Kokkausotsikko

Mehe Rienarsuo

Lupaavin tulokas
Liittynyt
9.3.1999
Viestit
20163
Sijainti
Konnektikuti
Jätkät sotkee siellä nyt jo possun ulkofileekimpaletta ja hepan savupaistia. Siitä hevoisesta voit veistää makusettiä niihin keittoihin, mutta parasta se on ohuina siivuina sellaisenaan. Jos tykkää leipää alla, niin vetää leipää alla. Heppa on huikeeta.

Mä voisin ton tmoin ansiokkaan wellingtontyyppisen setin vetää lehmälle, mutta possulle diggaan runsaammasta makumaailmasta tyyliin stydiyttä ja/tai makeutta ja/tai runsasta yrttisyyttä. Menee hienot sienet vähän helmiä sioille osastoon possun kanssa. Tiukkaa yrtti-sinappihuntua tms. ja kermasoossi ja uunivuoassa. Mielipide.
 

tmoi

No niin
Liittynyt
28.2.2004
Viestit
19017
Sijainti
turkus
Jätkät sotkee siellä nyt jo possun ulkofileekimpaletta ja hepan savupaistia. Siitä hevoisesta voit veistää makusettiä niihin keittoihin, mutta parasta se on ohuina siivuina sellaisenaan. Jos tykkää leipää alla, niin vetää leipää alla. Heppa on huikeeta.

Mä voisin ton tmoin ansiokkaan wellingtontyyppisen setin vetää lehmälle, mutta possulle diggaan runsaammasta makumaailmasta tyyliin stydiyttä ja/tai makeutta ja/tai runsasta yrttisyyttä. Menee hienot sienet vähän helmiä sioille osastoon possun kanssa. Tiukkaa yrtti-sinappihuntua tms. ja kermasoossi ja uunivuoassa. Mielipide.
Niin siis tietty se olis parempi ostaa halutussa marinadissa, tai survoo ite sellaset soosit pintaan, mikä uppoaa omiin makuhermoihin. Toi possu nun on ihan vaan tollasenaan aika plissua :)
 

Mehe Rienarsuo

Lupaavin tulokas
Liittynyt
9.3.1999
Viestit
20163
Sijainti
Konnektikuti
Niin siis tietty se olis parempi ostaa halutussa marinadissa, tai survoo ite sellaset soosit pintaan, mikä uppoaa omiin makuhermoihin. Toi possu nun on ihan vaan tollasenaan aika plissua :)
Just niin. Tai siis paitsi, että valmiissa marinadissa ei kandee ostaa kuin agavemato.

Mä vaan pelästyin, että noi yhdet rupee leipoon sitä valmista heppaa kohta sinne voitaikinaan, kun viitaukset lentää niin ristiin. Meinas sydän nyrjähtää.
 

geiloord

Rajoittunut mieshenkilö
Liittynyt
17.4.2006
Viestit
1737
Sijainti
Suomi Finland
Jätkät sotkee siellä nyt jo possun ulkofileekimpaletta ja hepan savupaistia. Siitä hevoisesta voit veistää makusettiä niihin keittoihin, mutta parasta se on ohuina siivuina sellaisenaan. Jos tykkää leipää alla, niin vetää leipää alla. Heppa on huikeeta.
Mulla meni kaikki tolkku tuota tmoi:n reseptiä tuijotellessa (pekoni + sieni yhdistelmä = todellisuudentajun hämärtyminen). Puhut asiaa. Ei ole tuolle suolasavuhepalle sopivaa se. Voimakkaana jyräis liikaa päälle, parempi jonku neutraalimman lihan kanssa. Menis heppa ja muut huippuainekset haaskiin, vielä kun niin harvoin tuommosta lihaa saa.

Mutta ei tää onneks sitä poista, että jäis tmoi:n vinkki käyttämättä :)
 

Il Tempo Gigante

Darth Father
Liittynyt
20.2.1999
Viestit
42723
Sijainti
Gamla Pedersöre huvudsocken
Haa

Mites sopan kävi?
Tuli vähän liian lyhyt liemi. Meni melkein pataruuaksi... Suhasin viikonlopulla paikasta toiseen ja soppa tekeytyi hellalla osin omia aikojaan. Perusasiat olivat kyllä paikoillaan. Tarkkuutta lisää...

Maku on kyllä ihan ok, tai jopa hyvä. Seuraavaksi vähän täsmemmällä aikataululla kaalta keittelemään. Muutamia annoksia tuikkasin pakkaseen ja muutamia useampia olen syönyt.

Seuraava haaste on oikein äijämäinen hernekeitto aidoista kuivaherneistä ja oikeasta lihasta. Tämän, tai ensiviikon lopulla?
 

