Kokkausotsikko

Aanrii

Well-known member
Liittynyt
25.2.2004
Viestit
1205
Sijainti
Täällä
Olen tässä viime aikoina väsäillyt kanakeittoja. Tykkään erityisesti heittää nuudeleita niihin sekaan. :)
Jahas, nyt rupes tekemään mieli kanakeittoa. :thumbfh: Heitäs joku ovela ohje niin väsäilen jossain vaiheessa. :ahem:
 

Juskanen

Naisilleninen
Liittynyt
3.8.2003
Viestit
6598
Sijainti
lähiö
Eilen saunaillassa tarjolla olleen kana-cesarin innoittamana sovelsin vähän tänään. Miniluumutomatteja, rapeaa salaattia, parmesania lastuina, kanan filettä. Kastikkeen tein "laimentamalla" ihan kaupan majoneesia kermalla, sekaan murkattua valkosipulia ja mustapippuria. Annoin kastikkeen muhia kylmässä ennen tarjoilua reilun tunnin. Hyvää oli :ahem:

Seuraksi valitisin vanhasta muistista Beringerin chardonneyta, mutta joko muisti petti tai sitten 2007 vuosikerta on paljon tammisempaa kuin 2006. Menetteli kuitenkin just ja just. Siis tuon salaatin kanssa, muutenhan viini on ihan hyvää.
 

Jr-

Maximum Attack
Liittynyt
29.3.2000
Viestit
14798
Sijainti
Saviseutu
Mitäköhän sitä keksis huomiseksi. Olis mitä luultavimmin sadepäivä ja siten loistava päivä kokkailuhommille....
 

Estate

Well-known member
Liittynyt
23.11.2001
Viestit
11920
Tein siskonmakkarakeittoa ensimmäistä kertaa elämässäni. Ihan hyvää tuli. :)
 

Juskanen

Naisilleninen
Liittynyt
3.8.2003
Viestit
6598
Sijainti
lähiö
Kamala kokkausinto päällä, kun ei oli reilu viikko taukoa ruoanlaitosta. Eilen possun suikaleista kastiketta. Ruskistin suikaleet pannulla, sekaan vettä, tomaattipuretta ja timjamia ja oreganoa ja sen sellasia mausteita. Annoin hautua reilusti, välillä lisäsin vettä. Viimeistely kermalla ja mustapippurilla. Lautaselle pastan ja parmesanin kanssa. Oli hyvää, meni kuulema muksun Top 3 -kastikelistallekin :thumbup:

Tänän laitoin uunikalaa seistä. Pyörittelin pannulla pilkotuista paprikasta ja tomaateista soossin alkua. Mausteeksi tilliä ja ruohosipulia ja suolaa. Kun kasvikset oli suht pehmeitä, sekaan purkki ruokakermaa. Kaadoin kastikkeen suolalla ja pippurilla maustettujen kalapalojen päälle. Uuniin kunnes kypsää. Maistui perunamuussin :)o) kanssa.
 

Jr-

Maximum Attack
Liittynyt
29.3.2000
Viestit
14798
Sijainti
Saviseutu
Kohta uusia perunoita, tätä hetkeä on odotettu :thumbup:
 

Jjusban

Newbie
Liittynyt
2.11.2000
Viestit
13447
Sijainti
(
Teki mieli tehdä tälle uutta otsikkoa, mutta eihän sitä nyt jumalauta sellaisia parane. Luettavuus kärsii!

Eli Juhannus/Ukon Juhla lähestyy kiivasta tahtia. Itselleni kyseessä on yleensä ollut mässäilyjuhla joulun tapaan. Mahdollisimman monta ruokalajia ja grilli kuumana koko ajan.

Nyt on vaan uudet ideat hieman vähissä. Muutama postaus taakse päin mainittu grillikylki kolamarinadilla lähtee testiin. Muutama vakioruoka on joka vuosi, kuten pekoni-herkkusienet, mansikkasalaatti, uudet perunat eri variaatioina (foliossa yrttien kera, perus tillin kanssa keitetyt) ja yleensä karitsanfilettä grillattuna.

Esitelkääpä menúnne, jos sieltä voisi varastaa ideoita ja ruokalajeja.

Testamisen arvoisia ideoita on tälle vuodelle vasta muutamia.

Appelsiininen halloumisalaatti

Saganagi-juusto

Edit: se grillikylki olikin siellä grillaus-toikissa
 

Juskanen

Naisilleninen
Liittynyt
3.8.2003
Viestit
6598
Sijainti
lähiö
Teki mieli tehdä tälle uutta otsikkoa, mutta eihän sitä nyt jumalauta sellaisia parane. Luettavuus kärsii!

Eli Juhannus/Ukon Juhla lähestyy kiivasta tahtia. Itselleni kyseessä on yleensä ollut mässäilyjuhla joulun tapaan. Mahdollisimman monta ruokalajia ja grilli kuumana koko ajan.
Mietin ihan samaa tuossa viikonloppuna, ja meinasin kysellä forumistien juhannusmenuja!

