Kimi Räikkönen - Aikansa paras?

  • Viestiketjun aloittaja mjk
  • Aloituspäivämäärä
Status
Ei avoinna uusille viesteille.

Hauki

kierroksella ohitettava
Liittynyt
4.3.2008
Viestit
181
Sijainti
vesikasvillisuuden suojassa
Ei varmastikaan ollut aina aivan tasavertaista, mutta kyllä Piquet voi hakea potkuihinsa syytä ihan itsestäänkin.
Epäilemättä, mutta eikös tässä ollutkin kyse sitä, että voiko manageri ja tiimipäällikkö toimia sillä tavalla, että siitä koituu haittaa manageroitavalle ja sitä kautta koko tiimille? Briatoreen viitaten: Kyllä voi. Briatoresta huomaa selvästi, että Alonso on (tai oli) se kultamuna mitä vaalitaan, mutta muut kuskit ovat lähinnä kertakäyttötavaraa, josta puristetaan irti mitä saadaan, ja kun ei enää miellytä, niin jätetään tienposkeen.
 

Tomacu

Well-known member
Liittynyt
11.3.2006
Viestit
2760
Sijainti
Jyväskylä
Äijät vetää täällä huolella OT:tä, mut ei se mitään, jatketaan. :wink:

Sitäkään en millään ymmärrä, että kun Trullikin kuului tuolloin Briatoren manageroimiin kuskeihin, niin miksi Briatore olisi halunnut sabotoida hänen uraansa ja samalla tuhota tallinsa menestystä?
Päivän parsa. :D
Ja kyllä minusta Trulli oli ihan aidosti niskan päällä alkukaudesta 2004, kunnes Flavio päätti panostaa enemmän Alonsoon, mitäs kummaa siinä nyt on? Tästä löytyy myös Trullin avautumista Rellulta lähdön jälkeen, varmaan löytyy jostain maikkarin arkistoista jos jaksaa kaivella.

BMW:lläkin on vuorovuosina ollut joko Heidi tai Kubica parempi, Ferkullakin ekaksi Kimi, sitten Massa. Toyolla välillä Ralf, välillä Trulli. Brawnilla/Hondalla välillä Button, välillä Barrichello. Esimerkkejä löytyy vaikka kuinka. Voimasuhteet vaihtelevat paljon ja riippuvat pitkälti siitä mikä auto/rengas -kombinaatio sopii millekin kuskille.
 

mustakaari

"Se on juurikin näin"
Liittynyt
15.1.2001
Viestit
6788
Sijainti
Rysälä
Taas on maikkari lainaillut muiden juttuja. Niiden lööpit on kuin skitsofrenisen päiväunia, yhtenä päivänä toista ja toisena toista. Tällä kertaa Kimi menee varmasti Mäkkärille. Ottaakohan se nyt Big Macin vai pirtelön?
Itse itseäni lainaten...tänään on taas Heikillä varma paikka :D
 

Mangelo

Well-known member
Liittynyt
19.4.2007
Viestit
24380
Vaikuttaa entistä vahvemmin sille, että otetaan vaan julkisuushyöty tilanteesta, vaikka sopimus onkin jo tehty.
Siltähän se vaikuttaa, nuo Whitmarshin avautumiset. "Kimi olisi varmasti motivoitunut lyömään Ferrarin". Tuskin annettaisiin estottomia kehuja ennen hinnasta sopimista ja sopimuksen allekirjoittamista.
 

berra67

Well-known member
Liittynyt
11.2.2003
Viestit
923
Neuvottelut McLarenin kanssa jumittuneet...

..kuullemma Kimi pyytämässä 25milj liksaa johon McLaren on sanonut "Ja mehän ei olla mikään lypsylehmä..."
 

Hauki

kierroksella ohitettava
Liittynyt
4.3.2008
Viestit
181
Sijainti
vesikasvillisuuden suojassa
Mustakiikarin Musta lippu -blogissa spekuloidaan Kimiä Red Bullille ja Heikkiä jatkamaan McLarenilla. Lopussa on erikoinen varsin erikoinen kappale:

"Ja mikä parasta tässä kokonaisuudessa, tällä tavalla McLarenin päällikkö, Martin Whitmarsh voisi kertoa ensin Anthony Hamiltonille ja pian sen jälkeen Heikki Kovalaiselle, että ”me jatkamme samoilla kuljettajilla vielä seuraavat pari vuotta”! Ja kaikki, tai ainakin useimmat meistä suomalaisista, voisimme olla tyytyväisiä!"

Eli kantaako Eki tosissaan huolta Lewisin Anthony-isän tunteista? Ja niin toki, voisihan tuosta sitten Heikillekin kertoa, kunhan Anthonylle on viety ensin riemu-uutiset... Niin, tiedän, luin tuota kuin piru raamattua, mutta aika kummallisen kuvan tuo antaa Ekin prioriteeteistä tässä asiassa. Ja uskooko Mustis todella, että " kaikki, tai ainakin useimmat meistä suomalaisista" haluaisi asian olevan juuri noin?
 

