Kokkausotsikko

Antti

Administraattori
Ylläpitäjä
Liittynyt
27.12.1998
Viestit
1967
Sijainti
Suomi
Pannulla paistumassa ulkofilepihvi ja perunapallerot
 
Liittynyt
24.1.2004
Viestit
10131
Sijainti
Oslo
Norjalainen kokki Geir Skeie voitti tänään kokkimaailmanmestaruuden Lyonissa, kakkossija meni Ruotsiin ja pronssi Ranskaan.

Tässä mestarin voittoisat annokset:
Skeies meny

FISK

Norsk torsk, kamskjell og reker «Sandefjord»

Torskefilet med lett røkte kamskjell og torskebuk, grønn ertekule, brandade

Norsk «cabaret» med erter, reker og løk

Rødbetterning med jordskokk og svarte trøfler

Potet og purre med vaktelegg

Sabayon med reker



KJØTT

Angus Aberdeen «Sæterbø»

Côte de baeuf med foie gras av and

Indrefilet med svarte trøfler

Oksehaler med rotselleri

Persillerot med spinat og glasert oksekjake

Grønne bønner og artiskokker

Brunet løkpyramide

Potet, svart trøffel og benmarg
 

Vellu

Kuninkaalleninen
Liittynyt
8.8.2000
Viestit
18051
Sijainti
Vantaa, Finland
Ei sitten onnistunut nukahtaminen. Yösyöpöttelyä vaalean leivän, benecol-levitteen, saunapalvin ja pippurihärän kera.EDIT: ai niin ja Polaria päällä.
 
Viimeksi muokattu:

Il Tempo Gigante

Darth Father
Liittynyt
20.2.1999
Viestit
42723
Sijainti
Gamla Pedersöre huvudsocken
Haa

Norjalainen kokki Geir Skeie voitti tänään kokkimaailmanmestaruuden Lyonissa, kakkossija meni Ruotsiin ja pronssi Ranskaan.

Tässä mestarin voittoisat annokset:
Skeies meny

FISK

Norsk torsk, kamskjell og reker «Sandefjord»

Torskefilet med lett røkte kamskjell og torskebuk, grønn ertekule, brandade

Norsk «cabaret» med erter, reker og løk

Rødbetterning med jordskokk og svarte trøfler

Potet og purre med vaktelegg

Sabayon med reker



KJØTT

Angus Aberdeen «Sæterbø»

Côte de baeuf med foie gras av and

Indrefilet med svarte trøfler

Oksehaler med rotselleri

Persillerot med spinat og glasert oksekjake

Grønne bønner og artiskokker

Brunet løkpyramide

Potet, svart trøffel og benmarg
Jaaha, vedetäänpäs hyvän ruoan ystävänä tuurilla ja tunteella. Ilman googlea.

FISK
-kalaa-

Norsk torsk, kamskjell og reker «Sandefjord»
-norjalaista turskaa, kamskjelliä (?) ja katkarapuja à la Sandefjord-

Torskefilet med lett røkte kamskjell og torskebuk, grønn ertekule, brandade
-turskafilettä kevyesti savustetun kamskjellin (?) kanssa ja turskanjotain (maksaa???), vihreitä herneitä, liekityttynä (?)-

Norsk «cabaret» med erter, reker og løk
-norjalaista cabareetä (?, mitälienee) herneiden, katkarapujen ja sipulin kera.-

Rødbetterning med jordskokk og svarte trøfler
Punajuurijuttua(?), jotain juuresta (?) sekä mustia tryffeleitä-

Potet og purre med vaktelegg
-perunaa ja jotain vaahdotettuna(?) -

Sabayon med reker
-Jotain(?) ja katkarapuja


KJØTT
-lihaa-

Angus Aberdeen «Sæterbø»
-jotakin (?) á la Angus Aberdeen -

Côte de baeuf med foie gras av and
-Joku paremman luokan pihvi (?) jonkin ruohon (?) ja ankan kera-

Indrefilet med svarte trøfler
-sisäfettä mustan tryffelin kera-

Oksehaler med rotselleri
-jotain (?) ja juuriselleriä-

Persillerot med spinat og glasert oksekjake
-juuripersiljaa pinaatin ja glaseeratun jonkin(?) kanssa

Grønne bønner og artiskokker
-vihreitä papuja (?) ja artisokkia-

Brunet løkpyramide
-ruskea(?) sipulipyramidi-

Potet, svart trøffel og benmarg
-perunaa, mustia tryffeleitä ja jotain (?)-
 

Partsi

Kuollut apina
Liittynyt
2.3.2005
Viestit
2114
Sijainti
Kaatopaikka
Angus Aberdeen og Côte de baeuf med foie gras av and oksekjake og benmarg.

