Ralliuutisia.

henkka_ok

penkkapelle
Liittynyt
24.9.2008
Viestit
1370
Sijainti
Etelä-Pirkanmaa
R eli ilmeisesti Road-vehkeet on semmosia privaattikoppainoita, riisuttuja katuautoja pikku kiteillä varustettuina. Halpoja ovat toki ilmeiseti 25-30 tonnia taitavat maksaa.
No heh. Hassun vitsin murjasit :D Tuolla hintaahan ei saa kun äffäläisen..

FIA:n (ja samalla AKK:n) uudet R1, R2 ja R3 ryhmät (sekä suomessa FIN R) ovat uudet ryhmät ennen pitkää väistyvien N- ja A-ryhmien jälkeen. R1 en nyt muista ulkoo mitä laitteita ovat, toki kaikkien ryhmien säännöt löytyvät AKK:n sivuilta. Tässä kuitenkin tutuimmat referoituna:

R2 on alle 1600cc ja 2-vetoinen, josta on jo esimerkkinä Citroen C2R2. Viritystaso matalampi kuin nykyinen S1600 ja hinta sitä mukaa halvempi. Ostetaan C2, tilataan siihen tehtaalta R2-kitti ja avot, eikun baanalle.

R3 käsittää alle 2-litraset 2-vetoiset härvelit. Tämän ryhmän autoista on ralleissa näkynyt jo Renault Clio ja tuorein Honda Civic, jolla Guy Wilks ajeli NORF:ssa. Hintataso muuten uudella Civic R3:lla jossain siellä sadantonnin tienoilla. Kukas sponssais?
 

Pärre

Well-known member
Liittynyt
15.4.2008
Viestit
3320
Sijainti
Lahti
Ei ensi vuoden rallin MM-sarjasta näillä näkymin taidakaan tulla mikään ihan torso. Hämmästyttävän nopeasti siellä poljetaan pystyyn uusia yhteistyökuvioita. Myönteistä on myös IRC-sarjan ilmeisen nouseva suosio.
Hetken jo luulin, että eritoten arvosarjojen skabailu menee ihan häneen, mutta jos edes 3/4 ilmoitetuista hankkeista toteutuu, kilpailuista tulee parempia ja tasaisempia kuin Subben ja Suhinan vielä läsnäollessa. Nice!:thumbup:
 

Mikkoz

Well-known member
Liittynyt
28.11.2003
Viestit
839
Sijainti
JKL
Oishan tuo ihan mukava, jos Petterikin sais kilpailukykyisen auton alle. Fordin asiakas autot on ilmeisesti voittokelpoisia ja semmoinen sopis varmasti takavuosien mestarille hyvin. Nähtäis löytyykö vauhtia enää oikeesti. Hämminki joutais eläkkeelle mun puolesta.
 

JTH

Well-known member
Liittynyt
9.8.2000
Viestit
697
Eräällä radiokanavalla kerrottiin/väitettiin, että kun Subbe talli lopettaa kokonaan, ei heillä ole mitään palkanmaksuvelvollisuutta Petterille. Samoin henk.koht. sponsoritulot putoavat, kun näkyvyys pienenee. Kokonaisuudessa ensi vuoden tulojen pudotuksen arvioitiin olevan luokkaa 5 - 7milj. eur. Että sillei.
 

Jippo

www.jippo.fi
Liittynyt
18.2.2004
Viestit
609
Eräällä radiokanavalla kerrottiin/väitettiin, että kun Subbe talli lopettaa kokonaan, ei heillä ole mitään palkanmaksuvelvollisuutta Petterille.
Ei tietenkään ole, kun kerran toiminta loppuu niin on aivan normaalia että myös palkanmaksu loppuu siihen.
 

Vämpylä

Well-known member
Liittynyt
2.10.2005
Viestit
1025
Sijainti
South Park
taitaa se 30k€ olla sen kitin hinta. Siihen päälle vielä aihio ja työt. Näin luulisin, mitään sen suuremmin asiasta tietämättä.
 

Faustus

Well-known member
Liittynyt
31.3.2000
Viestit
6745
Expertin pitäisi vielä tänään ilmoittaa vetäytyvänsä rallin sponsoroinnista. (motorsport.no)

Lisäksi huhutaan, ett Petter pistäisi pystyyn oman tiimin. Löytyisiköhän siitä tiimistä myös velipojalle ajopaikka?
 

Pärre

Well-known member
Liittynyt
15.4.2008
Viestit
3320
Sijainti
Lahti
Itse kuulin että jatkaisi edelleen Henningin sponsorointia mutta pienemmillä satsauksilla kuin ennen...
Hyvä jos jatkaa, vaikka satsaisivatkin vaikkapa sellaisiin pluikkaampiin ralleihin, joissa Henning on ajanut mielestäni ihan hyvin. Asfaltilla hänellä on ollut havaittavissa hienoista rannejäykkyyttä:eek:.

Olisi vahinko jos Henning Solberg, tuo Norjan Kurt Russel, katoaisi tutkalta.
 

Faustus

Well-known member
Liittynyt
31.3.2000
Viestit
6745
Hämminki ajaa täyden kauden Fordilla 11 miljoonaan kruunun sponsorirahojen ansiosta. (nrk.no)
 
Ylös