member
Liittynyt
15.4.2008
Viestit
3335
Sijainti
Lahti
Tuota ei voi kukaan syömishäiriöinen, etenkään buliimikko, ajaa. Toisaalta olisi jotenkin inhimillistä kun keskeyttämään joutuessaan kuski alkaisi suruissaan järsimään autonsa rattia.
 

Otto Hokkanen

Well-known member
Liittynyt
28.12.1998
Viestit
8542
Sijainti
Tampere
F2-kisat Valenciassa voittanut Robert Wickens pääsee näyttämään taitonsa jälleen kolmosissa. Tällä kertaa alla on Carlinin auto ja kisa on Britannian sarjan osakilpailu Hockenheimissa.

Lisää FOTA:n sivulta
 

KL-petteri

Old Fart
Liittynyt
26.5.2008
Viestit
1393
Sijainti
On the Road
Masters of Formula 3

13 ja 14 kesäkuuta on Zandvoortin radalla masters of formula3 mittelöt.
Onko kellään tietoa Mäen, Bottaksen ja Mustosen osallistumisesta kisaan?
Canal+ ei ilmeisesti näytä kuin euroseriesin kilpailut että oisko kellään hajua mistä zandvoortin kisan näkis???
 

Ilu

Well-known member
Liittynyt
15.4.2008
Viestit
260
Sijainti
Helsinki
Löytyypäs nihkeesti tietoo tosta zandvoortin F3 masters kisasta. Olis kiva tietää onko kaikki suomalaiset ny varmasti mukana kun suunnitelmissa olis mennä kattoon kisaan paikan päälle. Kuljettajien sivuilla ei ollu mitään mainintaa ja zandvoortin radan sivuillakaan ei oo kuljettajalistaa...

edit. Haa! nyt löyty vissiin ihan virallinen lista ja kaikki suomalaiset näyttäis olevan listalla: http://mastersf3.gpupdate.net/en/news/2009/06/05/masters-of-formula-3-line-up-revealed/
 
Viimeksi muokattu:
Ylös