Kokkausotsikko

Myllis

Lounke-Pelle
Liittynyt
2.8.2000
Viestit
17459
Sijainti
Lounke
Tätä aioin jo silloin Mylliksen (ekan) makkarasession jälkeen kysyä.
Onko jokin 'makkarakone' tms., vaiko lihamyllylläkö pärjäätte ?
Kuorena luonnonsuoli vai jokin muu ? Mikä ?
Miten massa suoleen ? (Ei viisasteluja tähän, kiitos).
Mistä mahdolliset suolet ?
Broidi antoi synttalahjaksi lihamyllyn, kasikayttoisen. Ja toi aikoinaan toisen mukanaan, eli kahdella silloin tehtiin. Nyt yhdella.
Jauhoin ekaks lihat sekaisin, mukana jalapenot ja valkosipulit. Sitten sekoitin kulhossa lisaa kynsia ja mausteita mossoon, vaihdoin koneeseen sellaisen tuutin, jolla toisen kerran jauhettu kama meni suoraan tuutin paalle rullattuun possunsuoleen (broidi hommas lihamestarilta, pitais saada laskitiskilta kun pyytaa).
Kokeiltiin myos lampaansuolta, mutta on ohutta ja menee helposti rikki ja hankala kasitella. Suosittelen possua, ruokaillessa ihan ok.

Kertokaa jos kokeilette, itse suosittelen erittain lampimasti. :thumbup::thumbup::thumbup:
 

Myllis

Lounke-Pelle
Liittynyt
2.8.2000
Viestit
17459
Sijainti
Lounke
Ja ton pekonin syy on tietty rasva, toi edellisen reseptin maara on ihan minimi, makkara tarvitsee rasvaa... :eek:
 

Myllis

Lounke-Pelle
Liittynyt
2.8.2000
Viestit
17459
Sijainti
Lounke
Ensin hankitaan siansuoli, jauhetaan liha ja tungetaan suoleen. :D

edit. Tarkemmat ohjeet: http://www.makkara.info/aks3_reseptit.php
Ihan hyva linkki, mutta saamani makkarakirja on hiton hyva aloitus tuolle harrastukselle. Ja oma lihamylly kandee hommata, ei maksa paljoa, ja kun tuolla voi tehda esim. omat tartar lihat, niin kayttoa kylla loytyy... :thumbup::thumbup::thumbup:
 

Pietari

HarjunHerra
Liittynyt
4.3.2007
Viestit
7217
Sijainti
Etelä-Savo
Ihan hyva linkki, mutta saamani makkarakirja on hiton hyva aloitus tuolle harrastukselle. Ja oma lihamylly kandee hommata, ei maksa paljoa, ja kun tuolla voi tehda esim. omat tartar lihat, niin kayttoa kylla loytyy... :thumbup::thumbup::thumbup:
Enkä hanki, enkä tee. :D
 

Juskanen

Naisilleninen
Liittynyt
3.8.2003
Viestit
6598
Sijainti
lähiö
Jännä homma tuo makkara. Puoli Pöhkön makkarakastikuva sai aikaan :yuck::yuck: -fiiliksen, mutta Mylliksen makkaratarinat houkuttais kyllä kokeilemaan itsekin. Toiveena tietty, että omatekoinen makkara on täysin eri tavaraa kuin kaupasta ostettu (jota en siis voi sietää). Täytynee tuumailla asiaa... Isällä olis lihamyllykin, joten vois miettiä josko seuraavalla visiitillä sais innostettua isukin mukaan kokeiluun. Sit jos on hyvää eikä liian vaikeaa, niin vois harkita myllyn hankkimista himaankin.
 

Juskanen

Naisilleninen
Liittynyt
3.8.2003
Viestit
6598
Sijainti
lähiö
Vaimo sanoi, ettei muista koska olisi syönyt parempaa makkarakastiketta.
Taisi olla vaan kohtelias :eek:
Mutta ihan hyvää se oli.
Ei sun makkarakastikkeessa se vika olekaan, vaan minussa. En vaan pysty syömään makkaraa. Toinen yökkis on sienet.
 

