Jenson Button on saavuttanut neljässä eri tallissa paalupaikan. Toki kolme näistä on pitänyt päämajaa samassa paikassa eli BAR, Honda ja Brawn.

Stirling Moss ja John Surtees ovat yltäneet paalulle viidessä eri tallissa. Myös Fangio ja Barrichello saivat neljän eri tallin auton paalulle.

Liittynyt
13.5.2010
Viestit
3562
...että Ferrari sai valmistajien MM-sarjassa vuonna 2002 pisteitä (221) yhtä paljon kuin muut tallit yhteensä.

Viimeksi muokattu:

Lazer

Liittynyt
19.6.2007
Viestit
319
...että Turkin GP:ssä 2005 Montoya ajoi kilpailun nopeimman kierroksen, joka oli yli 2 sekuntia nopeampi kuin paalupaikkaan oikeuttanut kierrosaika (jonka ajoi Räikkönen)! Aika harvinaista lienee tuollainen.

Laatikkokauha

Liittynyt
7.8.2008
Viestit
1187
Tähän vissiin kannattaa laittaa lisäys, että molemmat sessiot ajettiin kuivalla : P

tmekt

Liittynyt
23.7.2012
Viestit
475
Oli vielä välitankkaukset käytössä että selittyy sillä. Aika-ajo raskaalla kuormalla, tosin taitaa vaatia että olivat kaikki raskaalla kuormalla koska muutenhan olisi aika-ajossakin vedetty 2 sekuntia nopeammin

Pahassa paikassa
Toisaalta tuolla kaudella ei saanut vaihtaa renkaita, joten ne ehtivät kulua ennenkuin bensakuorma keventyi oleellisesti. En nyt enää muista missä määrin renkaat kuluivat tuolla kaudella kun niiden piti kestää koko kisa. Voisi kuvitella että tuolla kaudella parhaat kierrosajat ajettiin ensimmäisen stintin lopussa kevyellä autolla.

tmekt

Liittynyt
23.7.2012
Viestit
475
Tollasta renkaanvaihtokieltoa en muistakaan, aika mielenkiintoista. Varmaan ollu seokset aika kovia eli hitaammin lämpiäviä? Olikos aika-ajo silloin se pelkkä yhden kierroksen rykäisy?

WebSlave

Trackman
Liittynyt
9.2.2005
Viestit
29660
Renkaanvaihtokielto jäi yhden kauden kokeiluksi, sillä se johti kaikkien aikojen vähäohituksisimpaan kauteen (huolimatta joistakin loppukisojen kisailuista renkaiden "loppuessa").

Aika-ajo oli alkukaudesta kaksiosainen (la+su aamu yhteisaika, jälkimmäinen kisabensoin), mutta Euroopan GP:stä lähtien siirryttiin yhteen aika-ajoon. Mutta tosiaan, yksi kerrallaan, yksi nopea kierros.

319
...että Pastor Maldonado on huonommalla sijalla MM-sarjassa kuin kukaan muu koskaan kaudella kilpailun voittanut kuljettaja on ollut kauden loppuessa. :tongue:

SweetSuite

Liittynyt
5.9.2009
Viestit
278
... että Lewis Hamilton nyt jakaa kaikkien aikojen paalutilastossa 9:nnen sijan Piquetin ja Laudan kanssa 24:llä paalullaan? Ja prosentuaalisesti hänellä on enemmän paaluja ajetuissa kisoissa kuin Schumilla? Nykykuskeista vain Schumacher ja Vettel ovat häntä edellä.

koivis

Liittynyt
18.10.2009
Viestit
72
...että kumpikaan McLaren-kuljettaja ei ole saanut yhtään mm-pistettä tällä kaudella voittamansa kisan jälkeisessä kisassa. Näiden 5 kisan paras tulos on Buttonin 14. sija Malesiassa, kaikki muut ovat päättyneet keskeytykseen.