Täällä vietetään kerrostalojuhannus ilman grilliä ja kummempia juhlallisuuksia. Ruokalistalle on toivottu ainakin aurajuustokastiketta pastan kanssa ja porsaanfilettä jollain (mieluiten aurajuusto) täytteellä, lisäksi oli tarkoitus tehdä pizzaa. Vähän kyllä mua houkuttaisi laittaa jotain kalaa uusien perunoiden kera, mutta katsotaan. Tiramisua ajattelin tehdä satsin jääkaappiin. Ja varmaan joku fetasalaatti tms tulee väsättyä. Viinilistakin on jo suunnilleen mietitty. Huomenna teen kauppa- ja viinilistan valmiiksi, sittenpähän näkee mitä ideoita tulee vielä.

Jos grilli on kuumana, niin jälkkäriksi voisi kokeilla suklaabanaaneja. Eli banaaniin tehdään syvä viilto kuoren läpi, ja sinne tungetaan niin paljon Fazerin sinistä kuin mahtuu. Makkaran ja pihvien syönnin ajaksi sitten banaanit miedolle lämmölle grilliin. Kun kuori on mustunut, sisus pehmennyt ja suklaa sulanut, nautitaan vaniljajäätelön kanssa. Todella imelää, mutta hyvää :thumbup:

Laitoin muuten just lasagnen uuniin. Oih ja voih miten se juustokastike on aina niin hyvää. Onneks nyt en tehnyt "vahingossa" liikaa, niin ei tarvinnu kaapia kuin pari lusikallista kattilan pohjalta :eek:
 

PeeVee79

Paksu ja pehmeä.
Liittynyt
21.6.2006
Viestit
3348
Sijainti
J:vi
Lasagnea väsäsin päivällä. Knorrin ateria-aineksista, mutta on se niin halavatun hyvää,halpaa ja helppoa, että ei juuri viitsi itse alkaa vääntämään alusta loppuun.
Tuplamäärä jauhelihaa ja pinnalle pussillinen emmentalraastetta, niin vot!
 

Estate

Well-known member
Liittynyt
23.11.2001
Viestit
11920
Laitoin muuten just lasagnen uuniin. Oih ja voih miten se juustokastike on aina niin hyvää. Onneks nyt en tehnyt "vahingossa" liikaa, niin ei tarvinnu kaapia kuin pari lusikallista kattilan pohjalta :eek:
Millaisella reseptillä teet juustokastiketta?
 

Jr-

Maximum Attack
Liittynyt
29.3.2000
Viestit
14798
Sijainti
Saviseutu
Juhannuksena uusia perunoita perinteisesti ja sitten noin kun Jusbanikin. Kalaa savustetaan ja sitten syödään rosvopaistia sään salliessa. Tällä kertaa peuranlihaa monttuun.
 

Juskanen

Naisilleninen
Liittynyt
3.8.2003
Viestit
6598
Sijainti
lähiö
Millaisella reseptillä teet juustokastiketta?
Ihan perusreseptillä, yksinkertaistetulla. Voita kattilaan, ja kun on sulanut niin jauhot perään. Maitoa päälle ja hämmennetään niin vimmatusti. Sopivissa erissä maitoa lisäillen ja tarpeeksi hämmentäen välttyy paakuilta yllättävänkin helposti. Koostumus saa tässä vaiheessa jäädä aikalailla löysäksi, ihan liruksi oikeastaan. Keitän hetken aikaa ja lisään muskottipähkinää ja tarpeen mukaan (riippuen juustosta) suolaa. Hetki vielä hämmennellen levyllä ja sit kattila syrjään ja juustoraaste ripotellen/hämmentäen joukkoon. NAM. Tuo juustoraaste paksuntaa kastiketta yllättävän paljon. Ja tärkeää on se, ettei kiehuvaan kastikkeeseen lisää juustoa, ettei se juoksetu. Ja tietty kauhan varressa saa olla koko ajan, muuten se palaa pohjaan heti.
 

elle

-------
Liittynyt
28.4.2002
Viestit
5538
Uudet perunat ja mansikat ovat valitettavasti menneen kevään juttuja. Leivon huomenna mökillä maalaisleivät ja jälkkäriksi puutarhavadelmista piirakan. Grillattavaksi on varattu yrttimausteista chipolataa, kanafileitä (soijakerma/tomaatti/valkosipuli-marinaadissa) ja kasvisvartaita.

Mökkipaikalla Juran tasanteella on useita juustoloita, joista poimintaan ainakin Morbieriä ja Comtéa. Jälkimmäinen sopisi raasteena leivänkin joukkoon.

.. kesäpöytä katetaan pitkäksi. Muksun suomalaiset kummit ovat tulossa, auppari poikaystävineen ja ex-auppari avecin & läheisiksi tulleiden vanhempiensa kera.
 
Ylös