SOKO

Well-known member
Liittynyt
5.8.2007
Viestit
4037
..kuullemma Kimi pyytämässä 25milj liksaa johon McLaren on sanonut "Ja mehän ei olla mikään lypsylehmä..."

Puheet siitä, että Ferrarilta saadut korvaukset riittäisivät ja Räikkönen ajaisi ensi vuonna sopuhintaan voidaan näköjään unohtaa. Tällä hetkellä sarjasta ei taida löytyä sellaista tallia, joka Räikköselle noin suuren summan maksaisi. Voi olla, että Räikkönen haluaa potkujen jälkeen todistaa kaikille oman arvonsa kuljettajamarkkinoilla, eikä siksi suostu ajamaan yhtään alemmalla palkalla kuin Ferrarilla tähän asti.
 

M.Webber

Well-known member
Liittynyt
27.11.2007
Viestit
2586
En nyt vielä luottaisi noihin Bildin juttuihin. Sitä ei pidetä kovin luotettavana lähteenä.
 

Misa1

Flying finns
Liittynyt
7.4.1999
Viestit
8256
Sijainti
Helsinki
Enpä usko, että on rahasta kiinni McLaren siirto vaan lähinnä niistä muista asioista. Kuten sponssi, ja erinäisistä vapauksista ajella rallia tms.

Sehän se hierti jo alunperin McLaren aikana ja Ferrarille siirron yhteydessä juurikin nuo asiat sorvattiin Kimin mieleiseksi. McLaren luultavasti hankaa vastaan tuollaisille extreme harrastuksille työnulkopuolella. Sekä haluaa, että Kimi leijuu ilmassa Hamiltonin lailla jossain typerääkin typerimmissä mainoskuvauksissa.

Heikki tekee nuo lähes ilmaiseksi, eikä vaadi mitään harrastusoikeuksia.
 

SOKO

Well-known member
Liittynyt
5.8.2007
Viestit
4037
Mitenkähän tuo 25 miljoonaa suhtautuu muiden maailmanmestarien liksaan?

Hamiltonin osalta liikuttaneen samoissa lukemissa, kun kaikki McLarenin antamat myönnytykset henkilökohtaisten sponsoreiden hankkimisessa huomioidaan. Alonso saa todennäköisesti tuollaisen summan Ferrarilta ensi kaudella ja voi saada vielä enemmänkin, jos tekee yhtä innokkaasti sponsorisopimuksia kuin Schumacher aikoinaan. Buttonilla on vaikeuksia päästä edes yli 10 miljoonan, vaikka mestaruuden voittaisikin - ainakaan Brawn ei hänelle suostu maksamaan yhtään enempää kuin tänä vuonna.
 

APaksu

Well-known member
Liittynyt
19.1.2008
Viestit
1362
Se on kyllä manageri-Robertson, joka ahneuksissaan vaatii kimille tuollaista palkkaa. Mies on tottunut tiettyyn elintasoon jonka tähtensä on hänelle antanut eikä selvästikään halua päästää siitä irti.

toivottavasti KR ymmärtää tämän ja sanoo oman sanansa tässä asiassa - tai vaihtoehtoisesti uhkaa lopettaa robertson yhteistyön.
 

Calvin

Well-known member
Liittynyt
5.12.2002
Viestit
3560
Pitäs varmaan perustaa joku Alonso Vs Räikkönen toikki.
Eiköhän sellainen ilmesty viimeistään ensi vuonna. Tai sitten kaikki toikit ovat sitä yhtä ja samaa ensi vuonna, oli otsikko mikä hyvänsä!
 

Calvin

Well-known member
Liittynyt
5.12.2002
Viestit
3560
Jep, minustakin Alonso oli mestariainesta (vaikka en hänestä niin pidäkään), ja Trulli tavallisempi pelkkä "hyvä" kuljettaja.
Niin se on tehtävä selväksi minunkin puolestani, että toki Lonsossa oli enemmän potentiaalia kuin Trullissa. Se ei silti muuta 2004 tarinaa, eikä 2007.
 

Calvin

Well-known member
Liittynyt
5.12.2002
Viestit
3560
Mitenkähän tuo 25 miljoonaa suhtautuu muiden maailmanmestarien liksaan?
Hyvä kysymys. Ehkä Kimi vaan ajattelee, että hei, tehän olette mulle velkaa pari mestaruuttakin, ei siinä enää 25 milliä paljon tunnu enää.

