Luennan alla

Myllis

Lounke-Pelle
Liittynyt
2.8.2000
Viestit
17459
Sijainti
Lounke
Mä en tykkää Dan Brownista. Sen kieli on jotenkin liian... tylsää, kuivaa, asiallista. Kielestä puuttuu kaikki kauneus ja tunne. Tosin se voi johtua suomennoksestakin tietysti, en ole herraa englanniksi lukenut.
Juuri tuon takia en lue englanninkielisten kirjailijoiden tuotoksia suomeksi. Kaantajalla on liian suuri osuus kirjan henkeen. Kerran luin mokilla Stephen Kingin Pet Sematary suomeksi ja sen suomennos oli aivan surkea, erittain naivi. Olin lukenut samaisen kirjan aiemmin enklanniksi, joten kaannos oli suuri pettymys. Siihen loppui. :thumbfh:
 

Juskanen

Naisilleninen
Liittynyt
3.8.2003
Viestit
6598
Sijainti
lähiö
Terry Pratchett - Making Money.

Mitäköhän tuon jälkeen... Lomalukemista pitäis keksiä.
 

Tsuhna

Absent Member
Liittynyt
2.11.1999
Viestit
18746
Sijainti
Toisaalla
Tuossa sodan sykkeen keskellä tuli luettua David Masonin Hirvenmetsästäjä (Shadow over Babylon). Sijoittuu aikaan jälkeen Persianlahti I:n, ja ideana Saddamin salamurha. Itsehän pidin valtavasti.. tosin sillä varauksella tässä nyt, että noin tuosta kerronnasta on hankala mennä sanomaan mitään, sillä ahmin lumoutuneena aamukahden aikaan tehokkaan kiväärin ulkoballistiikkaan liittyvää kohtaa.. :eek:

Sisältää paljon ammattiasiaa (syystä että Mason on itse entinen Walesin kaartin tarkka-ampuja), joten saattaa olla asiaan vihkiytymättömälle hieman raskasta luettavaa.

Mene ja tiedä.
 

toleranssisiipi

Langennut enkeli
Liittynyt
14.9.2003
Viestit
14061
Sijainti
SEKOS-marketin vihannesosasto
Tällä hetkellä yöpöydällä keskeneräisinä Jone Nikulan kirjoittama Rauta-aika, Alivaltiosihteerin Virallisuus sihisi hississä, sekä Heinäsirkan ja Arja Ahon kirjoittama Rockin korkeat korot. Viimeisin on lukuvuorossa ties kuinka monetta kertaa.
Noitten jälkeen on vuoroaan odottamassa varsin kattavan (ehkä liiankin) oloinen, n. 700-sivuinen Suomen musiikin historia -kirjasarjan osa nimeltään Populaarimusiikki.
 

Lancer

Realisti
Liittynyt
23.7.2007
Viestit
20495
Sijainti
taas Suomessa
Tullut tässä luettua 600 sivuista, enkunkielistä nidettä (pisin lukemani romaani varmaan ikinä, millä kielellä hyvänsä).
 

Troy

Well-known member
Liittynyt
25.1.2007
Viestit
7935
Sijainti
Very Good.
Tullut tässä luettua 600 sivuista, enkunkielistä nidettä (pisin lukemani romaani varmaan ikinä, millä kielellä hyvänsä).
Paperikantinen Stephen King ja The Stand, Tukikohta. Siis kirjailijan itse haluama laitos ilman lyhennelmiä. Kunnon tajunnanvirtaa tulee välillä kirjailijalla. Enkunkielisenä loistava, muutenkin suomennettuna hyvä, mutta pitempi lukukokemus aina parempi tarinasta kun tykkää.

Lancerin postissa on quotessa Norman Miller, se oli mun virhe, tarkoitin tietenkin Arthur Miller.
 
Viimeksi muokattu:

Lancer

Realisti
Liittynyt
23.7.2007
Viestit
20495
Sijainti
taas Suomessa
Paperikantinen Stephen King ja The Stand. Siis kirjailijan itse haluama laitos. Ihan jännää 800 sivuista tarinaa. Norman Miller taitaa himolukijoiden piireissäkin olla se paksuimpia novelleja ikinä julkaistuksi saanut, johon joskus sukunimeen viitataan sivunpaksuudesta. :)
Eipä ole muuten tullut Kingejä luettua vaikka leffoja onkin katsottu. Kiitos muistutuksesta että tämäkin herra on olemassa. :thumbup:
 

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104235
Sijainti
On earth
Puolivälissä Taavi Soininvaaran Kriittinen tiheys-äänikirjaa.

Odottaa oikein että pääsee taas auton rattiin.:ahem:
 

Estate

Well-known member
Liittynyt
23.11.2001
Viestit
11920
Luen parhaillaan John Grishamin tositapahtumiin perustuvaa kirjaa Syytön.
Jollen tietäisi tarinan olevan totta, varmaan pitäisin sitä epäuskottavana, niin järjettömältä virkavallan toiminta paikoin vaikuttaa. :nope:
 

Andy

Jalkarannan Yannickdalmas
Liittynyt
15.8.2002
Viestit
5756
Sijainti
Ypäjä
Aloitin Tervon Ohranan....mutta ei nappaa...
Kannattaa kahlata sitkeästi jonkin aikaa. Tervon tyyli kirjoittaa tuntuu kirjan alussa lukijasta aina jotenkin kankealta ja työläältä. Tyyliin tottuu aina jossain vaiheessa kirjaa, ja sitten lukemista ei maltakaan enää jättää kesken. Tervolla on upea kyky kuvata tapahtuma-aikakautta. Tuntuu, kuin lukija itse olisi talvisessa Helsingissä vuonna -44 katsomassa kun vanjan pommikoneet lähestyvät kaakosta ja yrittävät läpäistä Santahaminasta ammutun it-tulen. Kannattaa tsekata myös Tervon poliittishistoria-trilogian muut kirjat Myyrä ja Troikka.

Minulla luennan alla Esa Seppäsen "Itäsuhteiden kolmiodraama. Kekkonen–Brezhnev–Kosygin 1960-1980 (Ajatus Kirjat 2007)". Perustuu presidentti Kekkosen entisen adjutantti Seppäsen väitöskirjaan. Aihe on mielenkiintoinen, mutta tutkimus Juhani Suomimaisesti täysin kritiikitön Kekkosta kohtaan. Tai kritiikki kohdistuu lähinnä siihen, että joissain tilanteissa Kekkosen olisi pitänyt valita sanansa toisin ettei olisi suututtanut Brezhneviä. Kirjasta jäänyt kokonaan se pohdinta pois että onko ylipäätänsä oikein ystävystyä tarkoituksellisesti diktatuurimaan johtajien kanssa. Jossain on sanottu, että kontrafaktuuaalinen jossittelu jälkeenpäin ja jälkiviisastelu että olisi pitänyt tehdä toisin, ei palvele ketään, mutta ei mielestäni myöskään kritiikittömyys rähmällään oloon ihmisoikeuksia sortavan valtion edessä.
 

Tsuhna

Absent Member
Liittynyt
2.11.1999
Viestit
18746
Sijainti
Toisaalla
Samalla kun opin paremmaksi sotilaaksi ja huonommaksi ihmiseksi, kahlaan Ilkka Remeksen Karjalan lunnaita.
 
Ylös