Juskanen

Naisilleninen
Liittynyt
3.8.2003
Viestit
6598
Sijainti
lähiö
Ehkä johonkin piirakkaankin voisi tuota savulihaa käyttää. Jos sitä jää. Tänään borssia ja lisänä hevosta ruisleivällä.
 

kouvotsvoni

Banjottu
Liittynyt
30.1.1999
Viestit
89969
Sijainti
Corsica
Beibe teki eilen ensimmäistä kertaa karjalanpiirakkaa. Hyvää oli, vaikkei hopotia ollutkaan siihen päälle laittaa.
 

tmoi

No niin
Liittynyt
28.2.2004
Viestit
19017
Sijainti
turkus
Ja jos jotain lampaan- tai naudanpaistia paljon nurkissa pyörii niin se kannattaa uhrata tohon :ahem:

Stifado

1 kg lampaan ja/tai naudan sisäpaistia
1 kg pikkusipulia
1 iso sipuli pilkottuna
6 valkosipulin kynttä
3 laakerinlehteä
4 dl kreikkalaista punaviiniä
1 dl tomaattimehua
2 rkl punaviinietikkaa
1 dl silputtua persiljaa
50 g voita
vettä
kreikkalaista oliiviöljyä
suolaa, maustepippuria, muutama kanelitangon palanen ja kuminaa

Kuutioi liha peukalonpään kokoisiksi paloiksi ja ruskista ne padan pohjalla oliiviöljyssä. Ripottele niille suola, pippuri ja sipulisilppu sekä paista vielä hetken aikaa. Kaada joukkoon viini, tomaattimehu, etikka sekä lisää joukkoon kumina, kaneli ja valkosipuli. Sokeria voi halutessaan lisätä maun mukaan, makeutta antamaan. Lisää 2 dl keitettyä vettä. Anna lihojen kypsyä kastikkeessa 2,5 -3 tuntia.

Kuori sillä aikaa sipulikilo ja viillä sipulit päältä ristiin. Kuumenna voi pienessä kattilassa ja lisää 1, 5 dl kuumaa vettä. Lisää sipulit ja ripaus suolaa. Anna kiehua kunnes sipulit ovat melkein pehmeitä ja sekoita lihojen joukkoon. Pata saa muhia vielä kannen alla tunnin. Ripottele pinnalle persiljasilppua. Pata saa muhia vielä kannen alla 1/2 - 1 tunnin. Lisukkeena voi tarjota keitettyjä tai uuniperunoita
Tullut tehtyä useaan kertaan.Uunissa laittanut, sellasessa 150 asteessa. Filee lihat menee tuossa aika palasiksi pitkän kypsymisen kanssa, mutta menee sekin. Tosin toi sisäpaisti on kyllä parasta tohon.

SYÖMÄÄÄÄN...... :thumbup:
 

Juskanen

Naisilleninen
Liittynyt
3.8.2003
Viestit
6598
Sijainti
lähiö
Laitoin tänään sian kanssa melkoisen onnistunutta punaviinikastiketta. Onnistumisesta kertoo se, että jopa muksulta tuli kehuja :ahem:
 

tmoi

No niin
Liittynyt
28.2.2004
Viestit
19017
Sijainti
turkus
Kyllä! Olisko sulla jotain hyvää ohjetta?
Öööhh. No ei nyt ihan tähän hätään. Siis nehän tekee noissa ravinteleissa sen nykyään johonkin valmiiseen (mikälie demiglase tsydeemi se sitten onkaan) pohjaan.

Itse olen väsäilly ihan niinku punaviinikastikkeen, mutta laittanu siihen madeiraa. On vaan sellanen pikkanen 3 desin pullo ihan törkeen hintasta :mad_old:. Saiskohan toi kouvo jotain paljous alennusta tai jotain
 

Il Tempo Gigante

Darth Father
Liittynyt
20.2.1999
Viestit
42723
Sijainti
Gamla Pedersöre huvudsocken
Haa

Huomenna valmistuu ensimmäinen ikinä keittämäni oikea hernekeitto. Kohta menen ja lataisen kuivaherneet veteen tekeytymään.

Aamusella alan keittelemään. Mahdollisia vinkkejä otetaan vastaan.
 

tmoi

No niin
Liittynyt
28.2.2004
Viestit
19017
Sijainti
turkus
Kyllä! Olisko sulla jotain hyvää ohjetta?
Jotenkin noin helposti ne sen vääntää.


2 sipulia
3 rkl voita
4 dl madeiraa
2 prk (à 2 dl) demi-glace -kastikepohjaa (Portti)
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
4 piparkakkua hienonnettuna

Hienonna sipuli ja kuullota se voissa.

Lisää madeira ja anna kiehua ilman kantta noin 10 minuuttia.

Siivilöi sipulit pois. Lisää liemeen kastikepohja. Kuumenna ja mausta kastike suolalla, pippurilla ja piparkakulla.

Maku 6/07
Aloin vasta itsekkin katsomaan että mitä :doubtful:

Tuosta piparkakusta mä en ollut edes kuullu, mutta ei kuulosta huonolta :)
 
Ylös