Toi vois olla jotain jonkin rikkaruohon kera jollakin :dunno:
 

Juskanen

Naisilleninen
Liittynyt
3.8.2003
Viestit
6598
Sijainti
lähiö
Foie gras pitäis olla hanhenmaksaa... Onko foie gras av and jollain logiikalla sitten ankanmaksaa? Tai ankanmaksapateeta tarkemmin. Ei ihan täysin auennut mullekaan toi lista :eek:
 

Jjusban

Newbie
Liittynyt
2.11.2000
Viestit
13447
Sijainti
(
Jaaha, vedetäänpäs hyvän ruoan ystävänä tuurilla ja tunteella. Ilman googlea.


Torskefilet med lett røkte kamskjell og torskebuk, grønn ertekule, brandade
-turskafilettä kevyesti savustetun kamskjellin (?) kanssa ja turskanjotain (maksaa???), vihreitä herneitä, liekityttynä (?)-

Angus Aberdeen «Sæterbø»
-jotakin (?) á la Angus Aberdeen -
Tuo kamskjell voisi olla kampasimpukka.
Ja tuo Angus on tietynlainen pihvi. Angus-stake. Eli varmaan siitä nautarodusta tehty, josta S.A. jo mainitsikin.

Niin, ja nuo okset on luultavasti härkää.
 
Viimeksi muokattu:

Juskanen

Naisilleninen
Liittynyt
3.8.2003
Viestit
6598
Sijainti
lähiö
Tänään laitan sellasta texmex-tyylistä tulista jauhelihavuokaa, johon tulee alimmaksi tuorejuustoa, keskelle tulinen tomaatti-jauhelijakastike ja päälle jalopenoja ja juustokuorrutus. Nautitaan nachojen kanssa. Oon joskus muinoin saattanu reseptin postatakin forumille.

Huomenna listalla on pastakastiketta, joka kasataan pääasiassa tomaattimurskasta, sipulista, paprikasta, pepperonimakkarasta ja valkoviinistä.
 

lara

Namupala
Liittynyt
12.5.2007
Viestit
6165
Sijainti
Onnela
Eilen tein oman muunnelman Valkosipuliperunoista.

Laitoin vuokaan peruna viipaleita, jauhelihaa ja rutosti murskattua valkosipulia kerroksittain.

Sekoitin 4dl:aan kermaa kaksi teelusikallista vahvaa sinappia lorauksen situunamehua pippuria soijaa ja jotain yrtteja.
Kaadoin kerman vuokaan ja viimeiseksi juustoraastetta ja Valkosipulituorejuustoa ja sitten uuniin.
!!!! Toista kertaa elamassani onnistuin tekemaan jotain uutta joka itseasiassa maistuukin joltain!!!
 

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104235
Sijainti
On earth
Eilen tein oman muunnelman Valkosipuliperunoista.

Laitoin vuokaan peruna viipaleita, jauhelihaa ja rutosti murskattua valkosipulia kerroksittain.

Sekoitin 4dl:aan kermaa kaksi teelusikallista vahvaa sinappia lorauksen situunamehua pippuria soijaa ja jotain yrtteja.
Kaadoin kerman vuokaan ja viimeiseksi juustoraastetta ja Valkosipulituorejuustoa ja sitten uuniin.
!!!! Toista kertaa elamassani onnistuin tekemaan jotain uutta joka itseasiassa maistuukin joltain!!!
Ui, kuulostaa aika helketin hyvältä toi sapuska!:thumbup:
 

Bobakki

@f1hog
Liittynyt
29.6.2000
Viestit
19758
Sijainti
En oo mistään kotosin
Epäilemättä. En tiedä mitä metsäkeikoilla nykyisin syödään.
Muistan vielä itse viitisen vuotta sitten moista syöneeni, mutta metsän ruokalista näytti menneen täysin uusiksi kun kertauksissa kävin. Puolustusvoimat ulkoistaa ateriapalveluita ja ainakin ruuan tasoon sillä oli ollut erittäin positiivinen vaikutus.
 

Estate

Well-known member
Liittynyt
23.11.2001
Viestit
11920
Nuudeleita ja tonikalaa tarjoiltuna suoraan kattilasta.
 

Mangelo

Well-known member
Liittynyt
19.4.2007
Viestit
24380
Muistan vielä itse viitisen vuotta sitten moista syöneeni, mutta metsän ruokalista näytti menneen täysin uusiksi kun kertauksissa kävin. Puolustusvoimat ulkoistaa ateriapalveluita ja ainakin ruuan tasoon sillä oli ollut erittäin positiivinen vaikutus.
SmMePassa metsässä saatiin jälkiruoaksi yleensä nikke-vanukkaita :eek:
 
Ylös