Briatoresta: ei siinä ole mitään kovin ihmeellistä, että Briatore sotkee joidenkin manageroimiensa kuskien asiat. Ensinnäkin on aika erikoista kuinka suuri hinku hänellä on ollut manageroida niin monia kuskeja, eikä liene sattumaa että niistä niin moni ovat ajaneet juuri Rellulla Briatoren alaisuudessa. Näin Briatore saa neuvoteltua heille palkat, joista hän saa provisiot. Lisäksi hänellä on yksi iso stara, jonka markkina-arvon pönkittäminen onnistuu harvinaisen helposti koska hän on näiden kaikkien kuskien manageri ja lisäksi tallipäällikkö. Eiköhän ole taloudellisesti kannattavinta tehdä yhdestä mahdollisimman suuri stara, vaikka muiden kustannuksella (johon seikkaan hän siis voi erityisen aktiivisesti vaikuttaa tallipäällikkönä), koska kuskien palkat eivätkä sponsorointitulot kasva tasaisesti halvimmasta kalleimpaan, vaan muutama huippu tienaa luultavasti yhtä paljon tai enemmän kuin koko muu kuljettajajoukko yhteensä. Eli ajatellaan, että Briatore olisi ajattanut tasavertaisesti Alonsoa, Heikkiä, Trullia jne. ja he kaikki olisivat osoittaneet suurin piirtein samaa kyvykkyyttä ja tuloksia. Ei yhtään isoa staraa, kaikki tienaisivat vain sen peruspalkan eikä sponsoreitakaan olisi jonottamassa. Ei taitaisi olla paras ratkaisu Flavion pankkitilille? Briatorelle jos kenelle F1 on vain bisnes. No Bernielle myös, tietty.
 

mikæl

Well-known member
Liittynyt
28.7.2000
Viestit
6949
Sijainti
Tampere
Minä uskon enemmän niihin "tietoihin" kuin että esim Alonsolle maksetaan selvästi alle 20M€. Kiminkään kipurahat eivät yllä aivan 40M€ vaikka ovat laadittu ns hyvien ja hullujen aikojen aikana. Nyt kuljettajabudjetteja jäädytellään ymmärrettävästi eikä Kimin lähtöpalkka varmastikkaan ole 24M€. Sen lisäksi palkkojen arvioiminen on vaikeaa, koska tämän tason kuskeilla ja talleilla iso osa koostuu ensinnäkin bonuksista ja menestyksestä kuin myös sopimuksen tarkistuspykälät ja toinen iso osa yhteisistä ja kuljettajan omista sponsoreista ja ns yhteistyökumppaneista.
 

mikæl

Well-known member
Liittynyt
28.7.2000
Viestit
6949
Sijainti
Tampere
Onhan se selvää, että jo toimenkuvansakin vuoksi Robertsonien tehtävänä on kartoittaa paljonko palkkaa Kimille tallien puolesta ollaan valmiita maksamaan. Normaalia neuvottelua. Jos kerran ottajia on, niin useampi vertailtava paperi Kimin pöydälle saadaan. Ja sekin on selvää, että Robertsonien pyytäessä, jossakin kohtaa McLaren sanoo, että näin paljoa meidän ei kannata maksaa ( vaikka miestä kovasti kehuvatkin ).

Uskon, että käynnissä on tavanomainen prosessi jolla kartoitetaan macin antaman vastauksen kelvollisuus, tinkaillaan vielä, Brawnia ja RedBullia harkitaan enemmän ja vähemmän vakavasti ja kun hinnat on kopromississa Kimi menee McLarenille, Happy.

Ja sekin on nähty aina, että julkisuutta käytetään neuvotteluissa - vaikka summat olisivatkin ihan pielessä. Niillä nostetaan kysyntää, imagoa ja statusta. Saadaan julkisuutta ja assosioudutaan haluttuun ryhmään kuten Toyota haluaa samaistettavan Ferrariin ja McLareniin, samoin RedBull ja Brawn. Kyse on kuitenkin pidetystä huippukaverista ja Ferrarin kuskista joka jo sinällään on arvokas mediavoitto.

Kimi vielä älykkäästi - ehkä neuvottuna - ilmoittaa, että häntä kiinnostaa vain voittoihin kykenevät tallit = missä Kimi istumassa, kuulut tähän kategoriaan.
 
Viimeksi muokattu:

brr

Active member
Liittynyt
19.9.2008
Viestit
44
Se on kyllä manageri-Robertson, joka ahneuksissaan vaatii kimille tuollaista palkkaa. Mies on tottunut tiettyyn elintasoon jonka tähtensä on hänelle antanut eikä selvästikään halua päästää siitä irti.

toivottavasti KR ymmärtää tämän ja sanoo oman sanansa tässä asiassa - tai vaihtoehtoisesti uhkaa lopettaa robertson yhteistyön.
Best evö manageri. Kuka hullu suostuisi johonkin 10 miljoonan nälkäpalkkaan, jos on mahdollisuus 25 miljoonaan? Voisit itse näyttää esimerkkiä ja ilmoittaa työnantajallesi että paranit juuri ahneudesta ja tyydyt jatkossa puoleen nykyisestä palkastasi. Vai oletko tottunut tiettyyn elintasoon etkä halua päästää siitä irti?

Sitäpaitsi kova palkka saattaa estää kakkoskuskikohtelun. Harvassa tallissa voidaan perustella sponsoreille 25 miljoonan hintainen Heikki/Piquet/Nakajima/Fisichella/Barrichello.
 
Status
Ei avoinna uusille viesteille.
Ylös