PuoliPöhkö

Well-known member
Liittynyt
3.1.2008
Viestit
31216
Sijainti
suom. "sijainti" toim.huom.
Ei sun makkarakastikkeessa se vika olekaan, vaan minussa. En vaan pysty syömään makkaraa. Toinen yökkis on sienet.
Jos mä olen oikein tulkinnut foorumin kaikuja, niin tuskin sussa kovin paljoa vikaa voi olla.
Sovitaan että makkaran karttaminen on sivistystä, niin ei hyvänä pidetty julkisivu rapaannu pahasti moisesta. :ahem:

Itsehän en syö lain oliiveita, jotka ovat monenkin suurta herkkua.
 

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104235
Sijainti
On earth
:thumbup:
Jep, Kaikki ne jotka ovat pysyneet tajuissaan.
Kyllähän mä olen kuullut sen tarinan kun pöhkis meni ekaa kertaa sänkyyn vieraan naisen kanssa. Haluutteko kuulla sen? No kerron sen kuitenkin.

Pöhkis oli baarissa. Siihen aikaan kalju ei ollut mikään pop-juttu lain, kuten nykyään, niin monihan ohuempihiuksinen käytti sitten tupeeta tai perukkia. Kuten Pöhkiskin. No baarissa sitten jorattiin Samantha Foxin tahtiin ja tais siinä Sabriinankin temmossa vähän pöyrähdellä. Eräs ihan kivannäköinen nainen, Pöhkiksen mukaan muistutti kovasti Ursula Andrewsia, kiinnoistui Pöhkiksen uljaasta kehosta ja miehen puolipöhköistä jutuista.

Eiku kämpille. Sen verran ujoa 'Ursula' sentään oli että pyysi Pöhkiksen sammuttamaan valot, jotta hän voi riisua. No herrasmiehenä Pöhkis teki blackoutit ja sujahti salamannopeasti itse vällyjen väliin. Ja samalla riisui perukkinsa yöpöydälle. Ursula sitten sai rytkyt niskastaan, hapuili sänkyä kohden ja kosketti kädellään Pöhkiksen kaljua. Kokeili uudestaan ja pyöritteli kädellään Pöhkiksen päätä ja kiljaisi: VOI HYVÄ JUMALA SENTÄÄN, ennen kuin pyörtyi.:eek:
 

Myllis

Lounke-Pelle
Liittynyt
2.8.2000
Viestit
17459
Sijainti
Lounke
Jännä homma tuo makkara. Puoli Pöhkön makkarakastikuva sai aikaan :yuck::yuck: -fiiliksen, mutta Mylliksen makkaratarinat houkuttais kyllä kokeilemaan itsekin. Toiveena tietty, että omatekoinen makkara on täysin eri tavaraa kuin kaupasta ostettu (jota en siis voi sietää). Täytynee tuumailla asiaa... Isällä olis lihamyllykin, joten vois miettiä josko seuraavalla visiitillä sais innostettua isukin mukaan kokeiluun. Sit jos on hyvää eikä liian vaikeaa, niin vois harkita myllyn hankkimista himaankin.
Oma tekema maggara on aivan eri tuote kuin kaupan makkara. Taytta lihaa, ei jauhoa, ja kun 2 kertaa ajaa myllyn lapi niin ei ole sattumoitakaan enaa.
Josko taas tykkaa sellaisesta missa on lihanpaloja, ajaa vain kerran myllyn lapi (kuten teimme ekalla kerralla).
 

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104235
Sijainti
On earth
Oma tekema maggara on aivan eri tuote kuin kaupan makkara. Taytta lihaa, ei jauhoa, ja kun 2 kertaa ajaa myllyn lapi niin ei ole sattumoitakaan enaa.
Josko taas tykkaa sellaisesta missa on lihanpaloja, ajaa vain kerran myllyn lapi (kuten teimme ekalla kerralla).
Kyä Myllis on oikea MäkKaiveri. Soon agentti, haastattelija, tutkija ja makkarantekijä.:D
 

Jjusban

Newbie
Liittynyt
2.11.2000
Viestit
13447
Sijainti
(
Ei sun makkarakastikkeessa se vika olekaan, vaan minussa. En vaan pysty syömään makkaraa.
Tälläistä syntyi päivälliseksi:



Resepti löytyy täältä. Hieman sitä tosin muokkasin. Lisäsin sekaan myös vihreitä pakastepapuja. Lopputulos on mielestäni ihan hyvää, mutta hieman liian kermaista. Voisi toimia paremmin ilman kermaa, tai kerma korvattuna vaikkapa koskenlaskijajuustolla. Tulta saa laittaa enemmänkin, kuin reseptissä, ei polttele kerman kanssa.
 
Ylös