Kokkausotsikko

Knoukka

Well-known member
Liittynyt
25.5.2000
Viestit
27426
Punaista maitoa, vähän suolaa. Ohra- sekä vehnäjauhoja. Silleen suhteessa että joka kolmas kipollinen on vehnäjauhoja.
Taikinahan jää aika tarttuvaksi kun siitä taputellaan sitten noita rieskoja silleen. Sitten haarukalla vähän noita reikiä tohon ja uunissa sitten 300C semmonen 6-8 minsaa, että on kivan väristä.
Ohrajauhoja käyttää siinä sitten kans ettei tartu pöytään ja peltiin. Ne pitää tietty lopuksi harjata pois pohjasta. :D
Samaa reseptiä täälläkin, mutta kokeileppa joskus maidon sijasta kirnupiimää. Tulee tosi mukava sävy makuun.
 

haju

Banned
Liittynyt
5.2.2006
Viestit
3208
Otetaan perunoita kuorineen, mieluiten uudehkoja, leikataan lohkoiksi (pituussuuntaan mieluisasti). Isossa kulhossa sekoitetaan kera oliivioljyn, rosmariinin, valkosipulin ja mustapippurin. Levitetaan pellille leivinpaperin paalle. Uunissa reilu parisataa astetta ja 20-30 minsaa riippuen koosta.
Lopussa suolaa myllysta paalle. :thumbup:
Laitoin "Mylliksen perunat" uuniin. Mustapippuri jäi pois, mutta näillä mennään. Rosamunda on lajike.
 

Myllis

Lounke-Pelle
Liittynyt
2.8.2000
Viestit
17459
Sijainti
Lounke
Meikalaisen makkara muuten voitti tanaan maistelukisan, vaikka kaikki oli sikahyvia:

Oma 1:
500g karitsan ulkofiletta, 100g pekonia, 6 valkosipulin kyntta, 3 rkl sambal oelekkia, reilusti musta- ja sekapippuria seka suolaa.

Oma 2:
Hirvea 700g, possua 300g, tuoretta timjamia, mustapippuria reilusti, seka suolaa myos.

Huomaus: suolaa tarvitsee paljon enemman kuin fiilis antaa myoten, muuten maut jaavat piiloon.
Broidi teki hiton hyvaa sika/karitsa/kanttarelli/valkosipuli makkaraa, mutta suola jai vahiin ja eka maku ei napannut hirveasti, mutta suolanlisayksen jalkeen sikahyvaa.

Kaikenkaikkiaan hiton hieho ilta. Oli hauskaa, juomaa putosi, ruoka maistui ja kaikilla oli kivaa. Tasta tulee perinne, sovittiin jo. :thumbup:

Omaan voittajaan (1) ens kerralla lisaan viela enemman Sambal Oelekkia, silla edes vaimon mielesta ei viela polttanut suuta... :eek:
 

haju

Banned
Liittynyt
5.2.2006
Viestit
3208
Kiva kuulla. :):thumbup:

Itsekin tein samoja tanaan...
Nappasin juuri tuossa vielä yhden potun kylmiltään, seuraavalla kerralla vielä valkosipulia reilusti lisää. Sekoitusastia oli törkeän hyväntuoksuinen. Kastoin tuon viimeisen perunan siihen. :ahem: En osaa edes kuvitella makuelämystä tuoreen rosmariinin sävyttämänä.
 
Viimeksi muokattu:

Myllis

Lounke-Pelle
Liittynyt
2.8.2000
Viestit
17459
Sijainti
Lounke
Nappasin juuri tuossa vielä yhden potun kylmiltään, seuraavalla kerralla vielä valkosipulia reilusti lisää. Sekoitusastia oli törkeän hyväntuoksuinen. Kastoin tuon viimeisen perunan siihen. :ahem: En osaa edes kuvitella makuelämystä tuoreen rosmariinin sävyttämänä.
Suosittelen kokeilemaan tuon valkosipulin kanssa, itse valilla laitan jopa yli kokonaisen sipulin.
Ja tanaan meni tuoreella rosmariinilla, on hiukkasen parempi kuin oliivioljyssa kastettu kuivattu :thumbup:
 

Myllis

Lounke-Pelle
Liittynyt
2.8.2000
Viestit
17459
Sijainti
Lounke
Ja vaimon mielesta noi on parhaita kylmiltaan....

(huomasin just etta toi mun aika on hiukka alakanttiin laskettu, tanaan meni jotain 40 min)
 

Jr-

Maximum Attack
Liittynyt
29.3.2000
Viestit
14798
Sijainti
Saviseutu
Tänään on sitten pakko tehdä Mylliksen perunoita, alko tekeen niin pirusti mieli. Jääkaapissa olis muutama broilerin rintafile niin tota miten ne kannattas maustaa/tarjoilla, ovat marinoimattomia.
 

Sammypiru

Isä
Liittynyt
29.1.2002
Viestit
4765
Sijainti
f1racing.net
On siis luotu uusi käsite, "Mylliksen perunat". Käsite päässee samaan kastiin esim. Hasselbackanperunoiden kanssa.
 

Jr-

Maximum Attack
Liittynyt
29.3.2000
Viestit
14798
Sijainti
Saviseutu
*röyh*

Olipa hyvät perunat, paistoin leivinuunissa apaut 300 asteessa 25min, kyytipoikana toimi broilerin rintafileet. Marinoin ne valkosipuli/basillika/chili/oliiviöljy seoksessa. Pannulle ja lopuksi pieni tilkka kermaa joukkoon kastikkeeksi. Lisäksi perunoiden kanssa oli kermaviilikastiketta.
 

Juskanen

Naisilleninen
Liittynyt
3.8.2003
Viestit
6598
Sijainti
lähiö
Oli muuten Glorian ruoka ja viini -lehdessä aikalailla Mylliksen perunoita muistuttava ohje. Siinä vaan tais olla timjamia.

Kokkailen parhaillaan kastiketta pastalle. Naudanliha on ruskistettu voissa ja lisäsin sinne juuri silputtua paprikaa, tosi mietoa chiliä, sipulia ja valkosipulia. Nyt haudutellaan reilusti ja lisätään vielä kermaa. Ja lopuksi mausteita.
 
Ylös